Dodaj do ulubionych

HIV/AIDS - nie bój się pytać

01.12.09, 11:56
"W seksie nie jest ważna orientacja seksualna i to, czy płaci się za seks, czy nie" Przecież płacenie za seks jest ryzykowane nie dlatego, że prostytucja jest niemoralna, tylko dlatego, że prostytutka z zasady ma wielu partnerów.
W monogamicznym związku prezerwatyw używać nie trzeba.
Obserwuj wątek
    • Gość: efafa Re: HIV/AIDS - nie bój się pytać IP: *.stacje.agora.pl 01.12.09, 12:06
      W tym stwierdzeniu jest coś więcej - bo rzeczywiście nadal pokutuje mit, że zakazić się można tylko, jeżeli współżyje się z osobą mającą wielu partnerów. Albo że podczas "pierwszego razu" nic nam nie grozi. A tu chodzi o to, że jak nie mamy 100-procentowej pewności, że partner nie jest zakażony, to po prostu nie warto ryzykować.
    • Gość: uśmiechnięty Re: HIV/AIDS - nie bój się pytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 12:24
      Mam 25 lat , tak zwany monogamiczny związek , który jak się okazało był takim tylko dla mnie doprowadził do zakażenia mnie HIV , pamiętam dokładnie był to 11 listopada 2007 jak pierwszy raz kochaliśmy się bez prezerwatywy. Dzisiaj nie jesteśmy już razem ale tak zwany " relation gift " pozostał , na szczęście życie nie zakończyło się , miałem szczęście bo ludzie którzy mnie otaczali okazali się wspaniałymi przyjaciółmi i otrzymałem od nich bardzo wiele wsparcia . Teraz jestem w szczęśliwym związku ( partner nie jest nosicielem ) i mam nadzieje że pozostaniemy razem na zawsze , dlatego proszę wszystkich nie bójcie się ludzi z PLUSEM , nie jesteśmy dla was groźni a doświadczenie jakie mamy czynią nas lepszymi , bardziej doceniającymi jak życie piękne jest.
    • Gość: ciekawy Re: HIV/AIDS - nie bój się pytać IP: 81.210.87.* 01.12.09, 13:17
      magdalena: zycze ci, zebys zawsze trafiala na partnera, ktory monogamie bedzie rozumial dokladnie tak samo jak ty i ani razu nie zechce zaeksperymentowac. Bo wystarczy tylko ten jeden raz...
    • Gość: usmiechnieta Re: HIV/AIDS - nie bój się pytać IP: *.pools.arcor-ip.net 01.12.09, 13:27
      Drogi Usmiechniety, pozdrawiam.
      ludzie z plusem zyja wsrod nas. I jestem szczesliwa ze poki moglam bylam z moim bratem nie tylko "w jednym pokoju" bez strachu ale tez nie balam sie okazac mu milosci ktorej potrzebowal: uscisk reki, przytulenie. Dzieki lekom bardzo dobrze sie czul i sobie radzil. Zmarl z innych powodow.
      Najwazniejsza jest wiedza, a nie bedziecie sie bac. Swiadomosc tez, ze to jest rzeczywistosc, ze ludzie zyja z HIV i chca byc szczesliwi.
    • Gość: dr hetero Re: HIV/AIDS - nie bój się pytać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.12.09, 14:54
      Uśmiechnięty a Ty jesteś homo jak rozumiem?
    • Gość: ? Re: HIV/AIDS - nie bój się pytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 14:54
      Magdaleno, masz jakąś obsesje na punkcie seksu?
    • Gość: mila Re: HIV/AIDS - nie bój się pytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 17:29
      W mediach trzeba podkreślać ze nie tylko stosunek dopochwowy ale również analny i oralny!! i że nie każdy taki stosunek z osoba chora równa się zakażeniu, a najłatwiej zarazić się poprzez krew (co może się zdarzyć również u dentysty, tatuażysty czy podczas zabiegu)
    • Gość: rety Re: HIV/AIDS - nie bój się pytać IP: *.171.91.11.static.crowley.pl 04.12.09, 14:51
      HCV nie mozna zarazic sie drogą seksualną! Ta droga mozna zarazic sie wyłącznie HBV. Kto pisał ten artykuł?
    • Gość: anna Re: HIV/AIDS - nie bój się pytać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.09, 23:57
      Kto powiedział, że HCV nie można się zarazić drogą seksualną? Można!!! Wystarczą otarcia. Ten wirus jest tak agresywny, jak inne. Kwestia " szczęścia". Jak niewielka jest wiedza na temat wirusów, to przerażające. Kiedy w przychodni rejonowej pielęgniarka usłyszała , że syn ma HCV, zapytała mnie, czemu go nie zaszczepiłam... PIELĘGNIARKA! Brak słów. Równie dobrze mogła spytać, czy zaszczepiłam go przeciw AIDS... Nikt nie wie ,że można się zarazić nawet u fryzjera, dentysty itp. Wystarczy małe skaleczenie. A kto ma pewność, że nie jest nosicielem? Ja mam,bo miałam badania. A komu przyjdzie do głowy przebadać się samemu albo chociaż honorowo oddać krew?(Wtedy rutynowo wykonuje się pełen zestaw badań) Polecam.
    • shithead Re: HIV/AIDS - nie bój się pytać 07.12.09, 21:16
      Oj glupie polactwo!!!!
      Juz nie zadlugo sie okaze, ze HIV/AIDS to najwiekswy scam i przekret w nowozytnej historii ludzkosci od czasu powstania religi i "wiary", a w szcsegolnosci tej katolickiej!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka