Dodaj do ulubionych

LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia który??

27.04.08, 09:09
Możecie polecic dobrego instruktora z tej szkoły? Czy jest mozliwosc
wogole umawania sie z ktoryms instruktorem na miescie czy tylko
wyłacznie w osrodku? I jeszcze jedno pytanie odnosnie zmieany
instrutkora czy sa z tym jakies wieksze problemy??
Obserwuj wątek
    • Gość: Emil Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.76.classcom.pl 28.04.08, 16:11
      a musisz koniecznie w loku! mam znajomych ktorzy robili tam kursy i
      to co moga o tym osrodku powiedziec to : MASÓWA! Ja Ci polecam Pawła
      ze szkoły jazdy Crazy na al prażmowskiego.
      www.oskcrazy.pl
      • Gość: meee Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.08, 16:14
        ja jakos robilam i wcale nie uwazam,ze masowa i od nikogo kto robi w LOKu takiej informacji nie slyszalam, moze ty po prostu robisz reklame komus kto nie jest tego wart. Ja polecic moge z czystym sercem pana Krola, nie polecalabym kobiet bo o nich istotnie ienajlepsze opinie chodza
        • aldii27 LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia 28.04.08, 19:14
          musze w LOKu bo juz hm wykłady i pierwsze godziny jazdy za mna i
          jestem na etapie szukania instruktora gdyz obecną instruktorke chce
          zmienic... i dziekuje za odpowiedzi dotychczasowe
          • Gość: kasia Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny poleceni IP: 195.150.73.* 29.04.08, 00:59
            czyzby pania Ewe?jesli tak zmien ja jak najszybciej
            • aldii27 Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny poleceni 29.04.08, 08:36
              zmieniam zmieniam <chyba nie nadaje na tych samych falach co ta
              Pani, a chce się czegoś nauczyć i a nie męczyć tym kursem> tylko
              poszukuje innego instruktora i szukam opinie o nich i musze z
              przykrścia stwierdzić, że dużo się mówi iż w tej szkole są świetnie
              instruktorzy a tam naprawdę ciężko znaleść konkretną dobrą opinie o
              którymś z nich, niestety troche mam zarzutów do tej szkoły ale tak
              naprawde duzo zależy od instruktora...Czyżby Ty Kasiu też miała z
              styczność z tą szkoła i ta instruktor?
              • Gość: passionplace Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny poleceni IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.11, 10:04
                Ja zdałem za 1 razem, szkolenie miałem z marcinem N.

Polecam gościa!
                ---
                OmniBusSimulator.pl | Agencja Reklamowa - creativy - Projektowanie Graficzne! | wakacyjna wymiana domów | baza noclegowa | odzież | kocioł acv | Drogeria Raan | www.alfamedio.pl
            • Gość: młody kierowca :) Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny poleceni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 12:26
              Ja jeździłem wcześniej z instruktorem i zmieniłem w połowie na
              instruktorkę- p. Ewę i byłem bardzo zadowolony ze zmiany, bo na
              prawdę bardzo dobrze mi się z nią jeździło. Cierpliwa, potrafiła
              wszystko dobrze wytłumaczyć, więc dużo się od niej nauczyłem.
              Wystarczyło mi tylko 30 godzin i bez problemu zdałem na prawo jazdy,
              a nigdy wcześniej nie jeździłem autem :) Współczuję tylko
              instruktorom, bo praca z kursantem na pewno nie należy do
              najłatwiejszych, a szkolić muszą różne osoby. Właśnie takie osoby,
              które się nie nauczyły jeździć, na takich forach jak to wypisują
              takie bzdury na swoich instruktorów. Zastanów się kasiu i aldii czy
              nie wymagaliście zbyt dużo od swego instruktora, a w zamian nie
              daliście z siebie nic. Kurs to taka mini szkoła i odkąd pamiętam, to
              w szkole za darmo pozytywnych ocen mi nie dawali. W szkole się uczy,
              a nie do niej chodzi i tak samo jest na kursie... nie wystarczy
              chodzić na kurs, ale trzeba się uczyć!!!
            • Gość: Gość Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny poleceni IP: *.ghnet.pl 22.09.10, 11:15
              Ośrodek szkolenia kierowców LOK przy ul nowohuckiej ma zbyt starą i nie nowoczesną kadrę instruktorów kurzy już nie nadają się do szkolenia nowych kierowców są niekiedy chamscy nie tłumaczą należycie ponieważ nie mają pojęcia o psychologicznym indywidualnym podejściu do każdego kursanta,i jak ktoś wcześniej napisał TO TOTALNA MASÓWKA,mówienie że tylko w loku uczą dobrze jazdy jest kompletnym kłamstwem i bzdurą,(chyba że ktoś chce się tyko nauczyć jeździć do przodu i nie zawsze bobrze) ceny za szkolenie są kosmiczne i dodatkowe godziny też nie są tanie,to najgorszy ośrodek pod względem umiejętności przekazywania wiedzy o prowadzenia pojazdu kursantowi.Gorąco polecam !!!
              • Gość: xyz Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny poleceni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 21:46
                Absolutnie się z tym nie zgadzam .Robiłam tam kursy Cena jest na prawdę bardzo korzystana. Absolutnie nie ma tam żadnej " masówy" instruktorzy są na prawde genialnie wykwalifikowani i nie są "chamscy" bardzo mili i przyjaźni ludzie, którzy ja najlepiej starają się nauczyc.
                Z czystym sercem i wielką przyjemnością POLECAM ten ośrodek.
        • Gość: Emil Re: IP: *.76.classcom.pl 29.04.08, 12:05
          meee ty mi nie musisz wierzyc, mam prawko od niedawna wiec jestem w
          temacie, jak chcesz opinii o Loku to pocztaj troche starych watkow
          na tym forum. Wyglada na to ze to ty robisz reklame tej firmie,
          zaloze sie ze nawet tam pracujesz :]
          zwykly zainteresowany nie pisal by tak krzywdzacych opinii o osobach
          polecanych.
          aldii27 mialem wrazenie ze szukasz zeby sie doksztalcic, skoro tak
          to pewnie znajdziesz kogos odpowiedniego, pogadaj z nimmymi
          kursantami, to byla by najlepsza droga wyboru.
          pozdro
      • Gość: LOK - NIGDY ! Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.home.aster.pl 20.03.11, 20:24
        Nigdy więcej ! Omijajcie ten komunistyczny kołchoz z daleka!
        Totalna olewka klienta, masówa jak nigdzie. Ja się przeniosłem i jak jesteś tam na kursie to też to radze!
    • Gość: vell Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: 194.42.110.* 09.06.08, 18:34
      LOK na Centralnej to strata kasy i nerwów. Dobry instruktor hehe... To pytanie
      to chyba żart:)
      • Gość: ola Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 22:23
        a ja się nie zgadzam, brałam tam jazdy dodatkowe (notabene, po fatalnym insttruktorze z LOKu na Pomorskiej ;)) i to właśnie tamtrejszy instruktor nauczył mnie jeździć i dzięki niemu zdałam egzamin. polecam bardzo pana Łukasza :)
    • Gość: q Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 12:09
      żaden
      • Gość: piti Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 23:14
        A ja właśnie polecam p.Darka z LOKu tyle że już tam nie pracuje.
        tel. 662 083 481
        • Gość: ruda Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.chello.pl 17.01.09, 13:31
          nie polecam LOKU
    • Gość: anka Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.multi-play.net.pl 16.06.09, 23:28
      LOK I GODNY POLECENIA TO SIĘ WYKLUCZA SAMO PRZEZ SIĘ
    • Gość: ania Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.ists.pl 03.07.09, 21:16
      Ale bzdury na tematy insruktorów z LOK .Tak się składa że tam
      robiłam prawo jazdy i cos na ten temat wiem.Jeden wniosek wyciągam z
      tych postów KONKURENCJA NIE Śpi!
    • Gość: Emma Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 22:03
      Jeżeli chodzi o instruktora godnego polecenia to może to być Ryszard
      Grudniak, bardzo miły, sympatyczny i spokojny instruktor. Dobrze
      uczy jeździć, a przy tym nie jest nerwowy. I wydaje mi sie że nie ma
      większego kłopotu ze zmianą instruktora.
      • Gość: erym Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.chello.pl 21.04.10, 18:41
        Ryszard Grudniak haha... no jesli nie przekaszadza Ci gosc, ktory
        non stop grzebie w nosie, obraca sie za kazda przechodzaca laska, na
        kazdej lekcji musi m.in.: wziac z domu sniadanie, zajechac do
        apteki, zatankowac, zjesc zurek w knajpie, oddac zonie klucze. Ma
        przestawiony zegar w samochodzie spoznia sie 10 minut i konczy 15
        minut wczesniej. NIE Polecam, wrecz odradzam!!! Przez niego zdawalam
        prawko 2 lata, w koncu zmienilam instruktora i zdalam do strzalu.
        Grudniak = zero zaangazowania i checi nauczenia!
    • Gość: ania Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 07:50
      polecam jacka z loku na pomorskiej robiłam tam prawo jazdy i zdałam
      za pierwszym razem miła atmofera nauki polecam
      • Gość: Gość Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: 80.55.124.* 12.08.09, 20:27
        Ja szkoliłam się na przy ul.Pomorskiej, polecam Pana Ryszarda G. - miła
        atmosfera podczas zajęć. Wspaniały człowiek. POLECAM!
      • Gość: Ania Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.ists.pl 23.08.09, 13:01
        Nie polecam Instruktora z LOK na Pomorskiej J.L. pracuje tam od
        niedawna ,wczesniej pracował w Rolmineksie gdzie bardzo się do tego
        szkolenia nie przykładał.Ale wynika to z jego zachowania że funkca
        instruktora w LOK to dla niego za mało i maży mu się rola
        kierownika ośrodka.Pare razy byłam tego świadkiem jak o tym
        opowiadał .Ale myślę że obecny kierownik do tego nie dopusci ,bo
        był by to koniec tej instytucji.
        • kasia39ipol Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia 23.08.09, 17:21
          Droga Aniu, czy Tobie nie marzy się rola kierowniczki(czegoś tam)? Przecież każdy może mieć marzenia i dążenie do awansu to w przypadku człowieka rzecz normalna.
          Jeżeli chodzi o naukę jazdy to pan Jacek L. z LOK na Pomorskiej jest profesjonalistą. Jeździłam z nim 30 godzin i uważam, że szkolenie praktyczne prowadzi w sposób solidny i fachowy. Dobrze tłumaczy przepisy i wskazuje na co zwracać szczególną uwagę na drodze. Jest godnym polecenia instruktorem nauki jazdy.
          • Gość: Ania Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.ists.pl 25.08.09, 19:44
            Nie wiem czy napisać drogi Jacku czy Kasiu .Samemu też można sobie
            pochwały pisać .Nie dziwi cię trafność opisu,w pewnych kręgach
            poszly pogłoski że lubisz pisać Jacuś.Pozdrawiam czekam na
            odpowiedz.
        • Gość: jacek Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 12:39
          OJ Aniu Ochenkowska nie ładnie jest pisać nie prawde i wymyslone
          rzeczy głosic pubicznie czemu jak tak bardzo ci nie pasaowało nie
          powidałaś mi tego w oczy zabrakło ci odwagi zaptyaj którego kolwiek
          z mogich kursantów czy moje szkolenie jest złe? jestem przekoany ze
          każdy bedzie zadowolano zeden instruktor nie jest w stanie uczyć
          osoby która niama pojecia o ruchu drogowym a uważa sie za
          najmądzejsza i wie wecej odemnie zawsze mogłaś sie przepisać a o
          byciu kierownikem nie myślałem masz naprawde bójna wyobrażnie
          • Gość: Ania Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.ists.pl 31.08.09, 19:28
            Dziwi mnie że ukrywasz się pod pseudonimem a ja codziennie patrze
            na co robisz ciekawa jestem czy za dojazdy na obiady służbowym
            samochodem zapłacę ja jako kursantka czy podatnicy, ostatnio
            zauważyłam że nie ripostujesz na poruszone przezemnie tematy, a
            dokładnie chodzi mi otwoją prace w Rolmineksie natomiast
            odpowiadasz na uwagi które mam do ciebie jako instruktora.Od
            niedawna szkolisz więc skąd taka opinia dobrego fachowca w tej
            dziedzinie.Znam o wiele lepszych i diswiadczonych.Jak patrze na
            ciebie a widze i obserwuje to jest mi trochę głupio ,ale dlaczego
            to niedługo się dowiesz.Aw nawiązaniu nie nazywam się
            Ochenowska .Nawet do głowy by ci nie przyszło kim jestem.
            • Gość: jacek Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 05:22
              Dobrze jak nie jesteś annna ochenkowska to jak masz odwage to sie
              ujawnij ale pewnie tego nie zrobisz bo sie boisz , a straszenia to
              sie nie boje z rolmnieksu sam odszedłem mogłem tam zostać jak bym
              bardzo chciał ze minie tamten kirownik był zdawowlony bo
              wykonywałem swoja prace w sposób należyty jago syn zaczoł jeżdzic i
              było mało osób dlamine ja jestm instruktorem 2 lata a co ciebie tak
              oto głowa boli że jde sobie czesem coś zjeśc jabyśpracowała 8 godzin
              codziennie bez objadu przez cały dziń to byś ineczej mówiła ale
              znając zycie ty penie nic nie robisz i umiesz tylko krytykowac
              innych troce zrozumienia spójż mi w oczy i powiedz co do mie masz a
              wyspisywać głupoty po internecie to każdy potrafi jeszcze jakieś
              pytania masz ? nieboje sie nieczego a napewno nie twoich pytań nie
              uda cie sie mi zaszkodzic choć jak widze cały czas tego chcesz
              • Gość: Ania Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.ists.pl 03.09.09, 17:03
                Co do jazdy w f.Rolminex to jezdziłeś 8 godzin tygodniowo i wiem
                jaką opinią się cieszysz jako instruktor.Ale może lepiej idzie ci
                na uczelni.Byłam świadkiem rozmowy na placu insrktorów i ostrzegali
                się nawzajem przed Twoją osobą.Nie pisz bo wyjeżdzam dam ci trochę
                odpocząć może wtym czasie podszkolisz się w tym fachu, praktyka
                czyni mistrza.
      • Gość: rura Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.ists.pl 23.08.09, 13:18
        Aż dziw bieże że sam sobie instruktor pisze komentarze ,jak
        równoeż wypisuje głupoty na temat innych.Pan Bóg nie rychliwy ale
        sprwiedliwy .
        • pawelmikolaj Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia 01.09.09, 22:25
          Witam wszystkich!

Jestem kierowcą zawodowym i jak najbardziej wspieram LOK w Krakowie, jest to
          ośrodek w pełni profesjonalny i nie mam nic do zarzucenia, a wręcz przeciwnie.
          Robiłem tu kurs na przewóz osób i kurs kat. D z Panem Aldonem Gawłem, którego
          polecam jeśli chodzi o kat. C, C+E i D. Krzyczał trochę i miał racje (prawo
          jazdy to nie zabawa tym bardziej, że widać na naszych drogach co się dzieje).
          Dowiedziałem się od niego duuużooo więcej, niż myślałem, że wiem). Jeżdżę po
          Krakowie i widzę też co robią instruktorzy innych ośrodków - gęsia skórka, włosy
          dęba i chęć zrobienia instruktora, żeby nauczyć ludzi NAPRAWDĘ jeździć tak jak
          on. Wszędzie są osoby niekompetentne, ale w LOKu podczas szkolenia nikt mnie nie
          zawiódł. Żałuję, że nie robią tam kursu na instruktora jazdy. Pozdrawiam Pana
          Gawła Aldona od praktyki i Pana Tadeusza z którym miałem wykłady.
    • Gość: gosc Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: 81.219.70.* 06.10.09, 11:45
      Polecam Pana Króla,najgorsza instruktorka to Pani Jodłowska,jeśli zdecydujecie się na nią to możecie być pewni że nie zdacie. Nie mam pojęcia co ta Pani tam w ogóle robi,powinni ja stamtąd zwolnić i to jak najszybciej bo tylko psuje wizerunek tej firmy.
      • Gość: lolek Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: 81.219.70.* 06.10.09, 12:13
        Ja również nie polecam Pani jodłowskiej która uczy w LOKu na ul.Centralnej,jeśli
        to można wogóle nazwać nauką... Znam wiele osób które były z niej niezadowolone.
        Krzyczała na mnie,nie umiała nic wytłumaczyć,mówiła że jestem tłumanem dlatego
        też postanowiłem ją zmienić. Ostrzegam wszystkich przed tą nieprofesjonalną
        kobietą.Popieram gościa który napisał że tylko psuje wizerunek tej firmy,dlatego
        strzeżcie się.
        • Gość: Jurek Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.ists.pl 08.11.09, 14:29
          Jeżdziłem z P Iwoną Jodłowska i chyba nie o tej osobie jest ten opis
          dziwne że w tym samym dniu otej samej godzinie robisz dwa
          wpisy ,dobrze się szastanów zanim komuś zrobisz taki pasztet ,co ona
          ci zrobiła pewnie kierowały tobą inne powody niż szkolenie !!!!!
      • Gość: Kasia Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.ists.pl 08.11.09, 14:18
        Ale bzdury jezdziłam z P. Jodłowską i wiem że dobrze szkoli ,dziwne
        ze na dwa opisy bo jesteś tą samą osoba
    • Gość: majka Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.ramtel.pl 22.10.09, 22:10
      jak nabardziej polecam LOK, jesli chodzi o wyklady nauczyłam sie wiele
      wystarczylo troche sie przyłożyc i słuchac..co do jazd polecam p. Mieczysława Ł.
      jest naprwde cierpliwy i pomimo ze nie raz zawalilam i kazdy inny by sie
      poprostu darł on tłmaczyl, nieraz miał powody do strachu przezemnie a pomimo
      tego zachowal spokoj, do tego wprowadzal przyjazny nastroj..a co wazne chwali
      kiedy jest dobrze a dobre słowa zawsze pomagaja:)
      • Gość: antek Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.10.09, 17:24
        szkoda że ludzie zamiast sobie tu pomagac i polecać zalatiają przez
        fora swoje prywatne sprawy odpowiadajać na temat postu a nie
        wyzywajać się za wałasne niepowodzenia musze poleci LOK na
        Pomorskiej wykłady pana Lucjana to 100 % wiedzy na tescie
        teoretycznym bez dodatkowego wkuwania jazdy natomiast musze
        powiedziec tak Ja jeżdzę z Panem Ryszardem Grudniakiem i lepiej
        trafić niemogłam spokojny miły cierpliwy jazdy z nim to sama
        przyjemność polecam
        • Gość: Marek Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.chello.pl 18.01.10, 20:49
          LOK na Centralnej, zdecydowanie i na 100% polecam. Jeśli chodzi o instruktora
          Pan Mieczysław Łysek - już po pierwszym spotkaniu poczułem pełne zaufanie do
          tego Pana. Spokojny, dokładny, rzeczowy, wszystko wytłumaczy zresztą od razu
          masz powiedziane że jeśli zapytasz o coś 100 razy nie krepuj się z zadaniem tego
          samego pytania 101 raz. Co najważniejsze da się wyczuć pełne poświęcenie z jego
          strony co owocuje coraz lepsza jazdą:)
    • Gość: LOK ? LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.xdsl.centertel.pl 23.04.10, 12:37
      jest takie powiedzenie o loku:

"Chcesz mieć żone szerszą w kroku ? - Wyślij Ją na kurs do LOK-u! "

Lok - to masówa jakich mało i zbieranina instruktorów emerytów milicyjnych, więc nie ma się co dziwić ,że chamówa odchodzi...
    • Gość: kursantka Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.10, 22:09
      Witajcie, robiłam kurs w LOKu kilka lat temu. Szkołę wybrałam wg
      rangkingu, i na tamten czas szkoła miała jedne z lepszych notowań
      zdawalności w Krakowie wśród szkół jazdy. Dużo szkół mam blisko
      siebie, ale zaryzykowałam :) Zdałam za 2gim razem. Wykupiłam
      dodatkową lekcję przed samym egzaminem, dla przypomnienia sobie tego
      wszystkiego, z uwagi na długi czas oczekiwania na egzamin. Za
      pierwszym razem oblałam, ale bardziej ze swojego roztargnienia ;)
      Ruszylam nieprzygotowana, w związku z tym nie było o czym mówić.

Dla mnie istotne było, żeby nauczyć się jeździć. Instruktor jak
      widział, że z czymś radzę sobie dobrze, to przechodził do następnej
      rzeczy. Na ulice wyjechaliśmy chyba już na drugiej lekcji. To, że
      zdałam za 2gim razem to świadczy dobrze o szkole, i szczególnie o
      Instruktorze :))) Jeżeli komuś nie pasuje dany instruktor - niech
      spojrzy na sprawę obiektywnie, tam jest dużo instruktorów, można
      zmienić, nie wszyscy nam mogą spasować charakterologicznie ;) Mój
      się ze mną nie cackał ;) Zrobiłam źle - ochrzaniał ;) Ale dzięki
      niemu - zdałam :) Pozatym jeździliśmy po trasach egzaminacyjnych,
      pod koniec szkolenia ćwiczyliśmy to z czym najgorzej sobie radzę :)
      Wszystko pięknie zaplanowane.

Pozdrawiam i życzę dobrych wyborów! Dobra szkoła, to nie zawsze
      taka, która znajduje się najbliżej nas, to nie taka gdzie instruktor
      jest zawsze miły, to taka dzięki której zdamy za pierwszym/drugim
      razem :)

Acha, dodam, że ja szkoliłam się na Centralnej.
    • yabol428 Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia 20.06.10, 00:44
      LOK to skansen komuny, instruktorzy którzy nie wiedzą co to kultura osobista, po
      prostu chamy. W szczególności Jan Lichoń i Beata Lewandowska, z którymi miałem
      zdecydowaną nieprzyjemność mieć kurs. Osoby o mentalności trepów, w sposób
      chamski poniżające kursantów. Zdecydowanie odradzam te osoby i w ogóle cały LOK.
      • Gość: Vivi Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 18:34
        Zrobiłam prawo jazdy w tamtym roku, zdałam za pierwszym razem. Nie
        wiem skąd te negatywne opinie, bo szkoła ta spełniła w pełni moje
        oczekiwania. Nie wieje tam komuną. Pełna nowoczesność. POLECAM
        instruktora Marcina K. Pełen profesjonalizm, punktualność a przede
        wszytskim genialna atmosfera. Cierpliwie tłumaczy, ale też można się
        z nim uśmiać. Zrobiliśmy wszytskie trasy egzamkinacyjne, nic mnie na
        egzaminie nie zaskoczyło. A co najważniejsze, uważnie obserwuje co
        Ci najgorzej idzie i pod koniec kładzie trochę większy nacisk na te
        elemnety. POLECAM POLECAM POLECAM!
      • Gość: Gość Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.ghnet.pl 22.09.10, 11:29
        Ośrodek szkolenia kierowców LOK przy ul nowohuckiej ma zbyt starą i nie nowoczesną kadrę instruktorów kurzy już nie nadają się do szkolenia nowych kierowców są chamscy nie tłumaczą należycie ponieważ nie mają pojęcia o psychologicznym indywidualnym podejściu do każdego kursanta,i jak ktoś wcześniej napisał TO TOTALNA MASÓWKA,mówienie że tylko w loku uczą dobrze jazdy jest kompletnym kłamstwem i bzdurą,(chyba że ktoś chce się tyko nauczyć jeździć do przodu i nie zawsze bobrze) ceny za szkolenie są kosmiczne i dodatkowe godziny też nie są tanie,to najgorszy ośrodek pod względem umiejętności przekazywania wiedzy o prowadzenia pojazdu kursantowi.Gorąco polecam !!!
      • Gość: only Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: 31.63.141.* 03.05.11, 20:35
        Cos się komuś w głowie przestawiło,pan Jan i pani Beata są godni do polecenia
        • Gość: monia Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.play-internet.pl 04.04.14, 08:36
          Tez polecam,mila uprzejma kobieta z klasa ;)
    • Gość: waclaw Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.ip.netia.com.pl 14.07.10, 15:18
      z pewnościa
      --
      wykryjzdrade
    • Gość: waclaw Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.07.10, 17:49
      Ratunku
      --
      DVR
    • Gość: slawek Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.07.10, 23:09
      Nie wiem, trudno powiedziec
      --
      zdalny szpieg komputerowy
      • Gość: Grzanka Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 14:32
        a co powiecie o p. Sebastianie Rogu?
        kolega po jeździe dodatkowej z nim był zadowolony.... ale wiadomo, 2h jazdy to nic, zależy mi na opiniach osób, które miały z nim co najmniej 15 h :)
        • Gość: WieśMac Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 21:29
          Pan Sebastian jest rewelacyjny!!!!!!!!
          Człowiek złoto, naprawdę zna się na rzeczy i doskonale się z nim jeździ.
          Nauczy, po śmieje się i jak to sam mówi że i przytuli jak trzeba. W loku po kursie dokupiłam 2h dzień przed egzaminem na koszykarskiej na kat B i co?? ZDAŁAM ZA PIERWSZYM RAZEM!!!!

Jest bardzo ugodowy i jeśli coś wypadnie i nie można przyjść na jazdy na daną godzinę to zawsze da się do gadać i zmienić termin czy miejsce rozpoczęcie/ kończenia jazd na mieście.

ps. Pan Sebastian tak mnie łuku wyuczył że na egzaminie pojechałam 30km/h z taką perfekcją że kobietka była w szoku!!! :]

POLECAM GORĄCO !!!
    • Gość: WieśMac Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 21:37
      Pan Sebastian jest rewelacyjny!!!!!!!!
      Człowiek złoto, naprawdę zna się na rzeczy i doskonale się z nim jeździ.
      Nauczy, po śmieje się i jak to sam mówi że i przytuli jak trzeba. W loku po kursie dokupiłam 2h dzień przed egzaminem na koszykarskiej na kat B i co?? ZDAŁAM ZA PIERWSZYM RAZEM!!!!

Jest bardzo ugodowy i jeśli coś wypadnie i nie można przyjść na jazdy na daną godzinę to zawsze da się do gadać i zmienić termin czy miejsce rozpoczęcie/ kończenia jazd na mieście.

ps. Pan Sebastian tak mnie łuku wyuczył że na egzaminie pojechałam 30km/h z taką perfekcją że kobietka była w szoku!!! :]

POLECAM GORĄCO !!!
      • Gość: Gregory Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.147.80.126.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.02.11, 16:27
        Witam,

Uczęszczałem na kurs do LOK i jestem w 100% zadowolony. Tak po krótce:

Pan Sebastian R., prowadził kurs teoretyczny - fachowo i sensownie, w domu nie musiałem wiele się douczać, ponieważ większość rzeczy poznałem już podczas kursu. Zajęcia upłynęly w miłej atmosferze, nawet ciekawie, lubiłem przyjeżdżać na 16.00 na drugą stronę miasta:)

Będąc zadowolonym z przebiegu zajęć teoretycznych z Panem Sebastianem, zapisałem się u niego na kurs praktyczny. Z moich obserwacji (także tego wątku na forum jak i osób, które uczęszczały na kurs) - najwięcej narzekają osoby, które nie potrafiły same z siebie nic włożyć w naukę. Zamiast docenić umiejętności (doświadczenie wyżej wymienionego Pana w wielu kategoriach liczone w latach, chęć przekazywania wiedzy i możliwość dogadania się z terminami), ludzie wypisują jakie to dantejskie sceny dzieją się w LOK na ul. Centralnej. Widziałem paru takich "delikwentów", jak zdawali testy teoretyczne na komputerach w ośrodku. Błąd na błędzie, ale oczywiście to wina instruktora/instruktorki, nie ich. Mam nadzieję, że w końcu usiedli do testów i wykazali odrobinę inteligencji i dobrej woli. Jeśli nie, to pewnie zdają do dzisiaj:) Nie moja sprawa.

Oczywiście pomijam inne firmy z Krakowa, które zrobią wszystko aby siebie zachwalić i podebrać sobie kursantów, których jak wiemy - nie jest ostatnio zbytnio dużo. Popatrzcie na inne nauki jazdy, gdzie "godzina" nauki trwa 45 min (jawna kradzież na kursantach) i tym podobne sztuczki. Ciekawe też jak wytłumaczycie "słabą" flotę, kiedy inne firmy mają raptem 2-3 samochody. Zastanawiam się nad tym jak przyjdą cięższe czasy, to które ośrodki pozostaną przy życiu. Tylko te dobre i najlepsze, myślę, że LOK znajdzie się wśród nich.

Osobiście uważam, że nie było żadnych kłopotów w umawianiu godzin (starałem się jeździć prawie codziennie i od razu zamawiałem terminy, nie biadoląc, że to mi nie pasuje, że tak czy siak). Kurs praktyczny skończyłem szybko, wziąłem dodatkowo parę godzin, aby poczuć się pewnie zanim poszedłem na egzamin. Cały mit o egzaminatorach to także połowicznie bujda na resorach - nie wymagajmy, aby egzaminator dał komuś wynik pozytywny podczas gdy osoba egzaminowana nie zna zasad ruchu drogowego lub po prostu nie jest wystarczająco przystosowana do regularnego ruchu na drogach.

Szanujmy siebie i innych, również inne szkoły nauki jazdy. Ja od razu wybrałem LOK (polecenie przyjaciela, który był tam rok wcześniej), dlatego ciężko jest mi oceniać lub porównywać cokolwiek.

Kiedy podpytywałem się innych instruktorów, który manewr zrobić lepiej lub miałem jakieś problemy, zawsze byli fachowo przygotowani i przyjaźni, dlatego nie rozumiem skąd w niektórych wylewa się tyle jadu. Najwidoczniej najtrudniej czasem spojrzeć na samego siebie. Dla mnie kurs był przyjemnością;)

Pan Sebastian to miła osoba, co najwazWitam,

Uczęszczałem na kurs do LOK i jestem w 100% zadowolony. Tak po krótce:

Pan Sebastian R., prowadził kurs teoretyczny - fachowo i sensownie, w domu nie musiałem wiele się douczać, ponieważ większość rzeczy poznałem już podczas kursu. Zajęcia upłynęly w miłej atmosferze, nawet ciekawie, lubiłem przyjeżdżać na 16.00 na drugą stronę miasta:)

Będąc zadowolonym z przebiegu zajęć teoretycznych z Panem Sebastianem, zapisałem się u niego na kurs praktyczny. Z moich obserwacji (także tego wątku na forum jak i osób, które uczęszczały na kurs) - najwięcej narzekają osoby, które nie potrafiły same z siebie nic włożyć w naukę. Zamiast docenić umiejętności (doświadczenie wyżej wymienionego Pana w wielu kategoriach liczone w latach, chęć przekazywania wiedzy i możliwość dogadania się z terminami), ludzie wypisują jakie to dantejskie sceny dzieją się w LOK na ul. Centralnej. Widziałem paru takich "delikwentów", jak zdawali testy teoretyczne na komputerach w ośrodku. Błąd na błędzie, ale oczywiście to wina instruktora/instruktorki, nie ich. Mam nadzieję, że w końcu usiedli do testów i wykazali odrobinę inteligencji i dobrej woli. Jeśli nie, to pewnie zdają do dzisiaj:) Nie moja sprawa.

Oczywiście pomijam inne firmy z Krakowa, które zrobią wszystko aby siebie zachwalić i podebrać sobie kursantów, których jak wiemy - nie jest ostatnio zbytnio dużo. Popatrzcie na inne nauki jazdy, gdzie "godzina" nauki trwa 45 min (jawna kradzież na kursantach) i tym podobne sztuczki. Ciekawe też jak wytłumaczycie "słabą" flotę, kiedy inne firmy mają raptem 2-3 samochody. Zastanawiam się nad tym jak przyjdą cięższe czasy, to które ośrodki pozostaną przy życiu. Tylko te dobre i najlepsze, myślę, że LOK znajdzie się wśród nich.

Osobiście uważam, że nie było żadnych kłopotów w umawianiu godzin (starałem się jeździć prawie codziennie i od razu zamawiałem terminy, nie biadoląc, że to mi nie pasuje, że tak czy siak). Kurs praktyczny skończyłem szybko, wziąłem dodatkowo parę godzin, aby poczuć się pewnie zanim poszedłem na egzamin. Cały mit o egzaminatorach to także połowicznie bujda na resorach - nie wymagajmy, aby egzaminator dał komuś wynik pozytywny podczas gdy osoba egzaminowana nie zna zasad ruchu drogowego lub po prostu nie jest wystarczająco przystosowana do regularnego ruchu na drogach.

Szanujmy siebie i innych, również inne szkoły nauki jazdy. Ja od razu wybrałem LOK (polecenie przyjaciela, który był tam rok wcześniej), dlatego ciężko jest mi oceniać lub porównywać cokolwiek.

Kiedy podpytywałem się innych instruktorów, który manewr zrobić lepiej lub miałem jakieś problemy, zawsze byli fachowo przygotowani i przyjaźni, dlatego nie rozumiem skąd w niektórych wylewa się tyle jadu. Najwidoczniej najtrudniej czasem spojrzeć na samego siebie. Oczywiście nie mogę poświadczyć za wszystkich, ponieważ kojarzę tylko 2-3 osoby. Mimo wszystko wrażenia w pełni pozytywne.

W razie pytań, mogę z checią pomóc: malmocentral@gm....com (każdy wie, że chodzi o gmail;), ale po co spamować sobie skrzynkę).

Powodzenia! No i pozdrowienia:)
        Gregory.
        • Gość: Gregory Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.147.80.126.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.02.11, 16:30
          Coś forum gazety nawala.. jakoś się źle umieścił post. W każdym razie powodzenia kursanci;)

Gregory
    • Gość: kubiszon Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.centertel.pl 17.03.11, 22:39
      Polecam wszystkim P.Ole,super instruktorka,bardzo dobrze uczy i tlumaczy ! sprawila ze zmienilem zdanie na temat nauczania przez kobiety ! Egzamin zdalem za pierwszym podjesciem!
      • Gość: kursantka Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.radionet.info.pl 09.07.11, 19:48
        niedawno zaczęłam kurs w lok przy ul. centralnej i niebawem bede musiała wybrac instruktora. mam pytanie do osób orientujących się w temacie: czy pan Sebastian Róg prowadzi tam jeszcze kursy na kat B???
        liczę na szybką odpowiedź:)
        • Gość: Gościnna Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 00:27
          Czy ktoś kojarzy instruktora Jacka Lachmana i mógłby podzielić się opinią na temat tego Pana?
          • Gość: .. Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.11, 14:13
            Kogo możecie polecić z LOKu na Pomorskiej?
            Szukam dobrego instruktora, który nie irytuje się, nie załatwia swoich spraw podczas jazd. Kogoś kto zachęca do nauki, a nie wmawia, że kursant jest idiotą, że nie umie tego czy śmego- po to chyba przyszłam, żeby się nauczyć... :/ :(
            Pomóżcie!
    • Gość: LOK -NIE Re: LOK KRAKÓW===> Uważajcie ! IP: *.xdsl.centertel.pl 31.08.11, 20:07
      Omijajcie szerokim łukiem ten kołchoz.
      Nikt się tam wami nie zainteresuje. Uwaga na Pana Andrzeja.

Porażka!
      • Gość: Paweł42 Re: LOK KRAKÓW===> Uważajcie ! IP: *.xdsl.centertel.pl 16.11.11, 19:57
        Ja tam dostałem z uni za darmo kurs na C dajcie spokój oni nas olewali jak nie wiem. Najpierw miałem z instruktorem Janem Flintą nie powiem wydarł się czasem na mnie ale coś nauczył a potem mi sie musiał zmienic ponieważ Flinta miał kursantów na C+E i musiał odpuścić dostałem się do Starobrata to to była porażka za każdym razem jeździłem godzine po placu a on sobie kawe pił potem godzine po mieście i tyle mojej przygody było a jak cos źle zrobiłem to jak sie popatrzył na mnie to szkoda gadać dzisiaj nie zdałem już 3 egzaminu właśnie z powodu tego że nie jeździłem po mieści a jak jeździłem to w tych samych miejscach. Teraz ide na kurs doszkalający ale juz tam nie ide pódje do OES-u tam na B zdałem za pierwszym razem. LOK omijajcie szerokim łukiem to już nie to samo co jeszcze pare lat wstecz. Jedynie kogo moge z tamtąd polecic to pana co jeździł na autobusach Pana Tadeusza Masa bo miałem z nim wykłądy to to umiał wytłumaczyć ale reszta to masówka dostali kase z Uni my nie płacilismy to oni robili co chcieli
        • sarawi LOK KRAKÓW===> Uważajcie ! 16.11.11, 20:22
          Ja u Pana Tadeusza wyjezdzilam 4h dodatkowe przed egzaminem na kategorie D i musze przyznac, ze tego Instruktora mozna polecic z czystym sumieniem. Kurs robilam w Rolminexie - PORAZKA !!! Przez te 4h uslyszalam wiecej wskazowek i cennych rad, niz przez cale 30 u poprzedniego instruktora. Pan Tadeusz to pasjonat, wie co mowi, wie jak szkolic. Bardzo polecam. Egzamin zdany za pierwszym razem, mysle, ze duza w tym Jego zasluga.

sarawi
    • Gość: Gość Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: 31.61.0.* 10.10.11, 11:21
      Ja uczyłam się z Panem Zygmuntem z LOK-u na Centralnej i jestem bardzo zadowolona, zdałam za pierwszym razem bez żadnych problemów. Atmosfera na jazdach bardzo fajna, Instruktor cierpliwy i wszystko dokładnie tłumaczy. Wyjeździłam trochę więcej niż 30 h ale z własnej woli a nie Instruktora bo chciałam się poczuć pewniej mimo że Instruktor chciał żebym po 30 h szła na egzamin :)

Tak więc mogę szczerze polecić LOK na Centralnej :)
    • Gość: Kasia Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.aster.pl 19.10.11, 20:16
      Ja również nie wiem skąd tyle negatywnych opinii.
      W wakacje zaczęłam kurs w LOKU. Najpierw teoria, później praktyka. Jazdy miałam z panem Arkiem B, którego mogę szczerze polecić. Jest świetnym instruktorem. Potrafi wszystko bardzo dokładnie wytłumaczyć, nie złości się ani nie krzyczy. Traktuje z szacunkiem swoich kursantów i przede wszystkim napaja miłością do kierownicy. Ja poszłam na kurs zupełnie zielona, nigdy wcześniej nawet nie siedziałam za kierownicą a zdałam za pierwszym razem :)
      Ponadto jeździ głównie trasy egzaminacyjne, co pokryło mi się na egzaminie.
      Pozdrawiam i polecam LOK :)
      • Gość: ola79 Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 19:48
        Ja z pewnością nie polecam LOK-u i Pani Oli - cwaniary jakich mało. Uważa że jest najmądrzejsza a z ciebie robi idiotkę, sposób podejścia do kursanta jest żenujący i karygodny.
        Słyszałam wiele dobrego o Panie Sebastianie , ale nie chcąc ryzykować dodatkowe godziny wykupiłam w prywatnej szkole na Koszykarskiej i dopiero tam dowiedziałam się o co chodzi.
        Uważam że LOK jest przereklamowany, tanio nie jest i niestety również byłam oszukiwana na czasie - bo skracano mi notorycznie jazdy po 10, a nawet 15 minut, więc uważam że było to bardzo nie w porządku.
        • Gość: buraczynka26 Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.centertel.pl 25.10.11, 23:51
          Ja juz mam za soba ,ale bylo ciezko ,jednak dzieki mojej kochanej pani instruktor udalo sie w dodatku za pierwszym razem. Kochana dziewczyna ktora spokojnie i dokladnie tlumaczy,bede milo wspominac moje jazdy a juz nawet mi sie za nimi teskni .Teraz bede musiala sama sobie poradzic na drodze! A wiec co do wyboru to z moich obeserwacji w loku sa sami bardzo fajni instruktorzy jednak ja nie mialam z nikim innym do czynienia wiec jak najbardziej polecam wszystkim p.Ole!!!
    • Gość: abcd Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: 217.153.14.* 12.04.13, 01:13
      Robiłam kurs w auto szkole Pętla w Borku - miałam instruktorkę niestety "kradła" godziny tzn. zaczynałyśmy 15 minut później, kończyłysmy 10 minut wcześniej to jeszcze prywatne zakupy w osiedlowych sklepikach podczas jazd :/ mąż z nią miał tak samo.

Teściu też tam robił dużo wcześniej ale z innym instruktorem, nie miał terminów więc został polecony mu pan MIECZYSŁAW KRÓL z LOK-u. Tak więc ja i mąż też postanowiliśmy się do niego umówić na jazdy dodatkowe przed pierwszym egzaminem, okazało się, że mamy duże braki.
      Za pierwszym razem nie zdaliśmy, po pół roku dokupiliśmy znów jazdy u pana MIECZYSŁAWA KRÓLA, niestety nie udało się i za drugim ale mąż po 2 dniach podszedł do trzeciego i zdał.
      Ja natomiast miałam znów 4 miesiące przerwy, dokupiłam 2 razy po 2h u pana MIECZYSŁAWA i zdałam za trzecim razem.
      Może i Pan Mietek jest starszą osobą ale za to KONKRETNYM INSTRUKTOREM - wszystko tłumaczy na spokojnie, jest cierpliwy i przede wszystkim uczciwy, zawsze jeździliśmy tyle ile dokupywaliśmy a czasem nawet 10 min dłużej. Stara się wytłumaczyć zrozumiale kursantowi dlaczego popełnia błędy i jak starać się ich unikać.
      To, że jest starszą osobą nie ma tutaj zupełnie żadnego znaczenia - takich instruktorów z takim podejściem i umiejętnością przekazania wiedzy powinno być znacznie więcej - albo inni powinni się od takich uczyć!!

• Gość: gosc Re: LOK KRAKÓW===> instruktor godny polecenia IP: *.multi-play.net.pl 09.12.13, 23:55
        jest pewnie taki dobry bo posowa pania ewe m
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka