jokaer 06.07.07, 14:57 byłam pod Halą , na Wielopolu, w M1, u siebie tj. na Dąbiu i nic; a szukam tej cariny w kolorze niebieskim , szafirowym i tylko jeden motek mi potrzebny może któraś z krakowianek wie; z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ka_thy Re: carina gdzie w Krakowie ? 06.07.07, 21:15 Nie wiem gdzie możesz kupić Carinę ale nie wspomniałas o najlepiej zaopatrzonych pasmanteriach - w Hucie pod Domem Handlowym Wanda i na Matecznym - przystanek autobusowy w stronę miasta. Na Twoim miejscu zaczęłabym szukać od pasmanterii w Hucie. Odpowiedz Link
bogdap1 Re: carina gdzie w Krakowie ? 07.07.07, 15:41 Co do zakupów w Krakowie to ja wszystkie nici kupuje w hurtowni w CENTROGAL www.centrogal.pl/index.php/catalog/34 i zapewniam ze kupuję tam duzo taniej niz w pasmanterii pod Wanda , bo mieszkam przy Wandzie a po nici jeżdzę na ul. Łagiewnicką 52 . Przykładowo nici które kupuje po 8.60zł. w sklepie sa po 16 zł. Odpowiedz Link
ka_thy Re: carina gdzie w Krakowie ? 07.07.07, 23:05 Centrogal owszem jest super ale nie kupisz tam jednego motka włóczki. Odpowiedz Link
jokaer Re: do bogdap1 09.07.07, 10:47 czy mogę mieć do Ciebie prośbę nie mam za wiele czasu, żeby jechać tam a nie mogę się dodzwonić do tej pasmanterii, skoro tak blisko mieszkasz, czy byłabys uprzejma zapytać o wiskozę Carina- niebieskie kolory; bedę Ci bardzo wdzięczna Odpowiedz Link
bogdap1 Do jokaer 09.07.07, 15:15 Niestety pasmanteria juz dawno nie sprzedaje wiskozy Carina i nie bardzo wiedziały gdzie można ja kupić .Pozdrawiam Bogda Odpowiedz Link
jokaer Re: carina 09.07.07, 15:17 no właśnie tego się obawiałam , bo nigdzie jej nie ma , po za Wielopolem, ale nie te kolory; bardzo Ci dziękuję Odpowiedz Link
ka_thy Re: carina 10.07.07, 08:57 A na Matecznym pytałaś? Ja widzialam tam Carinę, ale to było dawno, kiedy pasmanteria była jeszcze na tej uliczce przy Matecznym. Odpowiedz Link
ka_thy Re: carina 10.07.07, 08:59 Przyszły mi do głowy jeszcze takie pasmanterie - na Krakowskiej, naprzeciwko Muzeum Etnograficznego, na Szpitalnej (w bramie) i na Karmelickiej, na wysokości ulicy Batorego - tez w bramie. Nie mam pojęcia czy jest tam Carina, ale jest tam niezły wybór włóczek. Odpowiedz Link
jokaer Re: carina 10.07.07, 09:17 dzieki za podpowiedzi dziś zajdę na Szpitalna bo nie maja tam chyba telefonu, ale nie bardzo wiem gdzie przy Matecznym. no i pójdę tez na krakowską. na Karmelickiej w Kłębuszku nie mają, ewentualnie mogę zajść tu pod plantami Odpowiedz Link