Dodaj do ulubionych

Śnilo mi się dziecko

13.12.03, 13:19
byla to część sennego koszmaru, mianowicie wyrzucałam z domu jakichś ludzi, a
oni zlośliwie zostawili mi dziecko(takie małe, co jeszcze główki samo nie
trzyma), żeby się nim nie zajmować.Utuliłam dziecko, bo płakało, po czym
popędziłam z nim za nimi, bo chcieli bez niego odjechać.
Nic do niego nie miałam , miłe było, ale nie wyobrażałam sobie sytuacji, w
której zajmuję się nim całe życie(nie!!!!).
Jak widać nie nadaję się na matkę.
Obserwuj wątek
    • psychoguru Instynkty we snie 13.12.03, 13:24
      kochanica.francuza napisała:

> byla to część sennego koszmaru, mianowicie wyrzucałam z domu jakichś ludzi,
      >a oni zlośliwie zostawili mi dziecko(takie małe, co jeszcze główki samo nie
      > trzyma), żeby się nim nie zajmować.Utuliłam dziecko, bo płakało, po czym
      > popędziłam z nim za nimi, bo chcieli bez niego odjechać.
      > Nic do niego nie miałam , miłe było, ale nie wyobrażałam sobie sytuacji, w
      > której zajmuję się nim całe życie(nie!!!!).
      > Jak widać nie nadaję się na matkę.

Masz na poziomie myslowym jakies traumy a hormony i instynkty domagaje sie
      swego. Rozziew od ktorego ma prawo bolec glowa.
      • kochanica.francuza Re: Instynkty we snie 13.12.03, 13:26
        psychoguru napisała:

> kochanica.francuza napisała:
        >
        > > byla to część sennego koszmaru, mianowicie wyrzucałam z domu jakichś ludzi
        > ,
        > >a oni zlośliwie zostawili mi dziecko(takie małe, co jeszcze główki samo nie
        >
        > > trzyma), żeby się nim nie zajmować.Utuliłam dziecko, bo płakało, po czym
        > > popędziłam z nim za nimi, bo chcieli bez niego odjechać.
        > > Nic do niego nie miałam , miłe było, ale nie wyobrażałam sobie sytuacji, w
        >
        > > której zajmuję się nim całe życie(nie!!!!).
        > > Jak widać nie nadaję się na matkę.
        >
        > Masz na poziomie myslowym jakies traumy a hormony i instynkty domagaje sie
        > swego. Rozziew od ktorego ma prawo bolec glowa.
        ????
        A skąd ty przez Sieć wiesz o moich instynktach, Psycholu?
        Oj widzę że znowu się bawisz w domorosłego psychoanalityka...;-)))
        • psychoguru Tlumione instynkty 13.12.03, 20:39

> > Masz na poziomie myslowym jakies traumy a hormony i instynkty domagaje sie
          > > swego. Rozziew od ktorego ma prawo bolec glowa.
          > ????
          > A skąd ty przez Sieć wiesz o moich instynktach, Psycholu?

Z tego snu, tylko je tlumisz, hihi.

> Oj widzę że znowu się bawisz w domorosłego psychoanalityka...;-)))

A ty w niedorosla pacjentke hehe.
        • arcykr Re: Instynkty we snie 14.12.03, 12:05

> A skąd ty przez Sieć wiesz o moich instynktach,
          Nawet ja wiem, że kobiety około trzydziestki mają instynkt macierzyński.

> Psycholu?
          Przoszę nie obrażać współforumowicza.
          • kora3 Re: Instynkty we snie 15.12.03, 03:06
            arcykr napisał:

>
            > > A skąd ty przez Sieć wiesz o moich instynktach,
            > Nawet ja wiem, że kobiety około trzydziestki mają instynkt macierzyński.
            Witam po przerwie :)) Arcy :) powtarzasz obiegowe opinie ...w stylu "kżdy
            człowiek lubi cos tam", "szczęście daje człowiekowi coś tam", "szyscy chca
            stablizacji" itepe ...nie masz racji ...

Kochanico :) Ze snu doprawdy trudno wnioskować czy nadajesz się na matkę :) Sny
            często nie sa jednoznacznym przełożeniem naaszych lęków i pragnień ...
            z ciekawości spytałam kolegę, który troche interesuje się snami i ich naukowym
            tłumaczeniem i wspomniał mi, ze opisywana przez Ciebie sytuacja może być
            związna z niechecią przyjęcia przez Ciebie odpowiadzialności za coś lub
            obowiązku, który został na Ciebie nałożony niesłusznie Twoim zdaniem,
            jednocześbnie nie chcesz przyjąć odpowiedzialności za nie swoją sprawę (dziecko
            nie jesy we snie Twoje), ale nie będąc być może dość asertywna nie umiesz
            odmówić, bądź ci nie wypada ..oczywiście to tylko jedna z teorii ...
            • arcykr Re: Instynkty we snie 15.12.03, 05:33
              kora3 napisała:

> arcykr napisał:
              >
              > > kochanica.francuza napisała:
              > >
              > > > A skąd ty przez Sieć wiesz o moich instynktach,
              > > Nawet ja wiem, że kobiety około trzydziestki mają instynkt macierzyński.
              > Witam po przerwie :)) Arcy :) powtarzasz obiegowe opinie ...w stylu "kżdy
              > człowiek lubi cos tam",
              Kiedy cośtakiego napisałem?

> "szczęście daje człowiekowi coś tam",
              (21) Nieszczęście pędzi za grzesznikami, a szczęście nagrodą dla prawych.
              (Ks.Przysłów 13:21)

> "wszyscy chca stablizacji"
              A nie chcą?
              • kora3 Re: Instynkty we snie 15.12.03, 13:18
                arcykr napisał:

> > > > Nawet ja wiem, że kobiety około trzydziestki mają instynkt macierzyńs
                > ki.
                > > Witam po przerwie :)) Arcy :) powtarzasz obiegowe opinie ...w stylu "kżdy
                > > człowiek lubi cos tam",
                > Kiedy cośtakiego napisałem?

Miałam na myśli nie te konkretne wypowoiedzi Arcykr:)) tylko ich ton, znaczenie
                i wartość ...swierdzenie "wszystkie kobiety ok. 30 czuja instynk macierzyński"
                do komunał, ...swierdzenie obiegowej opinii...i już ...

>
                > > "szczęście daje człowiekowi coś tam",
                > (21) Nieszczęście pędzi za grzesznikami, a szczęście nagrodą dla prawych.
                > (Ks.Przysłów 13:21)
                >
                > > "wszyscy chca stablizacji"
                > A nie chcą?
                Nie wszyscy chcą tego samego w tym również stabilizacji ...
                • arcykr Re: Instynkty we snie 15.12.03, 13:24
                  kora3 napisała:

> Miałam na myśli nie te konkretne wypowoiedzi Arcykr:)) tylko ich ton, znaczenie>
                  > i wartość ...swierdzenie "wszystkie kobiety ok. 30 czuja instynk macierzyński"
                  > do komunał,
                  Prawdziwy, czy nie?

> > > "wszyscy chca stablizacji"
                  > > A nie chcą?
                  > Nie wszyscy chcą tego samego w tym również stabilizacji ...
                  Ty nie chcesz?
                  • kora3 Re: Instynkty we snie 15.12.03, 13:30
                    arcykr napisał:

> kora3 napisała:
                    >
                    > > Miałam na myśli nie te konkretne wypowoiedzi Arcykr:)) tylko ich ton, znac
                    > zenie>
                    > > i wartość ...swierdzenie "wszystkie kobiety ok. 30 czuja instynk macierzyń
                    > ski"
                    > > do komunał,
                    > Prawdziwy, czy nie?

Nie ...znam wiele kobiet (jak również mężczyzn), którzy nie ptragną wcale mieć
                    dzieci ...- jeśli używamy określenia "wszystko", "wszyscy" :nigdy", "zawsze' z
                    reguły zachodzi nienezpieczeństwo pomyłki :)

>
                    > > > > "wszyscy chca stablizacji"
                    > > > A nie chcą?
                    > > Nie wszyscy chcą tego samego w tym również stabilizacji ...
                    > Ty nie chcesz?

Prawdę mówiąc - nie ...A już na pewno nie w znaczeniu uwicia sobie spojojnego,
                    ciepłego "gniazdka rodzinnego", gdzie mogłąbym spokojnie urządzać sobie domek i
                    gotować dla mojego partnera:D bez przyjaciół pasji i podróży ..
                    • arcykr Re: Instynkty we snie 15.12.03, 14:22
                      kora3 napisała:

> Nie ...znam wiele kobiet (jak również mężczyzn), którzy nie ptragną wcale mieć
                      > dzieci ...
                      Może chcą podświadomie?
                      > >
                      > Prawdę mówiąc - nie ...A już na pewno nie w znaczeniu uwicia sobie spojojnego,
                      > ciepłego "gniazdka rodzinnego", gdzie mogłąbym spokojnie urządzać sobie domek i gotować dla mojego partnera:D
                      Wcalemi o to nie chodziło.

> bez przyjaciół pasji i podróży ..
                      Możesz napisać więcej szczegółów?
                      • kora3 Re: Instynkty we snie 15.12.03, 15:14
                        arcykr napisał:

> kora3 napisała:
                        >
                        > > Nie ...znam wiele kobiet (jak również mężczyzn), którzy nie ptragną wcale
                        > mieć
                        > > dzieci ...
                        > Może chcą podświadomie?

A tam to jest takie pytanie w stylu "Może Arcykr podswiadomie chciałby uprawiać
                        seks grupowy" :)
                        Przyczyny dla których ludzie rezygnują z posiadania potomstwa sa bardzo równe
                        od głebokich urazów z domu rodzinnego, poprzez strach przed odpowioedzialnoscią
                        oraz świadomość niemożności zapewnienai potomstwu bytu, do braku potrzeby
                        przekazywania swego materiału genetycznego ...
                        Nie wydaje mi się to ani dziwne, ani niecodzienne ...ani tym bardziej godne
                        szczególnego potępiania :) Ot...lepiej, ze ktos nie ma dzieci np. bo nie czuje
                        sie dość odpowiedzilny niż taka sytuacja, gdy narobi sobie para dzieciątek a
                        potem oczekuje od państwa pomocy, bo nie ma co dac jesć ...

> > >
                        > > Prawdę mówiąc - nie ...A już na pewno nie w znaczeniu uwicia sobie spojojn
                        > ego,
                        > > ciepłego "gniazdka rodzinnego", gdzie mogłąbym spokojnie urządzać sobie do
                        > mek i gotować dla mojego partnera:D
                        > Wcalemi o to nie chodziło.

Tym lepiej :)

> > bez przyjaciół pasji i podróży ..
                        > Możesz napisać więcej szczegółów?

Nie wiesz kolego co to pasje ??? To hobby, zajęcie, które daje człowiekowi
                        przyjemność niekoniecznie będąc źródłem dochodu :)
                        Przyjaciele to ludzie, na których możesz liczyć, którzy sa wobec Ciebie lojalni
                        i szczerzy i wspierają Cię w trudnych chwilach oraz dzielą szczęście a chwilach
                        cudownych, niekoniecznie bedąc z Tobą spokrewnienie :)
                        Podróże to przemieszczanie się w celach turystycznych z chcęcią poznawania
                        nowych miejsc i odwiedzenia juz zwiedzonych dla przyjemności i w celu
                        poszerzenia horyzontów :)
                        • arcykr Re: Instynkty we snie 15.12.03, 18:03
                          kora3 napisała:

> > Może chcą podświadomie?>
                          > A tam to jest takie pytanie w stylu "Może Arcykr podswiadomie chciałby uprawiać seks grupowy" :)
                          Kto wie? Czy jest jakaś możliwość falsyfikowania stwierdzeń dotyczących podświadomości?

> Przyczyny dla których ludzie rezygnują
                          Co innego rezeygnacja, co innego brak pragnień podświadomych.
                          > Nie wydaje mi się to ani dziwne, ani niecodzienne ...
                          Jak się poczyta teksty z różnych forów, to już mało co wydaje się dziwne albo niecodzienne...

> ani tym bardziej godne
                          > szczególnego potępiania :)
                          A czy ja kogoś potępiam?

> > > bez przyjaciół pasji i podróży ..
                          > > Możesz napisać więcej szczegółów?>
                          > Nie wiesz kolego co to pasje ???
                          Chodziło o TWOJE pasje. Podróże - dokąd?
                          • kora3 Re: Instynkty we snie 15.12.03, 18:23
                            arcykr napisał:

> kora3 napisała:
                            >
                            > > > Może chcą podświadomie?>
                            > > A tam to jest takie pytanie w stylu "Może Arcykr podswiadomie chciałby upr
                            > awiać seks grupowy" :)
                            > Kto wie? Czy jest jakaś możliwość falsyfikowania stwierdzeń dotyczących
                            podświa
                            > domości?

Hmmmm faksyfikowania ??raczej nie ...ale jest też problem z dokładnym
                            określeniem podświadomych pragnień manifestowanych przez takie a nie inne
                            zachowania, zwyczaje, czy nawet sny :) Innymi słowy iełatwo jest okreslić to
                            nie mając stosownego nie tylko wykształcenia psychologicznego, ale i praktyki
                            klinicznej, a i doświadczeni psychologowie przyznają,z e ich diagnozy co do
                            podświadomych zachowań sa oparte na teorii...

>
                            > > Przyczyny dla których ludzie rezygnują
                            > Co innego rezeygnacja, co innego brak pragnień podświadomych.
                            > > Nie wydaje mi się to ani dziwne, ani niecodzienne ...
                            > Jak się poczyta teksty z różnych forów, to już mało co wydaje się dziwne albo
                            n
                            > iecodzienne...

Hmmm mnie nie :) Mam określone bardzo granice moich własnych ograniczeń ...ale
                            akurat fakt iż ktoś nie chce mieć dzieci nie budzi mojego zdziwienbia, a jako
                            bardzo osobista sprawa nie budzi też mej niezdrowej ciekawości, chyba, ze ktos
                            pragnie podać przyczyny takiego a nie innego postępowania i porozmawiać o
                            tym ..wtedy jak najbardziej pogadam ..

>
                            > > ani tym bardziej godne
                            > > szczególnego potępiania :)
                            > A czy ja kogoś potępiam?

Ależ nie mówiłam, że Ty potępiasz ...tylko, ze mnie nie wydaje się godne
                            potępiania ...to różnica ...nie ma powodu byś interpretował wszystko ksobnie ...

>
                            > > > > bez przyjaciół pasji i podróży ..
                            > > > Możesz napisać więcej szczegółów?>
                            > > Nie wiesz kolego co to pasje ???
                            > Chodziło o TWOJE pasje. Podróże - dokąd?
                            Jeśli idzie o Polskę to zdecydowanie GÓRY ...moje najukochańsze to Bieszczady,
                            ale ostatnio odwiedzone Karkonosze też lubię ..jako i Gorce :)
                            Przyznaj, że nie podoba mi się szzcególnie w Europie (jeśli idzie o podróże
                            zagraniczne) poza oczywiście niektórymi miejscmi ...Uwielbiam arabskie mista i
                            atmosferę tamtejszą (nie mam na myśli fundamentalizmu rzezc jasna) kiedyś
                            miałam okazję troche pojeździć po Bliskim Wschodzie i cieszę się, ze mogłam
                            zobaczyć te miejsca :) Moim marzeniem jest podróż do Meksyku ...
                            Z polskich miast kocham starrego Kraka (zapewne nie jestem oryginalna, ale
                            trudno)...:)
                            Poza tym moją pasją sa zwierzęta psy, koty i konie. Uwielbiam taniec zwłaszcza
                            latynoamerykański, poza klasyką literatury lubię satyryków:) Cóż by tu
                            jeszcze ??? Zwyczajna kobieta jestem :)
                            • arcykr Re: Instynkty we snie 15.12.03, 18:41
                              kora3 napisała:

> Hmmmm faksyfikowania ??raczej nie ...ale jest też problem z dokładnym
                              > określeniem podświadomych pragnień manifestowanych przez takie a nie inne
                              > zachowania, zwyczaje, czy nawet sny :) Innymi słowy iełatwo jest okreslić to
                              > nie mając stosownego nie tylko wykształcenia psychologicznego, ale i praktyki
                              > klinicznej, a i doświadczeni psychologowie przyznają,z e ich diagnozy co do
                              > podświadomych zachowań sa oparte na teorii...
                              To w takim razie ta jako niefalsyfikowalna teoria nie jest naukowa. Akrąg wolnych zawodów, o które można by cię "podejrzewać", zacieśnia się. :)
                              • kora3 Re: Instynkty we snie 15.12.03, 18:48
                                arcykr napisał:

> kora3 napisała:
                                >
                                > > Hmmmm faksyfikowania ??raczej nie ...ale jest też problem z dokładnym
                                > > określeniem podświadomych pragnień manifestowanych przez takie a nie inne
                                > > zachowania, zwyczaje, czy nawet sny :) Innymi słowy iełatwo jest okreslić
                                > to
                                > > nie mając stosownego nie tylko wykształcenia psychologicznego, ale i prakt
                                > yki
                                > > klinicznej, a i doświadczeni psychologowie przyznają,z e ich diagnozy co d
                                > o
                                > > podświadomych zachowań sa oparte na teorii...
                                > To w takim razie ta jako niefalsyfikowalna teoria nie jest naukowa. Akrąg
                                wolny
                                > ch zawodów, o które można by cię "podejrzewać", zacieśnia się. :)

:) Kombinuj Arcykrze ..kombinuj :)
                                A o jakie mnie podejrzewasz ...jak mi powiesz to może Cię jakos
                                naprowadzę ...ale sądzę,ze wolisz sam dojśc drogą dedukcji :)
                                • arcykr Re: Instynkty we snie 15.12.03, 18:53
                                  kora3 napisała:

> A o jakie mnie podejrzewasz ...jak mi powiesz to może Cię jakos
                                  > naprowadzę ...ale sądzę,ze wolisz sam dojśc drogą dedukcji :)
                                  Trzy zaczynające się na "psycho".
                                  • kora3 Re: Instynkty we snie 15.12.03, 19:07
                                    arcykr napisał:

> kora3 napisała:
                                    >
                                    > > A o jakie mnie podejrzewasz ...jak mi powiesz to może Cię jakos
                                    > > naprowadzę ...ale sądzę,ze wolisz sam dojśc drogą dedukcji :)
                                    > Trzy zaczynające się na "psycho".

Pudło Arcy :)
                                    Podpowiem Ci tak: jeden z moich zawodów jest całkiem rozbieżny do
                                    drugiego ....oba są zawodami wyuczonymi ...jeden uprawiałąm 1,5 roku drugi
                                    obecnie, ale zdrzało mi się uprawiać dwa naraz :) ...
                                    • arcykr Re: Instynkty we snie 15.12.03, 19:28
                                      kora3 napisała:

> Podpowiem Ci tak: jeden z moich zawodów jest całkiem rozbieżny do
                                      > drugiego ....oba są zawodami wyuczonymi ...jeden uprawiałąm 1,5 roku drugi
                                      > obecnie, ale zdrzało mi się uprawiać dwa naraz :) ...
                                      To pasuje do bardzo wielu zawodów.
                                      • kora3 Re: Instynkty we snie 15.12.03, 19:43
                                        arcykr napisał:

> kora3 napisała:
                                        >
                                        > > Podpowiem Ci tak: jeden z moich zawodów jest całkiem rozbieżny do
                                        > > drugiego ....oba są zawodami wyuczonymi ...jeden uprawiałąm 1,5 roku drugi
                                        >
                                        > > obecnie, ale zdrzało mi się uprawiać dwa naraz :) ...
                                        > To pasuje do bardzo wielu zawodów.

Zgadzam się :)))
          • kochanica.francuza Re: Instynkty we snie 15.12.03, 17:27
            arcykr napisał:

>
            > > A skąd ty przez Sieć wiesz o moich instynktach,
            > Nawet ja wiem, że kobiety około trzydziestki mają instynkt macierzyński.
            A mezczyzni koło trzydziestki ojcowski, Arcykrze.
            Nie wiesz, co maja kobiety, skoro jestes facetem.
            >
            > > Psycholu?
            > Przoszę nie obrażać współforumowicza.
            • arcykr Re: Instynkty we snie 15.12.03, 18:06

> Nie wiesz, co maja kobiety, skoro jestes facetem.
              Ale widuję kobiety i przejawy ich instynktów.
              • kochanica.francuza Re: Instynkty we snie 15.12.03, 19:57
                arcykr napisał:

>
                > > Nie wiesz, co maja kobiety, skoro jestes facetem.
                > Ale widuję kobiety i przejawy ich instynktów.
                No i co z tego?
                Jak ja widuje przejawy meskich instynktów, to myśle o facetach ZUPELNIE co
                innego, niż oni odwieków mowią o sobie, hehe...
                A to, ze cos WIDUJESZ, nie znaczy jeszcze, ze znasz istotę zjawiska.
                • arcykr Re: Instynkty we snie 16.12.03, 09:04

> Jak ja widuje przejawy meskich instynktów, to myśle o facetach ZUPELNIE co
                  > innego, niż oni odwieków mowią o sobie, hehe...
                  A co myślisz?

> A to, ze cos WIDUJESZ, nie znaczy jeszcze, ze znasz istotę zjawiska.
                  A jaka jest ta istota?
    • baba-jaga Re: Śnilo mi się dziecko 13.12.03, 17:36

> byla to część sennego koszmaru, mianowicie wyrzucałam z domu jakichś ludzi,

to chyba pozytywne, bo pozbylas sie jakichs iluzji lub jakis zludzen...
      oczyszczenie domu, miejsca swojego istnienia, wnetrza? Decyzja zajecia sie w
      koncu soba?
      ale to w kontekscie relacji z ludzmi, bliskimi? krewnymi?

a
      > oni zlośliwie zostawili mi dziecko(takie małe, co jeszcze główki samo nie
      > trzyma),

ale ziarno tej odrzuconej relacji, status quo, zostalo w Tobie, co prawda
      bezbronne, pozbawione sily dominacji, bo Twoja swiadomosc dokonala zmiany. Ale
      jako ze nic nie stoi w miejscu, kwestia czasu jest by dojrzalo i znowu
      powtorzylo poprzedni, odrzucony stan.

żeby się nim nie zajmować.Utuliłam dziecko, bo płakało,

bywaja takie istoty lub sytuacje ktore poprzez wzbudzanie wspolczucia wymuszaja
      na nas posluszenstwo, choc wiemy iz dzialamy wowczas wbrew samym sobie, swoim
      wewnetrznym, ludzkim potrzebom, biczujemy sie poczuciem winy z powodu
      werznietych nam poprzez wychowanie wartosci moralnych. A tu trzeba byc
      stanowcza (klotliwa) w dochodzeniu swoich ludzkich praw, chocby pod biczem
      samo/oskarzen o egoizm.

po czym
      > popędziłam z nim za nimi, bo chcieli bez niego odjechać.

Czyli w skomplikowanej sytuacji zagrozenia, obciazenia nadmiarem (nie swojej
      zreszta) odpowiedzialnosci, zachowujesz swiadomosc, ktora chroni Cie od
      poczucia winy, falszywego obowiazku etc., i owa swiadomosc prowadzi Cie do
      zrodla tych zauroczen.

> Nic do niego nie miałam , miłe było, ale nie wyobrażałam sobie sytuacji, w
      > której zajmuję się nim całe życie(nie!!!!).

Podswiadomosc mowi Ci iz choc troska o innych jest wlasciwa, to Ty raczej nie
      powinnas obecnie zaniedbywac swojej wlasnej istoty, w przeciwnym razie moze
      dojsc do samozaprzeczenia (nadmiar troski o innych doprowadza do zaniku
      wlasnego istnienia, objawiajacego sie roznymi chorobami, od zmeczenia
      wyczerpania emocjonalnego po choroby czysto fizyczne. Ostatnio o raku mowi sie
      iz ma duzo wspolnego z chronicznym trwajacym latami stresem, wynikajacym z
      samoposwiecenia. A tu trzeba dbac o rownowage)

> Jak widać nie nadaję się na matkę.

Nadajesz, nadajesz.
    • mamalgosia Kto to wie 15.12.03, 14:36
      jak jest z tym macierzyństwem.
      Może to lęk przed skrzywdzeniem kogoś, jeśli samemu się było krzywdzonym w
      dzieciństwie?
      Może to niechęć do zmiany trybu życia?
      Może po prostu egoizm?
      A może jeszcze cała masa czynników
      • baba-jaga Re: Kto to wie 15.12.03, 16:22
        'moze' to brak WIARY
        • baba-jaga Re: Kto to wie 15.12.03, 16:40
          baba-jaga napisał:

> 'moze' to brak WIARY
          oczywiscie u ortodoksyjnej mamalgosi
          • mamalgosia Re: Kto to wie 16.12.03, 14:15
            widocznie jestem zbyt tępa w porównaniu z Twoim poziomem, bo zupełnie nie
            zrozumiałam, o co Ci chodzi i nie widze związku
            • baba-jaga Re: Kto to wie 16.12.03, 16:08
              chyba zartujesz, przeciez to ja jestem tepiona przez arcyKKowcow
              • mamalgosia Re: Kto to wie 16.12.03, 18:55
                nie widze związku między ewentualną tępotą a tępieniem i w dlaszym ciągu nie
                wiem, o co Ci chodziło.Ale mniejsza z tym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka