Gość: kmicic IP: *.autocom.pl 25.06.05, 19:33 Mam banalne być może pytanie, które jednak mi spać nie daje :) Czy, przy kopercie, po wjechaniu na stanowisko prostować koła czy też mogą zostać skręcone w lewo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kierowczyni Re: Koperta...moja miłość IP: *.aster.pl 25.06.05, 21:49 moga zostac skrecone, jak jestes pewnien, ze lewe kolo nie dotyka linii. Czyli musisz wjechac gleboko -blisko prawej krawedzi. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Koperta...moja miłość 26.06.05, 00:20 mogą zostać skręcone-ważne jest,żeby nie dotykały "krawężnika"-linii,i żeby lusterko nie wystawało poza obręb stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: Koperta...moja miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 11:53 Czyli na egzaminie lepiej wyprostować te koła bo szansa jest wtedy większa, że "rzut prostopadły samochodu na podstawę" zmieści się w stanowisku. Lusterka można w przypadku konieczności złożyć - normalnie wystają poza obrys pojazdu o ok 15 cm i wykonanie przepisu byłoby fizycznie niemożliwe. Dlatego na ogół pozwala się na wystawanie lusterek poza obrys ale ...??? W dotychczasowych przepisach reguły gry są określone i widoczne - w przyszłych będą nieokreślone i niewidoczne. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś