Gość: lady in black IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 08:42 do tych,ktorzy zdawali w lublinie:na jakie miejsca w tym miescie nalezy szczegolnie uwazac,w ktorych mozna sie spodziewac tzw."haczykow"?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artistry1 Re: Lublin 15.09.06, 08:50 Rondo przy Makro, na Kalinie przy Lwowskiej oraz przy zjeżdzie z Kaliny w stronę dworców PkS Najwazniejsze jak skręcisz w Ruską i dalej w Lubartowska to przecinasz tysiąclecia i masz znak nakazujący skręt w prawo! bo druga część Lubartowskiej jest tylko dla busów. Jeszcze jedno miejsce jak z Unickiej skręcasz w Obywatelską tam jest pokopana jazda na wprost, skrzyżowanie to jest przesunięte i musisz pilnować linii aby nie przejechać, bo wielu kierowców przejeżdza:)Pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady in black Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 09:11 Dzieki serdeczne!!to raczej nieuniknione zeby nie byc w ktoryms z tych mijsc w trakcie egzaminu,wiec rady na pewno sie przydadza;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiarzynka87 Re: Lublin 15.09.06, 10:04 w końcu ktoś z Lublina sie odezwał:)fajnie byłoby sie powymieniać doświadczeniami:) ja niestety oblałam juz swoj pierwszy egzamin.nastepny 26.X :| pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Lublin IP: *.it-net.pl 17.09.06, 23:37 czesc wszystkim ja tez jestem z Lublina i za kilka dni mam swoje 5 podejscie...i wiecie co ja juz sie nawet nie boje.zdam to zdam a jak nie zdam to ciac sie nie bede i sprobuje jeszcze raz.w koncu to nie egz na studia ktory mozna powtarzac dopiero po roku :-))a juz myślalam ze ludzi z Lublina nie ma na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Lublin IP: 81.15.186.* 18.09.06, 11:45 ja tez jestem z lublina i jutro mam 1szy ezam. chyba sie boje:(( Odpowiedz Link Zgłoś
artistry1 Re: Lublin 18.09.06, 13:28 Z Lublina z Lublina:) Uczyłam się w Efekcie-> najlepsza szkoła w Lublinie, jestem pod wrażeniem zdałam za pierwszym razem:)) Polecam serdecznie.Sama jeszcze w to nie wierzę:)Właśnie ujrzałam na stronie papierów wartościowych że trwa postępowanie administracyjne:) Jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem. Jeśli chcecie się douczać lub wybrać szkołę jazdy to najlepiej zadzwonić do WORD-u i zapytać się któa szkoła jest najlepsza. Z moich ustaleń najlepszy w Lublinie jest Efekt (48% zdających zdaje za pierwszym razem, potem rodmos i chyba kulka... w sumie aż byłam w szoku w Lublinie jest 60 szkół jazdy) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiarzynka87 Re: Lublin 18.09.06, 21:31 ja wlasnie szukam jakiejs dobrej szkoly albo dobrego instruktora na doszkalanie.na drugi egzamin sobie jeszcze poczekam:/ może możecie kogos polecic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady in black lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 07:29 Do Kasiarzynka87:efekt,instruktor od czerwonej corsy,swietna atmosfera,zupelnie bezstresowo,no i oczywiscie super przygotowanie!kilka dni temu zdalam za pierwszym podejsciem;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiarzynka87 Re: lublin 21.09.06, 10:54 myslalam tez o tej szkole, tyle ze tam sa chyba dwie corsy ;) nie znasz nazwiska tego pana?albo chociaż imienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: lublin IP: *.it-net.pl 21.09.06, 23:31 zdawales dzisiaj?? ja mam egz JUTRO!stres mnie zzera niesamowicie!napisz cos o trasie? niesmiertelne ronda przy makro? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady in black Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 08:18 nie chcialam po nazwisku,wiec celowo napisalam od CZERWONEJ corsy;)a jesli chodzi o trase:oczywiscie rondo przy makro+przejazd przez pobliskie tory kolejowe,osiedle ze skrzyz. rownorzednymi gdzies na kalinie(nie pamietam dokladnie),okoloice dworku graffa,zawracanie na rondzie przy dawnej gali,wiecej poki co nie pamietam,chociaz minelo dopiero kilka dni-ale moze to i lepiej:D POWODZENIA!! Odpowiedz Link Zgłoś
artistry1 Re: Lublin 22.09.06, 10:40 Przepraszam wczoraj byłam na profilu męża:) i nie zauważyłam. W efekcie Corsy sa dwie tomej jeżdzi taka bardziej bordową, a druga jeżdzi pan Janusz chyba (nie jezdziłam z nim tylko mijałam go:)Jeśli chodzi o Aveo polecam p.Grzesia oraz p.Bożenkę i p. Marka:)Mam nadzieję że sie Tomek nie obrazi że na forum publicznym tak jego nazwiskiem:) Ale naprawdę dużo mnie nauczył:) I pozdrawiam jakby co... Odpowiedz Link Zgłoś
artistry1 Re: Lublin 22.09.06, 10:42 Jak mała poszło?? mam nadzieje ze pozytywnie napisz:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady in black Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 13:50 Ja tez pozdrawiam,ale on tu i tak raczej nie zaglada...:P Odpowiedz Link Zgłoś
kasiarzynka87 Re: Lublin 23.09.06, 08:35 można bylo tylko inicjaly:P na stronie szkoly sa wymienieni instruktorzy wiec bym zalapala;) ale dzieki.niedlugo musze sie juz zapisywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Lublin IP: *.it-net.pl 22.09.06, 22:55 Zdalam!!egzaminator bardzo spoko.oczywiscie ronda przy makro,hahaha :-) męczennikow majdanka w dol,kalina.bardzo sie ciesze!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiarzynka87 Re: Lublin 23.09.06, 08:32 gratulacje!!!:) ja niestety nie mialam takiego szczescia 09.09:/ a to wszystko przez kierunkowskaz na rondzie(ale nie zjazdowy).niezadowolnoa jestem ze swojej szkoły, bo jeździłam z kilkoma instruktorami i zaden nie zwrocil mi uwagi ze robie blad:( a 30 godzin tak jezdziłam...ech..egzaminotor powiedzial mi tylko zebym podziekowala swojemu instruktorowi:] moze za drugim razem sie uda... moja trasa przebiegala przez rondo pod makro, potem male rondo pod samym makro i obi, chemiczna, zawracanie na grabskiego, koperta na lucyny herc<Lol>(w zatoczce, a tam zadnego samochodu:P))no i witosa, zawracanie na rondzie pod macro.i to juz byl koniec mojej jazdy.gratuluje wam wszystkim jeszcze raz:) Odpowiedz Link Zgłoś
artistry1 Re: Lublin 24.09.06, 22:02 mała bardzo się cieszę:))Super ! Katarzynko powiedzie się następnym razem, ja żeby pamiętać o tym zjazdowym, bo ze stresu na wewnętrznym w kółko powtarzałam kierunkiwskaz, kierunkowskaz przełożyłam sobie pierścionek na palec wskazujący ( zwyklę nosze na serdecznym) i tak mi było z nim niewygodnie że pamiętałam przez to o tych kierunkach:) Pozdrawiam i życzę powodzenia po raz drugi:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Lublin IP: *.it-net.pl 24.09.06, 22:19 Dzieki dziewczyny! Katarzynko naprawde walcz bo zobaczysz ze bedzie dobrze!Ja po swoim czwartym razie mialam tak dosyc ze juz chcialam to zostawic na kilka miesiecy ale powiedzialam sobie jeszcze tylko ten jeden raz a pozniej przerwa (w pazdziernku przepadaja mi testy wiec chcialam "wykorzystac" to ostatnie podejscie przed powtornym teoretycznym)I udalo sie.Denerwowalam sie strasznie.Najgorzej to sie balam ze "wymusze" i bedzie pa.Uda sie na pewno!! I potem bedziesz miec taaaaaka satysfakcje! zobaczysz!nie tylko ze zdalas ale tez ze sie nie poddalas!!! Buzka! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiarzynka87 Re: Lublin 31.10.06, 11:00 hej:) chce sie pochwalic, że w czwartek 26 października zdałam prawko:D jakoś poszło i ciesz sie jak diabli:P czy moglby mi ktos zyczliwy powiedziec co teraz? wiem ze trzeba czekac ok 2 tygodni.ale kiedy wplaca kase i gdzie, itp. z gory dzieki za odp.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
artistry1 Re: Lublin 03.11.06, 18:43 Kasiu gratuluje:)) Na leszczyńskiego idziesz do wydziału komunikacji i tam wszystko po 2 tygodniach płacisz i od razu odbierasz prawko. Chyba opłata jest 71 + znaczki skarbowe po 7 złotych za każdy egzamin. Nie pamietam :)Ale upewnij się:) Powodzenia w dalszej jeździe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Lublin IP: 212.106.16.* 30.11.06, 10:53 jeszcze pamiętajcie o Uni Lubelskiej jadąc do Gali mamy dozwolone 70 a wyjazd z targu to odwołuje ,to samo w drugą strone z JETą, skrzyżowania równorzędne na ul.Wiejskiej (Kalina), stop na ul.pogodnej w wiszącej wierzbie, pamiętać zastopować przed każdą zieloną strzałką,na społdzielczości pracy nowe światła 2-3 na których masz strzałki do dolu tj. możesz zawracać, jeden egzaminator jezdzi zawsze na koło MOSIRu tam trzeba pamiętać o zasygnalizowaniu kierunku ,względnie stop na zielonej strzalce,rondo na kalinie tj.Kleberga,lwowska,Koryzonowa zjeżdżając z ronda na ul .Kleberga pamiętać wyłączyć przed przejściem zjazdówki bo jest zaraz za przejściem uliczka, możecie liczyć na standard podjazd od WORDu w kierunku MAKRO rondo gdyż jest tam stop i do tego podjazd na wzniesieniu często tam ludziom gaśnie autko( a w stresie nie wrzucą na 1 i próbują ruszyć z 3),koniecznie pamiętać o obserwacji już z daleka niebieskich tablic z rozmieszczeniem kieunku pasów bo musimy pamiętać o prawej stronie chyba że uprzednio egzaminator powie nam że będziemy jechać w lewo, ale tu też uważajcie bo jak są 2 pasy do jazdy w lewo to wiecie który zająć ( od razu po wyjezdzie w lewo z WORDu pan wam powie że na następnym też w lewo i tu uważajcie bo są 2 pasy do lewoskrętu), jeszcze jest możliwośc jazdy ul.Pawią gdzie jest kawalek jednokierunkowy ( od strony Kunickiego) tam pamietajcie że znaki po prawej stornie dotyczą prawej strony jezdni a po lewej stronie lewej tj . jadąc od Kunickiego egzaminator powie wam że proszę się zatrzymac a po prawej jest znak zakazu ale na lewym pasie możemy to zrobić bo po lewj nie ma zakazu( ale to tylko dotyczy części jednokierunkowej!!!), patrzcie na znaki resztę jak sobie przypomnę to napiszę jeszcze, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś