Dodaj do ulubionych

Odebranie licencji instruktorskiej

IP: *.chello.pl 13.02.09, 21:32
Mam pytanie do wszystkich (instrukorow, ludzi z branzy i kursantow). Czy ktos z was zetknal sie kiedykolwiek z odebraniem uprawnien instruktorskich?

Pytam, bo w watku obok Mdrve napisal:
"Autor: mdrive 13.02.09, 20:58
...powinni mu odebrać uprawnienia.
To wykroczenie!. Jeden instruktor - jeden kursant. "

Znam rozne sytuacje, ktore IMO kwalifikuja sie do odebrania uprawnien, duzo wiekszego kalibru, niz to w watku o szkoleniu na kat. A. Lub co najmniej do wszczecia procedury.
Wiem, ze prawo dopuszcza odebranie licencji.
Wiem, ze szalenie trudno jest wykazac takie naruszenie, ktore podchodziloby pod te fraze z PoRD, jednak jest ona tak ogolna, ze sie da.
Ale wiem tez (tzn. wydawalo mi sie do tej pory, ze wiem na pewno), ze nie bylo w Polsce przypadku odebrania licencji za razace naruszenie zasad szkolenia. Nie bylo.
To jest zbyt skomplikowana procedura, a gra niewarta swieczki, zeby komus sie chcialo uzerac, zglaszac, donosic, byc swiadkiem. Nie jestem tez pewna, czy jest czytenie i jednoznacznie opisane w przepisach, kto te uprawnienia i w jakim trybie odbiera (a bez tego to martwy przepis).

To kto zna taki przypadek? Za co? Jak sie odbylo? Ale nie "slyszalam, podobno", tylko realne odebranie licencji.
Obserwuj wątek
    • mdrive Re: Odebranie licencji instruktorskiej 13.02.09, 21:40
      ...te uprawnienia może odebrać Starostwo Powiatu, wydział szkolenia i
      egzaminowania. Może, ale masz rację, jeszcze nie słyszałem, żeby komuś odebrali.
      ale odebrać mogą za różne wykroczenia. Np. Stwierdzą u instruktora zawartość
      alkoholu. Były takie przypadki już nie raz. Za naruszanie zasad szkolenia jednak
      nie!!! a szkoda. ( przynajmniej ja nie słyszałem ).
      W każdym bądź razie instruktor nie ma prawa jednocześnie szkolić kilku osób!!!
      To jest jaskrawe naruszenie zasad szkolenia. I gdyby ktoś zarejestrował takie
      zdarzenie ( filmik z komóry ) to gość miałby poważne problemy.
      Wszelkie skargi do Starostwa, wydział szkolenia i egzaminowania.
      • mdrive Re: Odebranie licencji instruktorskiej 13.02.09, 21:44
        ...taki instruktor szkoli dwie osoby w ciągu jednej godziny. Bierze podwójną
        kasę!!!!!! a ciekawe jak rozpisuje karty szkolenia??? :(:(:(.
        Sam jestem instruktorem, ale takich łbów ( nie instruktorów ) wywalał bym z hukiem.
        I proszę nie zarzucać mi braku solidarności w środowisku. Tak, nie będę
        solidarny z oszustami.
        • Gość: venom Re: Odebranie licencji instruktorskiej IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.09, 22:13
          szkolenie kierowców w Polsce to fikcja, poza nielicznymi którym nie jest
          "wszystko jedno".
          • Gość: Gwidon Re: Odebranie licencji instruktorskiej IP: *.chello.pl 14.02.09, 08:48
            Gość portalu: venom napisał(a):

> szkolenie kierowców w Polsce to fikcja, poza nielicznymi którym nie jest
            > "wszystko jedno".

a czy zdajecie sobie sprawę z tego, że niektórzy szkolą bez uprawnień???
            a co można odebrać jeżeli taki tam "instruktor" nie ma licencji?
            • Gość: Agnieszka Re: Odebranie licencji instruktorskiej IP: *.chello.pl 14.02.09, 14:05

> a czy zdajecie sobie sprawę z tego, że niektórzy szkolą bez uprawnień???
              > a co można odebrać jeżeli taki tam "instruktor" nie ma licencji?

Gwidon, czy mozesz napisac cos wiecej?

Rozumiem, ze chodzi o tych, ktorzy zajmuja sie "doszkalaniem"?

(bo dokumentacja szkolenia podstwowego jest dokumentem panstwowym i tu wpisywanie czegos bez uprawnien jest duzo wiekszym wykroczeniem, niz szkolenie bez uprawnien, na ktore w koncu moga sie godzic obie strony. Cos jak "taksowka", a "przewoz osob".
              Szkolenie podstawowe bez uprawnien byloby poswiadczeniem nieprawdy, falszerstwem - bo trzeba przystawic pieczatke instr. - i w ogole ma taki kaliber, ze nie warto raczej sie w to zabawiac...)
              • Gość: Gwidon Re: Odebranie licencji instruktorskiej IP: *.chello.pl 14.02.09, 19:43
                > Rozumiem, ze chodzi o tych, ktorzy zajmuja sie "doszkalaniem"?

Agnieszko
                w dużej mierze tak ale niestety nie tylko :(
                a co do:
                "zamiast sie zalic na forum" - zanim wsiądziesz do samochodu sprawdź
                instruktora :)))
                ot i wszystko - reszta przyjdzie sama :))))
                • mdrive do Gwidona 14.02.09, 22:08
                  ...nie opowiadaj ludziom bajek.
                  w szkoleniu podstawowym istnieje instytucja instruktora prowadzącego! Na karcie
                  muuuuuusi widnieć jego pieczątka z numerem uprawnień i jego podpis. Jak inaczej
                  osoba ta zapisze się na egzamin?. Przecież jeszcze na zaświadczeniu o ukończeniu
                  kursu musi być to samo, jego podpis i numer uprawnień.
                  Gwidon, nie bajdurz.
                  Wszyscy popadamy w jakąś paranoję toksycznego narodu. A może zacznijmy się
                  trochę szanować i nie pluć na samych siebie.
                  Bzdety!!! Bez uprawnień się nie szkoli a gdyby nawet to przestępstwo już nie
                  wykroczenie.
                  • Gość: Gwidon Re: do Gwidona IP: *.chello.pl 14.02.09, 22:13
                    nie wrzeszcz tylko sprawdź :D
                    • mdrive Re: do Gwidona 14.02.09, 22:25
                      ...Gwidonku, ja nie wrzeszczę, tylko piszę! Jak komuś brak argumentów to popada
                      w irytację, tak jak Ty.
                      Ja nie wrzeszczę, Gwidonku. I wiem co mówię. Jak proponujesz, żebym sprawdził to
                      napisz coooooo mam sprawdzić, Gwidonku. Co mam sprawdzić???
                      Zastanów się co piszesz i po co.
                  • permanentne_7_niebo Re: do Gwidona 14.02.09, 22:21
                    > Wszyscy popadamy w jakąś paranoję toksycznego narodu. A może
                    zacznijmy się trochę szanować i nie pluć na samych siebie.

Jedyne, co mam do powiedzenia w temacie.
                    • Gość: Gwidon Re: IP: *.chello.pl 14.02.09, 22:26
                      czyżbyś należał do nich :(((((((
                      • mdrive Re: 14.02.09, 22:29
                        ...do kogo???, do Obcych? :):):)
                        Tak!!!, ja porwałem Elvisa!!! :):):)
                        Gwidon, nie w......j mnie!!!! Nie obrażaj nie znanych sobie osób.
                        Gó... wiesz a się wypowiadasz.
                        • Gość: Agnieszka Re: IP: *.chello.pl 15.02.09, 04:23
                          Ludzie, ile wy macie lat? Zasmiecacie merytoryczna rozmowe. Po co
                          Permanentne-7-niebo dolewa oliwy do ognia? Nic nie wnosza takie glupie posty.
                          Prosze sobie zalozyc wlasny watek i tam zasmiecac. Prosze nie psuc mi watku.

mdrive napisał:

> ...do kogo???, do Obcych? :):):)
                          > Tak!!!, ja porwałem Elvisa!!! :):):)
                          > Gwidon, nie w......j mnie!!!! Nie obrażaj nie znanych sobie osób.
                          > Gó... wiesz a się wypowiadasz.

ZENADA. Za kogo Ty sie Mdrive masz, zeby uzywac takich wykropkowanych slow i
                          pouczac ludzi. Obojetnie co Gwidon napisal to przynajmniej na temat, inaczej niz
                          Ty.

Kim wy tu kurcze jestescie...? Stado dzikusow.
                          • eliiii Re:do Agnieszki 15.02.09, 10:59

Jeśli jesteś taka nad wyraz DOROSŁA, KULTURALNA, "MERYTORYCZNA",
                            idealna i w ogóle "ą ę"... to daruj sobie to forum, szkoda twoich
                            nerwów. Bo tak się składa, że my STADO DZIKUSÓW, lubimy taką właśnie
                            luźną atmosferę tego forum, gdyby było inaczej, już dawno by nas tu
                            nie było, proste.
                            Jeśli Tobie to nie odpowiada, to jest całe mnóstwo for o tej
                            tematyce, nikt Cię tu nie trzyma. Może znajdziesz tam ludzi na swoim
                            poziomie, powodzenia.

> Kim wy tu kurcze jestescie...? Stado dzikusow.

A Ty kim jesteś "Święta Panienko", żeby nas obrażać?
                            • Gość: Agnieszka Re:do Agnieszki IP: *.chello.pl 15.02.09, 13:48
                              Znowu ty. Nie bylo do ciebie a sie odzywasz. Gdzie indziej przyznalas ze przeklinanie na forach to patologia, ale juz chyba o tym zapomnialas.

Uprawiasz jakies pogawedki o niczym na merytorycznym forum, a w temacie nie masz nic do powiedzenia?

> my STADO DZIKUSÓW, lubimy taką właśnie
                              > luźną atmosferę tego forum

Pardon: "wy" czyli ty i kto jeszcze? ile osob? dwie czy dwiescie?- bo to roznica.
                              W CZYIM IMIENIU piszesz?
                              Odpowiadajac na post nie skierowany do siebie?

W moim watku uprawiasz trolling.
                              • mdrive do kulturalnej Agnieszki 15.02.09, 20:16
                                ...Agnieszko,
                                litera k z kilkoma kropkami nie oznacza przeklinania na forum! A nawet gdyby to
                                te formy są zawsze dopuszczalne, nawet w telewizji czy radiu zastępuje się to
                                "piskiem".Ja zastąpiłem wielokropkiem. Więc daruj sobie uwagi. Chyba trochę
                                egzaltowana jesteś.
                                A co do patologii to znam wiele na prawdę poważniejszych jej form.
                                Pojawiasz się tu, robisz awanturę i po co. Albo spokojnie porozmawiaj albo
                                zniknij jak się pojawiłaś. "Pojawiasz się i znikasz".
                                I co ty z tym trollingiem??? Odwala ci? I w jakim twoim wątku???
                                Agnieszko tu wszystko wspólne jest, jakim twoim wątku? :)
                                • w357 Re: do kulturalnej Agnieszki 15.02.09, 20:33
                                  Łoooooj narażasz się "mdrive" :-)

Nie dość , że w jednym ze słów "zgubiłeś" jedną literkę, to zaraz
                                  będziesz miał wykład na podstawie Wikipedii o garmatyce i tych
                                  innych nieprawidłowościach w życiu społecznym :-) :-) :-)

ps
                                  Uważaj co piszesz , bo (powinno być napisane --> PONIEWAŻ)
                                  jeszcze "któś" Ci "papiery" zabierze :-)

pps
                                  Co do panienki "Ę-Ą", to chiiiba ..... nie przejdzie ,
                                  "BO" Ona nawet nie potrafi takich liter używać !
                                  :-)
                                  • eliiii Re: do kulturalnej Agnieszki 16.02.09, 22:32
                                    nie ma jej? mogę wrócić? ufff...:)
                                • Gość: Agnieszka mdrive IP: *.chello.pl 15.02.09, 20:49
                                  Wiesz, Mdrive, jest swietna okazja, zeby napisac do ciebie pare slow.

To, ze sie pojawiam na chwile nie znaczy, ze przychodze do ciebie w gosci, z prostej przyczyny: wbrew temu co sadzisz, to forum nie jest twoje. Wpisalam sobie twoj nick do wyszukiwarki i widze, ze sie tu po prostu panoszysz, pouczasz ludzi, roscisz sobie prawo do udzielania pochwal i nagan, glaskania po glowce znajomych, a ofukiwania tych, z ktorymi raczysz sie nie zgadzac. Niczym glowa rodu, albo szef firmy.
                                  Stawiam pytanie: Jakim prawem?
                                  Masz sie za starszego (wiekiem) od wiekszosci z nas? ale to cie NIE upowaznia do pisania do ludzi w takiej paternalistycznej formie.
                                  A moze fakt, ze pracujesz jako instruktor ma ci dodawac waznosci? Otoz moim zdaniem jestes forumowiczem jak kazdy i obowiazuja cie takie same zasady jak wszystkich, taka sama netykieta itd.

> litera k z kilkoma kropkami nie oznacza przeklinania na forum!

Twoj post powyzej, ten wykropkowany, uwazam za tylez chamski, co wladczy. "Nie wk....j mnie!" - napisales z wykrzyknikiem (co w jezyku pisanym oznacza KRZYK) do zupelnie obcej sobie osoby, ktora w dodatku NIE pisala do ciebie. Dla mnie to jezyk rynsztoka. Teraz sie okazuje, ze rowniez niektorych instruktorow nauki jazdy (skoro dla nich nie jest to przeklenstwo).

Co do opinii na moj temat masz do niej prawo, ale ja o nia nie prosilam, wiec niepotrzebnie sie wysilales. Ale coz, wet za wet.
                                  Zwroc jednak uwage, ze ja awantur nie robie, w przeciwnienstwie do ciebie (vide: zacytowany, pelen emocji, wykrzyknikow i wykropkowanych wulgaryzmow post).

> I co ty z tym trollingiem??? Odwala ci?

Druga czesc wypowiedzi jest niegodna by ja komentowac,a co sie tyczy trollingu, polecam na przyszlosc dokladniej przeczytac watek, w ktorym zabiera sie glos oraz zapoznac sie z zalinkowana definicja.
                                  • aisha_25 Re: mdrive 15.02.09, 21:10
                                    Mdrive jako doświadczony kierowca i instruktor był/jest wsparciem dla wielu
                                    kursantów i początkujących kierowców. Myślę, że ta cała wymiana zdań jest mocno
                                    przesadzona i zupełnie nie potrzebna.
                                    • Gość: Agnieszka Re: mdrive IP: *.chello.pl 16.02.09, 01:02
                                      > Mdrive jako doświadczony kierowca i instruktor był/jest wsparciem dla wielu
                                      > kursantów i początkujących kierowców.

Rozumiem. Tu sie dal poznac z innej strony, ale przyjmuje do wiadomosci.
                                  • mdrive Re: mdrive 15.02.09, 21:32
                                    ...
                                    "taka sama netykieta itd. " Co to jest netyketa? ?
                                    Aleś się rozpisała.
                                    Ja nigdy nie twierdziłem, że forum to jest moje, Agnieszko. W odwrotności do
                                    Ciebie, która twierdzi, że wątek jest jej.
                                    A głową rodu to jestem ( rodziny, lepiej będzie ), czemuż by nie? , nawet ojcem
                                    chrzestnym jestem. A jeśli takie drobiazgi nazywasz językiem rynsztoka to chyba
                                    takiego na prawdę nie słyszałaś jeszcze! :)
                                    'e: zacytowany, pelen emocji, wykrzyknikow i wykropkowanych wulgaryzmow post). "
                                    Pełen wulgaryzmów??? :):), nie pajacuj. Nawet gdyby to tylko jeden!i to
                                    wykropkowany :):):) Przewrażliwiona jakaś, chyba z hrabiostwa?
                                    Tylko kłóci się to z twoją pisownią, niestety :(
                                    Czy na twojej klawiaturze brak polskich liter?
                                  • Gość: Kazik Oj, brzydko!! IP: *.vlan356.dengo.lubman.net.pl 16.02.09, 21:04
                                    Ależ Ty niegrzeczna Agnieszko jesteś! Wpadłaś raz na chwilę na TO
                                    Forum i od razu wszystkich ustawiasz. Oj, nieładnie!
    • Gość: mis-mis Re: Odebranie licencji instruktorskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 23:42
      > To jest zbyt skomplikowana procedura, a gra niewarta swieczki, zeby komus sie
      chcialo uzerac, zglaszac, donosic, byc swiadkiem

jestem przekonana, że nikomu się nie chce tego dochodzić, a nawet jak już jakiś
      organ by się tym zainteresował, to pewnie by doszedł do przekonania, że to było
      jednorazowe, nie rażące, etc. oczywiście zależy od konkretnego przypadku, reguły
      nie ma.
      w jednym z niedawnych wątków na tym forum dziewczyna opisuje jak została
      oszukana przez jakiś ośrodek, który (w skrócie) wziął kasę i zniknął z rynku.
      napisała skargę do starostwa, i co? i nic, odpisali jej, że co najwyżej mogą
      wszcząć postępowanie kontrolne, tylko kogo tu kontrolować, skoro przedsiębiorca
      się zwinął? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=154&w=91152308
      • Gość: gość Re: Odebranie licencji instruktorskiej IP: *.idc.net.pl 14.02.09, 17:11
        Przepisy w Polsce są.
        I na tym można temat zakończyć.
        P.S.
        Polska jest państwem prawa.
        • Gość: Agnieszka Re: Odebranie licencji instruktorskiej IP: *.chello.pl 14.02.09, 18:35

> I na tym można temat zakończyć.

No wiec chyba okazalo sie, ze jednak najwiekszym orezem sa fora i nieformalne
          opinie? Skoro prawo nie nadaza za zyciem, jest niewydolne, to tak.
          (Ale to taki moj niezobowiazujacy poglad. Mnie to cieszy, bo nie lubie ludzi,
          ktorych na kazdym forum pelno, sa niby-aktywni, a wlasciwie piekla sie i
          potrafia napisac: "zamiast sie zalic na forum lepiej zlozyc donos" /to prawdziwy
          cytat/.)

Gdyby ktos mial jednak jakies wiadomosci nt. odebranych licencji, albo chociaz
          wczetych precedur, to bardzo prosze o dwa slowa. I dziekuje ze wpisy dotychczasowe.
          • w357 zacząć, skończyć, pomarudzić...itd.itd. 14.02.09, 19:32
            1.-

> Autor: Gość: gość IP: *.idc.net.pl 14.02.09, 17:11

> Przepisy w Polsce są.
            > I na tym można temat zakończyć.
            > P.S.
            > Polska jest państwem prawa.
            -------------------------------------------------------------
            Gdzieś TY się (u)chował , że realnego życia w POLSCE nie znasz ???

A może startujesz na stanowisko "P.R."
            w "Prawo i Sprawiedliwość" ???

W Polsce JEST Prawo, i prawo też jest :-) ,
            ale jest i "lewo" .....
            Lata "komuny" przyzwyczaiło wieeeeele osób do
            końńńńńbiniatorstwa .... I TAKA JEST PRAWDA
            (bez sprawiedliwości) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2. -

Swoich "PRAW" oczywiście można dociekać....... ,
            ale jak to zrobić ???
            Niestety więęęęęęęęększość osób w Polsce nawet nie wie
            od czego zacząć, co jest potrzebne do
            potwierdzenia/rozpoczęcia "sprawy" itd. itp.

(pisałem o tym w wielu wątkach, ale jak widać problemy się
            powtarzają...)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3. -

> Autor: mdrive 13.02.09, 21:44
            >...taki instruktor szkoli dwie osoby w ciągu jednej godziny.
            > Bierze podwójną
            > kasę!!!!!!
            > a ciekawe jak rozpisuje karty szkolenia??? :(:(:(.
            >

----------------------------------------------------------------
            ? No COŚ TY ?
            Testów "sprawnościowych" w Przedszkolu nie przechodził ? :-)
            Jak się chce i potrafi, to wszystko można ! :-)

Czy "Kursant" podpisując Kartę Szkolenia sprawdza datę/godzinę
            wpisaną w Kartę ?
            WĄTPIE !!!!
            Nawet jeżeli Instruktor jest w miarę uczciwy,
            to mówi że: "szczegóły później uzupełni".
            (i to wszystko)

W kilku już miejscach pisałem o "pewnym" ZDZ którego nie polecam ....
            Tamtejszy "stary" Instruktor robi TO notorycznie
            (wobec kat. C i CE)
            Tj. >>> bierz WÓZ i trenuj na PLACU, a Ja mam coś pilnego do
            załatwienia....i wrócę za .....,albo później.

Na tym samym "placu" trenowali inni Instruktorzy....
            i w "międzyczasie" od Nich dowiedziałem się więcej
            niż od "prowadzącego" !

.................o innych przestałem się w pewnym momencie
            przejmować, bo niby PO CO ?

I tak robi większość "potencjalnych świadków"

-----------------------------------------------------------

> Sam jestem instruktorem,
            > ale takich łbów ( nie instruktorów ) wywalał bym z hukiem.

To wywalaj !

Tylko na jakiej podstawie PRAWNEJ (tego sprawiedliwego kraju ?)

Nawet gdy ktoś wie jak PRAWIDŁOWO "sprawę" zgłosić ,
            to i tak rezygnuje, aby nie "tracić czasu" na szlajanie się
            po Urzędach !

Ot Taka Polska SPRAWIEDLIWOŚĆ .

ps.
            W filmie o "Kargulach" było już powiedziane
            o Sprawiedliwości !

- Sąd Sądem ,
            - a Sprawiedliwość
            - Musi Być Po NASZEJ Stronie !
            • w357 ps. 14.02.09, 19:49

> > Autor: Gość: gość IP: *.idc.net.pl 14.02.09, 17:11
              >
              > >
              > > P.S.
              > >
              > --------------------------------------------------

Hmmm

A co to takiego P.S. ???
              Jakaś nowa Partia / Organizacja ?

W Wikipedii nie mogiem znaleśćććć :-)

• Gość: gość Re: ps. IP: *.idc.net.pl 15.02.09, 09:52
                P.S. znaczy "post scriptum", czyli dokładnie "po napisaniu".
                • w357 Re: ps. 15.02.09, 17:35
                  Gość portalu: gość napisał(a):

> P.S. znaczy "post scriptum", czyli dokładnie "po napisaniu".

FAJNIE !!!
                  Tego nie wiedziałem !!!! :-)

Ciekawe do jakiej szkoły chodzisz i czy masz już 15 lat ?
                  (to już inny paragraf)

Może na przerwie zapytaj nauczycielkę od "polaka" jakie formy skrótu
                  do "Post Scriptum" są używane(dopuszczalne) w Polsce ?

Chiiiba "zainstaluje" sobie "Stopkę" -->
                  >>> Sprawdzono pod względem MERYTORYCZNYM <<<
                  • Gość: wrc Re: ps. IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.09, 18:30
                    czepiasz się, wątek był na inny temat
            • mdrive w357 16.02.09, 21:16
              ...
              "
              > Sam jestem instruktorem,
              > ale takich łbów ( nie instruktorów ) wywalał bym z hukiem.

To wywalaj !

Tylko na jakiej podstawie PRAWNEJ (tego sprawiedliwego kraju ?)"
              ...
              jak to na jakiej podstawie prawnej, w357 ???
              Na prostej zasadzie prawnej. Właściciel ośrodka nauki jazdy pozbywa się
              pracownika nie spełniającego wymagań w zakresie szkolenia.
              Takie to zasady prawne. A druga zasada prawna to taka, że właściciel firmy może
              sobie zatrudniać kogo chce i zwalniać kogo chce! We wcześniejszym komentarzu
              nawiązujesz do komuny i mówisz, że w Polsce tak długo jeszcze ( i masz rację ) a
              teraz zadajesz dziecinne pytanie na jakiej podstawie prawnej? :):):)
              Na każdej!.
    • Gość: fifi Re: Odebranie licencji instruktorskiej IP: *.centertel.pl 15.02.09, 18:42
      w sensie afery nieslyszalem z wyjatkiem kogos kto mial o 0,01 promila za duzo podczas prywatnej jazdy - peszek
      • w357 Sprawdzono pod względem Merytorycznym :-) 15.02.09, 19:44
        ......

"Raport pokontrolny" :-)

1. - Osobnik/czka NIEZAJERESTROWANY/A w "systemie"
        Forum / Gazeta pl. / Prawo Jazdy
        a.k.a.>>> Autor: Gość: Agnieszka IP: *.chello.pl <<<
        zadając pytanie domniemywuje,
        że tzw. "WĄTEK" jest Jej własnością.

Odp.
        Właścicielem Forum jest GAZETA PL.
        Gazeta Pl. nie odpowiada za wypowiedzi,
        text'y zamieszczone na Forum Publicznym.

2. - Po mimo odpowiedzi na "Główne Pytanie" ,
        "uzurpatorka" dopatruje się "spam'er Theory".

3. - a.k.a.>>> Autor: Gość: Agnieszka IP: *.chello.pl <<<
        Nie chce/może przyjąć do wiadomości,
        że niniejsze Forum jest formą "nauki" przez Dyskusje
        (nie zawsze wspaniałe),
        a prowadzące do zastanowienia się nad danym zagadnieniem.

4. - Nieużywanie znaków "Ą" , "Ć",
        " Ę", "Ł", "Ń", "Ó", "Ś", "Ż", "Ź" itp. może być
        uznane za brak poszanowania innych "czytelników"....
        lub za nieumiejętność posługiwania się "klawiaturką".

5. - Masz Problemy ?
        Napisz Do Nos :-)

6. - i.t.d.

7. - i.t.p.

ps
        Nigdy nikogo nie osądzaj po zamieszczonym text'cie.....
        (chiiiba , że jesteś córką Rybaka, Rydzyka lub innej Kaczki)

>>>>>Sprawdzono Pod Względem Merytorycznym<<<<<
        • Gość: Agnieszka Re: Sprawdzono pod względem Merytorycznym :-) IP: *.chello.pl 15.02.09, 19:55
          A co to za glupoty?

> zadając pytanie domniemywuje,
          > że tzw. "WĄTEK" jest Jej własnością.

Znasz pojecie merytorycznego dialogu?

> 2. - Po mimo odpowiedzi na "Główne Pytanie" ,
          > "uzurpatorka" dopatruje się "spam'er Theory".

Nic podobnego.
          1. "Trollowanie" jest odrebna kwestia.
          pl.wikipedia.org/wiki/Trolling
          2. "pomimio" piszemy lacznie.

Zegnam, dzieki za wpisy merytoryczne.
          • permanentne_7_niebo Re: Sprawdzono pod względem Merytorycznym :-) 16.02.09, 07:52

> Zegnam, dzieki za wpisy merytoryczne.

Idziesz sobie? Nie będziesz rozstawiać już wszystkich po kątach?
            Można wychynąć?
            Zostań moderatorem, nieźle by ci szło.
            • Gość: € Re: Sprawdzono pod względem Merytorycznym :-) IP: *.lot.pl 16.02.09, 10:50
              ....tyle, że na początek musiałaby usunąć wszystkie Swoje wpisy oraz
              ukarać SIEBIE za zamieszczanie w "rozdziale" Prawo Jazdy spraw jego
              niedotyczących :-)

Uprawnienia Instruktorskie NIE SĄ Prawem Jazdy !

*
              to tak pod względem merytorycznym :-)
              • mdrive ufff! 16.02.09, 22:44
                ...
                chyba dziś jej już nie ma! :)
                Ale mi się dostało :):):)
                Chyba jeszcze nigdy tak, aż tak! :), po za małymi wyjątkami. Ten wie kto wie.
                Ale znów można pogadać bez furiatek.
                • permanentne_7_niebo Re: ufff! 16.02.09, 23:06

> Ale znów można pogadać bez furiatek.

Ekhemmmmm!!! ;)
                  • l-autko Re: ufff! 16.02.09, 23:08
                    :/
                    • eliiii Re: ufff! 16.02.09, 23:12

można już nie merytorycznie trochę?
                      mówiłam już, jak bardzo Was lubię?;D
                      • to_bebe Re: ufff! 17.02.09, 00:10
                        Nie zaglądałam na ten wątek, a tu się tyle działo... Jaka szkoda... Można się
                        jeszcze zapisać do tego dzikiego stada, którego mdrve jest samcem alfą?
                        Taaaak, ja też lubię to forum. Ale przepraszam, przecież nikt mnie nie pytał.
                        • permanentne_7_niebo Re: ufff! 17.02.09, 10:02
                          Wpadaj wpadaj, nasze STADO DZIKUSÓW jest otwarte na wszystkich
                          wykolejeńców i tematycznych outsidertów. Na normalnych też i nie
                          trzeba pytań, jedyny warunek to kochać to forum ;)

Mogę już? Nikt mnie już nie zje? Wątek o odebranie licencji świadczy
                          tylko i wyłącznie o tym, że są na świecie ludzie, którzy szanują
                          sprawy wewnętrzne swoich firm, swoich kolegów po fachu, bez względu
                          na to, czy podpisywali oświadczenia, czy nie. To mi rzecz jasna
                          przywraca wiarę w ludzkość:)
                          • aisha_25 Re: ufff! 17.02.09, 10:21
                            Agnieszkę chyba zdominowało STADO DZIKUSÓW buuuuhahahahahahah
                          • Gość: Rufi ufff? IP: *.aster.pl 17.02.09, 14:09
                            A ja przeczytałem watek z zainteresowaniem, zwłaszcza część
                            "merytoryczną".Sprawa "nieodbieralnosći" licencji jest szokująca, no brawo po
                            prostu za poruszenie tematu!

> o odebranie licencji świadczy
                            > tylko i wyłącznie o tym, że są na świecie ludzie, którzy szanują
                            > sprawy wewnętrzne swoich firm, swoich kolegów po fachu, bez względu
                            > na to, czy podpisywali oświadczenia, czy nie. To mi rzecz jasna
                            > przywraca wiarę w ludzkość:)

Nie masz racji.Swiat jest pelen instruktorów, ktorzy zachowują sie tak, ze nie
                            tylko odebranie licencji im sie należy, ale i jakieś sprawy cywilne czy kary
                            pienieżne.Ten, z ktorym sypiałas tez powienien byc pociagnięty do
                            odpowiedzialności."Wiara w ludzkość" swiadczy niestety o twojej kolosalnej
                            naiwności.
                            Ty sie poczułas dotknięta i czujesz się bezpieczna w grupie. Tylko wylewasz
                            dziecko z kąpielą.Mnie się podoba odwaga Agnieszki i nie szukanie poparcia w
                            grupie.Zresztą jakos mi sie nie chce wierzyć, ze tak weszła i wyszła. Albo
                            czyta, albo w ogóle tu pisze, tylko pod jakimś niezobowiązującym nickiem (jak
                            np. Mdrive).Pozdrawiam, jesli tak jest, ja cenie takich ludzi.Ruf.

• permanentne_7_niebo Re: ufff? 17.02.09, 16:26
                              > Ten, z ktorym sypiałas tez powienien byc pociagnięty do
                              odpowiedzialności. "Wiara w ludzkość" swiadczy niestety o twojej
                              kolosalnej naiwności.

Nie sypiałam z żadnym, a świadectwem waszej kolosalnej naiwności
                              jest wiara w to, co piszę. :) Dzięki temu zdradzacie, że informacje
                              czerpaliście tylko z moich słów, mieszając fakty. Zresztą nawet,
                              gdybym spała ze swoim instruktorem po ukończeniu szkolenia, to
                              jesteśmy już oboje duże dzidzie i sami umiemy decydować, z kim
                              będziemy się bzykać - no chyba, że wolisz decydować za mnie?
                              • kierujaca Re: ufff? 17.02.09, 16:39

> świadectwem waszej kolosalnej naiwności
                                > jest wiara w to, co piszę. :)

permanentne_7_niebo, powiedz, czym dla ciebie jest forum internetowe? Mdrive
                                (albo ktos inny, chyba Mdrive?) nie wie, co to jest netykieta, a ty uwazasz, ze
                                na forum tematycznym mozna tworzyc powiesci erotyczne.

Nie ukrywam, ze dla mnie forum to takie cos gdzie sie wymienia rozne informacje.
                                Luzny klimat jest fajny, ale bez przesady. Na czacie i gg mozna sobie
                                poploteczkowac, ale na forum to ja nie bardzo sobie zycze czytac takie rzeczy:

> jesteśmy już oboje duże dzidzie i sami umiemy decydować, z kim
                                > będziemy się bzykać

Nie gniewaj sie, ale nie jest to post roku.
                                • permanentne_7_niebo Re: ufff? 17.02.09, 16:41
                                  Nie gniewam się, też nie lubię jak się wyciąga moje sprawy
                                  wewnętrzne;) Proszę tego nie robić.
                                  • kierujaca Re: ufff? 17.02.09, 16:57
                                    Ja nie wyciagam niczego prywatnego, i nie nadazam za tym, co piszesz, ale tez mi
                                    sie zdaje ze szeroko tu opisywalas rozne przygody, tylko chyba pod innym
                                    nickiem. Nie rob tego i bedzie spokoj.

Dobra, ja bym chciala sie dopisac w temacie, bo tez sie kiedys zastanawialam nad
                                    odebraniem licencji, tylko ze mnie wlasnie chodzilo o te sprawy
                                    "wewnetrzne"/prywatne/niemoralne, tzn. o panow, ktorzy lapia za kolana itd,
                                    ktorzy skladaja jakies propozycje, tu bylo kilka takich watkow z opisami praktyk
                                    skandalicznych. Wtedy jakos sie zglebilam w kodeks i pytalam kilka osob i wyszlo
                                    na to, ze predzej juz daloby sie odebrac licencje za wciskanie sprzegla za
                                    kursanta (co podchodzi pod paragraf niedbalego szkoleniam tak ze kursant
                                    stawarza jako niedouczony kierowca zagrozenie w ruchu), niz za takie rozne
                                    dyscyplinarne kwestie.
                                    Zaden z panow instruktorow z ktorymi mialam do czynienia nie spotkal sie
                                    odebraniem licencji. I kazdy z nich nad tym ubolewal! Naprawde. Kazdy sie
                                    spotkal z jakims partactwem, a zaden sie nie spotkal z odebraniem licencji. I
                                    wcale tu nie chodzi o zawodowa/brazowa solidarnosc, przeciwnie jest to przeciez
                                    psucie rynku. Porzadni instruktorzy sie denerwowali, ze przez gowniarstwo cala
                                    grupa zawodowa uchodzi za jakas prostacka.
                                    Mysle, ze to instruktorzy sami sie powinni jakos bardziej zmotywowac, zeby miec
                                    narzedzia do usuwania czy tam pietnowania czarnych owiec ze swojego srodowiska.
                                    • Gość: ? Re: ufff? IP: 80.48.90.* 17.02.09, 17:32
                                      Hmmm
                                      Czyżby kolejna osoba nieuznawała 'znaków polskich' pisząc swoją
                                      wypowiedź ?
                                      A może jest to, ta sama 'osóbka' ?
                                • mdrive kierująca 17.02.09, 21:02
                                  ...
                                  "Mdrive
                                  (albo ktos inny, chyba Mdrive?) nie wie, co to jest netykieta".
                                  Ja wiem co to jest netykieta, wiem kierująca, wiem.
                                  jA TYLKO JESTEM JESZCZE PROPAGATOREM JĘZYKA POLSKIEGO.
                            • permanentne_7_niebo Re: ufff? 17.02.09, 16:33

"Wiara w ludzkość" swiadczy niestety o twojej kolosalnej
                              naiwności.

Chcę wierzyć ludziom. To jest w końcu najważniejsze. (Tak przecież
                              nazywacie te wszystkie irygatory, gumowe czapeczki i skrobanki. Tak?)

:)
                            • mdrive do Rufi 17.02.09, 20:58
                              ...
                              "tylko pod jakimś niezobowiązującym nickiem (jak
                              np. Mdrive).Pozdrawiam, jesli tak jest, ja cenie takich ludzi.Ruf."
                              ...
                              Rufi, a jaki ma być nick???, co to znaczy niezobowiązujący nick jak mdrive??? :)
                              ( mój nick piszemy z małej literki m )
                              A jaki Ty masz nick???, zobowiązujący?
                              • marta3434 Re: do Rufi 17.02.09, 21:52
                                mdrive napisał:

> ...
                                > "tylko pod jakimś niezobowiązującym nickiem (jak
                                > np. Mdrive).Pozdrawiam, jesli tak jest, ja cenie takich ludzi.Ruf."
                                > ...
                                > Rufi, a jaki ma być nick???, co to znaczy niezobowiązujący nick
                                jak mdrive??? :
                                > )
                                > ( mój nick piszemy z małej literki m )
                                > A jaki Ty masz nick???, zobowiązujący?

chyba się czepiasz mdrive z małej literki ...
                                • mdrive marto 17.02.09, 22:04
                                  ...
                                  a czego się czepiam???, że ktoś, który nie ma żadnego nicka mówi mi, że mój nick
                                  jest niezobowiązujący? Dlatego pytam, może Ty mi odpowiesz co to znaczy nick
                                  zobowiązujący. A to, że poprawiam ( z małej literki ) to co w tym złego?. Jak
                                  ktoś zawoła do Ciebie narta a nie Marta to czy go nie poprawisz??? :):):)
                                  Nie wiem, Marto czego się niby czepiam, sorry.
                                  Bardziej chodziło mi o ten "niezobowiązujący nick".
                                  • eliiii Re: marto 17.02.09, 22:11
                                    i tak najlepszy był Mcdrive...:)
                                    • mdrive Re: marto 17.02.09, 22:13
                                      ...
                                      ale nie zdrowy i zdradliwy. "Szybkie jedzenie" zawsze nie zdrowe.
                                    • w357 Re: marto 17.02.09, 22:39
                                      napisała:

> i tak najlepszy był Mcdrive...:)
                                      >

Niektórym by się mogło kojażyć z McDonald (a Donald jest ostatnio
                                      mało popularny)

• eliiii Re: Odebranie licencji instruktorskiej 17.02.09, 19:37
      Za to powinni odbierać licencję...

Małopolscy policjanci zatrzymali kolejnego instruktora nauki jazdy
      oraz dwóch lekarzy uczestniczących w procederze załatwiania za
      pieniądze praw jazdy, bez konieczności uczestniczenia w kursie i
      egzaminach - poinformował rzecznik Komendy Wojewódzkiej Policji w
      Krakowie, Dariusz Nowak. (Wirtualna Polska)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka