abebe5 23.05.06, 20:45 Czy ma ktoś opis po polsku jak się coś takiego robi lub wie i potrafi wytłumaczyć? Wiem , że kiedyś była o tym mowa jako o sweterku robionym od góry i w całości, bez zszywania, ale nie umiem tego teraz znaleźć Pozdrawiam Abebe Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eli2zero Re: sweterek robiony od góry 23.05.06, 21:26 Dawno temu robiłam, mam nadzieję,że w miarę wytłumaczę: zaczynasz od ściągacza przy szyi. Następnie dzielisz liczbę oczek na 4 ( wyznaczasz 4 oczka w równych odstępach). Przerabiasz dookoła robiąc narzut w co 2 rzędzie po obu stronach wyznaczonych oczek. W pewnym momencie (gdy dojdziesz do pachy) należy rozdzielić robotę na przód, plecy i rękawy (przód i tył - więcej oczek, rękawy - mniej). Wyznaczone wcześniej oczka mają się znależć na środku każdej części. Teraz każdą część robisz osobno, nadal po środku dodajesz oczka, ale równocześnie gubisz oczka przy obu brzegach roboty. Dzięki temu nie zmienia się szerokość. Czy to wogóle można zrozumieć? Pozdrawiam E Odpowiedz Link
kaja500 Re: sweterek robiony od góry 23.05.06, 21:36 Na forum Maranty Lacrima pisała o tym: glinki.com/?l=gz3nkm Odpowiedz Link
szydelkowa Re: sweterek robiony od góry 24.05.06, 12:22 A macie coś podobnego , ale na szydełko? Odpowiedz Link
wanna421 Re: sweterek robiony od góry 24.05.06, 12:31 mysle o poncho robionym w ten sposob... Odpowiedz Link
tehah Re: sweterek robiony od góry 24.05.06, 13:16 photo.163.com/photos/honghumei-888/47674738/ zobacz, na 5 stronach sposoby obrazkowe robienia sweterka i poncha od góry Zyczę sukcesów T. Odpowiedz Link
wanna421 Re: sweterek robiony od góry 24.05.06, 15:20 Swietne,dzieki!Zrobilabym raczej z wyprofilowanymi ramionami,mysle ,ze podolam.W kazdym razie w/g mnie takie robienie od gory daje wieksze mozliwosci Odpowiedz Link