samee
28.07.13, 23:16
Cześć,
nie jestem mieszkańcem Otwocka w zasadzie to planuję. Wielokrotnie bywałem w Otwocku i okolicach zarówno turystycznie(rower), jak i u znajomego, który tu mieszka. Na tyle zachwyciło mnie to miejsce że jestem bliski podjęcia decyzji o kupnie działki w Otwocku i za jakiś czas postawieniu niedużego domu zamiast kupna mieszkania 70m2 w Warszawie. Chciałbym was nieśmiało zapytać czy poradzilibyście mi jak poszukać odpowiedniej działki. Oczywiście portale internetowe przeglądam, stronę gminy z przetargami również, dochodzę jednak do wniosku(na podstawie rozpiętości cen) że na ryku internetowym żądzą pośrednicy, a nie chciałbym za działkę przepłacić. Jakiś czas temu tą samą nieruchomość znalazłem u jednej agencji z ceną wyższą o około 60 000 od ceny w innej agencji(niezła prowizja za jedną działkę). Moje pytanie brzmi czy w otwocku jest jakieś miejsce gdzie ludzie bezpośrednio ogłaszają się ze sprzedażą działek, jakaś lokalna gazeta z ogłoszeniami, tablica ogłoszeniowa w urzędzie gminy etc.. ?
Najbardziej interesują mnie okolice ulicy Majowej(Świder wschodni, Tolin), okolice ulicy Żeromskiego(generalnie wschodnia strona od kolejki), będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.
Pozdrawiam Adrian