Dodaj do ulubionych

Chusta z włóczki Padishah

03.02.11, 19:37
Dziewczyny, chcę sobie na szybko w weekend wydziergać prostą chustę z włóczki Padishah. Nie ażurową, raczej grubszą, zwyklym dżersejem. Ma służyć do otulania pleców w chłodny dzień. Podpowiedzcie, ile motków powinnam kupić, żeby wystarczyło?... Chyba trzy... Ale może dwa wystarczą?... A może cztery?... Ma ktoś doświadczenie?... Z góry bardzo dziękuję!
Obserwuj wątek
    • mumumka Re: Chusta z włóczki Padishah 03.02.11, 20:04
      ja robiłam z padisah chustę z 3 motków, pół na pół dżersejem i francuzem + rządek ażurowych dziurek smile
      wyszła taka duża:
      https://lh4.ggpht.com/_HEXBomps_6I/TUr7nTUQSFI/AAAAAAAAGe0/iq2agjZ9Q6o/s512/padisah.JPG

z trzeciego motka wyszło jakieś kilka centymetrów w chuście smile mam nadzieję, że pomogłam.
      • ara.ara Re: Chusta z włóczki Padishah 03.02.11, 20:12
        Mumumka - bardzo dziękuję! Twoja chusta jest piękna, a wielkość - jak dla mnie - idealna! smile Kupuję jutro rano trzy motki i zasiadam do roboty! A czy możesz mi jeszcze napisać, jakiego rozmiaru drutów użyłaś?... Pozdrawiam serdecznie!
        • mumumka Re: Chusta z włóczki Padishah 03.02.11, 20:23
          dziękuję smile chusta jest mięciutka i ciepła.
          a robiłam ją na drutach 5.5mm smile
          • ara.ara Re: Chusta z włóczki Padishah 03.02.11, 20:26
            Bardzo dziękuję za pomoc! smile
    • cyferki Re: Chusta z włóczki Padishah 07.02.11, 15:02
      Mi wyszło 4 motki, na drutach 4mm, ale chusta wyszła naprawde duża:

vicrochet.blox.pl/2010/06/Chusta-Padisah.html
      • ara.ara Re: Chusta z włóczki Padishah 07.02.11, 18:56
        Cyferki, Twoja chusta też jest przepiękna! Ja sobie nie poradzę z tym ażurem wokół... Ale już swoją prościznę robię powolutku... smile Dziękuję bardzo za link do zdjęć!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka