Dodaj do ulubionych

torba na drutach - Old Navy

30.05.07, 19:43
Przypadkiem na stronie Old Navy natknelam sie na zdjecie torby. Zrobiona jest
na drutach, ze sznurka. Wzor wyglada na nie trudny do opracowania dla nawet
niezbyt bieglej "druciarki". Scieg patentowy, na srodku duzy warkocz, a na
spodzie dzersej lewy.

www.oldnavy.com/browse/product.do?cid=7043&pid=485609&vid=1
Jeden problem - gdzie dostac odpowiedni, niedrogi sznurek (tu jest w roznych
kolorach) i pasek/raczke. Moze macie jakis pomysl.
Obserwuj wątek
    • urszula97 Re: torba na drutach - Old Navy 31.05.07, 15:31
      Ja w ogrodniczym kupiłam w kolorze seledynowym wszakże na działke.jest trochę
      sztywny ale gładki.Moze się nada.
    • bietas Re: torba na drutach - Old Navy 31.05.07, 16:05
      Ja bym spróbowała z grubej bawełny - podwójną czy potrójną nitką. Nigdy nie
      robiłam ze sznurka, ale wyobrażam sobie że nieprzyjazny jest i niepodatny na
      robótkę...
    • iza601 Re: torba na drutach - Old Navy 31.05.07, 18:17
      Super sznurki na taką torebke widziałam w hurtowni Gold-Pol na ul.Al.Krakowska
      w Warszawie.Kolorów było dużo, wybór spory.Rączki do torebek też tam są ale
      ładniejsze są na Puławskiej koło Auchan blisko Piaseczna.
      • bietas Re: torba na drutach - Old Navy 31.05.07, 20:40
        a możesz napisać co to za miejsce na Puławskiej?
        potrzebuję okrągłych rączek do torebki a w Goldpolu mają inne i nie bardzo mi
        pasują do fasonu torebki.
      • aksu Re: torba na drutach - Old Navy 31.05.07, 20:58
        Napisz, prosze, gdzie dokladnie na Pulawskiej.
        Zrobilam kiedys prosta torbe plazowa z grubego bawelnianego sznurka o luznym
        splocie. Na szydelku, bardzo scisle, zeby nie robic podszewki, wiec robilo sie
        dosc ciezko, ale wyszlo ladnie. Wszylam tylko suwak. Zuzylam tylko duzo wiecej
        sznurka niz sie spodziewalam i torba byla bardzo ciezka "sama z siebie", to
        jest jej duza wada. Sznurek byl miekki i fajny w dotyku. Nie byl jednak
        przeznaczony do robotek recznych (raczej do wiazania miesa np. przed
        pieczeniem smile)). Kupilam go w sklepie ze sznurkami na pl. Grzybowskim.
    • mjermak Re: torba na drutach - Old Navy 31.05.07, 21:10
      Ta torba w oryginale jest z papierowego sznurka (paper straw), tak sie toto
      nazywa, mozna to prac (mam taki kapelusz i przypadkowo uparalam i nic mu sie
      nie stalo). Jest to tworzywo miekkie, leciutkie, torebka ma w srodku podszewke
      i tez mi sie spodobala ale cena jest dosc wysoka w sumie za cos takiego. Nie
      wiem gdzie taki sznuerk papierowy mozna kupic bo bym sobie taniej sama torebke
      zrobila. Moge zapytac na forum tutejszym moze ktos wie jak sie toto fachowo
      nazywa i czy mozna kupic jako "wloczke".
      • aksu Re: torba na drutach - Old Navy 02.06.07, 00:21
        bylam dzisiaj na zakupach i wyglada na to, ze w lecie dodatki wykonane na
        drutach i szydelku rowniez z takiego sznurka beda bardzo modne; w sklepach sa i
        torby i kapelusze i paski.
        Moze jest to sznurek wiskozowy?
        • urszula97 Re: torba na drutach - Old Navy 02.06.07, 11:33
          jeszcze mi się przypomniało,że kiedyś było coś takiego jak ratafia,takie
          naturalne włokno ok.2 mm szerokie,ale niestety kupiłam je wtedy w byłym
          NRD.Bardzo podatne super sie z tego robiło.Moze w większych miastach.
    • iza601 Re: torba na drutach - Old Navy 01.06.07, 09:39
      Przepraszam że dopiero dziś odpowiadam. Jest to w pawilonach koło Auchan jadąc z
      Warszawy do Piaseczna po lewej stronie.Mają też śliczne włóczki duży wybór
      Gedifry i inne.www.atelier-hb.com.pl/mm/logo.gif
    • iza601 Re: torba na drutach - Old Navy 01.06.07, 09:44
      www.atelier-hb.com.pl/pl/pasmant.html Przepraszam ,teraz powinno być dobrze.
      • aksu Re: torba na drutach - Old Navy 01.06.07, 14:57
        dzieki wielkie za podpowiedz
        troche to dla mnie daleko, scislej na drugi koniec miasta, ale moze uda mi sie
        tam wybrac, ale czego sie nie robi...
      • mjermak Re: torba na drutach - Old Navy 04.06.07, 16:11
        ale z super sklep!!!
        A mzoesz powiedziec, jak sie ta wloczka nazywa po polsku fachowo? Bo ja od
        dawna mysle wlasnei o czyms takim na torebke. A tu nie znalazlam pomimo
        przeszukania sieci-jak googluje paper straw yarn to wyskakuja mi same chuinskie
        wyroby.
        Moze to fakycznie ta rafia czy ratafia??? Kiedys kolezanka kapelusz z czegos
        atkeigo przepiekny przywiozla sobie z Rumunii, mozna go bylo zwinac, wsadzic do
        plecaka i nic mu sie nie dzialo.
    • izuss1 Re: torba na drutach - Old Navy 02.06.07, 14:15
      moja Tesciowa robi sobie ze sznurkow nawet ciuchy - bardzo lubi taki zgrzebny styl. kupuje je na ogol
      w sklepach ogrodniczych. i ciuchy sa - owszem - troche 'twardsze" niz z bawelny np, ale zle nie jest
      sama mam w planach szydelkowa torebke ze sznurka juz od kilku lat, ale jak dotad jakos sie za nia nie
      zabralam.
      a ta ktora pokazujesz bardzo fajna tez.
      pozdrawiam - iza
      • aksu Re: torba na drutach - Old Navy 04.06.07, 19:50
        jeszcze znalazlam elegancka torbe od Valentino, ale to juz z kaszmiru smile)
        www.bergdorfgoodman.com/store/catalog/prod.jhtml?itemId=prod3660021&parentId=cat207300&masterId=cat203510&index=0&cmCat=
        • mjermak Re: torba na drutach - Old Navy 04.06.07, 22:29
          hi hi taka to mozna ze starego kaszmirowego swetra zrobic, kupic w lumpeksie na
          przyklad. A to V w jabloneksie czy w innym skepie z "brylantami" i juz
          Valentino jak zywy.
          • aksu Re: torba na drutach - Old Navy 04.06.07, 23:06
            good idea!!! smile))
            nie ma to jak doswiadczenie z rekodzielem - cudenka z "niczego" mozna wyczarowac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka