Dodaj do ulubionych

no to musicie zobaczyć!!!!!!!!

15.12.04, 19:45
Dziewczyny,

rozwiązany jest temat ile za zrobienie swetra. Otóż koresponduję sobie z
Panem z Coats Polska w sprawie katalogów Gedifry (była o tym mowa) i jestem
już na dobrej drodze do ich uzyskania. Ale po prostu zatkało mnie po wejściu
na stronę wskazaną przez Pana:

www.bmhandmade.com

no to ja też mogę robić za kasę smile)))

co Wy na to?

Pozdrawiam
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • lady_huncwot Re: no to musicie zobaczyć!!!!!!!! 15.12.04, 20:02
      Oooo... aż się zachłysnęłam...
      Ciekawe, jaką będą mieli sprzedaż (nie, żebym im źle życzyła, ale te ceny...).
      Pozdrawiam,
      Kasia
      • madziek84 Re: no to musicie zobaczyć!!!!!!!! 15.12.04, 20:49
        ceny po prostu kosmiczne...niech ich....
        • malgunia Re: no to musicie zobaczyć!!!!!!!! 15.12.04, 21:05
          Zastanawiam sie nad zmianą pracy
          przy takich cenach za swetry....
          Tylko kto je kupuje?
    • wroc.aga Re: no to musicie zobaczyć!!!!!!!! 15.12.04, 22:08
      To tak, żeby Wam żal nie byłosmile))))) przypomnę, że w ostatniej
      dłuuuuuuugiej "dyskusji" na temat ceny robocizny przy swetrach wyszło na to, że
      ponad 70% ceny swetra to włóczka. No fakt gedifra ma raczej drogie włóczkismile)))
      Ale przy tych cenach wyrobów to i robocizna byłaby warta.
      Kurczę, ale my mamy fach w rękach!!!!! Tylko się zebrać, kupować hurtowo
      włóczkę i inne materiały, i założyć firmę, jesteśmy tak wszechstronni, że i
      szydełka, i druty, i maszyny, i inne rękodziełasmile)))

---
      • lady_huncwot Re: no to musicie zobaczyć!!!!!!!! 15.12.04, 22:16
        No - razem jesteśmy po prostu the best - jedna rozszyfruje wzorek, druga
        przetłumaczy z dowolnego języka, trzecia rozpracuje włókna, czwarta zrobi
        stronkę internetową - itd.!
        Muszę znaleźć dla siebie jakąś specjalizację wink)
        Pozdrawiam serdecznie i żegnam się do soboty (wyjeżdzam i nie będę latać po
        internecie),
        Kasia
        • eirenne Re: no to musicie zobaczyć!!!!!!!! 16.12.04, 00:33
          Hehe, jeszcze trochę, a będziemy same włóczki tworzyćbig_grinDD Ostatnio postanowiłam
          udać się na praktyki do Arelanu, wprawdzie nie wiem czy to w ogóle możliwe i
          generalnie na plany praktyk jest odrobinę za wcześniewink ale liczy się motywacja,
          najwyżej powołam się na rodzinne tradycje, bo moja mama kiedyś tam pracowałabig_grinDD
    • gosia_arma Re: no to musicie zobaczyć!!!!!!!! 15.12.04, 22:47
      To ja chętnie zmienię pracę smile
      .... smileAż strach pomyśleć ile warta jest moja szafa, że nie wspomne o szfach
      moich maluchów smile)
      Gosia
    • kasiazyw Re: no to musicie zobaczyć!!!!!!!! 16.12.04, 08:38
      Hihi! Najbardziej podobaja mi te za 2000 zł i 1100 zł. Teraz jak kto zapyta
      skąd mamy sweterki od razu trzeba odsyłać na tą stronę. Niech zazdroszczą - a
      co!
    • mysza36 Re: no to musicie zobaczyć!!!!!!!! 16.12.04, 09:20
      Dziewczyny!To ja kupując włóczkę Gedifry mam o połowę tańszy sweterek niż na
      tej stronie.A jeszcze można sobie dodać naszą tańszą włoczkę'która jest podobna
      i wcale nie taka najgorsza i wyjdzie jeszcze taniej.Ja mam zrobiony podobny
      sweterek z letniej kolekcji tylko w innych kolorach i troszkę inaczej robiony
      ale z tej samej włóczki i wyniósł mnie około120 zł.Ile
      zaoszczędziłam...Pozdrawiam Grażyna
      • cruella Dziewczyny 16.12.04, 13:09
        Przepraszam, że tak się wcinam w temat. Zajrzałam na stronkę, faktycznie ceny
        wysokie ale...sweterki i inne rzeczy pewnie nabywcę znajdą.
        Ja nie potrafię robić na drutach, szydełko też mnie nie zachęca do pracy.
        Szukam osoby, która wydziergałaby dla mnie pewną rzecz (narzutkę na suknię).
        Pytałam kilku osób, pokazywałam wzory i za każdym razem słyszę "dużo
        pracy", "mozolna robota". Ja zdaję sobie sprawę z tego. Nikt mi jednak nie
        powiedział, ile by wyniosła cena takiej narzutki. A jeśli okaże się przystępna?
        Nie każdy liczy na to, że piękna rzecz będzie kosztowała tyle co marketowy
        powielacz. Najwyżej powiem, że nie mogę sobie na to pozwolić.
        Są osoby, które doceniają pracę ręczną. Ja zbieram filiżanki ręcznie malowane i
        wykonane. Są droższe od tych masowych. Trudno, za "inność" się płaci.
        • eirenne Re: Dziewczyny 16.12.04, 14:00
          > Są osoby, które doceniają pracę ręczną. Ja zbieram filiżanki ręcznie malowane i
          >
          > wykonane. Są droższe od tych masowych. Trudno, za "inność" się płaci.

Masz racjęsmile Ja ostatnio kupiłam ręcznie robiona bombkę na choinkę, ma szklany
          haczyk do powieszenia i oczywiście jest tez ręcznie malowana- prześliczna,
          dzieło podłódzkiego artysty rzemieślnika. Za jej cenę mogłabym mieć 3 komplety
          bombek, ale nic a nic nie żałuję swojego wyborusmile
          Cały czas myślę o tym, zeby założyć z siostrą maleńką manufakturę i robić coś na
          zamówienie, albo realizować własne projekty... nie oczekuje astronomicznych
          zarobków, bo wychodzę z założenia, że już sama możliwość robienia tego, co
          lubię, jest cennasmile Ale też nie mam pojecia jak miałabym wyceniac prace- jasne,
          że w korelacji z czasem pracy, czy też trudnością wykonania... a co dalej, hmmmm...
          • cruella Re: Dziewczyny 16.12.04, 14:43
            Wydaje mi się, że cena powinna być wypadkową czasu i stopnia trudności. Sama
            przymierzam się do "prac ręcznych" choć akurat nie będą to robótki na drutach.
            Też zastanawiam się, ile będę w stanie miesięcznie takich wyrobów zrobić i jaką
            cenę mogę osiągnąć. Narazie jestem w fazie myślenia.
            Trudno porównywać pracę początkującej osoby od "zawodowca". Przepraszam za
            określenie.
            Miałam kiedyś znajomą, która siedząc przy kawie, rozmawiając, oglądając tv cały
            czas dziergała (wzory mniej lub bardziej skomplikowane). Wymyślny sweterek była
            w stanie zrobić w 2 dni i świetnie na tym dzierganiu wychodziła (finansowo).
            Kupowała większe ilości włóczek, podejmowała się ciekawych (bardziej płatnych)
            pomysłów. "Zwykły" sweterek łatwo ocenić jako "zwykły znaczy tani". Za ciekawe,
            wymyśle rzeczy ludzie są w stanie więcej zapłacić. I dotyczy to nie tylko
            swetrów czy robótek szydełkowych.
            Jeśli jednak sweterki z przedstawionej strony www okazały sie za drogie, licząc
            materiał + wykonanie, to ile w tym wynosi sama robocizna (50%)?

Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam.
            • cruella Re: Dziewczyny 16.12.04, 14:55
              A "na razie" powinnam sięgnąć po słownik ortograficzny, "w ogóle" nie umiem się
              nim posługiwać.
              Wstyd.
        • rennie77 Re: Dziewczyny 11.02.05, 20:36
          To prawda, ze sa osoby, ktore doceniaja rzeczy tworzone recznie i nie hurtowo.
          Ja kilka lat temu zarabialam naprawde niezle pieniadze na recznie malowanych
          kartach okolicznosciowych sprzedawanych w Londynie. Dzisiaj ogladajac
          internetowe butiki i blogi musze powiedziec, ze taka tworczosc jest teraz w
          cenie i dlatego niektorzy robia na tym niezle pieniadze.
          Oczywiscie zyjemy, gdzie zyjemy, wiec trzeba pamietac, ze tutaj rzecz "hand-
          made" to zazwyczaj bardzo duzy wydatek, ale gdzie indziej? Ludzie uwielbiaja
          takie drobiazgi, maja na nie pieniadze, wiec sie rozpieszczaja.
    • megimadej Re: no to musicie zobaczyć!!!!!!!! 16.12.04, 13:45
      faktycznie cudne rzeczy tam są a ceny no cóż kosmiczne....
    • watcher123 Re: no to musicie zobaczyć!!!!!!!! 11.02.05, 20:16
      WOW, ze tak powiem.... sweterki owszem nie najgorsze, ale nie za te pieniadze.
      Nie zauwazylam tam jakis super skomplikowanych wzorow, ktore wymagalyby
      wielkich nakladow pracy, co mogloby jeszcze ew. usprawiedliwic te ceny.... no
      ale w koncu firma musi z czegos zyc...smile
      pozdrawiam
      IWona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka