Dodaj do ulubionych

po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia auta:-)

IP: *.chello.pl 07.08.10, 09:24
Powinni wprowadzic taki przepis
1.wyeliminowalby tych, co podchodza nie przygotowani do egzaminu ( a, czytajac
te posty jest ich pokazna grupa).Zanim by podeszli to by sie przynajmniej
pozadnie nauczyli
2.przede wszystkim wyliminowalby tych, ktorzy nigdy nie powinni prowadzic
samochodu. Nie kazdy moze top robic.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 09:59
      Bezrobocie by się powiększyło,wielu egzaminatorów by straciło pracę.
      • sarawi Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au 07.08.10, 10:27
        A ilu jest tych egzaminatorow w Polsce? po kilkunastu, moze
        kilkudziesieciu na kazde wieksze miasto. Jesli paru z nich
        straciloby prace, to naprawde nic w porownaniu z tym,
        ilu "kierowcow" jest wypuszczanych na droge, a nie powinno. Uwazam,
        ze to bylby dobry pomysl, aby juz na wstepie wyeliminowac
        nieudacznikow.
    • error_05 Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au 07.08.10, 16:36
      i teoria by wtedy kosztowała 200zł a praktyka 500 bo inaczej wordy by
      poupadały.

Ty jesteś głupi sam z siebie czy tylko udajesz?
      • mdrive Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au 07.08.10, 18:37
        ...smutne to co piszecie! :(
        Bziku co Ty piszesz?, czy wiesz?
        W demokratycznym kraju nie odsiewa sie tych co gorzej sobie radzą tylko sie ich
        uczy! Bziku, taki jestes dobry?, naprawdę?
        • Gość: mira Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.com.pl 07.08.10, 18:59
          Niegłupi pomysł
          Na studiach masz dwa egzaminy i zabierasz sie z uczelni jak je
          oblejesz( nie mowię o Wyzszych Szkołach Biznesowego Zawijania
          Papierków) Tak jak nie każdy może mieć wyższe wykształcenie tak i
          nie każdy może prowadzić samochód. Jak głąba wyleją z wyższej
          uczelni też społeczeństwo powinno z tempaka na siłę robić
          intelektualiste? Bo demokratyczne?
          Bzik nie chce zrzucać ze skarpy tych, co nie potrafią ogarnąć jazdy
          samochodem. On postuluje, żeby chronić pozostałych użytkowników dróg
          publicznych przed takimi asami, co podchodzą do banalnego egzaminu
          kilkanaście razy. Jestem za!
          • mdrive Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au 07.08.10, 19:19
            ...banalnego egzaminu?! Najtrudniejszy w Europie, hihihi. Daj spokój.
            Zapytam, taka dobra jesteś w samochodzie?, Mira. Chciał bym bym to zobaczyć.
            Z uczelni się zawijasz ale zawsze możesz studiować dalej, prawda?
            Jak ja lubię "super kieroFców", o rany. Egzam na prawko nie jest banalny.
            • mdrive Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au 07.08.10, 19:34
              ..osoba, która próbuje komuś innemu ograniczać dostęp do nauki lub uprawnień nie
              rozumie gdzie żyje. Niektórzy sa niestety ( Miro) megalomanami. A wyższe
              wykształcenie powinno mobilizować do zrozumienia tego. Tak jak piszesz, myślą
              ...., nie powiem kto. Sorry.
            • Gość: bzik Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.chello.pl 08.08.10, 07:45
              analizujac wszytskie egzaminy, jakie mialem w zyciu , ten na prawo jazdy byl
              jednym z latwiejszych
            • Gość: za 1 razem Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.acn.waw.pl 08.08.10, 21:29
              Ciekawie prawisz. Egzamin najtrudniejszy w Europie a ilość wypadków śmiertelnych na głowę mieszkańca też prawie największa w Europie. Jaki wniosek? Egzaminy są zbyt pobieżne.
              • Gość: Jaś Szowinisto: IP: *.lublin.mm.pl 09.08.10, 12:12
                Przytocz dane na temat zależności ilości wypadków od tego, za którym
                razem uczestnik wypadku zdał egzamin. Wtedy możemy dyskutować.
              • error_05 Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au 09.08.10, 15:30
                kolega jeszcze dzisiaj nie zwalił konia i musi pisać głupie posty w
                swoim stylu.
              • Gość: p7 Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 13:27
                ludzie... to nie chodzi o to, żeby wypuszczać tych, co są
                przygotowani, a odsiewać tych co nie, tu chodzi o to, żeby doić
                kasę. Hellooooo!
          • elfkabezhaltera To ich kosztowne hobby 07.08.10, 19:34
            Gość portalu: mira napisał(a):

> Niegłupi pomysł
            Bzdurny pomysł.

> Na studiach masz dwa egzaminy i zabierasz sie z uczelni jak je
            > oblejesz( nie mowię o Wyzszych Szkołach Biznesowego Zawijania
            > Papierków)
            1 - na państwowej uczelni uczy się za nie swoje pieniądze, więc jak nie zdaje,
            to wynocha. W dobrej prywatnej - szkodzi renomie, więc też wynocha;
            2 - w prywatnej uczelni bez ambicji oraz w W/MORDzie zdaje za własne pieniąze,
            jego sprawa

Tak jak nie każdy może mieć wyższe wykształcenie tak i
            > nie każdy może prowadzić samochód. Jak głąba wyleją z wyższej
            > uczelni też społeczeństwo powinno z tempaka na siłę robić
            > intelektualiste?
            Tempak? LOL!

• mdrive Re: To ich kosztowne hobby 07.08.10, 19:47
              ... i z doświadczenia, Intelektualiści a w szczególności nauczyciele to
              najtrudniejsi kursanci, hihihi. taka prawda.
              • toyota08 Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia auta 07.08.10, 21:22
                Ale dlaczego akurat po piątym? A nie po drugim,trzecim,czwartym czy
                n-tym ? Skąd ta piątka? Śniła ci się ?
                • staszek585 Re: Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au 07.08.10, 21:35
                  Toyotka trafiłaś ze swoją uwagą.
                  A tak ogólnie to przecież jeżeli ktoś chce tracić swoje czy rodziców pieniądze to dlaczego mu zabraniać ?
                  Chociaż logiczniejsze jest nauczenie się, ale nie ma przymusu.
                  PS:
                  Jedynie co przeraża to częste przekonanie, że:
                  1.Instruktor ma mnie nauczyć. Ja nie muszę się starać.
                  2.Jeżeli nie umiem to oczywiście wina instruktora.
                  3.Egzamin mam zdać. Jak nie zdałem to wina egzaminatora. Albo pogody, samochodu czy czegokolwiek, ale nie moja. Nawet jak wymusiłem pierwszeństwo.
                  • Gość: hazzard Re: Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: 85.222.87.* 08.08.10, 20:59
                    Bzik ma trochę racji, bo można zrozumieć osoby zdające 2-3 czy 4 razy, ale
                    jeżeli ktoś zdaje np. 6 raz i oblewa, bo "nóżka z nerwów latała na sprzęgle", to
                    już niestety poddaję w wątpliwość przygotowanie i umiejętności tej osoby. Po raz
                    kolejny zapytam, jak taka przerażona osoba - przepraszam, ZESTRESOWANA - ma
                    potem samodzielnie wyjechać na miasto?

Czasem zabiera na tym forum głos niejaki za pierwszym razem - przemądrzały męski
                    szowinista - ale nawet on nierzadko ma rację w swoich stwierdzeniach dotyczących
                    predyspozycji poszczególnych osób do jazdy samochodem.

Poza tym powiedzmy sobie szczerze - spora grupa osób często idzie na egzamin
                    słabo przygotowana, na "pałę", sądząc, że zda fartem, że egzaminator przymknie
                    oko itp. Druga rzecz - tak jak nie każdy ma predyspozycje, by być
                    nauczycielem/informatykiem/malarzem/lekarzem/jeźdżcem/handlowcem, tak nie każdy
                    może (i powinien) być kierowcą.

PS. Zdałam za 2 razem, pierwsze podejście zawaliłam z własnej winy,wykupiłam
                    tyle godzin dodatkowych, by poczuć, że jestem należycie przygotowana,
                    egzaminatorzy byli ok, zaś dziś mam za sobą rok i miesiąc samodzielnej,
                    codziennej jazdy i >10tys. km na liczniku (nie wiem, czy to dużo, czy mało, ale
                    głównie jeżdżę po W-wie).
                    • Gość: za 1 razem Re: Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.acn.waw.pl 08.08.10, 21:14
                      Gdybym nie miał racji, to bym nie miał prawka, tylko bym zdawał 11 razy i użalał
                      się, jak egzaminator się uwziął i oblał złośliwie.
                      • Gość: Mariussz Re: Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.lublin.mm.pl 09.08.10, 12:13
                        Tak, to byłaby dla ciebie prawdziwa tragedia, bo nic innego poza
                        jeżdżeniem nie umiesz. I co byś w życiu robił????????????????
                • Gość: bzik Re: Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.chello.pl 08.08.10, 07:54
                  3 oblane egzaminy moga wynikac ze stresu
                  czwarty z sytuacji losowej
                  jesli ktos nie jest w stanie pokonac stresu przez 5 podejsc do tej samej
                  sutuacji to nie powinien siadac za kolko bo kogos w koncu zabije, jak go ten
                  stres zezre.
                  Naprawde tak ciezko jest zrozumiec prosty fakt, iz swiat nei dziala w ten sposob
                  ze kazdy sprawdza sie przy tych samych czynnosciach? Z czegos wynika to, iz
                  jedni zdaja za pierwszym, gora trzecim podejciem a inni morduja sie z tym samym
                  tematem po 7-10 razy. Nic to nie daje do myslenia?Nic a nic? Samochod to
                  potemcjalna maszyna do zabijania w neiwlasciwych rekach - nie przypalone ciasto,
                  nie spartaczony rysunek, nie zle skrecona szafka....
                  • Gość: sława kosztuje Re: Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: 109.243.127.* 08.08.10, 18:34
                    Nie zdałem 15 razy ale każdy instruktor chwali że dobrze jeżdżę , czasami
                    pouczam instruktora i kierowców ... wydałem 7500 zł na naukę i niedługo w ilości
                    podejść przegonię jedną babcię która zdała za 25 razem i była w mediach.
                    Trzymajcie kciuki żebym został sławny :)
                    • Gość: za 1 razem Re: Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.acn.waw.pl 08.08.10, 21:18
                      Właśnie takim osobom, droga do prawa jazdy powinna zostać zamknięta w trybie ustawowym. To nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać. 15 razy oblać egzamin i jeszcze pouczać innych kierowców. Niesamowite!
                      • Gość: sława kosztuje Re: Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: 188.33.142.* 12.08.10, 08:03
                        Znany muzyk chwalił się że zdał za 1 razem . Wystarczyło dać łapówkę kilka lat temu. Może tym co zdali za 1 razem odebrać prawo jazdy bo podejrzani są najbardziej o łapownictwo.
                    • toyota08 Re: Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au 08.08.10, 21:19
                      To ja nie wiem jakim prawem i wbrew panującym tu opiniom zdawszy
                      egzamin za 6 razem odważyłam się wyjechać na to miasto sama i
                      jeżdzić już ponad półtora roku po Warszawie i nie tylko, nie robiąc
                      nikomu krzywdy :)
                      • Gość: bzik Re: Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.chello.pl 09.08.10, 09:03
                        wczoraj jakis pipek czail sie, czail , czail ( podejmowal decyzje pewnie) i jak
                        juz sie zdecydowal to myk mi pod kola. Abs mi sie wlaczyl.Krzywdy nikomu nie
                        zrobil, prawda?
                        Codziennie tez jezdze trasa siekierkowska ( warszawa). Jest tam taki jeden wjazd
                        ( dla tych co znaja warszawe - z walu miedzeszynskiego). Znasz zasade pipki i
                        srodkowego pasa? Jesli nie, to przypomne. Na trzypasmowej jezdni wszystkie
                        pipencje, ktore nie czuja sie pewnie za kierownica, zajmuja srodkow pas. Bo
                        wszedzie blisko. Wracajac do naszego wjazdu. Kazdego dnia pipki, zamiast zajac
                        prawy pas i sie rozpedzic po wjezdzie, wyskakuja na srodkowy z predkoscia 20-30
                        km/h prosto pod jadace tm pasem samochody. Te zazwyczaj musza hamowac lub
                        zmieniac pas. No, ale nikomu krzywda sie nie dzieje, prawda?
                        • hazzard Re: Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au 09.08.10, 12:04
                          hehe, nie wiedziałam, że jeżdżąc środkowym pasem jestem pipką tudzież lebiegą
                          ;))) A często jeżdżę właśnie pasem środkowym np. JP II, bo z lewego skręcają, a
                          z prawego nie dość, że skręcają, to jeszcze włączają się do ruchu. Kurka wodna,
                          to jak to jest? Bo to zawsze prawy pas był zarezerwowany dla L-ek czy pierdół
                          drogowych, zaś jeżdżących lewym pasem zazwyczaj się potępiało.

Zatem którym pasem jeździć? Ot zagadka...;)
                          • Gość: za 1 razem Re: Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.acn.waw.pl 09.08.10, 21:53
                            Oto jak wygląda przygotowanie zdających prawo jazdy! Prawo o ruchu drogowym mówi
                            to jasno - zajmujemy PRAWY PAS!
                            • hazzard Re: Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au 10.08.10, 10:46
                              rozumiem, że to dotyczy zwłaszcza sytuacji, kiedy w centrum W-wy mamy 3 pasy
                              ruchu? Heheheheheh, już to sobie wyobrażam - kilometrowy korek na prawym pasie,
                              środkowy pusty, na lewym tylko ci, którzy będą skręcać w prawo. Buahahahahaha!!!!!!!

• Gość: bzik Re: Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.chello.pl 10.08.10, 10:55
                                jesli jest mozliwosc jechania prawym pasem - korzysta sie z tej mozliwosci
                                jesli samochod przed toba na prawym pasie jedzie zbyt wolno , wyprzedzasz go
                                korzystajac z lewego pasa po czym wracasz na prawy
                                wykorzystujesz tez lewy pas do ominiecia samochodow stojacych do skretu w prawo
                                jak je ominiesz - wracasz na pawy pas
                                tyle tylko ze to oznacza koniecznosc zmiany pasa, dla niektorych bywa to
                                problemem ponad miare
                                zapraszam do przejazdzki trasa siekierkowska - srodkowy pas, zgodnie z zasada
                                pipek i srodkowego pasa- zawalony ciagnacymi sie samochodami , prawy pas
                                swiecacy pustkami
                                to samo dzieje sie na niepodleglosci. Bo na tym prawym bywa, ze toi dostawczak,
                                i , nie daj boze, trzeba by bylo pas zmienic
                                Zasada pipki i srodkowego pasa jest prosta - chcesz szybciej dotrzec do celu -
                                zajmij pas prawy. Bo na srodkowym bedziesz sie ciagnal za sznurem samochodow.
                                Proponuje Ci kiedys sprawdzic - sporo poruszam sie po tym miescie, wiem co pisze.

ale jak juz wspomnialem - ze srodkowego wszedzie jest blisko...
                          • Gość: bzik Re: Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.chello.pl 10.08.10, 10:43
                            zgodnie z przepisami - prawym
                            mamy ruch prawostronny
                      • Gość: p7 Re: Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 13:38
                        Ja zdałam za 5, ale jeden olałam i wyszłam, więc to tak, jakbym
                        zdała za 6. I cholera też półtora roku, jeżdżę wszelakimi pojazdami
                        i wszyscy żyją...
                  • Gość: za 1 razem Re: Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.acn.waw.pl 08.08.10, 21:15
                    Jeśli ktoś trzy egzaminy oblał ze stresu, to nie nadaje się do prowadzenia samochodu. Podczas samodzielnych jazd zdarzają się dużo bardziej stresujące i niebezpieczne sytuacji niż na egzaminie. Kto tchórzy - ten odpada. Proste!
                    • toyota08 Re: Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au 08.08.10, 21:23
                      To nie jest wcale takie proste. Ja na egzaminach się stresowałam i
                      nie mogłam zdać a po zdaniu jeżdzę już ponad półtora roku i niejedną
                      stresującą sytuację już miałam i dałam radę.
                    • Gość: bzik Re: Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.chello.pl 09.08.10, 08:36
                      nie do konca prawda - dla znacznej czesci ludzi fakt bycia ocenianym jest
                      bardziej stresujacy, niz bycia atakowanym. Ale też znajdując sie trzeci raz w
                      tej samej sytuacji nie powinno sie miec problemow z zapanowaniem nad stresem.
                      Nadal bede bronil swojej wyjatkowo niepopularnej, zwlaszcza w tym miejscu,
                      teorii, iz nie kazdy powinien prowadzic samochod. A jak czytam te deliberacje o
                      wstetnych egzaminatorach i do ktorego z mniejszych miast lepiej wyjechac na
                      egzamin, zeby bylo latwiej go zdac, a potem stykam sie na drogach z oceanem
                      bezgranicznej glupoty, przyslowiowy noz otwiera mi sie w kieszeni.
                      Twoj pomysl z rosnacymi oplatami za egzamin jest bardzo dobry.
                    • Gość: Bolek au..:-)))) IP: *.lublin.mm.pl 09.08.10, 12:10
                      Z Tobą to całkiem co innego... Po prostu MUSIAŁEŚ zdać, bo
                      zwyczajnie nic innego nie umiesz, więc co mógłbyś w życiu robić?
                      Możesz tylko być kierowcą...
                    • Gość: Basia Re: Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.lublin.mm.pl 09.08.10, 12:15
                      Ktoś, kto pisze już kolejny, kolejny raz takie szowinistyczne i
                      agresywne bzdury, jak ty (dodam, bo możesz się nie domyśleć o kogo
                      chodzi...), powinien mieć zakaz pisania na forach. Tyle.
                  • agaciarianka222 Re: Po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au 27.08.10, 17:35
                    Cos w tym jest co bziczku mówisz, ja moge przedstawić swój punkt widzenia
                    1 raz oblany - za nieumiejętnośc wyczucia sprzęgła w benzyniaku
                    (jezdzilam na LPG), jak wsiadłam to egzaminacyjnego bezyniaka, okazywało sie ż
                    enie umiałam płynnie ruszyc z miejsca lub gasł mi na łuku
                    2 raz oblany- patrz wyżej
                    3 raz oblany- wymuszenie pierwszeństwa przy zmianie pasa ruchu na prawy
                    (padal deszcz, żle oceniona przeze mnie odległośc i prędkośc samochodu za mną)
                    4 raz oblany - czerwony wredny ogór wtargnął na rondo z podwójnym
                    pierwszeństwem, ja juz ruszyłam i go nie zaważyłąm (a skręcałam sobie
                    zwyczajnie w prawo), egzaminator dał po hamulcach.
                    5 ty raz - zdany-3 dni temu
                    ( jedynie 4 pojedyńcze, niepowtorzone błedy)
              • Gość: P7 Re: To ich kosztowne hobby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 13:31
                ej... prawda? Im bardziej inteligentny, taki 'intelektualistyczny
                człowiek', nie daj boże na jakimś dobrym stanowisku, tym gorsza
                pierdoła za kółkiem. ZAWSZE!
          • Gość: M. Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: 81.219.210.* 08.08.10, 23:14
            > uczelni też społeczeństwo powinno z tempaka na siłę robić

Ale z Ciebie tĘĘĘĘpak, autorko wątku. Do potęgi n-tej.
      • Gość: za 1 razem Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.acn.waw.pl 08.08.10, 21:38
        Skoro już przy opłatach jesteśmy, powtórzę tutaj swój pomysł o wprowadzeniu ustawowym progresji opłat uzależnionej od ilości niezdanych egzaminów. Pierwsze podejście powinno być taniutkie jak barszcz. Od trzeciego zwyżka. Po piątym ma być już drogo. Od siódmego czy ósmego ceny winne być zaporowe. To ma swój sens, bo przez ciamajdy zdające kilkanaście razy, ludzie solidnie przygotowani muszą długo czekać na egzamin. Ja czekałem miesiąc czasu i w dniu praktyki byłem jedynym zdającym po raz pierwszy. Cała reszta to "weterani" no a w dokładnie to "weteranki". Niezwykle doświadczone i wymieniające między sobą rady, jak skutecznie zdać. Oczywiście oblewały, niektóre to już nawet na placu. Ja poszedłem bez paniki, nie wdawałem się w ogóle w dyskusje z tymi "weterankami", tylko pojechałem, wróciłem do wordu i wynik pozytywny. Nie mam pojęcia, ile razy te weteranki wracały jeszcze do ośrodka na kolejne egzaminy. Dla mnie to one wszystkie takie same. Roztrzęsione, blade, ganiające co chwila do kibla. W czasie egzaminu zupełnie rozkojarzone z zestresowania. Dygoczące nogi i zaciśnięte wargi. Egzamin oblany. Potem płacz, płacz i czasem tulenie się do chłopaka swojego. To są właśnie te dobrze przygotowane kursantki, tylko stres je zjada i nie pozwala im zdać.
        • elfkabezhaltera Rozdygotane babska 08.08.10, 21:44
          Gość portalu: za 1 razem napisał(a):

> Dla mnie to one wszystkie takie
          > same. Roztrzęsione, blade, ganiające co chwila do kibla. W czasie egzaminu zup
          > ełnie rozkojarzone z zestresowania. Dygoczące nogi i zaciśnięte wargi. Egzamin
          > oblany. Potem płacz, płacz i czasem tulenie się do chłopaka swojego. To są właś
          > nie te dobrze przygotowane kursantki, tylko stres je zjada i nie pozwala im zda
          > ć.

Nauczą się panować nad stresem, to zdadzą wreszcie egzamin. Można to przyrównać
          do psychoterapii.
          I będzie wtedy KUBICA-WOŁOWCZYC!
          • toyota08 Re: Rozdygotane babska 08.08.10, 22:15
            Nie byłam ani razu w kiblu podczas pobytu w WORDzie. :)
            • Gość: hazzard Re: Rozdygotane babska IP: 85.222.87.* 08.08.10, 22:19
              a ja byłam;))) I nie widzę związku pomiędzy wizytą w przybytku a zdaniem egzaminu ;)
              • elfkabezhaltera Psipsi 08.08.10, 23:16
                Ja też zrobiłem przed egzaminem siusiu :)
        • Gość: M. Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: 81.219.210.* 08.08.10, 23:21
          Pierwsze po
          > dejście powinno być taniutkie jak barszcz.

Ciekawe, ile osób by wtedy zdawało za pierwszym razem. Nie ośmieszaj się.
          • nioma Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au 09.08.10, 11:27
            Na pewno zasadne jest twierdzenie, ze nie kazdy nadaje sie do tego
            by byc kierowca. Szkoda tylko, ze na ogol osoba, ktora uprze sie
            zdac, nie widzi tego i meczy siebie i innych.
            Fakt, ze zdalo sie za 3-4 razem nie robi na mnie wrazenia, ale
            kompletnie nie pojmuje jak mozna zdawac po 8, 10 razy? Przeciez to
            juz jest najlepszy dowod na to, ze dana osoba nie nadaje sie do
            tego, zeby samodzielnie kierowac samochodem.
            Brak wypadku/stluczki po otrzymaniu prawka nie rowna sie bezpieczna
            jazda, czesto kierowcy stwarzaja niebezpieczne sytuacje dla innych,
            sami smigajac sobie beztrosko dalej.

Zdalam za drugim razem 2 lata temu, przejechane ok. 40 tysiecy km.
            ...
            • hazzard Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au 09.08.10, 11:58
              Dokładnie, 3-4 razy, ale jak ktoś zdaje powyżej 5 razy, to coś jest nie tak. To
              już nie stres, a po prostu brak umiejętności daje znać o sobie.

Wow, w 2 lata 40tys to niezły wynik, ja w rok zrobiłam 10tys, i to też dzięki
              temu, że trochę zaczęłam jeździć w trasy;)
        • Gość: Anula Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.lublin.mm.pl 09.08.10, 12:16
          Twoja głupota i agresja przekracza wszelkie granice. Tyle w temacie.
        • to_bebe Re: za 1 razem 10.08.10, 22:13
          Jak tak sobie czytam Twoje posty, to słyszę jedno wielkie rozpaczliwe wołanie o
          pomoc... Nie mam pojęcia kiedy, kto i w jaki sposób Cię skrzywdził, ale NIKT nie
          ma prawa robić czegoś takiego (a już zwłaszcza dziecku).
          Może porozmawiaj z kimś zaufanym, na pewno ktoś taki istnieje...
          Ludzie potrafią być życzliwi, na prawdę...
          Dobrze, że zrobiłeś prawko, zyskałeś nową niezależność, dowartościowałeś się na
          chwilę, ale jak widzisz to nie pomogło na dłuższą metę. Agresywne posty,
          skierowane do osób słabszych też nie pomogą. Pamiętaj, że człowiek na prawdę
          silny nie poniża słabszych, on może słabszych brać w obronę. Tylko niepewny
          poniża słabszych aby poczuć się silniejszym.

Wiem, że na forum nic nie odpiszesz, albo jakiś bzdurny tekst by mnie
          skompromitować. Wiem, bo nie możesz inaczej, bo musisz za wszelką cenę być
          silny, a silni ludzie nie mogą być skrzywdzeni.

Ale pomyśl nad tym, poważnie.
    • Gość: Mariussz Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.lublin.mm.pl 09.08.10, 12:08
      A może ktoś ma po prostu jakieś WIARYGODNE dane na temat zależności
      ilości powodowanych wypadków od tego "za którym razem..."?
      Wniosek autorki wątku i dyskusja miałyby wtedy sens:-).

Co do wyrzucania z uczelni... Kochani, można powtarzać semestr, a
      nawet rok, można dokończyć przerwane studia po jakimś czasie...
      Można przenieść się na inną uczelnię... Naprawdę o tym nie
      wiecie?????????
      • nioma Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au 09.08.10, 12:42
        ale widzisz, wcale nie trzeba spowodowac wypadku
        wystarczy jezdzic zle i stwarzac zagrozenie dla innych: zaqjechac
        droge, wyjechac spod podporzadkowanej, nie sprawdzic czy jest
        miejsce przy zmianie pasa itp itd. Wtedy to inni maja klopot, to
        inni daja po hamulcach, wpadaja w poslizg itp.
        Bezpieczna jazda to nie zero wypadkow na koncie.
        • Gość: Mariussz Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.lublin.mm.pl 09.08.10, 17:13
          Owszem, wszystko prawda, ale czy potrafisz przytoczyć dane, że w
          jakiś sposób zależy to od tego, za którym razem się zdało???????
          Bez tego całą tę dyskusję o d.... potłuc.

• Gość: gość Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 08:30
        Ktoś zadał pytanie autorowi tego postu czemu po piątym razie
        powinien wejść zakaz?A ja odpowiem pewnie za piątym razem zdał gdyby
        zdał za 3 czy 4 to napisałby że po tych razach powinno się
        zabronić.Szkoda słów.
        • Gość: bzik Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.chello.pl 10.08.10, 10:35
          autor watku zdal za drugim razem
          i juz wyjasnil, skad sie wziela magiczna liczba pieciu egzaminow
          tak na marginesie to liczba ta nie jest wymyslem autora watku - autor watku
          czytal kiedys wywiad z jakims przedstawicielem osrodkow egzaminacyjnych ( ale
          nie pamieta dokladnie jakie stanowisko mial ten ktos) i pozwolil sobie na
          postawienie tezy bedacej streszczeniem sensu tamtej wypowiedzi ( z duza dawka
          subiektywizmu autora watku)
    • Gość: smutna i zła Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.merinet.pl 09.08.10, 16:27
      No cóż bziku nie każdy jest orłem tak jak ty!
      Moje gratulacje chylę czoła przed twoim niewątpliwym talentem zdawania egzaminu
      praktycznego na prawo jazdy za pierwszym razem.
      Pozdrawiam.
      • toyota08 Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au 09.08.10, 20:30
        Na prawie jazdy powinno być wpisane obok daty wydania i innych
        informacji za którym razem się zdało egzamin to wtedy można by
        udowodnić lub obalić to twierdzenie,którzy to powodują najwięcej
        wypadków czy kolizji. Czy to ci za 6,7, n-tym razem czy może jednak
        dumni i pewni siebie za 1 razem :)
        • Gość: za 1 razem Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.acn.waw.pl 09.08.10, 21:56
          Zgadza się, powinna być informacja o ilości nieudanych prób i powinna być też informacja, gdzie, w którym ośrodku, dana osoba zdała pomyślnie egzamin. Bo te wszystkie warszawianki zdające w Łomży muszą zostać napiętnowane! Prawko niby zdały, dokument mają, jednak parkować nie potrafią i uszkadzają innym samochody!
          • hazzard Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au 09.08.10, 22:00
            ale do Łomży jeździ się przecież dlatego, że nie ma trudnych skrzyżowań i
            tramwajów!!!!
      • Gość: bzik Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.chello.pl 10.08.10, 10:39
        a skad wniosek, ze zdalem za pierwszym razem? Ja tego nigdzie nie napisalem...
        • fairycharlotte Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au 11.08.10, 10:02
          Ufff co za szczescie to jeszcze bym sie załapała na zezwolenie prowadzenia auta,
          jako że zdałam za 4 razem ;)))) I w dodatku nie w Łomży a w Warszawie ;) Ulżyło
          mi ;))) (dodam że żaden egzaminator sie na mnie nie uwziął, wszyscy kulturalni
          byli - na odlewniczej - zawaliłam z własnej winy)

A wiecie co mnie wkurza w Warszawie... Że aby nie zostac zawalidrogą trzeba
          przekraczac dozwolona predkosc o kilkadziesiat km. Nie lubię tego. Na
          wspomnianej trasie siekierkowskiej jest dozwolone 80. Jak jadę 90-100 to i tak
          sie załozę, że mnostwo kierowcow ma mnie za zawalidroge. Jak sie wjezdza z
          Płowieckiej na estakade na Ostrobramska to jest dozwolone 40! Jade 70 i nie moge
          dogonic tych z przodu. Sorry, nie chce mandatu, nie czuje sie tez tak pewnie,
          zeby az tak przekraczac dozwolona predkosc, przeciez te limity tez sa ustalane
          na jakiejs podstawie... Czasem przesadzone ( w dół) ale jednak... Taka dygresja.
          • qqbek Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au 11.08.10, 15:07
            Mnie kiedyś burak na wale miedzeszyńskim obtrąbił, jak jechałem 110 lewym pasem
            (wolno 80) ... nie znasz dnia ani godziny.
            • Gość: za 1 razem Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: *.acn.waw.pl 11.08.10, 20:28
              I bardzo dobrze, że obtrąbił i wcale nie burak! Lewy pas służy do wyprzedzania! Na tych, co zapominają, trzeba trąbić, aby zasady pord do nich dotarły! Nie jeździ się lewym pasem.
    • Gość: miss margo Re: po 5 niezdanym egzaminie zakaz prowadzenia au IP: 109.243.3.* 27.08.10, 17:01
      Ja proponuję, żeby wprowadzić zakaz prowadzenie samochodu dla tych którzy nie
      zdali za pierwszym razem. Tylko 1 próba i pożegnanie z kierownicą. Dzięki temu
      na polskich drogach jeździliby tylko motoryzacyjni geniusze pokroju pana "za 1
      razem":)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka