111majka 26.01.06, 01:30 Zapraszam sąsiadów na forum Józefowa bezpośrednio : forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19980 Bo chyba parę osób zaszło tam jakoś naokoło. A to jest przecież tak bliziutko :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cat_s Re: forum Józefów 23.02.06, 00:41 Pozwolicie, że beztreściowo wątek podrzucę, ale jakoś wygodniej do Józefowa się wkliknąć z Otwocka, niż z "forów regionalnych / więcej"... Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link
111majka Re: forum Józefów 23.02.06, 01:00 Oj cat_sie, w tym momencie podpadłeś adminowi. Zaraz wyrzuci stąd Ciebie, mnie i całe nasze forum.... Odpowiedz Link
cat_s Re: forum Józefów 23.02.06, 01:41 Myślisz? E, nie przypuszczam. Mam nadzieję przynajmniej. No bo tak (tak to sobie przynajmniej wykładam): Jak zaglądam na F Otwock - to znaczy jestem 'klientem', marketingowo rzecz ujmując, prawda? No, może nie jakimś 'klientem bardzo dobrym' ale jakimś takim sobie średniaczkiem, zgadza się? No to kombinuję dalej: Wiadomo, że jeden zadowolony klient 'ściągnie' od jednego do dwóch najwyżej innych znajomych do miejsca, w którym został dobrze potraktowany - takie są chyba ostatnie 'wyliczenia' profesjonalnych marketingowców... I wiadomo też z drugiej strony, że jeden niezadowolony klient 'odstręczy' z grona swoich znajomych od pięciu do dziesięciu potencjalnych przyszłych klientów... Czyli - rachunek jest prosty: Bardziej się opłaca 'usługodawcy' ponosić dodatkowe koszta (w rodzaju bezpłatnych toalet, uśmiechniętej obsługi, darmowych gadżetów i innej dodatkowej fatygi) i mieć zadowolonych klientów - niźli trzymać się ściśle asortymentu i dodatkowe potrzeby klientów pomijać. Czyli - z wiarą w admina z premedytacją podrzucam wątek do góry; wszak chodzi o wygodę wszystkich użytkowników, nieprawdaż? Pozdrawiam ;-) cat_s Odpowiedz Link
michaelandro Re: forum Józefów 23.02.06, 09:30 Popadliście w jakąś zbiorową paranoję. Do tej pory wyciąłem dwa wątki- obydwa za żenująco niski poziom dyskusji, bluzgi itp. Cieszę się, że powstają fora ościenne. Nie widzę w nich konkurencji. Cieszę się, że przez te kilka ostatnich lat piszecie, wpadacie, dyskutujecie- mamy już przecież ponad 10 tys wypowiedzi! Odpowiedz Link
stary_pawian Re: forum Józefów 24.02.06, 22:57 cat_s napisał: > Myślisz? > E, nie przypuszczam. Mam nadzieję przynajmniej. > No bo tak (tak to sobie przynajmniej wykładam): > Jak zaglądam na F Otwock - to znaczy jestem 'klientem', marketingowo rzecz ujmu > jąc, prawda? No, może nie jakimś 'klientem bardzo dobrym' ale jakimś takim sobi > e średniaczkiem, zgadza się? > > No to kombinuję dalej: > Wiadomo, że jeden zadowolony klient 'ściągnie' od jednego do dwóch najwyżej inn > ych znajomych do miejsca, w którym został dobrze potraktowany - takie są chyba > ostatnie 'wyliczenia' profesjonalnych marketingowców... > I wiadomo też z drugiej strony, że jeden niezadowolony klient 'odstręczy' z gro > na swoich znajomych od pięciu do dziesięciu potencjalnych przyszłych klientów.. > . > > Czyli - rachunek jest prosty: > Bardziej się opłaca 'usługodawcy' ponosić dodatkowe koszta (w rodzaju bezpłatny > ch toalet, uśmiechniętej obsługi, darmowych gadżetów i innej dodatkowej fatygi) > i mieć zadowolonych klientów - niźli trzymać się ściśle asortymentu i dodatkow > e potrzeby klientów pomijać. > > Czyli - z wiarą w admina z premedytacją podrzucam wątek do góry; wszak chodzi o > wygodę wszystkich użytkowników, nieprawdaż? > > Pozdrawiam ;-) > cat_s No to cały Cat_s! Jednak mam rację twierdząc, że koty to dranie ;))))))))) Odpowiedz Link
122abc sugestia - całkiem na poważnie 23.02.06, 11:30 Ja widzę, że Adminowi podpada coraz więcej osób. Admin zawarł jakiś pakt porozumienia z Francescą i wszyscy inni ciągle robią coś nie tak, piszą bzdury, nie przedstawiają się uroczyscie, hm, może brakuje Adminowi pochwał? Tylko za co te pochwały? Za sam fakt założenia forum - OK, ale nie widzę twórczego wkładu admina w sprawy merytoryczne. Niby nie ma takiego obowiązku, może dalej chrzanić tylko o swoich uczuciach i o swoim mieszkaniu które kupi sprzeda wynajmie, ale niech przynajmniej da się wypowiedzieć innym, umieszczać linki do konkurencyjnych dla niego stron, itd. Może powinieneś zmienić to forum na zamknięte, nie nabijam się, tylko sugeruję - wtedy ktoś inny założy ogólne otwarte forum Otwock i tyle. Nie powinno się robić czegoś, czego się nie lubi czy nie umie. Odpowiedz Link
111majka sugestia - na jeszcze poważniej 23.02.06, 11:44 Jako założycielka tego wątku chciałam zaproponować kolejne (nie zwiazane z Józefowem) ataki na Waszego admina gdzie indziej. 122abc - przecież to wszystko co piszesz j uż było, po co powtarzasz? Zwłaszcza w sytuacji kiedy absolutnie nie masz racji. Odpowiedz Link
sobiepanna Re: sugestia - całkiem na poważnie 23.02.06, 11:52 Mi, jako uczestnikowi tego forum jest niezmiernie miło, że forumowicze zza różnych miedz do nas przychodzą porozmawiać. Natomiast nie rozumiem dlaczego niektórzy uzurpują sobie prawo do oceniania tego forum. Dorobiliśmy się loży komentatorów, jak w Mupetach?!?!? Ja nie chodzę po innych forach i nie wytykam ich uczestników palcami, nie twierdzę, że wiem i widzę dokładniej jakie panują tam relacje, a jakie powinny być. Jeśli mam coś do opowiedzenia, zapytania czy podzielenia się doświadczeniem, to to robię. I jeśli post spotka się z odpowiedzią, to jest 'pysznie', bo miło jest myśl wymienić. Pozdrawiam znad pączka :) Odpowiedz Link
111majka Re: sugestia - całkiem na poważnie 23.02.06, 11:58 Oj sobiepanno, jestem daleka od oceniania Waszego forum i nie twierdzę, że coś o Was wiem dokładniej, nic nie wytykam... Strasznie dużo doczytałaś się między moimi wierszami. Niepotrzebnie. Wystarczyło przeczytać za zrozumieniem :) Odpowiedz Link
sobiepanna Re: sugestia - całkiem na poważnie 23.02.06, 12:03 Odpowiadałam na post 122abc. Majko, to absolutnie nie do Ciebie było!!! Jeśli koniecznie chcesz się 'odnaleźć' w moim poście, to raczej wśród osób, których odwiedziny cieszą. :) Odpowiedz Link
111majka Re: sugestia - całkiem na poważnie 23.02.06, 12:05 :))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
francesca12 Re: sugestia - całkiem na poważnie 23.02.06, 11:59 Wtrącajacym się i mącicielom mówimy pączkowe NIE!! A teraz uwaga: będzie (jak zwykle) dygresyjnie: Proponuję ogłosić konkurs na to, kto zjdał NAJMNIEJ pączków:) Ja jednego na razie:D Odpowiedz Link
sobiepanna Re: sugestia - całkiem na poważnie 23.02.06, 12:04 Frankie, musisz jeszcze jednego przynajmniej. 'Na druga nogę', bo będziesz miała jedno biodro większe ;) Odpowiedz Link
francesca12 Re: sugestia - całkiem na poważnie 23.02.06, 12:17 > 'Na druga nogę', bo będziesz miała jedno biodro większe ;) Biodro?? :(( Jak biodro, to nie chcę :D Właśnie mnie namawiają w pracy, czorty jedne.. Wczoraj byłam na aero.. Odpowiedz Link
111majka Re: sugestia - całkiem na poważnie 23.02.06, 12:04 Ja jestem na razie PRZED pączkami, że tak się pozwolę wtrącic nieśmiało do konkursu ... Przez jakiś czas na pewno nikt mnie nie pobije:) Odpowiedz Link
111majka Re: sugestia - całkiem na poważnie 23.02.06, 15:42 Już nie jestem w czołówce. Raczej na szarym końcu. Zjadłam dwa. Oj, dobre były :) Odpowiedz Link
122abc Re: sugestia - całkiem na poważnie 24.02.06, 09:29 Sobiepanno, nie jestem zza innych miedz. Forum otwockie odwiedzam właśnie ze względu na to, że tu mieszkam. Dlatego wolałbym, gdyby administrator nie czepiał się ludzi, a francesca nie pisała do nikogo, że jest chamem i burakiem. Na normalnych forach takie wypowiedzi są od razu wyrzucane i nikt nie toleruje bluzgów, zwłaszcza pod adresem innych uczestników. Odpowiedz Link
sobiepanna Re: sugestia - całkiem na poważnie 24.02.06, 09:41 Ja też bym wolała, ale po prostu uważam, że każdy post świadczy o autorze. I ten z bluzgami, i ten ze 'smutnymi komentarzami'... Odpowiedz Link
francesca12 Re: sugestia - całkiem na poważnie 24.02.06, 10:04 A ja bym wolała, żeby zwyczajny7 nie pisał o linii prostej. Moim zdaniem poziom forum zaniżają właśnie tacy piszący zza krzaka. Przyznaję, że czasem daję się sprowokować. I to był teraz przedostatni raz. Myślę też, że należy mieć dystans do forum. Ja forum traktuję jak dobrą zabawę, a to jaki obraz użytkownika forum francesca12 tworzy się w głowach czytających, niezbyt mnie interesuje, bo to nie wybieg. To jest przecież tylko wycinek mnie. Albo kreacja. > Na normalnych forach takie wypowiedzi są od razu wyrzucane i nikt nie > toleruje bluzgów, zwłaszcza pod adresem innych uczestników. Nie toleruję trolli. Poza tym: co to znaczy "normalne" forum?? "Normalność jest to pierwszy symptom śmiertelnie groźnej choroby. Jak tylko poczujesz, że nadchodzi normalność, zaraz poszukaj antidotum... upewnij się, że żyjesz własnym życiem... Nie pozwalaj, by normalność wyparła ciebie." Odpowiedz Link
cat_s Re: sugestia - całkiem na poważnie 24.02.06, 13:27 Witam, Na jakiś czas się żegnam z FOtwock. Bez obrazy oczywiście...;-) Po prostu jakoś nie 'załapuję się' na wszystkie te zawiłości personalne i inne... Do szybkiego, mam nadzieję:-) Pozdrawiam wszystkich serdecznie cat_s Odpowiedz Link
grzeg_sz1 całkiem na poważnie 24.02.06, 13:28 może zbyt poważnie podchodzisz do życia? Odpowiedz Link
cat_s Re: całkiem na poważnie 24.02.06, 14:09 > może zbyt poważnie podchodzisz do życia? Zapewne;-) Ale nie jest to kwestia powagi, ino komfortu psychicznego...;-) Albowiem nie szukam w necie porad psychologicznych, lecz miejsc, gdzie można bezstresowo wymienić się różnymi poglądami... 'bezstresowo' jest pojęciem kluczowym...;-) Jak pisałem - bez obrazy... Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link
zwyczajny7 Re: sugestia - całkiem na poważnie 25.02.06, 01:51 > A ja bym wolała, żeby zwyczajny7 nie pisał o linii prostej. a może wolisz okreslenie "zagięta" ?? :-)) Odpowiedz Link
stary_pawian Re: sugestia - całkiem na poważnie 25.02.06, 00:09 122abc napisała: > Sobiepanno, nie jestem zza innych miedz. > Forum otwockie odwiedzam właśnie ze względu na to, że tu mieszkam. Ja jestem zza innej miedzy, a Forum Otwock odwiedzam bo lubię tak jak odwiedzam (net nie zna granic} inne "fora" > Dlatego wolałbym, gdyby administrator nie czepiał się ludzi, a francesca nie > pisała do nikogo, że jest chamem i burakiem. Jeżeli ktoś napisze o mnie, że jestem "chamem i burakiem" to "oleję" bo w ferworze netowych dyskusji różnie bywa. Jak dostanę drugi raz taki tekst to się zastanowię co "było nie tak" > Na normalnych forach takie wypowiedzi są od razu wyrzucane i nikt nie toleruje > bluzgów, zwłaszcza pod adresem innych uczestników. "Bluzgów" nie powinno się tolerować nigdzie, ale istnieje coś takiego jak emocje ... . Sam wiele razy mam ochotę (i to robię) napisać ...wa mać. I co z tego wynika? Odpowiedz Link
cat_s Re: sugestia - całkiem na poważnie 25.02.06, 00:33 > I co z tego wynika? Że Pawiany to też dranie...;-) :-) Odpowiedz Link
francesca12 Re: sugestia - całkiem na poważnie 23.02.06, 12:14 Tak, admin, poza wspólnotą majątkową z francescą12, zawarł z nią traktat o wzajemnej współpracy forumowej. Z tajnego załącznika do traktatu wynika, że każdy, kto odbiegnie swoją pisaniną od profilu, znanego tylko przez admina i francescę12, będzie gnębiony, trollu :P Odpowiedz Link
michaelandro Re: sugestia - całkiem na poważnie 23.02.06, 13:05 DEMENTI! Jedyny pakt jaki istnieje to ten z amigo, ona wszakże jest drugim administratorem :) Odpowiedz Link
francesca12 Re: sugestia - całkiem na poważnie 23.02.06, 13:31 Hihi, udało mi się nawet nabić w butelkę Michała:) Jestem po prostu super :D Odpowiedz Link
stary_pawian Re: sugestia - całkiem na poważnie 24.02.06, 23:35 122abc napisała: > Ja widzę, że Adminowi podpada coraz więcej osób. Admin zawarł jakiś pakt > porozumienia z Francescą i wszyscy inni ciągle robią coś nie tak, piszą bzdury, > > nie przedstawiają się uroczyscie, hm, może brakuje Adminowi pochwał? Tylko za > co te pochwały? Za sam fakt założenia forum - OK, ale nie widzę twórczego > wkładu admina w sprawy merytoryczne. Niby nie ma takiego obowiązku, może dalej > chrzanić tylko o swoich uczuciach i o swoim mieszkaniu które kupi sprzeda > wynajmie, ale niech przynajmniej da się wypowiedzieć innym, umieszczać linki do > > konkurencyjnych dla niego stron, itd. > Może powinieneś zmienić to forum na zamknięte, nie nabijam się, tylko sugeruję > - > wtedy ktoś inny założy ogólne otwarte forum Otwock i tyle. Nie powinno się > robić czegoś, czego się nie lubi czy nie umie. Ja i Michaelandro nie za bardzo się lubimy (prawda Michaelandro?). Nie oznacza to wcale wykluczenia możliwości rozmowy. Może i zawarł sobie pakt z "Diabłem". Jego sprawa. Ma do wykonania swoją "robotę". Z tego co ostatnio widdzę "jakoś się spisuje" choć "nożyczki" mógłby schować dalej :) Odpowiedz Link
michaelandro Re: sugestia - całkiem na poważnie 25.02.06, 00:52 Nie znam Cię stary pawianie- jak mógłbym Cię zatem lubić lub nie. Może i jakoś się spisuję, może nie. Mam dość. Odpowiedz Link
stary_pawian Re: sugestia - całkiem na poważnie 25.02.06, 00:57 michaelandro napisał: > Nie znam Cię stary pawianie- jak mógłbym Cię zatem lubić lub nie. Może i jakoś > się spisuję, może nie. Mam dość. > Kiedyś (dawno, dawno temu...) zabroniłeś mi pisać na FO, a i póżniej były "utarczki" :) Odpowiedz Link