jantoni.jajcorz 25.12.07, 19:50 [minimalną] muszę mieć, aby kierować minivanem VW Atlantis? Czy mając kategorię B mam prawo legalnie kierować tym samochodem? Nie mogę ustalić typu tego samochodu - to ciężarowy, czy osobowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomek Re: Jaką kategorię prawa jazdy IP: *.chello.pl 25.12.07, 20:02 jaka jest dopuszczalna masa calkowita lub na ile on jest osob to ci odpowiem podaj blizsze dane owego autka Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu B 25.12.07, 22:02 Nie przekracza 3,5 tony. Nie przekracza liczby 9 miejsc, łącznie z kierowcą. jantoni.jajcorz napisał: > [minimalną] muszę mieć, aby kierować minivanem VW Atlantis? > Czy mając kategorię B mam prawo legalnie kierować tym samochodem? > Nie mogę ustalić typu tego samochodu - to ciężarowy, czy osobowy? Dane techniczne: www.nowe.mojeauto.pl/index_2.php?marka=Volkswagen&model=Multivan&klasa=Dostawczy+MCV&wersja=2.5+TDI+17 4KM+4MOTION+Atlantis&rodzaj=Dostawczy&nadwozie=mikrobus Kat B: www.grupaimage.com.pl/?s=jak_zdobyc_b&i=1 Kat C: www.grupaimage.com.pl/?s=jak_zdobyc_cdt&i=1 Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Re: B 25.12.07, 22:04 linia.frontu napisała: Link się złamał... www.google.pl/search?sourceid=navclient&hl=pl&ie=UTF- 8&rls=GZHZ,GZHZ:2007-45,GZHZ:pl&q=voldzwagen+atlantis+ 6 pozycja Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Kurde:) 25.12.07, 22:05 Wpisz sobie w google: voldzwagen atlantis :D Odpowiedz Link Zgłoś
jantoni.jajcorz Re: Kurde:) 26.12.07, 17:53 linia.frontu napisała: > Wpisz sobie w google: voldzwagen atlantis :D Kiciu, wiem do czego służą gugle:) Nawet potrafię się nimi posługiwać:) Ten wątek założyłem, ponieważ nie mogłem JEDNOZNACZNIE [korzystając z gugli] ustalić rodzaju samochodu! Dziękuję ci jednak za zainteresowanie;) Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Jednak C 26.12.07, 18:28 jantoni.jajcorz napisał: > Kiciu, wiem do czego służą gugle:) Nawet potrafię się nimi posługiwać:) Musisz być bardzo dumny!:) > Ten wątek założyłem, ponieważ nie mogłem JEDNOZNACZNIE [korzystając z gugli]ustalić rodzaju samochodu! Może kiedyś dowiesz się, do czego służy PoRD i DZU, wtedy będziesz mógł z przeczytanych w internecie informacji wysnuć wnioski, zamiast szukać JEDNOZNACZNYCH ustaleń w źródłach tak niepewnych, jak fora internetowe:) > Dziękuję ci jednak za zainteresowanie;) Nie ma za co:) Jeżeli decydujesz się na kupno samochodu, powinieneś wiedzieć, czy kupujesz samochód ciężarowo-osobowy przeznaczony konstrukcyjnie do przewozu ładunków i osób w liczbie od 4 do 9 łącznie z kierowcą. To Ci dużo wyjaśni:) Albo: Zapytaj tych: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29634 Albo tych: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20 My tu jesteśmy na etapie nauki znaków drogowych:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jantoni.jajcorz Re: Jednak C 26.12.07, 19:11 linia.frontu napisała: > Musisz być bardzo dumny!:) Wcale nie muszę, po prostu jestem:) > .... wtedy będziesz mógł z przeczytanych w internecie informacji wysnuć wnioski ... Musiałbym jeszcze mieć IQ zbliżone do twojego, a mam tylko 0,21 [w porywach do 0,25] > szukać JEDNOZNACZNYCH ustaleń w źródłach tak niepewnych, jak fora internetowe:) Chyba jesteś czepialska i za karę siedzisz w domu .... :((( > ... Nie ma za co:) Też tak uważam, ale chciałem się wykazać się dobrym wychowaniem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Re: Jednak C 26.12.07, 19:28 jantoni.jajcorz napisał: > Chyba jesteś czepialska i za karę siedzisz w domu .... :((( Bywa:))) Chciałabym za karę siedzieć w domu... :D Odpowiedz Link Zgłoś
jantoni.jajcorz Re: Jednak C 26.12.07, 19:31 linia.frontu napisała: > Chciałabym za karę siedzieć w domu... :D To, bidulo, w robocie jesteś? Współczuję i wychylę lufę za twe zdrowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Re: Jednak C 26.12.07, 19:52 jantoni.jajcorz napisał: > To, bidulo, w robocie jesteś? Współczuję i wychylę lufę za twe zdrowie :) :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jantoni.jajcorz Koniec wątpliwości - zajrzałem do dowodu rej. 28.12.07, 15:38 VW Atlantis to samochód osobowy - wystarczy B [proszę linii...] Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Re: Koniec wątpliwości - zajrzałem do dowodu rej. 28.12.07, 16:23 jantoni.jajcorz napisał: > VW Atlantis to samochód osobowy - wystarczy B [proszę linii...] Ding. To nie mogłeś tak od razu? A ja tu ślęczę nad przepisami i usiłuję dojść! Ale mówiłam, że B - bo waży około 2,5 tony i ma 6 miejsc siedzących... nie byłam tylko pewna, czy jest konstrukcyjnie przeznaczony do przewozu ładunku, lub osób. Ale ja to się na tym nieeeee znam:D Chciałam tylko pomóc, no. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jantoni.jajcorz Re: Koniec wątpliwości - zajrzałem do dowodu rej. 28.12.07, 20:48 linia.frontu napisała: > Chciałam tylko pomóc, no. No, toż dawałem wyrazy doceniania :)) > ... To nie mogłeś tak od razu? ... Nie mogłem! Dziecko sobie taki pojazd sprawiło i w dniu odbioru pojazdu pojechało do Zakopanego na święta+parę dni. Dopiero po zobaczeniu samochodu opadły mnie wątpia dotyczące formalnych udokumentowań kwalifikacji kierowcy [ma B]. > ... A ja tu ślęczę nad przepisami i usiłuję dojść! ... I poszło ci to na zdrowie - nieco rozgrzałaś sobie szare komórki, co się przydaje [takie rozgrzewanie] w chłodne dni :))) Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Re: Koniec wątpliwości - zajrzałem do dowodu rej. 28.12.07, 22:03 jantoni.jajcorz napisał: > No, toż dawałem wyrazy doceniania :)) Tak, powiedziałeś do mnie: Kiciu;/ Wrrrrr! > Dziecko sobie taki pojazd sprawiło i w dniu odbioru pojazdu > pojechało do Zakopanego na święta+parę dni. Dopiero po zobaczeniu > samochodu opadły mnie wątpia dotyczące formalnych udokumentowań > kwalifikacji kierowcy [ma B]. Pozdro dla Dzieciątka! :) A nie można było zadzwonić do Zakopca i poprosić, że by zajrzało w dowód rejestracyjny? :) > I poszło ci to na zdrowie - nieco rozgrzałaś sobie szare komórki, co się przydaje [takie rozgrzewanie] w chłodne dni :))) W jednym ze swoich postów - tym z Kicią, zasugerowałeś, iż brak mi szarych komórek, nie mam więc czego rozgrzewać... Poza tym taaakie to tam wiesz:p Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Re: Koniec wątpliwości - zajrzałem do dowodu rej. 28.12.07, 22:08 linia.frontu napisała: > że by zajrzało *żeby Bo rozumiem, że Dzieciątko pojechało do Zakopca nowym Autkiem? Zazdroszczę... :) Odpowiedz Link Zgłoś
jantoni.jajcorz Re: Koniec wątpliwości - zajrzałem do dowodu rej. 29.12.07, 08:24 linia.frontu napisała: > Tak, powiedziałeś do mnie: Kiciu;/ Nie lubisz kotów? Masz uczulenie na ich sierść? > A nie można było zadzwonić do Zakopca ..... Można było, ale w przypadku złego prawa jazdy, dziecko mogłoby się zdenerwować i pobyt byłby zepsuty, a sytuacja prawna pozostałaby constans ... > Zazdroszczę... Posiadania takiego dziecka? Też sobie możesz takie sprawić, z doświadczenia wiem, że to żaden problem :-D Życzę udanej zabawy sylwestrowej i całego Nowego Roku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Re: Koniec wątpliwości - zajrzałem do dowodu rej. 29.12.07, 23:40 jantoni.jajcorz napisał: > Nie lubisz kotów? Masz uczulenie na ich sierść? Nie. Po prostu jedynym facetem, w którego przypadku toleruję mówienie do mnie per "Kiciu" i traktowanie mnie, jak blondynkę, jest MG:))))))))) > Można było, ale w przypadku złego prawa jazdy, dziecko mogłoby się > zdenerwować i pobyt byłby zepsuty, a sytuacja prawna pozostałaby > constans ... > > Zazdroszczę... > Posiadania takiego dziecka? Też sobie możesz takie sprawić, z > doświadczenia wiem, że to żaden problem :-D > > Życzę udanej zabawy sylwestrowej i całego Nowego Roku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Re: Koniec wątpliwości - zajrzałem do dowodu rej. 29.12.07, 23:44 linia.frontu napisała: > jantoni.jajcorz napisał: > > > Nie lubisz kotów? Masz uczulenie na ich sierść? > > Nie. Po prostu jedynym facetem, w którego przypadku toleruję > mówienie do mnie per "Kiciu" i traktowanie mnie, jak blondynkę, jest > MG:))))))))) > > Można było, ale w przypadku złego prawa jazdy, dziecko mogłoby się zdenerwować i pobyt byłby zepsuty, a sytuacja prawna pozostałaby constans ... No dobra, z tym zgoda! Ale mogłeś zaczekać do powrotu Dzieciątka! :) > > Zazdroszczę... > Posiadania takiego dziecka? Też sobie możesz takie sprawić, z > doświadczenia wiem, że to żaden problem :-D A nienienie, wyjazdu do Zakopca zazdroszczę - miejsce z cyklu "są takie miejsca na ziemi, gdzie każdy dzień jest wiekiem, trzeba tam tylko trafić" Za Dzieciątko podziękuję... właśnie w tym caly ból, że sprawić je sobie nietrudno - a mi kompletnie brak uczuć macierzyńskich:) > > Życzę udanej zabawy sylwestrowej i całego Nowego Roku :)) No i wzajemnie!!!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś