Dodaj do ulubionych

Działka w Otwocku

28.07.13, 23:16
Cześć,
nie jestem mieszkańcem Otwocka w zasadzie to planuję. Wielokrotnie bywałem w Otwocku i okolicach zarówno turystycznie(rower), jak i u znajomego, który tu mieszka. Na tyle zachwyciło mnie to miejsce że jestem bliski podjęcia decyzji o kupnie działki w Otwocku i za jakiś czas postawieniu niedużego domu zamiast kupna mieszkania 70m2 w Warszawie. Chciałbym was nieśmiało zapytać czy poradzilibyście mi jak poszukać odpowiedniej działki. Oczywiście portale internetowe przeglądam, stronę gminy z przetargami również, dochodzę jednak do wniosku(na podstawie rozpiętości cen) że na ryku internetowym żądzą pośrednicy, a nie chciałbym za działkę przepłacić. Jakiś czas temu tą samą nieruchomość znalazłem u jednej agencji z ceną wyższą o około 60 000 od ceny w innej agencji(niezła prowizja za jedną działkę). Moje pytanie brzmi czy w otwocku jest jakieś miejsce gdzie ludzie bezpośrednio ogłaszają się ze sprzedażą działek, jakaś lokalna gazeta z ogłoszeniami, tablica ogłoszeniowa w urzędzie gminy etc.. ?
Najbardziej interesują mnie okolice ulicy Majowej(Świder wschodni, Tolin), okolice ulicy Żeromskiego(generalnie wschodnia strona od kolejki), będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.

Pozdrawiam Adrian
Obserwuj wątek
    • agusja1 Re: Działka w Otwocku 29.07.13, 09:22
      Witaj,
      ja mieszkam na Żeromskiego i jest kilka działek na sprzedaż, ale to są wbite paliki w stylu "Sprzedam" i nr telefonu. Mogę pospisywać i dać znać
      Pozdrawiam
      Aga
      • samee Re: Działka w Otwocku 29.07.13, 12:49
        Cześć, dzięki za info! Nie kłopocz się przejadę się rowerem w te okolice i zerknę, chyba że masz po drodze to bym poprosił.

W ogóle to jak oceniacie atrakcyjność tych rejonów, które wymieniłem, w kontekście innych części Otwocka? Te są super bo blisko lasu i tak trochę na uboczu.

• maryshaa Re: Działka w Otwocku 29.07.13, 16:14
          Wszystko zależy jak chcesz jeździć do Warszawy. Jak samochodem, to właściwie lokalizacja każda będzie dobra. Jak kolejką,to fajnie być bliżej stacji. Ja okolice Żeromskiego bardzo lubię, bo blisko do centrum, są małe sklepiki gdzie w razie co można na szybko coś kupić, jest cicho i spokojnie ale nie "wszędzie daleko". Blisko autobus i kolejka w sumie też. Jedyne co to stan dróg jest koszmarny i się raczej nic w tym kierunku nie zmieni, ale skoro tu bywałeś to widziałeś :-) I chyba bym wybrała właśnie okolice Żeromskiego a nie Świder, ale pewnie dlatego, że tą okolicę po prostu lepiej znam... i te drewniaki zagubione w lesie i sam las... i zimą Meran blisko na sanki :-)
          A co do ogłoszeń, mamy lokalną gazetkę Linia Otwocka, ale czy tam są ogłoszenia o działkach inny niż z agencji - nie wiem :(
          • agusja1 Re: Działka w Otwocku 30.07.13, 07:36
            No cóż zależy kto co lubi.
            Ja mieszkam w Teklinie kolonii juz 3 lata i bez samochodu ani rusz. Ale są i plusy: szkola kameralna (przy szosie lubelskiej), las no i niestety chmary komarów bo w lesie woda stoi non stop.
            Na przeciw mojego domu jest działka na sprzedaż tylko teren niski więc trzeba nawieźć trochę ziemi. Postaram się dziś numer spisać.
            pozdrawiam
    • mateuszxyx Re: Działka w Otwocku 13.09.13, 16:42
      ja mam do sprzedania piękną działkę otoczoną starodrzewem sosnowym w okolicy ul Żeromskiego. tel 668 348 6 zero zero
      • ohni Re: Działka w Otwocku 13.09.13, 19:01
        odradzam kupno działki w Otwocku- przeczytaj wpisy ;jak się zyje w otwocku'.szkoda kasy
        • mona13101976 Re: Działka w Otwocku 23.10.13, 22:17
          Nie wiem co w Otwocku może zachwycać.... Od 20 lat nic się tam nie dzieję, miasto straszy....
          Odradzam!!!!
    • koczka87 Re: Działka w Otwocku 30.10.13, 14:01
      mogę zgłosić działkę w Mlądzu, prawie przy ulicy Majowej, zaraz przy lesie.
      Więcej pod nr 603 918 988
    • petrus1985 Re: Działka w Otwocku 18.11.13, 08:35
      witam, mam do sprzedania bezpośrednio działkę budowlaną na ulicy Narutowicza (równoległa do Żeromskiego).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka