rafciu1975 20.03.12, 08:52 Czy ktoś wie, dlaczego ostatnio każdego dnia w ww. przychodni o godzinie 7: 40 nie ma już wolnych numerków do pediatry? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maryshaa Re: Rodzinne Centrum Zdrowia RCZ Świder Grunwaldz 20.03.12, 19:18 Bo jest okres przeziębieniowy i cała masa dzieciaków choruje :( Generelanie wszędzie jest się ciężko dostać do lekarza w Otw. Odpowiedz Link
inkaarth Re: Rodzinne Centrum Zdrowia RCZ Świder Grunwaldz 21.03.12, 15:38 OOO,że trudno się dostać to i ja się przekonałam na własnej chorej skórze ))).W piątek dość nagle dostałam wysokiej gorączki i objawów typowych dla grypy .Pojechałam więc do NPL-u dość późnym wieczorem.Miła p.doktor zbadała zapisała leki i wysłała do łóżka. W sobotę miałam niemalże 41 gorączki , a w niedzielę nie przekraczała już 40.Nagle olśniło mnie , że zapewne nie będę nadawała się do pracy przez najbliższe dni i potrzebne mi byłoby zwolnienie. W poniedziałek nadal chora ale z temperaturą już tylko 39 ruszyłam do przychodni...i tu się zaczęło .Moja p.doktor powiedziała ,że mnie nie przyjmie bo nie da rady ...no może jutro , ale właściwie to ja powinnam udać się tam gdzie dostałam leki i zażądać zwolnienia (nie wiedziałam nawet ,że jest taka możliwość , bo kiedyś hen takiej nie było ) .myśląc ,że już na pewno nie dam rady jechać do następnej przychodni , bo i na nogach niepewnie mi się stało.Poprosiłam syna ,żeby mi to załatwił...TAAAA...no i tak - -p.doktor , która mnie przyjmowała pracuje sporadycznie w NPL-u no więc to raczej niemożliwe o ironio . -pani więc dała numer telefonu do kierownika w razie gdybym chciała skargę (no , ale ja nie chciałam skarżyć -miła pani więc zadzwoniła do mojej przychodni RCZ i zapisała mnie do jakiegoś lekarza na godz 14.30we wtorek , u którego ja nigdy w swojej karierze pacjentki nie byłam TAK MINĄŁ PONIEDZIAŁEK A teraz wtorek , wstałam rano zadzwoniłam do RCZ ,że niby chcę do swojego lekarza , pani powiedziała ,że owszem , ale znowu bez godz. tylko jak chcę to mogę przyjść i zapytać ...czy mogę. Ubrałam się ciepło , temperaturę na szczęście miałam już ciut poniżej 38, więc jakby lepiej. Pojechałam do RCZ , zapytałam mojej p.doktor , czy dzisiaj ?...Nie...dzisiaj nie , ale mogę się zapisać . Okazało się ,że zapisać się a jakże na czwartek....no a co ze zwolnieniem?.. Przypomniałam sobie o tej wizycie o 14.30 u doktora mi obcego...Wróciłam więc na tę wizytę nieszczęsna. Doktor starszy troszkę , bardzo miły i patrzący na mnie jak na kosmitkę....powiedział lekko podniesionym głosem ,że on zupełnie nie wie o czym ja mówię (no bo jak to , przyszła sobie baba i chce zwolnienie))))...poprosił więc jedną z pielęgniarek i wspólnie doszliśmy do consensusu. Pielęgniarka zabrała moją kartę i mnie i zaprowadziła do mojej p.doktor ....u której , jako pierwszej byłam w poniedziałek Nie chce się skarżyć...bo wszystkie te osoby po drodze były bardzo miłe . Ale ja zamiast leżeć w łóżku i leczyć się.....echhh.dzisiaj czuję się gorzej Odpowiedz Link
maryshaa Re: Rodzinne Centrum Zdrowia RCZ Świder Grunwaldz 21.03.12, 20:17 Ja w swojej przychodni dwa tygodnie temu czekałam z gorączką 3,5 godziny na wizytę w kolejce... więc łączę się w bólu. Niestety tak to co roku wygląda... a nawet dwa razy do roku, bo jesienią będzie powtórka z rozrywki :( Odpowiedz Link