kubek 23.05.05, 17:31 img05.allegro.pl/photos/oryginal/52/5215/521578/52157898 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malusia_lalusia Re: Ja lubię lody z Józefowa :) 23.05.05, 17:42 Oj, ja też!!!!!!!!!!!!!!!! A najbardziej karmelowe, truskawkowe, waniliowe i jagodowe.... Pyszota!!! Odpowiedz Link
francesca12 Re: Ja lubię lody z Józefowa :) 23.05.05, 21:33 Też lubię, aczkolwiek myślę, ze mogliby rozszerzyć swój asortyment. Marzyłoby mi się trochę egzotyki. Ale póki co, lody są pyszne:) Odpowiedz Link
kubek I tak najlepsze są truskawkowe :) 24.05.05, 15:29 Jagodowe, śmietankowe i miętowe na koniec dla orzeźwienia! Dla mnie nowe smaki tzw. wynalazki nie istnieją! Oczywiście kolejność kulek w waflu u mnie to nauka i filozofia! :) Odpowiedz Link
francesca12 1. miejsce truskawkowe, 2 waniliowe :) 24.05.05, 15:33 > Dla mnie nowe smaki tzw. wynalazki nie istnieją! A dla mnie mogłyby istnieć!! Ilość rodzajów lodów ma się baaardzo niewspółmiernie do renomy tej cukierni ! Odpowiedz Link
kubek Re: 1. miejsce truskawkowe, 2 waniliowe :) 24.05.05, 15:35 Renoma to chyba z wątku o PKP oni tam straszą! A wiesz dlaczego ludzie chodzą do hipermarketów? Odpowiedz Link
francesca12 Re: 1. miejsce truskawkowe, 2 waniliowe :) 24.05.05, 15:46 > A wiesz dlaczego ludzie chodzą do hipermarketów? Nie wiem, ale zaraz mi powiesz:P Odpowiedz Link
sobiepanna Re: 1. miejsce truskawkowe, 2 waniliowe :) 24.05.05, 15:46 W tej lodziarni/cukirni najlepsze są właśnie te dwa smaki: truskawkowe i waniliowe. Reszty mogą nie produkować. Z innych kulkowych (już nie w powiecie) na Chmielnej są świetne kokosowe, tiramisu i moje ulubione pistacjowe :) Ale właściwie o czym my piszemy - najlepsze są lody od Oskroby! Odpowiedz Link
francesca12 Re: 1. miejsce truskawkowe, 2 waniliowe :) 24.05.05, 15:55 A czy takie jeszcze są? Jak byłam małą dziewczynką, przyjeżdżałam z tatą rowerkami na lody do Oskroby, ja jadłam truskawkowo-śmietankowe, tata kawowe, na jednym się nie kończyło oczywiście, ale jak już zjedliśmy po dwa lody na łebka, tata zawsze wyjmował jakieś zaskórniaki i kupowaliśmy sobie "na drogę" po jeszcze jednym albo jednego "na spółę" . To były słodkie czasy :)))) Odpowiedz Link
chiste 1. miejsce - pan w sweterku, 2. - drech najki :) 24.05.05, 15:46 Renomy już nie ma ;( Przeszli na wikt Kolei Mazowieckich ;(( Chłopaki, ratujcie swoja renomę! ;) Odpowiedz Link
francesca12 Re: 1. miejsce - pan w sweterku, 2. - drech najki 24.05.05, 15:56 Ale czy się czymś różnią. Przecież ich chamowatość bije na odległość... Odpowiedz Link
sobiepanna Protestuję!!! 24.05.05, 15:58 Pierwsze miejsce powinien zająć ten wysoki rudawy! Odpowiedz Link
kubek Protestuję !!! 24.05.05, 17:50 To są dobre chłopaki raz nawet, razem z nimi zmieniałem skład pociągu, bo „karki” w drugim straszyły. Wtedy pomyślałem, że i oni czasem się boją. A oglądaliście „Kontrolerów” ps. W hipermarketach nie ma wyboru żeby nie utrudniać wyboru! Odpowiedz Link
francesca12 Re: Protestuję !!! 24.05.05, 21:26 O renomiarzach mógłby powstać odrębny wątek, myślę sobie. Tak naprawdę to oni mają zajęcze serca, tylko do pracy przywdziewają "maski" wyszczekanych twardzieli. Ad. "Kontrolerów" - film, który czeka w kolejce do obejrzenia, podobno niezbyt estetyczny, ale wart obejrzenia i po nim zwraca się większa uwagę na własne zachowanie w U-bahnie :P Odpowiedz Link
kubek Kontrolerzy!!! zind hochgeschatzt 25.05.05, 09:35 Kontrolerzy są wspaniali to był debiut reżyserski! Jeśli to był pierwszy film Nimróda Antala to, następnych się barbarzyńsko oczekuje! Film który naprawdę warto zobaczyć!!! Odpowiedz Link
francesca12 Kontrolerzy!!! sind hochgeschatzt und sehenswert:) 25.05.05, 09:52 Ach so, rozumiem i widzę też, że "Kontrolerzy" wciągają. No zobaczymy, gdzie Antal umieści akcję innych swoich filmów, o ile powstaną... Odpowiedz Link
chiste Kontrol! 25.05.05, 10:00 Oczywiscie, ze oglądaliśmy! Jak moglibyśmy opuścić ten znakomity film. Bulcsu rządzi! Odpowiedz Link
francesca12 Re: Kontrol! 25.05.05, 10:08 A ja opuściłam, ale już mnie zachęciliście i obejrzę :) Dopiero wtedy mogę się wypowiedzieć. Odpowiedz Link
kubek Ostrzegam! ;) 25.05.05, 10:19 Po obejrzeniu filmu istniej ryzyko biegania przed kolejką elektryczną relacji Otwock Warszawa lub odwrotnie! Odpowiedz Link
francesca12 Re: Ostrzegam! ;) 25.05.05, 10:26 He, he i po tym mnie poznacie :P Bez obaw, aż tak nie ulegam wpływom :) Odpowiedz Link
chiste Re: Ostrzegam! ;) 25.05.05, 11:01 kubek napisał: > Po obejrzeniu filmu istniej ryzyko biegania > przed kolejką elektryczną relacji Otwock Warszawa lub odwrotnie! Eeee tam! Taki kolejowanie sie nie liczy! No chyba że w tunelu średnicowym, ale tam pociag jedzie dzisiaj w takim tempie (20 km/h), ze nie moze sie równac z ekspresem północy. Za to od wyziewów z tunelu mozna zemdeć juz po 100 metrach. Odpowiedz Link
francesca12 Re: Ostrzegam! ;) 25.05.05, 11:29 chiste napisał: > Eeee tam! Za to od wyziewów z tunelu mozna zemdeć juz po 100 metrach. No to tym bardziej jest to nie lada wyzwanie :P Oj, nie wiem, czy w taki piękny majowy dzień mam ochote iść na undergroundowy film... Odpowiedz Link
francesca12 Re: Kontroll! 10.06.05, 09:59 Byłam wreszcie wczoraj na "Kontrolerach"!!! I, hmm... wspaniały film, niesamowity klimat, genialny, świetnie zrobiony, świetna muzyka, co tu mogą słowa! Dobrze, że się dobrze kończy. Ale reżyser miał łeb, żeby na taki pomysł wpaść! W kinie było nas 5 osób i w takim małym gronie najlepiej się ogląda, śmieliśmy się wszyscy równo:) Najbardziej wkurzał mnie jednak ten niedźwiedź różowy, ale to tak miało chyba być. No i jak na koniec ta pięknotka przebrała sie za motylka, to już było lepiej. A śmiałam się, bo przecież było z czego: z sytuacji w metrze, z tych pościgów. Trochę nieznośny i denerwujący był ten cały syf, ta krew niewytarta. I to dziwne uczucie, że zaraz ktoś kogoś wepchnie na tory... Trzeba teraz uważać bardzo... Po wyjściu z kina szok w zderzeniu z rzeczywistością. Ojej, ilu jest bezdomnych i żebrających!! Odpowiedz Link
kugliczka Re: Kontroll! 10.06.05, 19:27 a jak tam seny bijatyk? ja chyba odwykłam już od telewizji i powim szczerze że ledwo co wytrzymywałam jak ten typ w kapturze się pojawiał następnym razem kupię sobie ralanium:)))) Odpowiedz Link
francesca12 Re: Kontroll! 10.06.05, 19:56 kugliczka napisała: > a jak tam seny bijatyk? spoko, śmiałam się w pustym kinie, aż echo szło :) > ja chyba odwykłam już od telewizji ja telewizji prawie nie ogladam, jakaś panorama najwyżej albo nagrywam jakiś sensowny film albo teatr i tyle > i powim szczerze że ledwo co wytrzymywałam > jak ten typ w kapturze się pojawiał racja, to nie było przyjemne, trzeba być uważnym teraz Już nic nie bedzie takie, jak było przedtem... > następnym razem kupię sobie ralanium:)))) ojej, aż tak?? Muzyka była porywająca:))))))) Odpowiedz Link
chiste Kanar jest zielony 01.06.05, 12:26 "Mundury w butelkowym odcieniu zieleni mają się stać znakiem rozpoznawczym Kolei Mazowieckich. To spółka utworzona w zeszłym roku przez PKP Przewozy Regionalne i samorząd Mazowsza. - Zmieni się też wystrój naszych kas. Ich pracownicy również dostaną zielone mundury - zapowiada Halina Sekita, prezes spółki. (...) Bezpieczeństwa pasażerów będzie w nich strzec osiem kamer w każdym wagonie. Zamiast twardych, plastikowych siedzeń podróżni zastaną miękkie z zagłówkami. W przedziałach bagażowych (na początku i końcu wagonów) znajdą się specjalne stojaki na rowery. (...)" Karol Kobos: Z rowerami podmiejską koleją aż nad morze i na Mazury, "Gazeta stołeczna z 1 czerwca 2005 r. Odpowiedz Link
francesca12 Re: Kanar jest zielony 01.06.05, 12:47 I rowery za darmo będzie można przewozić, ale ale to do końca września tylko, żeby nie było za dobrze :P Odpowiedz Link
sobiepanna Re: Kanar jest zielony 02.06.05, 09:34 chiste napisał: > "Mundury w butelkowym odcieniu zieleni mają się stać znakiem rozpoznawczym > Kolei Mazowieckich. Państwo kolejarze mają już nowe mundurki. Widziałam w wersji męskiej: trzyczęściowy garnitur z białą koszulą (nawet krawaty dopasowane, zielone z ukośnymi żółtymi i białymi paskami). Po lewo nad kieszonką mają logo z mazowieckim słoneczkiem :) Odpowiedz Link
francesca12 Re: Kanar jest zielony 02.06.05, 21:12 i ja na własne oczy widziałam: trochę to komicznie wygląda. Facet w tej zieleni wyglądał tak, jakby wyrwał się w jakiegoś wiejskiego wesela 10 lat temu... Odpowiedz Link