Dodaj do ulubionych

bylo mleko czas na olej

IP: 198.138.227.* 25.04.02, 19:23
mielismy intrygujacy watek o mleku ktory zwazywszy z pozoru nie wciagajacy
temat odniosl sukces komercyjny, chcialbym pojsc za ciosem i pochwalic sie
jakie to osiagniecie odniesli amerykanscy uczeni w polu olejow jadalnych
(wiecie takich do smarzenia potraw) nie jest dla nikogo (tak mysle) zdziwieniem
gdy powiem ze 80% amerykancow powyzej 25 roku zycia wg najnowszych badan jest
otyla (jeszcze 10 lat temu bylo "tylko" 64%), (stad mamy tylko 2% mleko) ale to
jest nic otoz w superamrketach sa juz dostepne od jakiegos czasu oleje ktore sa
99% fatfree, zatem zawartosc oleju w oleju wynosci 1%??????
wiec czym jest reszta, moze ma ktos jakies pomysly, ja jako ze nie mam
problemow z nadwaga kupuje zwykly pelnotlusty olej jakos nie mam odwagi na ten
99% fatfree.
Co wy nato?
Obserwuj wątek
    • pau+la Re: bylo mleko czas na olej 25.04.02, 21:58
      Ja, jako oswiecona, gosposia domowa uzywam oliwy z oliwek, na zimno
      tloczonej... 100% oliwy w oliwie. A co!
      • Gość: Wiech Re: bylo mleko czas na olej IP: 217.97.134.* 26.04.02, 08:23
        i jak tu nie mówić, że Hamerykanie mają coś z deklem...

w 'Słoneczny Patrol' nie wierzyłem (doskonale wiem, że plaże Florydy bardziej
        przypominają film z National Geografic o słoniach morskich, niż wybieg dla
        modelek), ale na olej 'fatfree' to w życiu bym nie wpadł!...
        ciekawe co stanowi te 99% - teflon w płynie, czy co?!
        • robert_wl Re: bylo mleko czas na olej 26.04.02, 09:34
          Było już o jogurtach, było o mleku, było o piwie, o wódce, winach, a teraz
          oleje na pierwszym planie. Ja i tego tematu nie oleje i swoich kilka groszy
          dorzucę. Zimą najlepszy jest olej Shell, jesienią i wiosną olej Kujawski,
          natomiast latem olej(ek) Bambino. O leje! Zauważyliście?
          • b3ut Re: bylo mleko czas na olej 26.04.02, 12:57
            ten olej bez tłuszczu to dawno temu opatentowało jakieś p&G i miał śmieszną
            nazwę (nie pamiętam). ALe nmieli kłop;oty z dopuszczeniem tego. A ponieważ
            kalorie=smak wiec ja podziękuje
            • Gość: polonus Re: bylo mleko czas na olej IP: 198.138.227.* 26.04.02, 14:54
              b3ut napisał(a):

> ten olej bez tłuszczu to dawno temu opatentowało jakieś p&G i miał śmieszną
              > nazwę (nie pamiętam). ALe nmieli kłop;oty z dopuszczeniem tego. A ponieważ
              > kalorie=smak wiec ja podziękuje
              w USA dopuszcza wszytko na czym firma zarobi,bo jak firma zarobi to i podatek
              zaplaci, a IRS w przeciwienstwie do US nie ma problemu ze sciaganiem naleznosci...
              USA jest jedynym mi znanym kraje w ktorym sprzedaje sie zywnosc genetycznie
              modyfikowana bez oznakowania jako takiej, i nie jak w oswiecinym krolestwie
              Brytyjskim stanowi on apromile tu stanowi w niektorych supermarketach 60%
              calosci, czasem patrze po kompieli podejrzanie czy mi cos juz nie odrasta.
              prodcenci tejze zywnosci wywalczyli sobie tu prawo do nieoznakowywania, aby
              ludzie kupowali i nie grymasili...

Wielu Amerykanow naprawde jest ciezko zdeformowanych, to trzeba zobaczyc zeby
              zrozumiec...

Znajomy mi powiedzial ze te 99% tego fatfree oleju to rodzaj chemicznego oleju
              ktory po prostu nie jest wcal eprzyswajany przez organizm, wiec z punkt widzenia
              body olej jest 99% fatfree.
              Moze i nie jest przyswajany ale jakies fajne reakcje napewno zachodza :(
              • b3ut Re: bylo mleko czas na olej 26.04.02, 16:25
                ten olej to coś miał z celulozą że nie był po prostu trawiony. ZApychacz typowy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka