josina 02.01.07, 12:30 Witam ! Czy możecie polecić dobrą szkołę jazdy w Wa-wie? Z kompetentnymi wykładowcami i instruktorami? Dziękuję za wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niebiesko Re: Dobra Szkoła Jazdy w Warszawie 02.01.07, 12:57 Witam Jestem w trakcie kursu na prawo jazdy. Dobrej szkoły szukałam z miesiąc. Uważaj na spam i kryptoreklamę pojawiającą się na tym forum!!!!!!!! Z mojego nikłego doświadczenia wynika, że lepiej wybrać szkołę gdzie jazdy prowadzone są na dzielnicy gdzie będziesz zdawać egzamin. Np gdy na Odlewniczej będziesz miała egzamin to najlepszym rozwiązaniem jest szkoła na Pradze, jak na Powstańców Śl. to polecam Bemowo. Dzięki temu poznasz parę mankamentów które występują w tym rejonie - jakieś haczyki na których można polec na egzaminie. Teoria generalnie wszędzie jest taka sama, chociaż podobno w niektórych OSK na teorii czytają kodeks drogowy...... Raczej unikaj małych szkół jazdy bo u nich to nigdy nic nie wiadomo - mało samochodów, 2 instruktorów i jak jakiś zachoruje to kanał no i wielkich molochów też lepiej unikać, oraz ogromnych zniżek na kursach ;-) no bo skoro mają WIELKĄ zniżkę to na czymś oszczędzają.......... Podstawą i tak jest instruktor z którym będziesz jeździła. Aby był rzeczowy, umiał wszystko wytłumaczyć i nie krzyczał. ;-)Teorię nawet w przypadku gdybyś trafiła na kiepskiego nauczyciela to napewno sama opanujesz w domu. Ja chodziłam na teorię do szkoły gdzie były wyświetlane filmiki na różne tematy. Całkiem fajnie było to przeprowadzone, zawsze można było zapytać o każdą głupotę osobę która przeprowadzała zajęcia. Nie chcę być posądzoną o reklamowanie tej szkoły, jeśli masz pytania wszelkich informacji udzielę na maila. Acha polecam płytkę dla kandydatów na kierowców która jest dołączona do jakiejś gazety ( Wyborcza czy Rzeczpospolita) - gdzieś na początku roku zawsze reklamują tą gazetę z płytką. Co rok wydają tą płytę. Są tam rzeczowo przedstawione wszystkie zagadnienia, filmiki itd. Acha, polecam pytania testowe na CD - genialne, bardzo mi pomogły, mają też opcję nauki co jest super - ale tą płytkę powinnaś otrzymać w Ośrodku Szkolenia Kierowców. Pozdrawiam i życzę wytrwałości!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
josina Re: Dobra Szkoła Jazdy w Warszawie 02.01.07, 13:07 Bardzo dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedż :) Poproszę nazwę tej szkoły, oto mój mail: berdus1@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc josina to spam ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 13:19 imola to spam Odpowiedz Link Zgłoś
habibi2006 Re: Dobra Szkoła Jazdy w Warszawie 03.01.07, 11:03 Czy ja również mogę prosić o pomoc i polecenie jakąś kompetentną szkołę z miłą obsługą i życzliwymi instruktorami? dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dobra Szkoła Jazdy w Warszawie IP: *.chello.pl 02.01.07, 13:37 Ja mogę Ci poleciś SARBO. Ośrodek naprawdę dobry pod każdym względem. Sama jestem po ich szkole i uważam że naprawde solidnie przygotowali mnie do egzaminów(oczywiście nie do prawdziwej jazdy bo tego nie nauczysz sie na kursach). Ośrodek jest naprawde blisko miejsca egzaminowania na bemowie, prawie naprzeciw. Instruktorzy pokazuja haczyki które moga być na egzaminie na bemowie. Reasumując ja jako absolwentka tez szkoły jestem z niej zadowolona i polecam. Oczywiście wybór należy do Ciebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: Dobra Szkoła Jazdy w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 03.01.07, 22:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: Dobra Szkoła Jazdy w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 03.01.07, 22:52 Motokurs na Wiktorskiej (Mokotów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiskowa teoria Re: Dobra Szkoła Jazdy w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 00:56 Tutaj właściwie wszystko może być spamem. Jeden Ci coś poleci, a drugi napisze, że spam... i poleci coś innego. I każdy dorabia swoją teorię. Opinia, nawet jeśli przez daną osobę przemawia szczerość (w co z zasady się nie wierzy), zawsze jest subiektywna. Warto poczytać, co ludzie mają do powiedzenia, ale chyba nie ma co wyłącznie na tej podstawie wyrabiać sobie opinii na temat jakiejkolwiek szkoły, nie na zasadzie "dobra, może być, dawaj numer!". Zresztą to też kwestia retoryki i indywidualnych oczekiwań. Lepiej poszukać. Mi zależało na niewrzeszczącym instruktorze:) Odpowiedz Link Zgłoś
josina SARBO--- szef to jakiś buc!!! 04.01.07, 21:33 Macie takie same wrażenia??? Czy to tylko moja subiektywna opinia? Zadałam człowiekowi kilka pytań i potraktował mnie jak wariatkę.... Jemu to wisi, czy ja się zapiszę czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
kobra_exe Zadzwoń do.. 05.01.07, 19:47 Zadzwoń do OSK "ABC" na Grochowskiej.Mnie potraktowali bardzo serio, wszystko mi wyjasnili od a do z przed rozpoczęciem kursu.Jestem już przy końcu-jeszcze dwie godzinki zajęć i jestem b.zadowolona z wyboru. Pozdrawiam..Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Dobra Szkoła Jazdy w Warszawie IP: *.zabki.net.pl 04.01.07, 23:16 Spróbuj w Strefie-L. Ja trafiłam tam na bardzo cierpliwego i kompetentnego instrukora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiSiEk Re: Dobra Szkoła Jazdy w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 10:16 Ja śmiało mogę Ci polecić Ośrodek szkolenia zawodowego kierowców LOK na ul. Bema ja aktualnie się tam uczę na kategorie B a mam jeszcze w planach C,D,E naprawde dobra szkoła wykłady prowadzone są bardzo jasno wszystko zrozumiałe na instruktora też naprawde fajnego trafiłem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś