panna_es 20.06.04, 22:46 od kiedy zaczynacie ? od wrzesnia, juz sie uczycie regularnia a potem tylko powtorzycie czy zostawicie wszystko na ostatnia chwile? :] pytam bo musze ulozyc plan dzialania ;p Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anexaa Re: Przygotowywania do matury 21.06.04, 19:03 Ja już zaczynam powtarzać sobie w lato materiał, póżniej się pewnie nie wyrobie Odpowiedz Link Zgłoś
reward Re: Przygotowywania do matury 02.08.04, 15:57 anexaa co zamierzasz zdawać na maturze ? ile przedmiotów ? Odpowiedz Link Zgłoś
blackalexia Re: Przygotowywania do matury 24.06.04, 21:40 Ja mam zamiar w wakacje troszeczke powtórzyć materiał z polskiego i przeczytać kilka lektur, pouczyć się słówek z angielskiego, jakieś testy porozwiązywać, zapoznać sie szczegółowo z materiałem obowiązujcym do matury z informatyki i zdecydować czy będę ją zdawac:) Mam nadzieję że uda mi się coś z tego zrobić LOL Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
evangeline Re: Przygotowywania do matury 03.08.04, 12:42 ja w sumie to zcazynam juz... skonczylam intensywny kurs anglika, czytam ksiazki historyczne... a poza tym bawie sie;) jak to na wakacjach;) trzeba sie wyluzowac, zeby w roku szkolnym miec duzo sily;) Odpowiedz Link Zgłoś
istustaja Re: Przygotowywania do matury 04.08.04, 07:56 Chcecie rady osoby, która maturkę (co prawda "starą") ma już za sobą? W szkole na pewnno będa wam robić powtórki co jakiś czas (np. z polskiego jakieś testy z epok). Jeśli będziecie je zaliczać na bieżąco to optymalnie jest się zacząć uczyć (powtarzać) tak na dobre po studniówce. 100 dni wystarczyło w sam raz :-) Dodam, że ja zdawałam z 4 przedmiotów w tym: - 1 "rozszerzony" - 1 więcej niż podstawowy a mniej niż "rozszerzony"-> fiza: rachunek całkowy jak ktoś chciał, ale to czego uczyli na poziomie podstawowym starczyłoby maksymalnie na 2 ;( - 2 przedmioty podstawowe czyli 5 egzaminów (u nas polski ustny i pisemny to był zupełnie inny zakres materiału...) A jak ktoś chce zdawać np. rozszerzoną fizykę, (biologię) to musi też znać matmę (chemię) na poziomie rozszerzonym, więc to wcale nie jest taki proste. I taka mała dygresja: cieszcie się, że piszecie "nową", przynajmiej uczelnuie będą brały pod uwagę na jakim poziomie zdawaliście maturę - bo przy "starej" nie wszędzie tak było niestety ;( Odpowiedz Link Zgłoś
sunday.morning Re: Przygotowywania do matury 07.08.04, 19:25 ha! a ja zaczęłam przygotowania dwa tygodnie temu ;)) czytam książki (nie tylko lektury), w tym lektury historyczne, zaczęłam robić zaległe testy z angielskiego, które walały się u mnie po domu od jakiegoś roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
karolla9 Re: Przygotowywania do matury 14.08.04, 10:52 wow....musze powiedziec ze podziwiam wszystkich ktorzy jzu sie ucza do matury...ja zdawalam w tym roku i tak na serio zaczelam powtarzac material tak w okolicach koniec marca/poczatek kwietnia jak juz strach zaczal zagladac w oczy :-)tak ze gratuluje samozaparcia :-)obyscie tylko nie stracili tego zapalu do nauki.pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
arib Re: Przygotowywania do matury 14.08.04, 11:08 Ja nie uczyłam się przed maturą w wakacje....... i bardzo dobrze. W roku szkolnym okazało się, że właściwie z całej matury mogę być zwolniona...... A wakacji nie żałuję:) Odpowiedz Link Zgłoś