baarbara 12.08.07, 12:32 W gazecie "Poncha, szale..." jest napisane żeby użyć młynka Addi - Express,, będzie szybciej się robiło, ale może wiecie co to jest? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bietas Re: młynek ADDI - Express 12.08.07, 16:01 to jest takie "ustrojstwo": www.teddys-handarbeiten.de/xaddi-express-im-test.htm mniejszą wersję znalazłam tu: www.toiowo.sklep.pl/index.php?products=product&prod_id=171 większy taki młynek widziałam w pasmanterii w Blue City w W-wie, ale cenę miał zabójczą... Odpowiedz Link
baarbara Re: młynek ADDI - Express 12.08.07, 16:42 Dzięki, bo wpisywałam w google, ale nic mi nie wyskakiwało . Teraz już wiem o co im chodzi . Odpowiedz Link
kasiaba1 Re: młynek ADDI - Express 12.08.07, 17:39 Pisałam już o tym kiedyś: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15333&w=51977099&a=51977099 niestety, mąż będąc w Warszawie "zapomniał" mi go kupić Chyba się muszę sama wybrać Odpowiedz Link
mamoon1 Re: młynek ADDI - Express 12.08.07, 19:14 To jest bardziej zabawka niz poważne urządzenie. Robi się na tym niewygodnie i jedynie małe kawałki. Szczerze nie polecam, nitka spada, trudno kontrolować naprężenie. Wszystko z plastiku i choć firma dobra to cena w stosunku do jakości i możliwość - ogromna. Można na tym ustrojstwie wykonać tylko kawałki szer ok 20 cm. , nie mozna regulować wielkości oczka czyli jedynie z określonej grubości nitki wychodzi zwarta dzianina - z cieńszych - siatka. Odpowiedz Link
mamoon1 Re: młynek ADDI - Express 12.08.07, 19:17 co do artykułu z "to i owo" to nie jest młynek Addiego, ale rodzaj laleczki to plecenia sznurków. Udogodnieniem jest tu obrotowa tarcza. Ten produkt akurat jest wart polecenia, choćby na prezent dla nastolatki, bo mozna na nim wykonać maskotki, sznurowadła, bizuterię. Odpowiedz Link
maladanka Re: młynek ADDI - Express 13.08.07, 18:06 a mnie się w robótkowaniu podoba,że robię jak mama, jak babcia tylko druty albo szydełko i kątek pod lampą i zero techniki - dlatego nigdy nie polubiłam maszyny do swetrów - jak szybko kupiłam tak szybko się pozbyłam Odpowiedz Link
wanna421 Re: młynek ADDI - Express 18.08.07, 10:47 Po pierwsze pozdrowienia z Bieszczad.Po drugie uruchomilam to-to ostatnio przy dwoch kreatywnych nastolatkach -bardzo sie podobalo,od razu mialy pomysly jak to-to wykorzystac) Odpowiedz Link
wanna421 Re: młynek ADDI - Express 20.08.07, 07:37 hm...ja kupilam we Francji.Ale panie pisaly tu o mozliwosciach kupienia w Polsce.Tylko cena wydaje sie nieadekwatna do prostoty tego urzadzenia. Odpowiedz Link