Dodaj do ulubionych

chyba czegos nie maja w Slaskim

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 08:50
hej moim zdaniem w pierwszym zadaniu ne uwzglednili sobie przed podstawianiem
wzorow viete'a za x1+x2 ze a rozne od zera i delta wieksza rowna zero
jak ja bym tego na maturze nie zrobil to by mi od razu odjeli ze 2 punkty

a tak wogole to rysowaliscie tak funkcje f?? czy nie trzeba bylo bo ja nie
rosowalem.
Obserwuj wątek
    • Gość: damian Re: chyba czegos nie maja w Slaskim IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.05.04, 09:50
      ja rysunek zrobiłem, bo chyba powinien być
    • Gość: olo Re: chyba czegos nie maja w Slaskim IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.05.04, 09:53
      Chciałbym zauważyć, że założenia co do a różnego od zera nie musi być bo z
      treści zadania jest a=1. Natomiast delta ma być większa od zera, gdyż treść
      zadania mówi, że ma różne pierwiastki (nie moze być więc delta większa równa
      zero). Dokłądna analiza zadań znajduje się na stronie http//www.cka.pl
      • Gość: rafal Re: chyba czegos nie maja w Slaskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 13:45
        no ja dobrze wiem ze delta z zadania wieksza od zera ale przeciez na maturze
        musisz wszystko pokazac przeciez odejmuje punkty za brak tego warunku chyba ze
        u was nie. A rysunek to nie wiem przeciez nie pisalo narysuj, w GW tez nie ma
        rysunku mam nadzieje ze nie trzeba bylo.
        • Gość: Olo Re: chyba czegos nie maja w Slaskim IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.05.04, 14:12
          chciałem zauważyć, że treść zadania jest po to podawana, żeby zadanie
          rozwiązywać ściśle zgodnie z nią (a nie każde zadanie rozpatrywać jako
          przypadek ogólny - bo to mija się z celem. Reasumując mija się z celem
          rozpatrywanie warunku a rózne od 0, gdyż w tręsci zadania a=0, i nie ma sensy
          rozpatrywać delty równej zero skoro zadanie mówi, że mają być dwa pierwiastki
          różne od siebie.
          Podsumowując tą polemikę:
          Nauczyciel nie ma prawa odebrać punktów za rozwiązanie zadania zgodnie z moimi
          wytycznymi.
          Pozdrowienia:)
          • Gość: rafal Re: chyba czegos nie maja w Slaskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 14:50
            kazdy nauczyciel jest inny i mi kaza podawac ten warunek na viete'a, co ja za
            to moge. Wogole punkty za komentarz sa bez sensu, dobrze rozwiazane to dobrze
            zle to zle i tyle.
            • Gość: Olo Re: chyba czegos nie maja w Slaskim IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.05.04, 15:02
              Każdy nauczyciel jest inny, ale wytyczne z kuratorium co do przyznawania
              punktów za zadanie są jedne. Zatem jak by nauczyciel mi źle ocenił dobrze
              zrobione zadanie to bym zażądał pracy do wglądu (masz prawo do tego) i
              napisałbym odwołanie, wtedy praca sprawdzana jest jeszcze raz.
              • Gość: rafal Re: chyba czegos nie maja w Slaskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 15:17
                no to niech mi ktos jeszcze powie czy trzeba bylo rysowac ten wykres czy nie bo
                na www.cka.pl maja wykres natomiast w wyborczej nie maja wiec jak??
                • Gość: Olo Re: chyba czegos nie maja w Slaskim IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.05.04, 15:21
                  Więc to jest tak:
                  Zgodnie z treścią zadania wykres nie jest potrzebny. Natomiast dla lepszego
                  zobrazowania zadania autorzy rozwiązań podają czasami rysunki.
                  • Gość: rafal Re: chyba czegos nie maja w Slaskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 15:23
                    no to niech mi tylko za to obniza :) z reszta ja chce 6 bo mam wszystko
                    dobrze:) pewnie za komentarz sie doczepia ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka