Dodaj do ulubionych

Przygotowywania do matury

20.06.04, 22:46
od kiedy zaczynacie ?
od wrzesnia, juz sie uczycie regularnia a potem tylko powtorzycie czy
zostawicie wszystko na ostatnia chwile? :]
pytam bo musze ulozyc plan dzialania ;p
Obserwuj wątek
    • anexaa Re: Przygotowywania do matury 21.06.04, 19:03
      Ja już zaczynam powtarzać sobie w lato materiał, póżniej się pewnie nie wyrobie
      • reward Re: Przygotowywania do matury 02.08.04, 15:57
        anexaa co zamierzasz zdawać na maturze ?
        ile przedmiotów ?
    • blackalexia Re: Przygotowywania do matury 24.06.04, 21:40
      Ja mam zamiar w wakacje troszeczke powtórzyć materiał z polskiego i przeczytać
      kilka lektur, pouczyć się słówek z angielskiego, jakieś testy porozwiązywać,
      zapoznać sie szczegółowo z materiałem obowiązujcym do matury z informatyki i
      zdecydować czy będę ją zdawac:) Mam nadzieję że uda mi się coś z tego zrobić LOL

Pozdrawiam:)
    • evangeline Re: Przygotowywania do matury 03.08.04, 12:42

ja w sumie to zcazynam juz... skonczylam intensywny kurs anglika, czytam ksiazki historyczne... a poza tym bawie sie;) jak to na wakacjach;) trzeba sie wyluzowac, zeby w roku szkolnym miec duzo sily;)
    • istustaja Re: Przygotowywania do matury 04.08.04, 07:56
      Chcecie rady osoby, która maturkę (co prawda "starą") ma już za sobą? W szkole
      na pewnno będa wam robić powtórki co jakiś czas (np. z polskiego jakieś testy z
      epok). Jeśli będziecie je zaliczać na bieżąco to optymalnie jest się zacząć
      uczyć (powtarzać) tak na dobre po studniówce. 100 dni wystarczyło w sam raz :-)
      Dodam, że ja zdawałam z 4 przedmiotów w tym:
      - 1 "rozszerzony"
      - 1 więcej niż podstawowy a mniej niż "rozszerzony"-> fiza: rachunek całkowy
      jak ktoś chciał, ale to czego uczyli na poziomie podstawowym starczyłoby
      maksymalnie na 2 ;(
      - 2 przedmioty podstawowe

czyli 5 egzaminów (u nas polski ustny i pisemny to był zupełnie inny zakres
      materiału...)

A jak ktoś chce zdawać np. rozszerzoną fizykę, (biologię) to musi też znać
      matmę (chemię) na poziomie rozszerzonym, więc to wcale nie jest taki proste.

I taka mała dygresja: cieszcie się, że piszecie "nową", przynajmiej uczelnuie
      będą brały pod uwagę na jakim poziomie zdawaliście maturę - bo przy "starej"
      nie wszędzie tak było niestety ;(
    • sunday.morning Re: Przygotowywania do matury 07.08.04, 19:25
      ha! a ja zaczęłam przygotowania dwa tygodnie temu ;)) czytam książki (nie tylko
      lektury), w tym lektury historyczne, zaczęłam robić zaległe testy z
      angielskiego, które walały się u mnie po domu od jakiegoś roku :)
      • karolla9 Re: Przygotowywania do matury 14.08.04, 10:52
        wow....musze powiedziec ze podziwiam wszystkich ktorzy jzu sie ucza do
        matury...ja zdawalam w tym roku i tak na serio zaczelam powtarzac material tak
        w okolicach koniec marca/poczatek kwietnia jak juz strach zaczal zagladac w
        oczy :-)tak ze gratuluje samozaparcia :-)obyscie tylko nie stracili tego zapalu
        do nauki.pozdrawiam i zycze powodzenia
    • arib Re: Przygotowywania do matury 14.08.04, 11:08
      Ja nie uczyłam się przed maturą w wakacje....... i bardzo dobrze. W roku
      szkolnym okazało się, że właściwie z całej matury mogę być zwolniona...... A
      wakacji nie żałuję:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka