aga_mati 27.10.05, 19:33 witajcie, mam prosbe poszkuje wzór na poncho azurkowe na szydelko bede wdzieczna za pomoc, przeszukałam wczesniejsze wypowiedzi i nie znalzałam takiego co by mnie interesowało z góry dziekuje agniecha Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysza36 Re: WZRÓ NA PONCHO! 27.10.05, 21:32 A o jakie konkretnie Ci chodzi? Wzorów jest mnóstwo Grazyna Odpowiedz Link
aga_mati Re: WZRÓ NA PONCHO! 01.11.05, 15:24 Hej Grazynko! nie psialam dlugo bo wyjechalam ale juz powracam do tematu poncha chodzi mi o takie wkladane przez glowe trojkątne o dlugosci...troszke nizej niz pas, azurkowe bez frędzelków nie wiem czy dobrze wytłumaczyłąm widziałam ostanio takie u kogos na ulicy i spodobało mi sie szalenie - takie do zarzucenia na bluske z długim rekawem, jak dotąd nie znalkazłam ładnego wzoru, azurku na to pozdrawiam agniecha Odpowiedz Link
gabrysia.s Re: WZRÓ NA PONCHO! 27.10.05, 21:45 Ja też bardzo bym prosiła,jest mi obojętne czy na druty,czy na szydełko,ważne,żeby był schemat bo wtedy jest najprościej.A jesli nie na poncho to na chustę,też będę zadowolona. Też z góry dziękuję. Odpowiedz Link
malgoha1 Re: WZRÓ NA PONCHO! 27.10.05, 22:25 Dziesięć stron wzorów, niektóre warte grzechu www.7ya.ru/photos/private.aspx?Rubrid=50435&p=5 małgorzata Odpowiedz Link
wojkam5 Re: WZRÓ NA PONCHO! 28.10.05, 07:43 tu jest opis na banalnie proste szydełkowe www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=63212 a tu mój opis na ponczo drutowe jeszcze prostsze - to opis na włóczkę typu seda lub dilek ale myślę że sam sposób działania jest na tyle jasny że można go dopasować do każdej: na druty 8 nabrałam 70 oczek i ściągaczem golf takiej długości jaką potrzebujesz (ok 20cm)a potem tak: 17 oczek prawych narzut, 1 prawe (środkowe), narzut i 17oczek prawych, pozostałe 35 oczek zostawiam na tył ( na żyłkowym drucie lub nitce) w nastepnym rzędzie same lewe. dalej we wszystkich "prawych" rzędach przed środkowym oczkiem i po nim robię narzut- w sumie ok 40 razy Tył tak samo, zszyte po bokach. Można robić w jednym kawałku lub wręcz na okrągło ale trochę ciężko w rękach trzymać. Odpowiedz Link
ka_thy Re: WZRÓ NA PONCHO! 28.10.05, 08:41 Wysłałam na priv opis poncha, które robiłam. Odpowiedz Link
calineczka71 Re: WZRÓ NA PONCHO! 31.10.05, 19:55 Czy i ja mogę poprosić? Dziękuję. Calineczka Odpowiedz Link
iem2 Re: WZRÓ NA PONCHO! 01.11.05, 15:21 czy ja mogę też prosić o prosty wzór na ponczo? Dziękuję z góry pozdrawiam Iza Odpowiedz Link
gocha221 Re: WZRÓ NA PONCHO! 02.11.05, 15:48 Czy ja tez moglabym prosić o ten wzór?? Byłabym wdzieczna, bo chce sobie wydziergac na wiosne, teraz juz troche za późno. Pozdrawiam Odpowiedz Link