Dodaj do ulubionych

Ubranka niemowlęce

30.05.13, 10:50
Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu wzorów na ubranka niemowlęce , wkrótce będę babcia malutkiej dziewczynki i dostałam zamówienie na ubranka . mam problem bo nie mogę znaleźć wzorów na takiego malucha . Potrzebuje wzór na 56-62 cm , jeśli to nie problem proszę o pomoc , mogę tez odebrać korespondencje na maila gazetowego .
Obserwuj wątek
    • ara.ara Re: Ubranka niemowlęce 30.05.13, 18:47
      To może ja coś podpowiem smile Sama właśnie czekam na zamówioną włóczkę i zabieram się za dłubanie kilku drobiazgów dla chłopczyka, który niebawem pojawi się na świecie.

Planuję zrobić buciki saartje - tutaj przetłumaczone przez Pimposhkę:
      pimposhka.blogspot.com/2013/04/wydziergane-saartje-plus-instrukcje.html
      Jedną z tych dwóch czapeczek.
      Albo przetłumaczoną przez Truskaveczkę:
      trustrans.blogspot.com/2011/09/striped-baby-beanie-by-tonya-raworth.html
      Albo z wzorów Dropsa:
      www.garnstudio.com/lang/pl/pattern.php?id=5433&lang=pl
      No i uroczy sweterek - opis po angielsku, ale nietrudny:
      www.ravelry.com/patterns/library/puerperium-cardigan
      Miłego dziergania! smile
      • malgokasp59 Re: Ubranka niemowlęce 30.05.13, 20:00
        Ara-ara bardzo Ci dziękuje , właśnie o taki sweterek mi chodziło , ale chyba nie dam rady , nie mam pojęcia o czytaniu wzoru po angielski .
    • vichta Re: Ubranka niemowlęce 30.05.13, 20:05
      Jak babcia, to pewnie z tego pokolenia co pa ruski gawarit smile
      club.osinka.ru/topic-9633?sid=4fa7f24d2b79591974000009
      W mojej spizarce tez sie cos znajdzie:
      chomikuj.pl/vichta/robotki+reczne+(free)/druty/dla+dzieci
      • esterkae Re: Ubranka niemowlęce 31.05.13, 10:46
        www.liveinternet.ru/users/grandmama/rubric/1571641/page23.html
        to moje ulubione strony , bardzo często wykorzystuję wzory do własnych potrzeb z tych stron ,jest ich badzo dużo a co najważniesze są bardzo atrakcyjne moim zdaniem
        • malgokasp59 Re: Ubranka niemowlęce 01.06.13, 08:52
          Dziewczyny dziękuję , najbardziej mi zależy na schemacie rozmiarów , bo nie wiem np. jakie wymiary ma maluch 58 cm ? Pierwsze robótki będę robiła proste by jak najłatwiej założyć .
          • vichta Re: Ubranka niemowlęce 01.06.13, 09:26
            chomikuj.pl/vichta/robotki+reczne+(free)/druty/porady+i+podreczniki/tabelki+rozmiarow
            • malgokasp59 Re: Ubranka niemowlęce 02.06.13, 09:03
              Vichta , dziękuję bardzo ale nie mogę otworzyć podanych linków pojawia sie :Niestety podczas przetwarzania żądania wystąpił błąd. Nie wiem może to z powody paskudnej pogody , u mnie burza , spróbuje później jeszcze raz otworzyć .
              • malgokasp59 Re: Ubranka niemowlęce 02.06.13, 09:39
                Udało mi się otworzyć , ubranka super , ale nie potrafię skorzystać , nie wiem jak do ubranka odnaleźć opis ! proszę pomóż , może wyślij mi na gazetowy opis ze schematem w cm .
                • vichta Re: Ubranka niemowlęce 02.06.13, 21:15
                  A o co konkretnie chodzi? Podalam Ci trzy linki, w tym do folderu na moim chomiku, gdzie jest kilkanascie podfolderow. A ostatni link jest do tabelek rozmiarow, nie do sweterkow.
                  • malgokasp59 Re: Ubranka niemowlęce 03.06.13, 08:54
                    Dziękuje bardzo , już sobie poradziłam , nie potrafiłam znaleźć opisu danego sweterka , teraz już znalazłam , ale i tak nie rozumiem , będę robiła wg rysunku- schematu,który sobie zrobię .
                    Kiedyś były gazetki po polsku a teraz nigdzie nie ma szkoda .
                    Jeszcze raz dziękuje za udostępnienie wzorów. smile
    • autumna Re: Ubranka niemowlęce 07.06.13, 20:53
      Ja bym odradziła robienie w najmniejszym rozmiarze. Dziecko błyskawicznie z niego wyrasta - u nas po jakichś 6 tygodniach ciuszki 56 już były za małe. Już nie wspominając o tym, ze te pierwsze ciuszki mają szczególnie ciężkie życie - kiedyś udało nam się w 5 minut załatwić dwie kolejne koszulki (ulało się).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka