pazurek_74 21.02.07, 12:07 witam, co sądzicie o spódnicy robionej na drutach dla nieco puszystej pani? czy to dobry pomysł? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasikk_29 Re: spódnica - wzór 21.02.07, 12:24 myślę, że zależy od fasonu, ale dzianina pogrubia niestety... na pewno nie rurka, raczej w literę A, żeby bioder nie eksponować ja mam w biodrach ok. 100, ale nie odważyłabym się Odpowiedz Link
pazurek_74 Re: spódnica - wzór 21.02.07, 12:51 hm...dziekuje tez mam okolo 100cm w biodrach...pomyslalam o spodnicy na drutach i jakiejs kamizelce na zakrycie... myslalam tez o szydelkowej robocie, ale to chyba efekt taki sam bedzie... Odpowiedz Link
igawroc82 Re: spódnica - wzór 21.02.07, 15:11 Niekoniecznie, ja mam 110 w biodrach I noszę szydełkowe spódniczki z bawełny. Im cieńsza włóczka i szydełko tym lepiej to wygląda, najlepiej z kordonku Odpowiedz Link
pazurek_74 Re: spódnica - wzór 21.02.07, 16:06 bardzo dziekuje. Teraz musze zatem znalezc odpowiedni wzor i moge probowac. A tak przy okazji, ostatnio kupowalam szydelko; pani podala mi 2 o roznych rozmiarach ale wygladaly tak samo!!! Czy szydelka do roznych wloczek maja rozne oznakowania a w obrebie tychze numeracje? Odpowiedz Link
tehah spódnica - zdecydowanie tak 21.02.07, 16:36 Nie należę do szczupłych (mam trochę więcej niz 100 w biodrach) ale odwazyłam się na zrobienie spódnicy a teraz często w niej chodzę a na dodatek wyglądam w niej podobno dobrze. Sprawdź w moim albumie, gdzie pokazałam taką ciemnobrązową. Uważam, że można dobrać odpowiedni fason. Moja spódnica ma niby falbankę co dodaje lekkości i jest nawet zaskakujące, bo zrobiona jest z włóczki trochę mocherkowej. Do tego noszę sweterek z tej samej włóczki ale w zupełnie inny wzór bo w liście. Po sukcesach z brązową spódnicą zrobiłam jeszcze jedną - zieloną(butelkowa)we wzory warkoczowe z rozszerzeniem na dole. Do tego sweter z golfem również w warkocze ale trochę inne. Zdjęcia zielonego kompletu i swetra w liście zamieszczę dopiero w niedzielę. Spódnice nie wypychają się bo noszone są z atłasową halką. A wykrój takiej spódnicy to trapez najlepiej sprawdzić na spódnicy materiałowej. Ja zaczynam spódnicę od góry. Uważam, że bardzo ważny jest kolor. Lepsze są kolory ciemniejsze i zimne. I jeszcze dodam coś co uważam za najważniejsze - po założeniu własnoręcznie zrobionej kreacji jestem z niej dumna i ta pewnosć siebie dodaje nam szyku. Odpowiedz Link
barbarella10 Re: spódnica - wzór 21.02.07, 17:53 Też mam ponad 100 cm w biodrach Noszę spódnicę Etro z brązowej bawełny i dobrze się w niej czuję i nieźle wyglądam. Teraz przymierzam się do spódnicy na drutach foto.radikal.ru/f.aspx?c0610dc142c6eab80jpg wzór:foto.radikal.ru/f.aspx?c061024218dd760f2jpg Myślę o długości "za kolana". Jeszcze opis wykonania bluzki:foto.radikal.ru/f.aspx?c061193db606d4920jpg Odpowiedz Link
pazurek_74 Re: spódnica - wzór 22.02.07, 14:40 bardzo dziekuje za wszelkie wskazowki i podpowiedzi szkoda, ze niektore linki nie dzialaja pozdrawiam Odpowiedz Link
tehah spódnica - moje propozycje 25.02.07, 14:07 Zrobiłam sobie taki oto komplet spódnica i sweter z golfem do tego. tiny.pl/c9dx tiny.pl/c9dm tiny.pl/c9dc A tu jeszcze raz mój ulubiony zestaw brązowa tiny.pl/c9dt tiny.pl/c9dr tiny.pl/c9d9 Odpowiedz Link