16.05.10, 16:41
Mam troche glupie pytanie. zdawalam rozsz biologie i jutro mam pods chemie. jednak nie chce na nia isc poniewaz nic nie zdazylam sie nauczyc. wiem ze jesli nie pojde bede miec wpisane na kartce 0% co jest rzecza jasna. chcialabym wiedziec czy jesli bede skladala papiery na uczelnie to moge miec przez ta chemie jakies problemy? nie mowie o kierunkach gdzie wymagana jest zarowno chemia jak i biologia. prosilabym o szybka odp
Obserwuj wątek
    • agnieeszkaa91 Re: CHEMIA 16.05.10, 18:14
      Jeżeli chemia nie jest wymagana to żadnych problemów, ale czemu nie chcesz iść?
      Nawet jak uda Ci się napisać tylko na 10% to zawsze lepiej wygląda niż 0%.
      Spróbuj, nic nie tracisz przecież. ;)
      • agnieeszkaa91 Re: CHEMIA 16.05.10, 18:15
        Nie doczytałam. Jeżeli na kierunku jest wymagana chemia i biologia to
        najzwyczajniej na świecie się na niego nie dostaniesz, bo albo nie będzie opcji
        do startowania, a jeśli będzie to zapewne ludzie zdający oba egzaminy będą mieli
        więcej pkt niż Ty z samą biologią. :)
        • dahliaonline Re: CHEMIA 16.05.10, 18:25
          dobrze odczytalas napoczatku. wlasnie nie chodzi mi o takie kierunki gdzie wymagaja i chemie i biologi. ale nieraz sa takie kierunki gdzie mozna sie dostajac zdajac ALBO biologie ALBO chemie i boje sie ze jak zobacza ze mam 0% to bede miec jakies problemy(mimo zdanej biologi).. a nie chce isc bo nie zdazylam nic powtorzyc. a nic nie pamietam, kompletnie. pozatym wlasnie nie wiem czy nie lepiej miec 0% gdzie wiadomo ze poprostu nie przyszlam (z drugiej strony moze to byc odebrane jako olewajacy stosunek do matury) niz np 10% gdzie wychodze na debila chemicznego ktorym i tak jestem :d
          • Gość: Gustek Re: CHEMIA IP: 82.160.167.* 16.05.10, 21:11
            Hej mam ten sam problem, a mianowicie wziąłem sobie chemie i fizykę
            i boję sie, że nie zdam te przedmioty ;( Wziąłem tylko dlatego, że
            przygotowuję się do egzaminów do szkoły pożarniczej ale tam matura
            nie jest wymagana i panie od korepetycji doradziły mi żebym zdawał
            maturę i niepotzrebnie je posłuchałem bo raz udaje mi sie arkusz
            zaliczyc a raz nie..., ale w razie gdybym się tam nie dostał to chcę
            iść na jakieś normalne studia i boję sie że jak zobaczą że nie
            zdałęm 2 egzaminów dodatkowych pomyślą sobie że jestem jakimś
            cieciem i, że tekich nie chcą, jak myślicie? Będę miał jakieś
            problemy dostać sie na jakieś normalne studia?
            • dahliaonline Re: CHEMIA 16.05.10, 21:42
              no to masz troche inny problem. ja postanowilam isc na chemie chociaz nic z niej nie umiem. ale lepsze 10% niz 0%. a zdajesz je na rozszerzonym poziomie?
              • gustavooo Re: CHEMIA 16.05.10, 21:44
                dahliaonline napisała:

> no to masz troche inny problem. ja postanowilam isc na chemie
                chociaz nic z nie
                > j nie umiem. ale lepsze 10% niz 0%. a zdajesz je na rozszerzonym
                poziomie?

na podstawie, a co masz na myśli mówiąc inny problem? Będę miał
                problemy dostać się na jakieś studia czy nie?
                • dahliaonline Re: CHEMIA 16.05.10, 21:59
                  nie mam pojecia bo to zalezy od kierunku, uczelni. wszystko zalezy tez od progu i czy jest to kierunek oblegany, myslales juz o jakims?
                  • gustavooo Re: CHEMIA 16.05.10, 22:12
                    Myślałem o kierunku zawodowym - ratownik medyczny, na stronei
                    internetowej szkoły piszę że borą pod uwagę ogólnie wszystkie
                    przedmioty któe sie zdawało ale tylko te które zdało się na min 30%
                    a druga opcja to politechnika, ale nie wiem jeszcze jaki kierunek,
                    myślisz że na politechnikę będzie jakiś problem jak nie zdam
                    fizyki/chemi?
                    • dahliaonline Re: CHEMIA 16.05.10, 22:18
                      napewno jedno zdasz dobrze. zreszta miales korki wiec napewno duzo umiesz :P
                      • dahliaonline Re: CHEMIA 16.05.10, 22:21
                        a pisalam ze masz inny problem bo ja nie chcialam wogole przystapic do chemii :P
                        • gustavooo Re: CHEMIA 16.05.10, 22:27
                          Zobaczymy jak to będzie ;/ boję się poprostu że poźniej mnei nie
                          przyjmą nigdzie bo nie będą chcieli gościa który oblał w najgorszym
                          przypadku 2 matury dodatkowe... Pozdrawiam
          • agnieeszkaa91 Re: CHEMIA 16.05.10, 23:03
            Teraz widzę, ze dobrze przeczytałam. Wybacz jestem zakręcona. Słuchaj, ale
            adnotacji nie będzie, że nie zdawałeś matury, bedzie normalnie 0%, wiec ktos
            moze pomyslec ze nic na owej maturze dobrze nie zrobiles.

Zreszta matura to banał, mowie Ci ;) Na pewno byś conajmniej na 30-40 procent
            napisał nie mając żadnej wiedzy. Ja w tym roku zaznaczyłam sobie wos, nie wiem
            dlaczego, wcale się z niego nie uczyłam, zdawałam rozszerzony i z tego co
            liczyłam to będę miała ponad 50% na pewno, więc moim zdaniem warto spróbować,
            naprawdę, przecież nic nie stracisz. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka