Dodaj do ulubionych

Matura j. polski; problem z tematem :(:( HELP

01.12.04, 15:17
Witam wszystkich maturzystów, mam problem z tematem

"rewolucja społeczna jako sposób przemiany świata. Jak tę ideę komentuje
literatura?"

Prosze o każdą pomoc co do tego tematu!!

HELP ME!!! HELP ME!!! HELP ME!!! HELP ME!!! HELP ME!!! HELP ME!!! HELP ME!!!
Obserwuj wątek
    • abi.gail oto help:) 01.12.04, 19:54
      Możesz się oprzeć na następujących utworach: "Nie-boska komedia" Z.
      Krasińskiego, "Przedwiośnie" S. Żeromskiego, "Szewcy" S.I.Witkiewicza, "Folwark
      Zwierzęcy" Orwella, "Tango" Mrożka. Zacznij od przeczytania wszystkich tych
      utworów, a ciąg dalszy nastąpi:)
      • nodrags1 Re: oto help:) 14.12.04, 18:29
        wiesz ja bibliografie to mam ja bym potrzebowal cos wiecej! Nie jestem za dobry
        z polaka i dobrze by bylo jak by ktos mi zrobil gotową prace na ten temat! albo
        cos w tym stylu!!

BARDZO WAS PROSZE POMORZCIE!!!!!!!!
        • tawananna Re: oto help:) 19.12.04, 20:29
          LOL. Myślisz, że ktoś Ci napisze gotową pracę tak z czystej dobrej woli, za
          darmo? Albo pisz sam (i ew. proś w Internecie o radę w konkretnej kwestii),
          albo znajdź kogoś, kto zrobi Ci to za pieniądze i bez marudzenia.
    • adam_grzyb Re: Matura j. polski; problem z tematem :(:( HELP 15.12.04, 16:59
      witam! tu sytuajca jest prosta:
      przede wszystkim: "Przedwiośnie", moze cos z "nie boskiej komedii" hmmm, co
      wiecej? a kto wogole takie durne tematy zadaje?? teraz powinni uczyc - praca z
      tekstem, a nie glupotami sie zajmowaac
      • nodrags1 Re: Matura j. polski; problem z tematem :(:( HELP 28.12.04, 17:28
        skoro to takie proste to daj mi wieksze wskazowki!! jakie fragmenty wziasc itp.
        jak wogule zaczac ten temat!! prosze o pomoc!! bo a duzo czasu mi nie
        zostalo!!!!

HELP ME!! HELP ME!! HELP ME!! HELP ME!! HELP ME!! HELP ME!! HELP ME!! HELP ME!!
    • junkers_gdynia Re: Matura j. polski; problem z tematem :(:( HELP 27.12.04, 21:01
      Motywy, gotowce, ściągi, materiały do przygotowania się... etc. zapraszam
      wszystkiego ponad 600 Mb w BARDZO DOBREJ CENIE! ZAPRASZAM

www.allegro.pl/show_item.php?item=37891925
    • dori7 Re: Matura j. polski; problem z tematem :(:( HELP 02.01.05, 05:21
      Z takim tematem nie pytaj na forum, tylko lec od razu do szkolnej biblioteki,
      zlap pierwszy lepszy slownik tematow czy motywow literackich, znajdziesz w
      kazdym haslo "rewolucja" z przegladem najwazniejszych dziel literackich.
      Problemem jest jedynie wybor z tego ogromu materialu i jakies sensowne ulozenie
      calosci :))
    • widelka1 Re: Matura j. polski; problem z tematem :(:( HELP 26.01.05, 16:25
      no więc ściągnij sobie z internetu ja tak zrobiłam teraz tylko zapoznac sie z
      tekstem acha wy robicie jakies specjalne prezentacje bo jezeli jest temat z
      samej literatury to facetka od polskiego mówiła ze przeciez nie trzeba tylko
      zreferować na ten temat ...a nie kurde przychodzić z kompem czy jakimis
      nagraniami ...
      • zia86 Re: Matura j. polski; problem z tematem :(:( HELP 19.02.05, 20:52
        No tak, temat z samej literatury ale przecież literature również możesz
        zilustrować. Obrazami, muzyką etc. Pomyśl, wysłuchujesz dwóch referatów na
        podobnym poziomie jeden ilustrowany drugi nie, który bardziej zapada ci w
        pamięć? A co za tym idzie za który dasz wiecej punktów? Tutaj trzeba to brać na
        zdrowy chłopski rozum. Komisja wysłuchuje multum różnych wypowiedzi, trzeba
        zrobić coś, żeby to własnie twoja prezentacja była jak najlepeij pamietana...
        Ale rób jak chcesz, ja tylko doradzam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka