mlodamama26 30.08.06, 14:18 Głosujcie na nasz plac zabaw na www.danonki.pl, może się uda wywalczyć nowy plac dla naszych pociech :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysz78 Re: plac zabaw przy MDK 30.08.06, 21:08 zagłosowaliśmy z szanownym małżonkiem. pozdr Odpowiedz Link
michaelandro Re: plac zabaw przy MDK 30.08.06, 21:24 A dlaczego ten przy mdk a nie ten koło 12? Chętnie się przyłączę do akcji :) Odpowiedz Link
michaelandro Re: plac zabaw przy MDK 31.08.06, 11:25 W zasadzie już się przyłączyłem, ale może ktoś odpowie na moje pytanie? Odpowiedz Link
marysiowamama Re: plac zabaw przy MDK 31.08.06, 15:15 A może już nie wnikajmy tylko głosujmy na ten gdzie jest więcej głosów aby zwiększyć szanse. Ja już molestuję całą rodzinę i znajomych. Głosują ludzie z różnych części Polski:)Zagłosowałam ze wszystkich swoich kont. Wy też tak zróbcie. A ten koło 12 i tak jest chyba w niezłym stanie w porównaniu do innych:) Odpowiedz Link
marysiowamama Re: plac zabaw przy MDK 13.09.06, 22:20 I aby głosować raz na dobę musi upłynąć doba co do minuty od ostatniego logowania (nawet nieudanego) GŁOSUJCIE!!! Odpowiedz Link
marysiowamama może jakies foto? 31.08.06, 22:52 Ale się przejęłam tematem:) Ale sprawdzałam inne miasta i najwięcej głosów mają place z fotkami. Może ktoś jet w stanie pstryknąć i dołączyć do zgłoszenia? Odpowiedz Link
jelonki Re: może jakies foto? 13.09.06, 19:14 marysiowamama napisała: > Ale się przejęłam tematem:) > Ale sprawdzałam inne miasta i najwięcej głosów mają place z fotkami. Może ktoś > jet w stanie pstryknąć i dołączyć do zgłoszenia? Witam, Niestety nie da się dołączyćzdjęc do placu już zgloszonego. ale jest jeszcze jeden zgloszony plac w Otwocku ze zdjeciami. Moze zaglosujmy na ten? Plac w parklu odpada bo regulamin konkursu przewiduje tylko place ogolnodostepne w nieogrodzonych miejscach - nasz park jest ogrodzony pomimo braku bram i furtek. Odpowiedz Link
mona713 Re: plac zabaw przy MDK 31.08.06, 22:56 zagłosowałam w imieniu moich dzieciaków! Odpowiedz Link
marysiowamama głos.raz na dobę? 01.09.06, 10:41 Wyczytałam że można głosować raz na dobę. Czy ktoś to sprawdził? Bo ja wczoraj zagłosowałam jeszcze raz ale żaden link do mnie nie dotarł, natomiast dzisiaj wyświetliło mi się że w ciągu tej doby głos już został oddany. Jeśli się tak da to słuchajcie może wspólnymi siłami...? Ja razem z mężem dysponujemy 10 adresami, tak raz dziennie? Gdyby tak każdy? Zakładajcie nowe adresy:) Odpowiedz Link
mlodamama26 Re: głos.raz na dobę? 05.09.06, 14:52 ja tez mam problemy z głosowaniem, na poczatku mogłam głosować z kilku adresów, a teraz np. w ciągu wczorajszego dnia udało mi się zagłosować tylko z pracy, a z domu zaden głos mi nie chce przejść, tylko pojawia się komunikat, że mozna głosowac raz na dobę. juz tyle głosów w tym czasie bym oddała... Odpowiedz Link
mlodamama26 Re: plac zabaw przy MDK 04.09.06, 18:50 Dzieki za głosy! Zaproponowałam właśnie ten plac, bo tu mieszkam :-) Osiedle jest w centrum miasta, więc gdyby się udało, wszyscy mieszkańcy miasta mogliby korzystać. Poza tym miasto kiedyś obiecywało budowę placu im. Koziołka Matołka w Parku Miejskim, oczywiście znamy realia... W każdym razie ja w imieniu swoim i mojej córci dziekuję za głosy, również prowadzę kampanię wsród znajomych, w pracy i oczywiście w piaskownicy, na dzień dzisiejszy mamy niewiele ponad sto głosów, w Warszawie jest kilka placów, które mają ponad 200 głosów, ale miasta typu Kraków, Wrocław, Łódź mają najwięcej po sto kilka głosów, więc myślę, że szanse są :-) Odpowiedz Link
michaelandro Re: plac zabaw przy MDK 05.09.06, 09:05 No to ja pomogę Marysiowejmamie i przykleje na chwile posta na górę. Mam nadzieję, że uda się odremontować nasz plac zabaw :) Odpowiedz Link
szczupak72 Re: plac zabaw przy MDK 05.09.06, 10:57 coprawda ja nie z Otwocka i zapewne nigdy nie skorzystam z tego placu ale moi znajomi mieszkają na tym osiedlu więc też się przyłączam do akcji :-) Odpowiedz Link
mlodamama26 Re: nie rozdzielajmy głosów!! 06.09.06, 11:19 Mam ogromną prośbę do wszystkich, którzy głosują na inne place w Otwocku. Nie rozdzielajmy naszych głosów, bo wspólnie możemy więcej osiągnąć, rywalizacja w ramach naszego miasta nie ma sensu. APELUJĘ DO WSZYSTKICH - WALCZMY O PLAC ZABAW, A NIE O OSIEDLA! Odpowiedz Link
marta_i_koty Re: plac zabaw przy MDK 07.09.06, 22:36 Zaglosowałam na MDK, chociaz mój syn jest juz zbyt stary na cos takiego... Zresztą, gdyby nawet był w wieku "placowozabawowym" MDK jest dla mnie zdecydowanie zbyt daleko... Czemu taka lokalizacja - wszystkie w okolicach Stadionu...? Odpowiedz Link
amigo9 Re: plac zabaw przy MDK 08.09.06, 14:14 Też głosuję na MDK, choć daleko, ale po pierwsze uważam, że większe szanse, jak będziemy głosować na 1, a po drugie jest w centrum i mogę się przejść. A po mojej stronie torów, to nie ma w ogóle placów zabaw, więc nie ma co zgłaszać i to jest dopiero skandal. Odpowiedz Link
marta_i_koty Hmmm, zagłosowalam wczoraj.... 08.09.06, 22:16 ..podałam swój adres mailowy i jeszcze nie mam odpowiedzi.. Odpowiedz Link
amigo9 Re: Hmmm, zagłosowalam wczoraj.... 09.09.06, 00:22 Jeśli adres jest w bazie, to masz info, że zarejestrowali głos, bez ponownego linka. Jeśli wysyłasz z nowego adresu, to wysyłają linka. Odpowiedz Link
glata Re: plac zabaw przy MDK 13.09.06, 12:43 właśnie oddałem kolejny głos na plac przy MDK z adresu gazetowego, na tą chwilę jest prawie 530 głosów. Sprawdzałem w Warszawie są dwa place co mają więcej, ale my to przecież inna kategoria miast. Jak się postaramy to się na pewno uda. Trzymam kciuki i bedę dalej głosował i namawiał innych. Odpowiedz Link
111majka Re: plac zabaw przy MDK 13.09.06, 19:08 Wsadźcie ten link ze stroną do glosowania gdzieś na gorze, teraz trzeba trochę poszperać. Powodzenia, klikam z Wami :) Odpowiedz Link
marysiowamama Re: plac zabaw przy MDK 13.09.06, 22:18 Te dwa w W-wie faktycznie mają więcej (chociaż gdyby nie rozdzielone "nasze" głosy), ale znalazłam jeszcze Poznań który przoduje. Szkoda że nie ma rankingu... Odpowiedz Link
doomi Re: plac zabaw przy MDK 13.09.06, 22:25 W ogóle zasady mało przejrzyste to raz, a dwa czy takie głosowanie z jednego adresu kilkanaście czy kilkadziesiąt razy będzie w ostatecznym rozliczeniu zaliczone? To jakby nie było takie małe oszustwo... Ale ja tak tylko zwyczajowo marudzę, póki co głosuję z dwóch adresów prawie codziennie :D Odpowiedz Link
marysiowamama Re: plac zabaw przy MDK 14.09.06, 09:39 Ja głosuje z 32 też codziennie. A oszustwem to chyba nie jest skoro w regulaminie stoi że z tego samego adresu głosować można raz na dobę. Odpowiedz Link
doomi Re: plac zabaw przy MDK 14.09.06, 12:16 Jak tak, to głosujemy :) Józefów jest z Wami :D forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19980&w=48551977 Odpowiedz Link
111majka Re: plac zabaw przy MDK 14.09.06, 22:07 To fragment z regulaminu: 1. Zostaną odnowione odpowiednio: 3 place zabaw z miejscowości do 25 000 mieszkańców, 3 place zabaw z miejscowości o liczbie mieszkańców pomiędzy 25 000 a 200 000 i 4 place zabaw z miejscowości powyżej 200 000 mieszkańców, które uzyskały największą liczbę głosów oraz głosowało na nie minimalnie: ? 50 osób w miejscowościach do 25 000 mieszkańców, ? 75 osób w miejscowościach pomiędzy 25 000 a 200 000 mieszkańców, ? 100 osób w miejscowościach powyżej 200 000. Marysiowamamo, może warto policzyć te glosujące osoby ... A w ogóle to gratuluję Ci takiego rozdmuchania tego tematu i aktywności. Jest już ponad 700 głosów:) Odpowiedz Link
marysiowamama do 111majka i nie tylko !!! 15.09.06, 15:03 To pocieszające niejako że nie musimy konkurować np.z W-wą, ale też tylko są 3 w naszej kategorii(przyznam że nie doczytałam tego) Szacunek:) Ja głosuję z 32 adresów( ciekawe czy są w stanie sprawdzić dane personalne właścicieli tych adresów, bo część jest na mnie, męża ,rodziców i znajomych)czy tylko ilość zarejestrowanych adresów? Niech piszą inni z ilu adresów głosują to po zsumowaniu będziemy mieli jasność. Może jestem nawiedzona ale myślałam np. o plakatach skierowanych do rodziców i wywieszonych np.w przedszkolach. Co Wy na to bo sama nie dam rady wszystkiego zrobić (może te najbliżej, bo noszę wielki brzuch który utrudnia mi aktywność:) Odpowiedz Link
111majka Re: do 111majka i nie tylko !!! 15.09.06, 15:45 Ja wysyłam z 3 adresów. Ale pisałaś chyba, że można głosować co dwa dni. Można codziennie:) I chyba warto poczytać ten regulamin, nie jest dlugi. Może się okazać że z powodu jakiegoś drobiazgu cała akcja się nie uda. Działaj szybko, bo konkurencja zagląda Wam przez ramię:) Ta otwocka też... Odpowiedz Link
sobiepanna Re: do 111majka i nie tylko !!! 15.09.06, 15:53 Ja wysyłam z 3. Można glosowac co 24h. Odpowiedz Link
doomi Re: do 111majka i nie tylko !!! 15.09.06, 16:01 A ja z dwóch. Oba na mnie. Niestety nie wiem jak to się dzieje, ale zalicza mi głosy tylko z jednego adresu. Gdy wklepuję drugi pojawia się komunikat, że można głosować tylko raz na dobę. Akcja z głosowaniem ma trwać do końca grudnia jeśli dobrze przeczytałam. Długo strasznie. No i tak jak pisała majka, dopiero potem ma być weryfikacja ostateczna placów zabaw. Dla mnie to nie są jasne reguły, o czym już wcześniej pisałam. Ale i tak głosuję, co mi szkodzi ;) Odpowiedz Link
111majka Re: do 111majka i nie tylko !!! 15.09.06, 16:16 Doomi, żeby ten drugi raz Ci się liczył, musisz po pierwszym głosowaniu "cofnąć się" i jeszcze raz wyszukać Otwock. Odpowiedz Link
111majka Re: do 111majka i nie tylko !!! 15.09.06, 16:19 A tak przy okazji - ilu Otwock ma mieszkańcow? Jeżeli powyżej 25000 (a pewnie tak), to może w Jozefowie też jakiś plac zabaw byśmy machnęli przy okazji? Odpowiedz Link
grzeg_sz1 Re: do 111majka i nie tylko !!! 15.09.06, 16:42 111majka napisała: > A tak przy okazji - ilu Otwock ma mieszkańcow? > Jeżeli powyżej 25000 (a pewnie tak), to może w Jozefowie też jakiś plac zabaw b > yśmy machnęli przy > okazji? ma ponad 40000 mieszkańców, więc chętnie pomożemy siąsiadom zza rzeki:) ja z 8-miu adresów. Odpowiedz Link
111majka Re: do 111majka i nie tylko !!! 15.09.06, 17:28 grzeg_sz1 napisał: > chętnie pomożemy siąsiadom zza rzeki:) Kurcze, ale my chyba nie mamy żadnego placu zabaw :( Odpowiedz Link
doomi Re: do 111majka i nie tylko !!! 15.09.06, 18:49 > Kurcze, ale my chyba nie mamy żadnego placu zabaw :( > Majka, Ty chyba żartujesz, co? Odpowiedz Link
111majka Re: do 111majka i nie tylko !!! 15.09.06, 19:57 Dobra doomi, wracamy skończyć tę rozmowę do siebie :) Odpowiedz Link
amigo9 Re: do 111majka i nie tylko !!! 18.09.06, 08:45 Ja głosuję z 2 swoich i 3 męża (lub on to robi). Staramy się codziennie. Oprócz tego namówiłam kilka osób z Otwocka i 1 z Wawy. Co do plakatów, jeśli byłyby gotowe (mało czasu, wiecznie mało), mogę rozwiesić po mojej stronie torów - dzielnica sanatoryjna, hehe, na szkole 12, przy przychodni na Armii Krajowej i w tych okolicach, bo to moja trasa. Odpowiedz Link
111majka Re: plac zabaw przy MDK 18.09.06, 13:51 Oj, ten pierwszy otwocki plac depcze już Wam po piętach :( Odpowiedz Link
jelonki Re: plac zabaw przy MDK 18.09.06, 14:04 111majka napisała: > Oj, ten pierwszy otwocki plac depcze już Wam po piętach :( Witam, Bo zamiast wspólnie głosować na plac zabaw w parku, to każdy walczy aby mieć coś koło siebie - a tak byłoby już ponad 2000 głosów Odpowiedz Link
111majka Re: plac zabaw przy MDK 18.09.06, 17:40 Marysiowamama już na początku poprosiła o nierozdrabnianie glosow i skupienie się na jednym placu. Odpowiedz Link
jelonki Re: plac zabaw przy MDK 18.09.06, 17:58 111majka napisała: > Marysiowamama już na początku poprosiła o nierozdrabnianie glosow i skupienie s > ię na jednym placu. Jak widać nie poskutkowało bo górę wzięła chęć posiadania placu tuż przy swoim miejscu zamieszkania czyli ul. Poniatowskiego zamiast w ładnego placu w otoczeniu pięknje zieleni w Parku Miejskim. W związku osoby z innego miejsca w Otwocku też chcą mieć placa abaw koło siebie. Odpowiedz Link
doomi Re: plac zabaw przy MDK 18.09.06, 20:02 Plac zabaw w parku miejskim odpada w przedbiegach, w regulaminie stoi jasno, że plac zabaw ma być nieogrodzony. A swoją drogą cóż w tym dziwnego, że ktoś głosuje na ten plac który jest mu z różnych względów "bliższy". Wolność wyboru! Odpowiedz Link
marysiowamama CO ROBIMY ? 18.09.06, 20:02 Bo zakładam że rywalizacja między osiedlami i placami nas nie interesuje, ale skoro tamten plac ma ok.200-300 głosów dziennie a "nasz" ledwo ponad 100 (jutro bedą mieli więcej niż "my", to może rozsądniej będzie zacząć oddawać na ten który poprostu ma więcej głosów (czyli ten nie "nasz")? Bo jeśli każdy będzie stał przy swoim to pewnie zostaniemy daleko w tyle bez chęci i zapału. PISZCIE CO WY NA TO? Odpowiedz Link
111majka Re: CO ROBIMY ? 18.09.06, 21:29 Marysiowamamo, Ty tu jesteś "kierowniczką", kieruj nami dalej :) Spodobał mi się Twój zapał to się w to włączyłam. W takiej sytuacji chyba rzeczywiście lepiej będzie wrzucać te piłki do jednej bramki... Odpowiedz Link
mlodamama26 Re: CO ROBIMY ? 19.09.06, 08:32 Serdecznie dziękuję za "współpracę". Ja i moi znajomi oddajemy dziennie ok. 90 głosów i nadal będziemy je oddawać tylko i wyłącznie na plac przy MDK, jak się nie uda to trudno, nie będę teraz wszystkim mieszać w głowie że raz mają oddawać głos na ten plac a innym razem na drugi. Ten plac był zgłoszony pierwszy, głosuję na niego od poczatku, i będę do końca. Odpowiedz Link
popoludnie Re: plac zabaw przy MDK 18.09.06, 21:08 Dobry pomysł zeby glosowac na jeden. Nie ukrywam, że plac na osiedlu wronia jest mi blizszy. Już parę razy pisalam na temat miejsc zabaw dla dzieci w Otwocku. Nasz plac pamięta czasy mojego dzieciństwa. Ostatnio spoldzielnia go "modernizuje". Zabrali nam stare drabinki, dwie huśtawki. Nasze dzieci plakały za swoimi zabawkami. Niedawno dołozyli nam konika na sprężynie i huśtawkę na łańcuchach która już się posula. Poza tym zrobili chodnik do kwietnika, ogólnie bezsens za duże pieniądze. Drabinek nie przewiduja, nasze dzieci wspinaja się po zjeżdżalni. Więcej zabawek nie będzie. Piaskownice dawno temu ogrodzili drewnianym plotkiem po którym wieczorami spaceryja koty. Dzieci maja lamblie!!!!! Całośc na pewno będzie kosztowała ogromne pieniądze, bo kawałek chodnika układają juz kolejny dzień. Zgroza!!!! Dlatego proszę głosujcie na Wronia, a my wszystkich serdecznie zapraszamy na nasz plac zabaw. Popoludnie Odpowiedz Link
marysiowamama Re: plac zabaw przy MDK 18.09.06, 21:53 Wiesz wydawało mi sie że nie miejsce jest ważne tylko akcja i to żeby się udało. Mnie tez Wronia jest bliższa i mało tego tam tez często bywam bo spotykam się z koleżanką, a przy MDku nigdy nie byłam. Ale rozdzielenie głosów na początku na te dwa było kretyńskim posunięciem bo byłoby teraz ponad dwa tys. głosów a mamy po tysiąc i pewnie nic z tego nie będzie, bo ktoś uważał że jego plac będzie lepszy. I tak pewnie skończy się tak że głosy nasze zaczniemy oddawać na Wronią a tak naprawdę ponad 1000 głosów można wywalić do śmietnika. Odpowiedz Link
popoludnie Re: plac zabaw przy MDK 19.09.06, 09:05 Dlatego bardzo prosze o glosy, moze i kretynski pomysl, ale skuteczny. I jeszcze raz wszystkich serecznie zapraszam!!!! Odpowiedz Link
marysiowamama Re: plac zabaw przy MDK 19.09.06, 11:29 Czy skuteczny okaże się po całej akcji jak np. braknie 1000głosów do tego aby wygrać, a jeśli poprzemy to z czystej statystyki i rachunku prawdopodobieństwa, bo podkreślam enty raz :chodzi chyba o to aby wygrao miasto, a nie Wronia, prawda? Odpowiedz Link
sobiepanna Hmm... 19.09.06, 12:32 czy któraś z Mamuś mogłaby mi powiedzieć NA KTÓRY PLAC MAM GŁOSOWAĆ??? Nie mam dzieci, ani nawet nie mieszkam w Otwocku, przyłączyłam się, bo akcja wydała mi się fajna, ale moje Drogie Panie, teraz jest co najmniej dziwnie... by nie rzec niesmacznie :/ Odpowiedz Link
marysiowamama Re: Hmm... 19.09.06, 21:10 No i trudno! świadczy to o tym że cała moja robota poszła na darmo, ale zagłosowałam dzisiaj na Wronią tylko dlatego że tam jest poprostu więcej głosów, więc i szanse rosną. Co Wy zamierzacie robić? Odpowiedz Link
111majka Re: Hmm... 19.09.06, 21:25 Moje trzy głosy i tak nie miały tu większego znaczenia, więc strata będzie nieduża.... Jakoś mi się odechciało... Odpowiedz Link
popoludnie Re: Hmm... 19.09.06, 22:28 Oczywiście, że chodzi o plac zabaw w Otwocku. My zaproponowalismy Wronią, bo nasz plac jest bardzo ladnie polozony, sporo miejsca. Sąsiedzi przychylni i nie narzekaja jesli dzieci biegaja i halasują. Plac przy MDK nie ma tek dobrze usytuowanego miejsca i miedzy innymi dla tego zachęcam do głosowania na nasz. Popoludnie Odpowiedz Link
sobiepanna Re: Hmm... 20.09.06, 08:21 > Co Wy zamierzacie robić? Ja nadal głosuję na MDK, z tej prostej przyczyny, że poprosił mnie o to znajomy. Dla jego dzieciaczków - czemu nie? PS Od 3 dni nie mogę oddać głosu z tego maila i mam nieodparte wrażenie, że ktoś głosuje za mnie - i pół biedy jeśli oddaje głosy na MDK. Ale ponieważ potrafię być wredną suką, uprzejmie upraszam o zaprzestanie procederu :) Odpowiedz Link
111majka Re: Hmm... 20.09.06, 08:24 Ciekawe, też chciałam oddać wczoraj z tego gazetowego i napisało mi, że tylko raz dziennie... Odpowiedz Link
nopko Karczew głosuje na MDK!!! 20.09.06, 10:24 Dołączyłem się to zabawy bo cel wydawał mi się szczytny. Zachęciłem kilku znajomych. Teraz cała zabawa zrobiła się niesmaczna. My dalej będziemy głosować na MDK, ten plac był pierwszy, bez obrazy, ale osoba która zaproponowała plac na Wroniej tylko schrzaniła całą zabawę. Zachęcam do głosowania na MDK. Swoją drogą mam tam znajomych i wiem że te huśtawki są w gorszym stanie niż te na Wroniej, a miejsca jest tyle że plac na pewno się zmieści. Moje dzieciaki chodza już do szkoły i na pewno nie skorzystają z placu, ale liczy się gra fair play a Wronia tak nie zagrała. KARCZEW CAŁĄ SIŁĄ NA MDK!!! Odpowiedz Link
duszek120 zdyskfalifikujmy Wronią za nieczysta grę 20.09.06, 11:28 Zagrali nieładnie, oddawajmy reszte głosów na MDK. Mieszkamy na Kresach, bliżej nam na Wronią, ale w tej sytuacji to w ogóle głosowania się odechciewa. Proponuję sprężyć siły na MDK!!! Odpowiedz Link
jelonki Re: zdyskfalifikujmy Wronią za nieczysta grę 20.09.06, 11:58 duszek120 napisał: > Zagrali nieładnie, oddawajmy reszte głosów na MDK. Mieszkamy na Kresach, bliżej > > nam na Wronią, ale w tej sytuacji to w ogóle głosowania się odechciewa. > Proponuję sprężyć siły na MDK!!! witam Czy możesz przybliżyć na czym polega nieczysta gra Wroniej? RPK Odpowiedz Link
marysiowamama Re: zdyskfalifikujmy Wronią za nieczysta grę 20.09.06, 12:07 > Czy możesz przybliżyć na czym polega nieczysta gra Wroniej? W JEDNOŚCI SIŁA... Odpowiedz Link
duszek120 Re: zdyskfalifikujmy Wronią za nieczysta grę 20.09.06, 12:58 dokładnie! MarysiowaMama pięknie to ujęła. Gdybyście nie rozpoczęli walki pomiędzy osiedlami mielibyśmy szansę na plac w Otwocku? zdajesz sobie sprawę ile głosów miałby Otwock gdybyśmy wszyscy głosowali na jedne plac? prosty r-k.i zamiast placu dla dzieciaków wywiązalismy spór pomiędzy głosujacymi. żenada. Kazdy głosuje za siebie. Ja na pewno nie będę głosował na Wronią. Odpowiedz Link
amigo9 Re: zdyskfalifikujmy Wronią za nieczysta grę 22.09.06, 16:45 Głosuję na MDK i nadal zamierzam to czynić, choć mieszkam po drugiej stronie torów. Dlaczego tam? Gdyż: 1. plac zabaw w centrum miasta (czyli w miarę równomierny dostęp) 2. był 1 zaproponowany, rozpropagowany i nie zamierzam marnować głosów na zgłaszanie placu po "mojej" stronie torów 3. plac w parku odpada, bo nie spełnia warunków regulaminowych - nie jest zdegradowany, właśnie dostawiono nowe urządzenia 4. ludzie, którzy głosuja na Wronią to palanty, bo nie myślą, tak jak ja w punkcie 1 i 2 5. ludzie z Wroniej ukradli również moje głosy (też miałam komunikaty, że oddano już głos z mojego adresu amigo9, dobrze, że innymi adresami się nie pochwaliłam. Za palantów nie będę przepraszać!!!!!! Ktoś kto rozpie...prza sensowną rzecz, bo może mieć 2 min. bliżej, jest palantem i koniec!!!! Odpowiedz Link
marysiowamama Re: Hmm... 20.09.06, 12:11 Kurcze ja tez nie mogę od kilku dni głosować z Gazetowego adresu, ale nie pomyślałam,że ktoś może ktoś głosuje za mnie. Jeśli tak to niezłe świństwo!!! I odechciewa mi się juz tej akcji, za dużo czasu NA DARMO spędziłam przy tym... Odpowiedz Link
doomi Re: Hmm... 20.09.06, 12:15 Potwierdzam, minutę temu po Waszych postach sprawdziłam swój adres i mam tak samo :( z jednego adresu poszło, z gazetowego nie. Ktoś kradnie nasze głosy! Ja nie zamierzam tego tak zostawić i zaraz piszę maila do firmy danone. To chamstwo i świństwo co ktoś tutaj wyprawia. Proponuję innym, którzy mają ten sam problem też to zgłosić. Nie może ujść bezkarnie jakiemuś gówniarzowi używanie naszych adresów do głosowania. Ja tak jak sobiepanna, ogólnie jestem miła ;), ale jak ktoś mi na odcisk nadepnie to... Odpowiedz Link
111majka Re: Hmm... 20.09.06, 12:37 Doomi, może machnij taki list, pod ktorym wszyscy się podpiszemy, albo każdy wyśle osobno. Też bym to zrobiła, ale z powodu braku czasu nie będe próbować nic wymyślać, pewnie podobnie kilka osób stąd. Gdy będzie jakiś gotowiec - zrobimy to. Ok? Odpowiedz Link
sobiepanna Re: Hmm... 20.09.06, 12:47 Dla ścisłości: zauważyłam, że nie mogę głosować, akurat w dniu, w którym tak 'nagle' Wroniej przybyło głosów. Nie wiem, czy chce mi się kogoś oskarżać, bo wierzę w kosmiczną sprawiedliwość, a zrobienie dymu u organizatora mogłoby zaskutkować rozwaleniem całej akcji... jednakże, jeśli jutro też nie będę mogła zagłosować z tamtego konta, to znajdę czas na skreślenie paru słów. Odpowiedz Link
doomi Re: Hmm... 20.09.06, 13:03 Ja może jestem w gorącej wodzie kąpana, ale już zaczęłam działać. Otóż zadzwoniłam do fimy danone, i zostałam przełączona na ifolinię zajmującą się danonkowymi placami zabaw. Numer 0-801-33-44-77. Proponuję, żebyście też na ten numer dzwonili, mimo że pani stwierdziła że nie ma takiej potrzeby! W każdym razie zreferowałam sprawę, pani przekaże to osobie kompetentnej i mają do mnie oddzwonić. Pani na infolinii, oprócz tego że bardzo miła nie bardzo miała pojęcie co z tym fantem zrobić, a w sumie wystarczyłoby sprawdzić na który plac zabaw oddawany został ostatnio mój głos (gazetowy). No nic, czekamy na reakcję firmy. Sobiepanno, jutro być może normalnie oddasz swój głos. Przecież ktoś kto głosował za nas zapewne czyta co się teraz dzieje na forum i jeśli nie jest skończonym idiotą, to jutro wszystko będzie ok. Oczywiście nie do końca ok, bo to trzeba wyjaśnić do końca! Odpowiedz Link
duszek120 Re: Hmm... 20.09.06, 13:13 Ja w ciagu dnia śledzę sobie jak rozkładają się głosy i w dniu wczorajszym i przedwczorajszym zauważyłem takie zjawisko, że Wroniej kilkakrotnie odebrano głosy, najwięcej 9 na raz. Nie wiem czym to jest spowodowane, myslę że weryfikacją głosów co do zgodności z regulaminem (patrz:Uwaga! Oddane przez Państwa głosy będą poddawane weryfikacji co do zgodności z regulaminem. Głosy oddane z naruszeniem regulaminu będą usuwane.) ale dlaczego tak konkretnie - to mnie zastanawia. to jeszcze tak a'propos nieczystej gry... Odpowiedz Link
sobiepanna Re: Hmm... 20.09.06, 14:38 > Sobiepanno, jutro być może normalnie oddasz swój głos. Przecież ktoś kto > głosował za nas zapewne czyta co się teraz dzieje na forum i jeśli nie jest > skończonym idiotą, to jutro wszystko będzie ok. Wiedziona taką nadzieją podjęłam najpierw tu ten temat. Tzn nadzieją, że 'odzyskam głos', bo to czy ktoś jest 'skończonym idiotą' czy nie, mniej mi leży na sercu ;) Odpowiedz Link
parkmiejski plac w parku 20.09.06, 13:12 Dzien dobry Ja chcialem niesmialo wspomniec, ze jeszcze jest jeszcze plac w Otwocku zgloszny do konkursu - ten w parku. Przynajmniej w niedziele widac ze jest on wspolny dla nas wszystkich - przychodzimy na spacer do parku, wstepujemy do sosenki i przy okazji dzieciaki zaciagaj nas w to miejsce. Jak ono wyglada kazdy wie, przydaloby sie odnowienie i tu nadaza za sie okazaja. Mieszkaniec Otwocka Odpowiedz Link
karolinka789 Re: plac w parku 20.09.06, 13:25 No ludzie nie żartujmy, dajmy sobie szansę na ten plac. Niech każdy sam podejmie decyzję albo podejmijmy ją wspólnie. Ja głosuję na MDK. Czasami w drodze do parku wstepujemy tam z Kubusiem do piaskownicy, widzieliście jak im wybudowali drogę dojazdową do parkingu tuż przy placu? samochody będą kopcić na małe dzieci. Nie wspomne już jak w trakcie zmiany ogrodzenia przy samej zjeżdżalni leżały ostre druty ze zdjetej siatki. Ten plac naprawdę się tam nalezy. A śledząc cały watek z ta Wronią - to kara w postaci braku dalszych głosów(naszych oczywiście bo kto chce to niech sobie głosuje) też im się należy. Odpowiedz Link
marysiowamama Re: plac w parku 20.09.06, 15:40 Człowieku i jakie dajesz szanse na wygranątego placu w parku skoro inne miasta mają już po 2000-3000 głosów? Gdzie logika w takim działaniu? Odpowiedz Link
111majka Re: plac w parku 20.09.06, 16:13 Czy park przypadkiem nie jest zamykany? Jeżeli tak, to taki plac zabaw nie spełnia warunków i wogóle nie będzie brany pod uwagę. W związku z tym z czystym sumieniem karolinka i inni mogą oddawać swoje bardzo cenne głosy na plac przy MDKu :) Odpowiedz Link
glata Re: plac zabaw przy MDK 20.09.06, 15:35 No nie! Czekam z niecierpliwością i proszę koniecznie o info na forum w sprawie podszywania się pod adresy z serwera gazety. Potwierdzam, że mi też zdarzyło się, że otrzymałem komunikat, że można głosować tylko raz, a z innego adresu było ok., ale wziąłem to za jakiś błąd. Ale oczywiście nic prostszego jak przejżeć forum nasze i nie tylko, ale wogóle gazetowe i głosować w imieniu osób, które potwierdziły przez klikniecie linku na swojej poczcie. Następnych głosów nie potrzeba przecież potwierdzać. Być może wiele adresów jest nie zarejestrowanych na stronie danonków, a ktoś zaraz po północy oddaje głosy na "swój" plac. Po raz kolejny okazało się, że zawsze znajdzie się jakiś cwaniaczek z miodem w uszach i to przez takich ciągle czytamy o korupcji w piłce, nie dajemy żebrzącym na ulicach bo jest łatwa wymówka,że pewnie oszukują i mają kokosy, a tych co dają uważają za frajerów, ludzie zbierają na falszywe operacje, ale przez takich ktoś naprawdę potrzebujący nie otrzyma pomocy od zniesmaczonego tego typu zachowaniami, a nawet wykorzystać szlachetną akcję odnowy placu zabaw dla dzieci, jest wiele osób, którzy bezinteresownie włączyli się do tej akcji nawet z innych miast, jak widać z dyskusji, a tu takie coś, do głowy by mi nie przyszło, że można tak postępować i jak widać regulamin i zasady głosowania przez organizatora tego nie przewidział. W ten sposób właśnie jesteśmy znani na świecie, a sponsor po telefonach też sobie wyrobi opinię. Ciekaw też jestem czy dzieje się tak w innych miastach, czy to tylko Otwock tak "błysnął". Mam nadzieję, że nie unieważnią całej akcji. Czytając ten wątek też jestem zniechęcony, ale nie wolno się takim gościom dawać. Jak widać już tak szybko głosów na ten drugi plac zabaw nie przybywa. Głosuję dalej na MDK i mam prośbę do mlodamama26, marysiowamama, 111majka, sobiepanna nie zniechęcajcie się i głosujcie dalej. Satysfakcja z tego,że człowiek w coś się angażuje i w coś wierzy też jest ważna, na przekór innym i trudnościom. A radość z odniesionego sukcesu jest wtedy ogromna :) Odpowiedz Link
osowiec3 Świder wspiera MDK 20.09.06, 15:47 Mądrze powiedziane. Miejmy nadzieję ze przemówi do krętaczy. My też jesteśmy za uczciwością. Ulica Piękna, Wąska, Słoneczna i Górna codziennie głosują na MDK. Nie dajmy się! Odpowiedz Link
doomi Re: Świder wspiera MDK 20.09.06, 16:28 Właśnie oddzwoniono do mnie z firmy danone. Wygląda na to, że przejęli się sprawą i będą się zastanawiać co z tym fantem zrobić. Wysłałam przed chwilką osobie koordynującej tę sprawę namiary na ten wątek. Może powinni zastosować jakieś dodatkowe zabezpieczenia, choćby najprostsze potwierdzanie głosu (takie jak za pierwszym razem). Głosowanie w tej formie jaka jest teraz może prowadzić do bardzo wielu nadużyć. Oczywiście zaznaczyłam, że chodzi mi o uczciwość, o to, że to głosowanie ma potrwać jeszcze do końca grudnia, więc chyba warto powalczyć o to, żeby wyeliminować wszelkiego rodzaju przekręty. Wypowiadajcie się co o tym sądzicie, ONI na pewno to przeczytają. Odpowiedz Link
duszek120 Re: plac zabaw przy MDK 20.09.06, 17:18 I bardzo dobrze!! Głosy na MDK były składane zgodnie z regulaminem. niech wygra plac który grał uczciwie. jesli w ogóle uda sie wygrać. Odpowiedz Link
glata Re: plac zabaw przy MDK 20.09.06, 19:07 Jeśli to mają czytać to piszę. Do końca grudnia jest jeszcze rzeczywiście dużo czasu i wiele może się zdarzyć, ale jeśli to nasze forum zauważyło sprawę i zwróciło uwagę organizatora na możliwe nadużycia to myślę, że powinni przynajmniej dodać nam dużego plusa, a może zwrócą uwagę na ten naprawdę jedyny plac zabaw (przy MDK), o którego ludzie tak walczą. Intencją organizatora było też trochę zwrócenie na siebie uwagi, reklama swoich produktów, wiele osób je kupuje, być może zebranie bazy danych adresów email, na które będą później słać materiały promocyjne, ale człowiek rozsądny wie o tym, bo przecież nie ma nic za darmo. Drogi organizatorze my będziemy dalej głosować na plac zabaw przy MDK, ale może warto wyrównać szanse przez przynajmniej dodaniem tych głosów, które w większości są oddane na ten plac, a były powtórzone na inne i odjęciem ich z tych placów. Szczytem byłoby inne dodatkowe wyróżnienie :) Inna sprawa to te dodatkowe zabezpieczenia, moje sugestie to do wyboru: 1. potwierdzanie oddania głosu przez kliknięcie linka wysłanego na adres oddajacego głos (tak jak za pierwszym razem) - nie wiem tylko jak zniosą to wasze serwery :) 2. sprawdzanie adresu IP, z którego oddaje się głos (tak jak to jest w akcji pajacyk), wówczas co prawda nie można z jednego adresu głosować wiele razy, ale można zmieniać miejsce i wówczas tak :), dla chcącego nic trudnego 3. rozwiązanie ekstremalne - stworzyć stronę na której trzeba się zarejestrować i wówczas oddawać głosy we wszystkich wypadkach obowiazywałaby zasada - raz na dobę. Jeśli nie jest ci to obojętne to może poinformujesz o tym na swojej stronie, na której przeprowadzasz akcję, a może jakieś słowo do Forumowiczów TEGO forum :) Dzięki. Trzymam kciuki za plac przy MDK i głosuję dalej. Odpowiedz Link
karolinka789 Re: plac zabaw przy MDK 20.09.06, 19:19 2. sprawdzanie adresu IP, z którego oddaje się głos (tak jak to jest w akcji > pajacyk), wówczas co prawda nie można z jednego adresu głosować wiele razy, ale > > można zmieniać miejsce i wówczas tak :), dla chcącego nic trudnego Nad tym bym się zastanowiła. Kilku znajomych zgłosiło chęć zabawy, ale nie mają stałego dostepu do net-u, zagłosowali raz, i udostepnili mi swoje adresy, głosuję ja ale to są de facto ich głosy, nie sadzę też czy tez czy zgodziliby się podać mi swoje hasła abym mogła codziennie potwierdzić linka, myslę że najciekawszym rozwiazaniem byłaby rejestracja. Odpowiedz Link
doomi Re: plac zabaw przy MDK 20.09.06, 19:55 Ja oczywiście też nadal głosuję na plac przy MDK. Niemniej jednak nadal będę monitorować sprawę i kontaktować się z przemiłą przedstawicielką firmy danone. Odpowiedz Link
parkmiejski Re: plac zabaw przy MDK 20.09.06, 21:00 Ponownie witam, Strasznie gorąca atmosfera nastala na tmy watku. Ludzie skacza sobie do gardel a powodem jest "plac zabaw". Specjalnie pisze w cudzyslowie aby uzmyslowic Wam Szanowni Mieszkancy o co sie klocicie. Przegladaja caly watek tej dyskusji zauwazylem, ze "atak" wzmogl sie po liscie informujacym ze jeden plac dogania drugi. Czy w tym bylo cos zlego?. Przeciez nikt nie zabranial zglaszac do konkursu wiecej niz jednego placu z danego miasta. Kazdy moze wybierac to na co ma ochote (ja naprzykad glosuje na plac zabawa w parku) - mam nadzieje ze nikt z Was mi nie zabroni - chociaz boje sie ze zostane wyklety w tym miejscu. Odwazylem sie zlamac swieta zasade glosowania na mijesce przy MDK. Patrac po miejscach zgloszonych przez mieszkancow innych miast i tak wypadamy blado - tylko trzy miejsca. A gdzie mieszkancy innych otwockich osiedli? Chyba ze do tego konkursu wkradl sie duch "pis"-u (wszyscy jest ok ale jesli my ich akceptujemy). Inna sprawa jest rzucenie podejrzenia. Ktos napisal o glosowaniu na swoje adres na inny plac. Reszta ochoczo to podchwycila. Moze bede jedynym na tym watku ale odwaznie zapytam sie: jak to jest mozliwe, przeciez ja nie znam waszych adreso e-mail. Jak wiec moglbym glosowac. Mieszkam w Otwcku od niedawna, ale juz dotarly do mnie opowiesci o nienawisci mieszkancow Otwocka i Karczewa w przeszlosci. Nagle na tym forum pojawia sie podobna sytuacja. Znow chyba bede jedynym w tym miejscu ale podtrzymuje swoje zdanie i nadal glosuje na miejsce w parku. Mieszkaniec Otwocka (ma znajomych zarowno na osiedlu Poniatowskiego jak i Wroniej) Odpowiedz Link
sobiepanna Re: plac zabaw przy MDK 20.09.06, 21:31 Parkumijeski, chyba nie rozumiesz clou tej dyskusji - UCZCIWOŚĆ. Poza tym każdy, kto tu się wypowiada ma również konto pocztowe o adresie 'login'@gazeta.pl. Jest to dość oczywiste. Donoszę uprzejmie, że właśnie udało mi się oddać głos z konta gazetowego. Przyznaję, że nikogo za rękę nie złapałam, ale jednak pewna wątpliwość i niesmak pozostał. Dla dzieciaków zaś większe znaczenie, niż to gdzie i czy będą nowe zjeżdżalnie i drabinki ma chyba to, jakich mają rodziców, czego ich w życiu nauczą i jakie wartości przekażą. A fe! Odpowiedz Link
glata Re: plac zabaw przy MDK 20.09.06, 21:48 witam parkmiejski. Jeśli do tej pory nie wiesz jak zagłosować z twojego adresu to mogę ci powiedzieć, że tuż po północy mógłbym zagłosować na plac przy MDK wpisując adres email parkmiejski@gazeta.pl i ty już jutro na swój plac zabaw nie zagłosujesz - i tak codziennie. W pewnym momencie kilka osób zauważyło taką sytuację i nie chcą tego tak zostawić. Oczywiście możesz głosować na inne place, możesz jeszcze zgłosić inne skoro wypadamy tak blado, z tym, że na tym forum mlodamama26 zainicjowała akcję, którą podchwyciło wiele osób, a ktoś to próbował podstępnie wykorzystać, a chodziło o to żeby zwiększyć swoje szanse, a nie robić niepotrzebnej konkurencji, naprawdę te dwa place zabaw są niedaleko od siebie nie wplątuj do tego wątku polityki ani jakichś dawnych animozji. Odpowiedz Link
siwiczek Otwock walczy! 20.09.06, 22:24 to sie kurde miasto zjednoczylo w obliczu potrzeby ;-) Ja spytałem swoich dzieciaków o zdanie (mieszkamy na Stadionie)- wybrały MDK. Głosujemy na MDK. Odpowiedz Link
111majka Re: Otwock walczy! 20.09.06, 22:39 Dodalam 4 kolejne glosy do moich. Może to nie dużo, ale... :) Odpowiedz Link
glata Re: plac zabaw przy MDK 21.09.06, 08:35 Niestety, dalej ktoś wykorzystuje mój adres, bo przed chwilą nie mogłem po raz kolejny zagłosować. Niestety ktoś działa z premedytacją, i na nic nie zważa. Myślę,że jest to sprawa koniecznie do wyjaśnienia. Odpowiedz Link
111majka Re: plac zabaw przy MDK 21.09.06, 11:10 Zwróć cie uwagę na to, źe to nie jest tak, że glosować można raz dziennie - można to robić co 24 godziny. Więc jeżeli próbuje się odrobinę wcześniej niż poprzeniego dnia - to się nie uda. Ale pewnie wiecie o tym... Odpowiedz Link
marysiowamama Re: plac zabaw przy MDK 21.09.06, 11:18 Wiemy, właśnie mi sie nie udało(znowu)chociaż ost.głosowałam z tego adresu przedwczoraj... Odpowiedz Link
mlodamama26 Re: plac zabaw przy MDK 21.09.06, 11:26 Ja mam to samo. Spróbowałam jeszcze raz interweniować u Organizatora (mail). Mam nadzieję, że będą podjęte konkretne działania. Odpowiedz Link
amigo9 Park Miejski odpada 22.09.06, 16:57 Głosuję na MDK i nadal zamierzam to czynić, choć mieszkam po drugiej stronie torów. Dlaczego tam? Gdyż: 1. plac zabaw w centrum miasta (czyli w miarę równomierny dostęp) 2. był 1 zaproponowany, rozpropagowany i nie zamierzam marnować głosów na zgłaszanie placu po "mojej" stronie torów 3. plac w parku odpada, bo nie spełnia warunków regulaminowych - nie jest zdegradowany, właśnie dostawiono nowe urządzenia 4. ludzie, którzy głosuja na Wronią to palanty, bo nie myślą, tak jak ja w punkcie 1 i 2 5. ludzie z Wroniej ukradli również moje głosy (też miałam komunikaty, że oddano już głos z mojego adresu amigo9, dobrze, że innymi adresami się nie pochwaliłam. Za palantów nie będę przepraszać!!!!!! Ktoś kto rozpie...prza sensowną rzecz, bo może mieć 2 min. bliżej, jest palantem i koniec!!!! Odpowiedz Link
amigo9 Re: Park Miejski odpada 22.09.06, 17:00 He he, pewnie mi się oberwie za palantów;) Do parkumiejskiego - ten plac zabaw nie ma szans - niezgodny z regulaminem. Jeszcze raz zatem apeluję - głosujmy na MDK (choć to ode mnie 20 min. drogi). A przez ostatnie dni znowuż mogę głosować z mojego adresu. Odpowiedz Link
amigo9 Re: Park Miejski odpada 24.09.06, 12:44 Wrzuciłam info o akcji na forum Linii i na otwock.org. Może ktoś się jeszcze dołączy. A co z pomysłem na plakaty? Mam nadzieję, że kubek da sie uprosić i zrobi zdjęcia. Odpowiedz Link
111majka Re: Park Miejski odpada 24.09.06, 15:00 Chyba parę ktosiów się dołączyło - idziemy jek burza :) Ja jestem ciekawa co by się działo w przypadku zajęcia przez jedno miasto dwóch miejsc z trzech pierwszych. Czy modernizowane byłyby oba place? :) Odpowiedz Link
glata Re: plac zabaw przy MDK 24.09.06, 19:20 Najgorsze jest to, że ktoś zrobił znowu krecią robotę i z premedytacją próbował przejąć głosy z tego forum na inny plac zabaw, posługując się nawet oszustwem. ale jak już wcześniej pisałem kłamstwo ma krótkie nogi i wcześniej czy póżniej oliwa na wierzch wypływa. Ile byśmy mięli głosów, gdyby ten ktoś włączył się do akcji na jeden plac? Na razie z obecną ilością głosów nie byłbym taki pewny zwycięstwa w akcji lecz w tego typu akcjach liczy się wytrwałość, do grudnia baaardzo dużo czasu i trzeba systematycznie głosować. Jeszcze raz zachęcam do wytrwałości i zapraszam głosujących na później zgłoszone place do głosowania na ten przy MDK. Wydaje się, żę nie jesteśmy tak wielkim miastem, żebyśmy mogli osiągnąć sukces w postaci dwóch placów zabaw na pierwszych miejscach i najlepiej aby parkmiejski i inni którzy jednak włączyli się do akcji głosowania na place zabaw połączyli siły, bardzo zachęcam. Czy tak trudno włączyć się do akcji, którą ktoś inny rozpoczął, rozpropagował, czy w naszym kraju gdzie dwóch tam trzy poglądy? To jest akcja można powiedzieć dobroczynna, więc czyńmy to. Odpowiedz Link
amigo9 Re: plac zabaw przy MDK 24.09.06, 23:25 glata dzięki za mądre słowa, ja czasami się "wkurzam" i obrzucam ludzi obelgami, ale pod Twoim tekstem jak nabardziej się podpisuję. Odpowiedz Link
marysiowamama Inne miasta 25.09.06, 12:12 Czy trafiliście na inne miasta z "naszej kategorii" które są do przodu z głosami? Ja trafiłam na Legionowo(200 do przodu). Oczywiscie bylibyśmy bez konkurencji mając głosy na kupie, ale to tylko wracanie do tematu który juz był... Odpowiedz Link
glata Re: plac zabaw przy MDK 25.09.06, 13:18 według wikipedii miasta od 25000 do 200000 mieszkańców, 152 konkurentów 9nie licząc Otwocka. Sprawdziłem pierwszą dziesiątkę i Tychy mają 2806. Jak będę miał czas to trzeba sprawdzić inne i śledzić konkurencję, jednoczyć głosy i wytrwale głosować. 1.Bytom – 198 000 2.Gliwice – 194 000 3.Zabrze – 190 000 4.Bielsko-Biała – 174 000 5.Olsztyn – 172 000 6.Rzeszów 159 000 7.Ruda Śląska – 148 000 8.Rybnik – 142 000 9.Tychy – 132 000 10.Dąbrowa Górnicza – 130 000 11.Opole – 128 000 12.Elbląg – 128 000 13. Płock – 128 000 14.Wałbrzych – 128 000 15.Gorzów Wielkopolski – 126 000 16.Włocławek – 118 000 17.Zielona Góra – 118 000 18.Tarnów – 118 000 19. Chorzów – 114 000 20.Kalisz – 110 000 21.Koszalin – 106 000 22. Legnica – 105 000 23.Grudziądz – 98 000 24.Słupsk – 97 000 25.Jaworzno – 96 500 26.Jastrzębie-Zdrój – 96 000 27.Jelenia Góra – 87 000 28.Nowy Sącz – 84 000 29. Konin – 81 000 30.Piotrków Trybunalski – 81 000 31.Inowrocław – 78 000 32.Lubin – 78 000 33.Siedlce – 77 000 34.Mysłowice – 75 000 35. Piła – 75 000 36.Ostrowiec Świętokrzyski – 74 000 37. Siemianowice Śląskie – 73 000 38.Ostrów Wielkopolski – 72 000 39.Głogów – 71 000 40.Pabianice – 71 000 41.Gniezno – 70 000 42. Chełm – 69 000 43.Suwałki – 69 000 44.Stargard Szczeciński - 68 000 45.Przemyśl – 67 000 46.Stalowa Wola – 67 000 47.Tomaszów Mazowiecki – 67 000 48.Zamość – 67 000 49.Kędzierzyn-Koźle – 66 000 50.Piekary Śląskie – 65 000 51.Racibórz – 65 000 52.Tarnowskie Góry – 65 000 53.Żory – 64 000 54.Leszno – 63 000 55.Mielec – 63 000 56.Świdnica – 63 000 57.Bełchatów – 62 000 58.Łomża – 62 000 59.Będzin – 61 000 60.Tczew – 60 000 61.Zgierz – 58 000 62.Puławy – 57 000 63. Starachowice – 57 000 64.Biała Podlaska – 56 000 65.Zawiercie – 56 000 66.Świętochłowice – 56 000 67.Ełk – 55 000 68.Ostrołęka – 54 000 69.Pruszków – 54 000 70.Wodzisław Śląski – 52 000 71.Legionowo – 51 000 72.Skarżysko- Kamienna – 51 000 73.Starogard Gdański – 50 000 74.Tarnobrzeg – 50 000 75.Krosno – 49 000 76.Radomsko – 49 000 77.Kutno – 48 000 78.Nysa – 48 000 79.Skierniewice – 48 000 80.Wejherowo – 47 000 81.Dębica – 47 000 82.Ciechanów – 47 000 83.Świnoujście – 45 500 84.Sieradz – 45 000 85.Zduńska Wola – 45 000 86.Otwock – 44 000 87.Kołobrzeg - 44 000 88.Bolesławiec – 43 000 89.Jarosław – 42 000 90.Żyrardów – 42 000 91.Nowa Sól 41 000 92.Sanok – 41 000 93.Świdnik – 41 000 94.Żary – 41 000 95.Oświęcim - 41 000 96.Chrzanów - 41 000 97.Sopot - 40 000 98.Olkusz – 40 000 99.Brzeg – 39 000 100.Jasło – 39 000 101.Malbork – 39 000 102.Sochaczew – 39 000 103.Dzierżoniów – 38 000 104.Kraśnik – 38 000 105.Mikołów – 38 000 106.Oleśnica – 38 000 107.Kwidzyn – 37 000 108.Pszczyna – 37 000 109.Szczecinek - 37 000 110.Wołomin – 37 000 111.Cieszyn – 36 000 112.Lębork – 36 000 113.Chojnice - 36 000 114.Mińsk Mazowiecki – 35 000 115.Zgorzelec – 35 000 116.Iława – 34 500 117.Ostróda – 34 000 118.Police – 34 000 119.Myszków – 33 000 120.Nowy Targ – 32 900 121.Oława – 32 000 122.Żywiec – 32 000 123.Gorlice – 31 000 124.Łowicz – 31 000 125.Łuków – 31 000 126.Turek – 31 000 127.Bartoszyce - 30 000 128.Augustów – 30 000 129.Giżycko – 30 000 130.Kętrzyn – 30 000 131.Kłodzko – 30 000 132.Mława – 30 000 133.Śrem – 30 000 134.Bochnia – 29 800 135.Zakopane – 29 700 136.Krotoszyn – 29 000 137.Września – 29 000 138.Biłgoraj – 28 000 139.Żagań – 28 000 140.Nowy Dwór Mazowiecki – 27 500 141.Bielsk Podlaski – 27 000 142.Brodnica – 27 000 143.Kluczbork – 27 000 144.Piaseczno – 27 000 145.Szczytno – 27 000 146.Wałcz – 27 000 147.Jarocin – 26 000 148.Jawor – 26 000 149.Sandomierz – 26 000 150.Świecie – 26 000 151.Wyszków – 26 000 152.Grodzisk Mazowiecki – 25 000 153.Wieluń – 25 000 Odpowiedz Link
marysiowamama sprawdziłam resztę miast :) 25.09.06, 16:48 Sprawdziłam i nie jest źle!!! Wygląda to tak na dzień dzisiejszy: 1) TYCHY - 2806 głosów 2) LEGIONOWO - 2723 3) OTWOCK (MDK) - 2717 4) OTWOCK (Wronia) - 2468 i dalej,dalej nic dopiero: 5) BIELSK PODLASKI - 1493 6) PIASECZNO - 1391 NIE JEST ŹLE. Na razie walczymy o 2 miejsce z Legionowem! A glata odwaliłeś niezłą robotę!!! Odpowiedz Link
glata Re: sprawdziłam resztę miast :) 25.09.06, 18:09 Dzięki, ale to tylko copy - paste :) no i trochę obróbki bo jako lista nie chciało się wysłać Tobie też sie musiało chcieć sprawdzać. Myślę, że przy takim rozkładzie głosów to walczymy nie o drugie ale cały czas o PIERWSZE miejsce. Trzeba szukać nowych adresów, i wciągnąć trochę więcej osób. Jeszcze raz proponuję wszystkim zjednoczyć siły wokół placu przy MDK, bylibyśmy bezkonkurencyjni. Yes, Yes, Yes :) Odpowiedz Link
111majka Re: sprawdziłam resztę miast :) 25.09.06, 18:22 Obie jesteście niezle :))) I dlatego się chce z Wami w to bawić :) Odpowiedz Link
glata Re: sprawdziłam resztę miast :) 25.09.06, 18:45 Jeśli mnie miałaś na myśli to ja jestem on :) Ale bawmy się w to dalej i skutecznie. Odpowiedz Link
111majka Re: sprawdziłam resztę miast :) 25.09.06, 19:50 :) Tak, onie, Ciebie miałam na myśli :) Odpowiedz Link
glata Re: sprawdziłam resztę miast :) 25.09.06, 20:15 A tak na marginesie to chyba coś robią z tym głosowaniem, bo oprócz adresu email trzeba jeszcze wpisywać losowo generowane hasło. I tu moje spostrzeżenia: 1. nie wiem czemu to ma służyć, chyba że poprzednio istniała możliwość wpisania kilku adresów np. odzielonych spacjami, przecinkami lub innym znakiem i teraz takie coś nie jest możliwe bo do każdego adresu trzeba za każdym razem wpisać inne hasło potwierdzające 2. hasła te ledwo mogę odliterować (jeśli można tak powiedzieć), co utrudni głosowanie niedowidzącym :) Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link
111majka Re: sprawdziłam resztę miast :) 25.09.06, 20:20 Od kiedy masz to hasło? Głosowalam dziś rano i było tak jak do tej pory, bez żadnego hasła. Odpowiedz Link
glata Re: sprawdziłam resztę miast :) 25.09.06, 20:32 Jakieś kilka godzin. Wydębiłem dzisiaj znowu kilka adresów i wysyłałem na nie, ale moje stałe też już musiałem potwierdzać. Spróbuj teraz a się przekonasz. Odpowiedz Link
marysiowamama Pierwsze miejsce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.09.06, 14:27 Przed chwilą głosowałam i sprawdzałam(ale faktycznie dorobili z tymi kodami!)i chyba mamy na dzisiaj PIERWSZE MIEJSCE. OTWOCK(MDK) - 2987 LEGIONOWO - 2941 TYCHY - 2825 OTWOCK(WRONIA) - 2600 :) Za kilka tyg.trzeba by znowy zrobic przegląd wszystkich, ale bądxmy dobrej myśli. Byłam przed chwilą na Wroniej i plac jest odnawiany i to całkiem fajnie. Do zdewastowanych nie nalezy w każdym razie. Zdjęcia były robione przed remontem!!! A jak wygląda ten przy MDK-u czy przypadkiem też nie za dobrze? Odpowiedz Link
sobiepanna Re: Pierwsze miejsce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.09.06, 15:36 No pięknie, pięknie. I tak do grudnia! Co do kodu, to on dyskryminuje takie ślepoty, jak ja ;) Pobiłam dziś rekord i poprawiałam go 5x. PS Doczytałam w regulaminie, że musi być określona minimalna liczba głosujących - ja to rozumiem, że ludzi, a nie ich adresów pocztowych... To tak do przemyślenia :) Odpowiedz Link
111majka Re: Pierwsze miejsce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 11:48 OTWOCK(MDK) - 2987 LEGIONOWO - 2941 TYCHY - 2825 OTWOCK(WRONIA) - 2600 A terazj: OTWOCK(MDK) - 3211 LEGIONOWO - 3147 TYCHY - 2987 OTWOCK(WRONIA) - 2824 Odpowiedz Link
mlodamama26 Re: :)) 27.09.06, 17:18 Ja też strasznie się cieszę. Bądźmy wytrwali w działaniu (jako Otwock...) to nam się uda :-) Odpowiedz Link
doomi Re: :)) 27.09.06, 18:02 Jestem w stałym kontakcie telefonicznym z panią Martą z firmy danone. Jest pod wrażeniem Waszego/Naszego zaangażowania. Dzisiaj pochwaliłam się, że jesteśmy na pierwszym miejscu i powiedziała, że nam kibicuje :D Najważniejszą informacją jest jednak to, że firma nadal przygląda się głosowaniu na oba place zabaw! W każdym razie ja już nie mam problemu z adresem gazetowym, nie wiem jak Wy! A jak już wygramy, to chyba trzeba będzie jakąś imprezkę na tym placu zabaw urządzić, jak myślicie? Odpowiedz Link
111majka Re: :)) 27.09.06, 18:13 doomi napisała: > A jak już wygramy, to chyba trzeba będzie jakąś imprezkę na tym placu zabaw > urządzić, jak myślicie? Oczywiście, dzieciakom damy na kino a sami... do zabawy!!! A co, należy nam się :) Nie wiem jak jest teraz, ale ostatnio jak zerkałam do Danonek, to nam przybyło 100 głosów, a Wroniej ani jednego. Czyżby niektórzy postanowili działać jednak jako miasto? Pozdrawiamy Panią Martę :) Odpowiedz Link
111majka Re: :)) 27.09.06, 18:32 Doomi, a mogłabyś mailowo zapytać miłej Pani Marty, czy można jeszcze wkleić zdjęcia placu zabaw? Kubek je wyslał kilka dni temu, ale chyba cały czas nie ma odpowiedzi. Może Ty po znajomości byś popchnęła :) Odpowiedz Link
doomi Re: :)) 27.09.06, 18:34 Jasne, spytam :) Chociaż wydaje mi się, że gdzieś wyczytałam że do placów już zgłoszonych nie można dodawać fotek... Niemniej jednak spróbować nie zaszkodzi! Odpowiedz Link
sobiepanna Kubek - prośba :) 27.09.06, 19:01 Pomyślałam, że jako admin na Foto Forum Otwocka możesz tam wkleić zdjęcia, a w tym wątku link. Zawsze lepszy rydz... :) Odpowiedz Link
amigo9 Re: Kubek - prośba :) 28.09.06, 01:29 Bardzo zajefajny pomysł, gdyby na danonkach się nie dało. A co do imprezy, to proponuję jednak uśpić dzieci i opijać NIE na placu;)))) Odpowiedz Link
amigo9 Re:a co do głosowania 28.09.06, 01:47 - mój mail gazetowy znowuż się mnie słucha:) Odpowiedz Link
doomi Re:a co do głosowania 28.09.06, 10:52 No to fajnie, że jest już OK. Właśnie wysłałam maila do przedstawicielki danona, która zajmuje się naszą sprawą z pytaniem o te zdjęcia. Jak tylko dostanę odpowiedź dam znać :) Odpowiedz Link
111majka Re:a co do głosowania 28.09.06, 10:58 Widzieliście? Wronia przystopowała, nic nie przybyło. U nas +230 od wczoraj. Albo ja coś źle widzę.... Odpowiedz Link
marysiowamama są zdjęcia :) 28.09.06, 15:10 Fotki sie pojawiły, a dystans miedzy nami a nast. sie zwiększa. Przed chwila wygladało to tak: OTWOCK - 3574 LEGIONOWO - 3361 TYCHY - 3300 :) :) :) Odpowiedz Link
111majka Re: są zdjęcia :) 28.09.06, 20:24 A do teraz nam przybyło 80 głosów, a Legionowo stoi w miejscu :) Odpowiedz Link
amigo9 Re: Ponieważ (nie zaczynaj zdania 28.09.06, 23:15 od ponieważ dziecko;) mamy spore szanse na wygranie, spróbuję złapać/umówić się na rozmowę z Prezesem Otwockiej SM (tak to się chyba nazywa),bo to chyba???? Spółdzielnia jest włascicielem terenu placu???, żeby - w razie naszej wygranej,nie był zaskoczony i chętnie powiększył teren placu zabaw oraz zobowiązał się do jego utrzymywania (wymogi Regulaminu). Jak mi się uda porozmawiać, dam znać, przygotuję pismo i je podpiszecie - nie wierzę w umowy "na gębę", więc moim zdaniem trzeba będzie złożyć pismo i uzyskać zobowiązanie na piśmie od Spółdzielni. Co Wy na to? Potem mozna to wyśłać firmie Danone. Odpowiedz Link
mlodamama26 Re: Ponieważ (nie zaczynaj zdania 29.09.06, 08:56 Bardzo dobry pomysł z tym pisemnym zobowiązaniem Spółdzielni oraz powiększeniem placu (lub np. przesunięciem). Noi i super ze mamy zdjęcia :-) Odpowiedz Link
marysiowamama Mobilizacja !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)) 01.10.06, 13:45 Co jest grane? Może jednak te plakaty pomogą? Odpowiedz Link
mlodamama26 Re: Mobilizacja !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)) 02.10.06, 10:38 Mam prośbę do wszystkich głosujacych aby zakładali nowe adresy. Ja głosuję dziennie ze 170... nie daję juz z tymi rady, a boje się że jak któregos pięknego dnia trafi mi sie jakiś wyjazd i nie będę mogła zagłosować to się w ogóle obudzimy w lesie. Albo rozwińmy temat z plakatami. I jeszcze jedno pytanko - czy rywalizujemy tylko z Tychami i Legionowem czy moze jest ktos czwarty kto nas goni? Czy Ktos z Was to sprawdzał na bieżąco? Odpowiedz Link
marysiowamama ze 170 ????????????????? 02.10.06, 12:48 Szacunek,ja tylko z 33 i tak zabiera mi to trochę czasu. Ale zostajemy coraz bardziej w tyle, na szczęście to ciągle pierwsza 3-ka. Przed chwilą wyglądało to tak: Tychy-4997 Otwock-4580 Legionowo-4351 Wtedy jak sprawdzałam to czwarte miejsce miała Wronia w Otwocku. I dystans miedzy nast.był dosyc duży, ale wszystko mogło sie zmienić. Ale bedzie mi miło jak ktos inny to teraz sprawdzi. A do plakatów potrzebny nam ktos z drukarka niestety, ja takowej nie posiadam. Mogę zaatakować nimi okolice, ale uprzedzam że sił mam coraz mniej a brzuch przypomina już piłkę lekarską:) Odpowiedz Link
mlodamama26 Re: ze 170 ????????????????? 02.10.06, 13:57 No właśnie z tylu :-) skoro walczymy w tej trójce to chyba nie ma się az tak czym przejmować, w końcu będą remontowane 3 place, sprawdzałam przed chwilą, różnica między nami wynosiła 281, to jeszcze jest do nadrobienia.Jeśli chodzi o drukarkę to wolę się ze swoja nie wychylać, bo jest to sprzęt starej daty, ewentualnie mam mozliwość wydrukowania wiekszej ilości gdzie indziej ale w kolorze czarno-białym. Za to chętnie podejmę się rozwieszania. Odpowiedz Link
marysiowamama Re: ze 170 ????????????????? 02.10.06, 14:10 No to jeszcze potrzebujemy sprytnego redaktora. Kto chętny? Odpowiedz Link
amigo9 Re: ze 170 ????????????????? 04.10.06, 23:55 No właśnie, kto zrobi? ja mogę porozwieszać w paru miejscach... Odpowiedz Link
111majka :( 03.10.06, 23:52 Chyba Was zmartwię: Tychy 5757 Dzierżoniów 5201 Otwock 5065 Legionowo 4575 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=234&w=48467193&a=49710881 Odpowiedz Link
amigo9 Re: :( 04.10.06, 23:52 Nie wiem, ile mamy, dziś byliśmy za Tychami (ponad 6000), my 5160 chyba, Piaseczno (3-4 tyś.), reszty nie sprawdzałam. Grunt to wytrwałość. Rozmawiałam dziś również z prezesem OSM - oczywiście otwarci na akcję. Myślę, że pismo, itp. będziemy szykować koniec listopada najwcześniej, o ile, będziemy mieli szanse. Ja tam w nas wierzę. pozdrawiam:)))) Odpowiedz Link
111majka Re: :((( 05.10.06, 01:09 1 Tychy - 6984 2 Dzierżoniów - 5534 3 Otwock - 5469 4 Legionowo - 4958 Odpowiedz Link
parkmiejski Re: :((( 05.10.06, 16:01 Witam, Przeczytalem raz jeszcze sobie rózne wątki na tym forum i ..... Pomimo, że nie za bardzo uśmiechać będzie mi się wędrowanie po cięzkim dniu pracy w okolice MDK to jednak postanowiłem przenieść swoje głosy na to miejsce. Ale wcześniej zrobiłem mały rekonesans i przeraziłem się. To miejsce ma baaardzo ale to baaardzo małą powierzchnie o wiele mniej niż wymaga tego regulamin (tam jest mowa o min 200 m2) a Was ma może wszystkie 100 m2. Potem pojechałem sobie na Wronią - tam wygląda to zdecydowanie lepiej, z tym że już wiem dlaczego nie głosują na siebie - ale nie z powodu tego co spowodowało burzę na tym forum. Czy ktoś z Was mógłby się podpytać na infolinii co stanie się w momoencie wygrania głosowania ale firma nie zdecyduję się na modernizację bo np. jest za mała powierzchnia? Odpowiedz Link
parkmiejski Re: :((( 05.10.06, 21:46 Stan na 05.10.06 21:40 1 Tychy - 7174 2 Otwock - 5849 3 Dzierżoniów - 5790 4 Legionowo - 5004 Odpowiedz Link
amigo9 Re: :((( 05.10.06, 22:25 Mam nadzieję, że w przypadku wygranej dałoby się jakoś dogadać z OSM i Danone, aby powiększyć plac zabaw, ale to moje nadzieje (fakt sama w końcu dotarłam na ten plac i jest tam mało miejsca). A czemu Wronia nie głosuje na Wronią? Odpowiedz Link
marysiowamama może nie będzie tak źle ??? 06.10.06, 09:58 Byłam ost.na Wroniej z dzieciakiem(do "parkmiejski"-tez mam daleko pod MDK!ale poprostu szanse od samego początku były większe)i Wronia jest właśnie w fazie odnawiania(nowa podłoże, nowe sprzety). To pewnie jedna z akcji przed wyborami, ale do zdewastowanych placów juz nie nalezy. A może by juz teraz zapytać prezesa sółdzielni czy jest szansa na wygospodarowanie kilku dodatkowych metrów jesli faktycznie to takie małe(nie byłam tam jeszcze przyznaje). I pomysł jeszcze taki jeśli ktos zgłosi się z pomysłem na plakat to aby rozwiesic je przedewszystkim na blokach w okolicy "naszego"placu. To bedzie niezła zachęta i dodatkowe głosy. A stan z rana: 1)Tychy - 7496 2) Otwock - 5894 3) Dzierz. - 5867 4) Legion. - 5172 p.s. ktoś tu ma kontakt z pania Martą z Danona może faktycznie lepiej zapytać o potrzebne min. placu, potem zapytać prezesa o dodatkowy grunt, a potem zastanowic sie czy ta akcja ma dalej sens, bo samo wygranie to nie wszystko...Jeśli mogę być w czymś pomocna to dajcie znać. Odpowiedz Link
glata Na chwile obecną 08.10.06, 22:30 Sprawdziłem wszystkie miasta z listy i wygląda to tak: 1. Tychy 9191 2. Otwock 6565 3. Dzierżoniów 6541 4. Legionowo 5638 5. Piaseczno 4327 6. Ruda Śląska 3946 ale np. taka Chełmża (ok. 15 000 mieszkańców - nie ta kategoria) 7920 sprawdziłem również poniżej 25 000, do 23 000 bo nie wiadomo według jakiego spisu będą dzielone kategorie i nie ma na razie poważniejszej konkurencji. Tak trzymać i codziennie głosować, a szczególnie mlodamama26 nigdzie nie wyjeżdżaj i nie słabnij :-) Odpowiedz Link
amigo9 Re: Na chwile obecną 08.10.06, 23:15 No to śmigam głosować, bo jeszcze dziś mnie tam nie było. Odpowiedz Link
amigo9 Plakaty 08.10.06, 23:34 Tychy mnie przerażają, z doświadczenia wiem, że w Otwocku mało kto czyta fora netowe, więc plakaty by się przydały + w końcu wybiorę się do Linii Otwockiej, aby coś napisali o akcji. Może ktoś ma ochotę zrobić plakat (czarno-biały)????? ;)))) Wydrukuję i część rozwieszę. Nic wielkiego, info o akcji + jak głosować (netowo, telefonicznie), info, że do końca grudnia. Komuś się chce? bo mi niekoniecznie:( Odpowiedz Link
111majka Re: Plakaty 09.10.06, 00:40 Ja bym się obawiała Piaseczna mimo że są kawał za nami. Zaczęli dużo później, mają plakaty i calkiem prężnie działają. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=234&w=48467193 A z Dzierżoniowem tak się mijamy - raz my, raz oni pierwsi. Odpowiedz Link
111majka Re: Plakaty 11.10.06, 16:44 Dzierżoniów już sporo przed nami (nie mówiąc o bezkonkurencyjnych Tychach). Piaseczno na pewno przyśpieszy. A co z Otwockiem? Otwockiemamyitaty - do roboty !!! :) Bo jakoś nie widać już tej pełnej mobilizacji... A może ten plac jest jednak za maly? Jak tak, to dajcie znać. Odpowiedz Link
marysiowamama No właśnie !!! 11.10.06, 17:11 Ja dopiero głosuje wieczorem, ale faktycznie co jest, a może cała robota na marne? Odpowiedz Link
funcia2 Re: No właśnie !!! 11.10.06, 22:00 A dlaczego już nie reklamują tej akcji w TV? Odpowiedz Link
marysiowamama Re: No właśnie !!! 12.10.06, 10:43 Bo pewnie szkoda kaski na reklamy, a odzew mają wystarczająco duży. Odpowiedz Link
glata Re: No właśnie !!! 12.10.06, 20:01 Prawdopodobnie cała akcja jest skierowana na razie na internautów, ale podejrzewam, że im bliżej końca ruszy ostra akcja na sms-y i audiotele (tu już może być wolna amerykanka - ile chcesz zapłacić tyle głosujesz, bez ograniczeń raz na dobę itp.). Myślę,że na razie trzeba budować przewagę (bo to nic nie kosztuje), a później i tak ludzie z Polski nie będą głosować na plac w Otwocku czy Dzierżoniowie, więc kto zostanie w tyle i tak nie bedzie miał szans bez głosów z internetu oddawanych systematycznie. Namawiam do głosowania. Odpowiedz Link
111majka Re: No właśnie !!! 13.10.06, 09:10 Ale zobaczcie jak Piaseczno dziala, zaraz nas wyprzedza forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=234&w=48467193&a=50213664 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=234&w=48467193&a=50017045 A tutaj cos cichutko.... Odpowiedz Link
111majka Re: No właśnie !!! 13.10.06, 22:14 Tak napisałam w "placozabawowym" wątku na forum Jozefowa. Może te liczby zmobilizują kogoś, komu zależy na placu: "Zrobiłam małe podsumowanko ostatnich dwóch dni. 1 Najwięcej przybylo oczywiście Tychom 2 Piaseczno +1154 3 Dzierżoniów +701 4 Otwock +585 5 Legionowo +519 W takim układzie nie mamy szans. Jak Otwock czegoś nie wymyśli (plakaty, artykuły w gazetach), to ja nie klikam." Odpowiedz Link
amigo9 Nie załamujmy rąk, Majka głosuj!!!! 15.10.06, 00:32 Tychy bezkonkurencyjne. Piaseczno i Legionowo sporo za nami. Dzierżoniów niewielka przewaga. Ja głosuję zazwyczaj nocą, ale widzę, że nie jest źle. Nie mogę tylko jakoś dotrzeć do LO(wybieram się od tygodnia na rozmowę). Może ktoś ma znajomych w Tygodniku Regionalnym? Albo w Życiu Warszawy? Odpowiedz Link
doomi Re: Nie załamujmy rąk, Majka głosuj!!!! 16.10.06, 08:26 Dzisiaj sytuacja przedstawia się następująco: Tychy 15063 Dzierżoniów 8831 Otwock 8646 Piaseczno 7031 Legionowo 6984 Do klawiatur otwocczanie :) Odpowiedz Link
doomi Re: Nie załamujmy rąk, Majka głosuj!!!! 18.10.06, 17:14 Piaseczno jutro nas wyprzedzi. Otwocczanie, czy Wy nadal się w to bawicie i głosujecie? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19980&w=48551977&a=50548194 Odpowiedz Link
mlodamama26 ostatni gasi światło?... 19.10.06, 08:11 Pewnie wypadniemy z pierwszej trójki :-( Ja mimo wszystko głosuję dalej, może niektórym się znudzi, do końca roku jeszcze sporo czasu... Odpowiedz Link
majkowamama1 Re: ostatni gasi światło?... 19.10.06, 21:46 Wytrwałości:-)))))))) Jeszcze wszystko może się zmienić, grunt to dobra strategia (czasem najprostsze rozwiązanie jest najlepszym:-))))) Dlatego właśnie na początek chciałabym zamienić dwa słowa z mlodąmamą26, mlodamamo - możesz odczytać wiadomość na gazetowym koncie????:-)))))))) Odpowiedz Link
natka71 Re: ostatni gasi światło?... 20.10.06, 01:56 właśnie sprawdziłam 1. Tychy -18043 2. Piaseczno -10420 3. Dzierżoniów -10389 4. Otwock -10037 Pozdrawiam wszystkich głosujących. Odpowiedz Link
lamelka007 Re: ostatni gasi światło?... 20.10.06, 15:45 może warto byłoby rozpropagować tę akcję w innych miejscach nuiż tylko forum. ja klikam parę razy dziennie ale brak aktywności otwocczan zniechęciło już parę osób. ja rozesłałm mejliki z informacją do wszystkich znajomych, a dziś również do otwockich gazet. zobaczym czy to coś da! pozdrawiam otwocczanka z urodzenia józefowianka z wyboru Odpowiedz Link
amigo9 Re: No właśnie !!! 20.10.06, 21:44 21.27 1. Tychy, ich nie dogonimy - 18862 2. Piaseczno 10996 - no staraja się 3. Dzierżoniów 10722 - niewielka przewaga 4. Otwock - 10127 5. Legionowo - 7719 Innych miast nie sprawdzałam, a warto by, może sie cos zmieniło. Ciągle mamy sznase na 2 lub 3 miejsce. Odpowiedz Link
glata Re: No właśnie !!! 20.10.06, 23:19 jeżeli prowadzimy to wszyscy hura są za, głosują, listy, plakaty, pisma itd A jak jest gorzej to zamiast się wziąść do roboty to gasimy światło, nie klikamy, no to dzięki itp A właśnie wtedy trzeba intensyfikować działania i się nie poddawać. Namawiam do wytrwałości i odparcia ataku obcych :) na razie tego nie zrobiłem, ale wydaje mi się, że zostałem zmuszony i wciągnę to z kilkadziesiąt kolejnych adresów z mojej firmy. czy wasi znajomi nie mają książek adresowych?, a znajomi znajomych - wystarczy jedno potwierdzenie i klikamy klikamy do końca i o jeden dzień dłużej :) Odpowiedz Link
majkowamama1 Re: No właśnie !!! 21.10.06, 00:14 Brawo glata!!!!!! W takiej drużynie można walczyć do końca i o jeden dzień dłużej:)))))))) Sprawa rzeczywiście wymaga w tej chwili ostrego klikania, dlatego możesz dać jakiś namiar na siebie? - pilne;-)))))) Odpowiedz Link
natka71 Re: No właśnie !!! 22.10.06, 00:41 przed chwilą sprawdziłam 1.Tychy -19671 2.Piaseczno -11639 3.Dzierżoniów -11082 4.Otwock -10734 5.Ruda Śląska -8440 6.Legionowo -7927 7.Tarnów -7754 Pragnę zauważyć, że z każdym dniem przybywa nam głosujących ale niestety innym miastom przybywa ich więcej. Musimy bardziej rozpropagowac akcję wśród znajomych I w żadnym wypadku nie przestajmy klikać! Pozdrawiam wszystkich zaangażowanych. Odpowiedz Link
doomi Re: No właśnie !!! 23.10.06, 11:09 Śmignęliśmy Dzierżoniów :) Do boju Otwock, do boju!! Odpowiedz Link
majkowamama1 Re: No właśnie !!! 23.10.06, 21:13 No proszę, jednak te plakaty to był pomysł w dziesiątkę!!!!!! A tak nie mogliśmy się zebrać:-) Mimo to potrzebujemy nadal chętnych do rozlepiania! Przesłałam niektórym z Was kopię naszego plakatu na gazetowe konto - może ktoś ma jakieś uwagi co do formy lub koloru???? - sprawdźcie pocztę i odezwijcie się, wszelkie sugestie mile widziane;-) Doomi, jak Ty to robisz - cały Świder obklejony! Odpowiedz Link
funcia2 Re: No właśnie !!! 23.10.06, 23:03 No to na dziś już koniec (wklepałam ponad 150) Odpowiedz Link
doomi Re: No właśnie !!! 23.10.06, 23:24 Ranking z ostatniej chwili: Tychy 21565 Piaseczno 13740 OTWOCK 13418 Dzierżoniów 11825 Legionowo 8292 Plakaty rozwieszone, jutro wieszam w Józku. Ale nogi mnie tak bolą od łażenia, że ledwo żyję... Odpowiedz Link
111majka Re: No właśnie !!! 23.10.06, 23:43 No i dlaczego nic nie piszecie? Ja tu wypisuję, że mamy otwockie nic nie robią, a plakaty rozwieszone.... SUPER !!! :) Odpowiedz Link
glata Re: No właśnie !!! 23.10.06, 23:50 Niezła robota, a swoja droga to ludzie poczuli swąd palonej gumy wyprzedzającej konkurencji i trochę się sprężyli. Tych plakatów to trochę wiecej by sie przydało, bo ja jakoś nie widziałem, a może rozwieszę na Ługach? Skoro prosicie o uwagi na temat plakatów to i ja poproszę info na konto gazetowe, rzadko korzystam ale tak jest przecież najłatwiej się skontaktować. W Piasecznie jakby kij w mrowisko wsadził :))) klikamy do końca i o jeden dzień dłużej :) Odpowiedz Link
111majka Re: No właśnie !!! 23.10.06, 23:55 Poczta gazetowa ostatnio kiepsko działa (a raczej na ogół nie dziala). Więc tak w 100% nie liczcie na nią. Odpowiedz Link
111majka Re: No właśnie !!! 24.10.06, 00:01 Wyślijcie mi na maila ten plakat. Pewnie za jakiś czas warto będzie wywiesić nowe, żeby bardziej zmobilizować i przypomnieć. Mogę coś dorysowac "dzieciatego", żeby był inny. Co prawda tych nie widziałam.... Może kiedyś dojdzie tą niedziałającą pocztą:) Odpowiedz Link
mlodamama26 Re: No właśnie !!! 24.10.06, 08:33 Zamiast gasić światło zapalmy wiecej latarni ;-)) Pomysł z plakatami jest super. Ja obkleję dziś obrzeża Otwocka - Śródborów, Mlądz i Wólkę Mlądzką. Myślę że przydałoby się także więcej plakatów na Kresach. Odpowiedz Link
lamelka007 Re: No właśnie !!! 24.10.06, 13:25 ja mogę powiesić w józku na basenie i mdku Odpowiedz Link
funcia2 Re: Gdzie te plakaty? 24.10.06, 20:57 Miałabyć obklejona okolica i nic mi się w oczy nie żuciło Odpowiedz Link
majkowamama1 Re: Gdzie te plakaty? 24.10.06, 22:37 Funcia, a z jakiego jesteś terenu???? Może tam nikogo nie było, albo jest już niestety "po plakatach":-(((((( Może zaopiekowałabyś się tym rejonem? - wzór i namiary na naszych, którzy to powielają masz na skrzynce gazetowej, właśnie wysyłam do Ciebie info:-))))) Odpowiedz Link
natka71 Re: Gdzie te plakaty? 24.10.06, 23:55 Plakaty to jest to! Widzicie jaki odzew! Plakatujcie pozostałe dzielnice. Ja też to robię. Majkowamama - dzięki, odpiszę ci jutro bo dziś już zasypiam. Jak myślicie "weźmiemy" Piaseczno? Tak, tylko klikajcie i plakatujcie! Odpowiedz Link
alienxxx Re: Gdzie te plakaty? 25.10.06, 00:21 juz wzieliscie :) gratulacje za determinacje teraz znow my bedziemy musieli przystapic do ataku pozdrowienia z Piaseczna Odpowiedz Link
111majka TOP w konkursie danonkowym 25.10.06, 08:50 TOP, czyli T-ychy 22366 O-twock 15509 P-iaseczno 15302 Miłego dnia życzę :) I pozdrawiam walczące Piaseczno :) Odpowiedz Link
lamelka007 Re: TOP w konkursie danonkowym 25.10.06, 09:06 tak informacja z samego rana dziła lepiej niż "mała czarna" - cokolwiek to znaczy. tak trzymać otwocczki i nie tylko;) Odpowiedz Link
funcia2 Re: TOP w konkursie danonkowym 26.10.06, 17:09 Tychy - 23865 Otwock - 17924 Piaseczno - 17592 Odpowiedz Link
amigo9 Prześlijcie ten plakat 26.10.06, 22:50 Mogę "zadbać" o rejon od torów do Reymonta, szkołę 12, przychodnię na Armii Krajowej i okolice. Tam bywam często. Odpowiedz Link
doomi Re: Prześlijcie ten plakat - Ja też poproszę:) 27.10.06, 12:26 Poszedł plakacik, odbierz gazetową :) Odpowiedz Link
grzeg_sz1 Re: Prześlijcie ten plakat - Ja też poproszę:) 27.10.06, 13:12 Doomi, jesteś wielka:) Oczywiście nie tylko Ty;) Plakat jest SUPER. Mam nadzieję że poczta doszła do Ciebie. Odpowiedz Link
doomi Re: Prześlijcie ten plakat - Ja też poproszę:) 27.10.06, 13:41 E, ja raczej z tych drobnych... doszła, dzięki :) oprócz plakatów wydrukujemy także ulotki! Będziemy w weekend rozdawać na stacjach pkp... Odpowiedz Link
amigo9 Re: Plakaty 28.10.06, 00:50 a do mnie nie doszedł, nawet malutki:( alemamy ponad 20 tyś i 2 miejsce, choć Piaseczno niedaleko Odpowiedz Link
marysiowamama A czy ja też moge prosić o przesłanie plakatu? 28.10.06, 13:51 Mąż może wydrukować w pracy, a ja powiesić(okolice: Hallera,Ługi,Okrzei) Odpowiedz Link
majkowamama1 Re: A czy ja też moge prosić o przesłanie plakatu 28.10.06, 18:58 Jasne marysiowamamo!!! Poprzednim proszącym już wysłałam wczoraj, a Tobie przed chwilą:-))) Przydadzą się każde ręce do pracy, bo z przykrością stwierdzam, że w niektórych miejscach jakoś szybko znikają te nasze plakaty?????? Odpowiedz Link
marysiowamama Re: A czy ja też moge prosić o przesłanie plakatu 30.10.06, 10:52 Dzięki, zrobię ile mogę bo już niestety coraz ciężej mi się ruszać... Odpowiedz Link
doomi Re: A czy ja też moge prosić o przesłanie plakatu 30.10.06, 16:55 -------------------------------------------------------------------------------- trzeba będzie chyba akcję z ulotkami powtórzyć. Zobaczcie co się dzieje: T ychy - 27619 O TWOCK - 24238 P iaseczno - 21423 Odpowiedz Link
majkowamama1 W jedności siła!!!!!!!!!!!!! 30.10.06, 18:39 Ulotki też wypaliły!!! Niezły odzew, nasi sąsiedzi sami zaczynają nas wypytywać o Akcję "Danonki":-))))) Odpowiedz Link
111majka Re: W jedności siła!!!!!!!!!!!!! 30.10.06, 21:45 Pisałam na naszym forum, że wczoraj syn do domu przyniósl naszą ulotkę :) Odpowiedz Link
doomi Re: W jedności siła!!!!!!!!!!!!! 02.11.06, 22:54 Najnowsze wieści z blacu boju... to znaczy zabaw oczywiście ;) T ychy 32534 O TWOCK 28085 P iaseczno 23368 Czy wiecie, że żaden plac warszawski nie ma tyle głosów co my? Otwock górą :D Odpowiedz Link
amigo9 Re: W jedności siła!!!!!!!!!!!!! 06.11.06, 17:25 Czy mogę prosić o ten plakat? Nic do mnie nie doszło. Ulotki też mogą być. Odpowiedz Link
natka71 Re: W jedności siła!!!!!!!!!!!!! 14.11.06, 23:59 Bardzo dobrze nam idzie to klikanie, nawet wybory nie oderwały ludzi od kompów. A to ostatnie wyniki: 1. Tychy -46181 2. Otwock -34666 3. Piaseczno -28848 i uwaaagaaa 4. Tarnów -27903 obserwuję Tarnów od jakiegoś czasu - idzie jak burza, kto wie, czy nie zacznie nam zagrażać. Pozdrawiam wszystkich klikających. Odpowiedz Link
richo Re: W jedności siła!!!!!!!!!!!!! 15.11.06, 08:56 natka71 napisała: > i uwaaagaaa > > 4. Tarnów -27903 > > obserwuję Tarnów od jakiegoś czasu - idzie jak burza, kto wie, czy nie zacznie > nam zagrażać. Ale tu chodzi o Tarnów Opolski, ~ 10 tys. mieszkańców, nie nasza kategoria ;-) > Pozdrawiam wszystkich klikających. A, dzięki i nawzajem :-) Odpowiedz Link
glata Re: plac zabaw przy MDK 21.11.06, 22:59 podbijam wątek co by nie stracić celu z oczu, a i innym o nim przypomnieć Odpowiedz Link
111majka Re: plac zabaw przy MDK 21.11.06, 23:07 Pisali o naszym/Waszym placu zabaw w ostatnim TR. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19980&w=48551977&a=52597142 Odpowiedz Link
mlodamama26 Re: plac zabaw przy MDK 22.11.06, 11:13 Przeklejam swojego posta z forum Józefowa, bo chciałam go umieścic tutaj, chociaz i tak te same osoby to czytaja :-) "Ten artykuł jest żałosny. O naszym placu jest mowa na samym końcu, jakby to Wronia lub plac w parku miały nas wyprzedzić. Zero zachety. Żadnej wzmianki o tym, jaką mamy pozycję i że są szanse na wygraną, co właśnie mogłoby zachęcić nowych klikających. Żenada. Wzmocnijmy lepiej naszą siłę w ulotkach i plakatach niz w takich artykułach. A swoją drogą to chyba właśnie plakaty zainicjowały napisanie tego artykułu, bo odnoszę wrażenie, że osoba, która go napisała nie bardzo jest w temacie, a sam artykuł, szczególnie początek jest zlepkiem zdań wyciętych ze strony. Czy może to ktoś z nas pofatygował się do TR?" Odpowiedz Link
doomi pytanie do Otwockich adminów... 22.11.06, 12:41 Dlaczego ten wątek odpięto z góry?? Odpowiedz Link
chiste Pytaj Misia 22.11.06, 12:50 to jemu oczko pinezkowe sie odkleiło. ;) _______ Ospo czorna! Idź do Dorna! Odpowiedz Link
chiste Ale nie tego od uszka, tylko 22.11.06, 12:55 Misielandro, co mu sie oczko odkleiło pytac proszę. _______ Ospo czorna! Idź do Dorna! Odpowiedz Link
doomi Re: Ale nie tego od uszka, tylko 22.11.06, 13:09 Jako, że Ty o Drogi Chiste zawsze żartobliwie, to jak dla odmiany bardzo poważnie :) Otóż bardzo dokładnie czytam FO i wiem o jakim misiu z odklejonym oczkiem mowa ;) Niemniej jednak znowu zaczyna tu śmierdzieć jakąś rybką czy coś (my gospodynie domowe mamy szczególnego nosa do takich psujących się artykułów więc proszę bez protestów niegospodyń). Pewnie by mi wisiało co sobie ten misio z urwanym (sory odklejonym) czymś tam robi na SWOIM forumie, gdyby nie drobny fakt, że w akcję z otwockim placem zabaw włożyłam masę czasu i energii. I najnormalniej w świecie mnie wkurza, że przeszkadza komuś przyklejony na górze bardzo spokojny wątek. Amen Odpowiedz Link
chiste Ale moze mu się odkleiło 22.11.06, 13:12 A nie, że to on odkleił. Luz maria, koleżanki zza scianki ;) pzdr. P.S. Mis na pewno przyklei, kiedy tu wróci. _______ Ospo czorna! Idź do Dorna! Odpowiedz Link
doomi Re: Ale moze mu się odkleiło 22.11.06, 13:14 Luzować Chiste to można do czasu, do czasu... Odpowiedz Link
chiste A co dzis na obiad? 22.11.06, 13:17 Ja na przykład jem Danio waniliowy. To chyba dobrze. _______ Ospo czorna! Idź do Dorna! Odpowiedz Link
michaelandro Re: A co dzis na obiad? 22.11.06, 13:38 uprze sie cham i mu daj. Z kond wezne jak nie mam? Wontków sie przyklejania zachciało i śmierdzi coś w towarzystwie. Siem odkleiło. Odpowiedz Link
chiste Oj Misiu 22.11.06, 13:50 Myslę, ze przesadziłeś. Przesadzone kwiatki nie zawsze sie przyjmuja. Takie brzydkie slowa, a fe! _______ Ospo czorna! Idź do Dorna! Odpowiedz Link
doomi Re: A co dzis na obiad? 22.11.06, 14:19 No cóż adminie m. wyszło szydło z wora! Nic tu po mnie na tym forum! Odpowiedz Link
doomi BUJAJ SIĘ MAJKEL 22.11.06, 14:25 To tak zgodnie z tematyką wątku oczywiście :D Niniejszym to mój ostatni wpis na tym forum, tym razem będę konsekwentna! Odpowiedz Link
grzeg_sz1 Oj, MAJKEL ,MAJKEL 22.11.06, 14:28 Masz talent do zrażania ludzi, i to tych którzy próbują coś zrobić dla Otwocka Odpowiedz Link
michaelandro Re: Oj, MAJKEL ,MAJKEL 22.11.06, 18:26 Matko święta... tragedia... Z czym przesadziłem? z cytatem z Misia? Ludzie, opanujcie się trochę.... Odpowiedz Link
grzeg_sz1 Re: Oj, MAJKEL ,MAJKEL 22.11.06, 18:42 michaelandro napisał: > Matko święta... tragedia... Z czym przesadziłem? z cytatem z Misia? Ludzie, > opanujcie się trochę.... > wiesz panie kolego, z humorem w miejscach publicznych trzeba ostrożnie. Dla jednego pierdnięcie jest baaardzo śmieszne, dla kogoś innego nie, i to tylko tyle Odpowiedz Link
111majka Re: Oj, MAJKEL ,MAJKEL 23.11.06, 08:21 Rzeczywiście coś tu brzydko zapachniało.... Odpowiedz Link
glata Re: BUJAJ SIĘ MAJKEL 25.11.06, 10:46 DOOMI WRÓÓÓÓÓÓÓÓÓĆ TU CZASAMI ! :) ... jeśli nie możesz na stałe. :) Odpowiedz Link
natka71 Re: plac zabaw przy MDK 25.11.06, 02:05 Mamy już 40000 Piaseczno -33464 a Tychy wciąż pędzą -57117 Odpowiedz Link
natka71 Re: plac zabaw przy MDK 17.12.06, 22:47 PUK, PUK!!! Czy jest tu ktos jeszcze? Czy jeszcze ktoś głosuje? Zostało nam tylko 14 dni i zauważyłam, że z każdym dniem głosujących coraz mniej. Świetami juz żyjecie? Kliknijcie chochociaż raz, tak symbolicznie, w przerwie w poszukiwaniu prezentów, bo zaraz nas Piaseczno minie. Stan na dziś: Otwock-47777 Piaseczno-40756 Tych-80009 Odpowiedz Link
mlodamama26 Re: plac zabaw przy MDK 20.12.06, 15:14 Przyznam się bez bicia, że ja rzeczywiście ostatnio troche nawalam. Moje głosowanie jest naprawdę bardzo symboliczne. Pamietam o akcji i gdy tylko będę juz mogła (myslę że za kilka dni) będę głosowała dalej z całego kompletu swoich głosów. Tymczasem corcia mi się rozchorowała :-( Odpowiedz Link
funcia2 Re: Jaki wynik obstawiacie? 28.12.06, 17:15 Chodzi mi oczywiście o liczbę głosów, bo miejsce to mamy II - czy się mylę? Odpowiedz Link