pluskotka 31.03.07, 15:08 Mam 18 lat i póki co potrafię robić szaliki metodą ściągacza. Są tu jakieś fascynatki w moim wieku? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elfetka Re: Paula druciarka 31.03.07, 17:13 Mozna powiedzieć, że zaczynałam w twoim wieku bardziej interesować się robótkami (wcześniej - nawet w wieku przedszkolnym robilam lalkom kocyki tyle, że później druty poszły w odstawke.. Teraz mam 20 lat i można powiedzieć ze niewiele rzeczy ma przedemną tajemnice, chociaż w dalszym ciągu się ucze.. Więc rób nadal szaliki ściągaczowe - za kilka lat będziesz umiala zrobić wszystko! Pozdrawiam elfetka Odpowiedz Link
pink_hamster Re: Paula druciarka 31.03.07, 17:59 ja mam 20 i jak na razie poprzestaje na szydelku;na drutach robie tylko szaliki,bo "duze formy" troche mnie przerazaja i mam wrazenie,ze sa okropnie trudne do zrobienia... Odpowiedz Link
pluskotka Re: Paula druciarka 02.04.07, 11:04 Moja mama potrafi trochę więcej, ale nigdy nie mam czasu poprosić ją by mnie tego nauczyła. Żebym tak kiedyś umiała zrobić sobie sweterek własnoręcznie. Odpowiedz Link
maro_marecki Re: Paula druciarka 02.04.07, 14:53 Nie, nie, nie... duże formy są łatwe do zrobienia... tylko czasem po wykonaniu trudno w nich chodzić ;D PZDR Marek Odpowiedz Link
lady_huncwot Re: Paula druciarka 02.04.07, 22:42 > Nie, nie, nie... duże formy są łatwe do zrobienia... tylko czasem po wykonaniu > trudno w nich chodzić ;D Chyba wpiszę sobie ten cytat z Marka do sygnaturki. Odpowiedz Link
maro_marecki Re: Paula druciarka 03.04.07, 08:42 A proszę bardzo ;D Tak na pocieszenie i dodanie odwagi przytoczę jeszcze wypowiedź mojego kolegi: "trudno to jest sobie w głowę z łuku strzelić" więc z dużymi formami dziewiarskimi powinno pójść zdecydowanie łatwiej. Życzę dużo sukcesów (innym i sobie) niezależnie od stopnia zaawansowania i rodzaju wykonywanej robótki. Marek Odpowiedz Link
long-tall-sally Re: Paula druciarka 04.04.07, 21:12 Mam 15 lat i na koncie mam szaliki, opaski, torebkę, maskotki i terz robie dwie nastepne torby i zaznacze ze torby z warkoczami. Aha w zeszłym tygodniu nauczyłam sie robić proste ażury. Ale sobie ego nabiłam Odpowiedz Link
pluskotka Re: Paula druciarka 05.04.07, 21:37 Ja na początku z szalików robiłam czapki, bo dodawałam niechcący jedno oczko. Raz szalik zszyłam tak, że wyszła kosmetyczka dla mamy. Torbę też się da zrobić z szalika, tylko trza odpowiednio zszyć. Odpowiedz Link
long-tall-sally Re: Paula druciarka 06.04.07, 10:00 Da się, da się, moja mam tak robiła torby zanim ja sie naczuyłam robić normalnie Odpowiedz Link