Dodaj do ulubionych

matematyka jedno wielkie przegiecie!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 11:38
czy oni na glowe upadli co to za zadania byly??? znowu poraszak jak na
probnej???
Obserwuj wątek
    • Gość: pani_dj Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.05.05, 11:39
      przegiecie to malo powiedziane.
      tam nie bylo nic prostego rpzeciez!
      • Gość: gość Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 11:50
        Chory kąt dziki kat!!! Ci ktorzy to ukladali sa niepowazni!!! Matura z matmy to
        jedna wielka porazka!! Wiem ze nie zdam :/ :,(
        • Gość: bm Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.beskid.net / *.beskid.net 09.05.05, 11:54
          No i co teraz ? bedziemy siedzieć przez pół roku i pić ?
          Bo nie wyobrażam sobie żebym miał na coś chęć.
          Przez 2 godziny zepsułem sobie ładną cześć życia.
          Miałem dość ciekawe plany - a teraz ?
          Modlić się żeby w styczniu zdać - i modlić się bo 3 miesiące korepetycji zdały
          się na nic.

Co teraz ??
          • Gość: maturzystka:) Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 11:57
            ja chodzilam przez rok na korki i chyba tez wszystko poszlo na marne!! u mnie w
            budzie byla babka z oke i okazalo sie ze to moja nauczycielka z gimn!! wiem
            gdzie mieszka chyba to jakos wykozystam hihi;)))
          • another_story Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! 09.05.05, 11:57
            Spokojnie, może tylko się Wam wydaje, że była taka straszna...
            Nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy pół Polski oblewa jeden egzamin.
            Zobaczycie, będzie dobrze.
            • Gość: Gość Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.beskid.net / *.beskid.net 09.05.05, 12:00
              przydała by się jakaś mocna ręka, żeby coś zrobić - rewolucja lub petycja
              chociaż.

Ja chce widzieć wystąpienie CKE !

I całą Polska płacze ...
              • Gość: Buntowniczka! Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: 80.244.140.* 09.05.05, 23:27
                Ja sie zdagdzam! już tu pisałam trochę o tym... jakieś strajki... petycja nic
                nie da... pisałam przed chwilą do CKE! Ciekawe co mi odpiszą i czy w ogóle
                odpiszą...
            • Gość: milosz Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 09.05.05, 12:33
              :( super:/ pfffffffff brawo egzaminatorzy! ....zadania/na moiere
              czarnobyla.....rocznik czarnobyla...oble3a mature masowo
              • Gość: maturzystka:) Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:35
                bardzo dobre zgadzam sie z toba!! w koncu na to czekali aby nam dowalic i
                pokazac kto jest gora!!
            • Gość: dzidzia Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.torun.mm.pl 09.05.05, 13:22
              Ja zdawalam z matmy dzis i wierzmi jest to mozliwe zeby wiekszosc ludzi oblala
              :-/ chyba juz troche ciekawsza byla probna byla bardziej zrozumialam ale te na
              bank nie zdalam
              • Gość: asa Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: 82.160.110.* 09.05.05, 15:07
                A ja myslalem ze tylko mi tak slabo poszlo ale widac nie tylko mi, ale marne to
                pociweszenie. Czykawe jaki bedzie raport z CKE ze polowa oblala :(:(:(????
                Ze to byla pomylka ze zadania byly latwe tylko my sie nie nauczylismy :/
              • Gość: WQRWIONA Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.barlinek.sdi.tpnet.pl 10.05.05, 17:35
                wiecie co? wqrwiacie mnie! <tzn ci, którzy sie tak wymądrzają>... JEŚLI
                WIEKSZOŚĆ OSÓB TWIERDZI, ŻE MATMA BYŁA TRUDNA TO QRWA BYŁA! Z RESZTĄ TO NIE
                MOŻLIWE, ZE TYLE OSÓB JEST TĘPYCH A JEDEN IDIOTA PIE.. ŻE WSZYSTKO BYŁO
                PROSTE I NIECH INNI LICZĄ NA SZCZĘŚCIE :/ TEZ ZDAWAŁAM WCZORAJ MATME... MIALAM
                ZAJEBIŚCIE OSTRĄ MATEMATYCZKE I MIALAM U NIEJ 4.. ALE TA MATURA BYLA NA SERIO
                TRUDNA I SAMA OBAWIAM SIĘ ZE NIE ZDAM I MODLE SIE TYLKO O TE CHOLERNE 15 PKT. I
                TACY PEWNI SIEBIE LUDZIE NIECH LEPIEJ WSADZĄ MORDY W KUBEŁ I NIE ODZYWAJĄ SIE W
                OGÓLE BO ZAŁOZE SIE, ŻE TO WŁASNIE ONI NAJBARDZIEJ SIE PRZEJADA JAK POZNAJA
                SWOJE WYNIKI :P
          • kanapkazserem Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! 09.05.05, 12:01
            bm- ja wiem ze nie czas na zarty ale nie bedziesz pic przez pol roku bo Cie
            wczesniej do wojska wezma :]
            • Gość: beno Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:25
              ta matura to taki shit ze szok!! qwa te zadania to z kosmowu wzieli! z checia
              bym ich wszystkich pozabijal... tych cw..i garbatych!
          • Gość: Kabuto Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.05, 20:23
            I wszyscy sie teraz dopiero obudzili...Moze warto zeby matura byla taka trudna,
            zeby jednak studentami nie byly glaby, i zeby ta polska mlodziez troche
            realniej (jak dawniej) podeszla do zycia. Ja pisalem, zadowolony nie jestem,
            ale co zrobic. Sam nie jestem.
        • Gość: smutna:( Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 14:02
          Tak zgadzams sie z wami wszystkimi ta matura z matmy to bylo przegiecie ktore
          dla mnie i z tego co widze nie tylko dla mnie jest zamknieciem drogi na studia
          i czkanie na poprawke!!!JESTEM ZAKAMANA!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: wiki Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.05, 13:20
            POPIERAM!!! maturka była za kozmozu... masakra. wicie zdałam na bank ang. pol.
            histe i wos ale matme miałam jako obowiązkowoą i matura nie zdana Qrwa to jest
            porąbane. ale testy ukladał podobno jakoś megaspec z uniwerku warszawskiego.
            dupek pewnie ulożył zadania na kolokwium a nie na mature. do diabła z takimi!!!
            tysiące młodzieży polskiej ma spieprz... życiwe przez takich debili
            pozdro nara:(
            • Gość: tyszkens Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.itpp.pl 22.05.05, 22:47
              ... ludzie jestescie niepoważni. Całe sześ semestrów miałem 3 (raz 2) z matmy w
              średnim warszawksim liceum, a podstawową matme na 100% napisałem. Nie wiem jak z
              roz. bo banalna nie była... stwierdzenie, że twórca testu pogrzebał szanse
              dostania sie na dobre studia wielkiej liczbie maturzystów jest co najmniej
              śmieszne... pomyślcie czy w ogóle zasługujecie na bycie studentami, matura nie
              jest dla każdego, ma byc wyróżnieniem zdobytym ciężką pracą a nie świstkiem
              papieru dla pierwszego lepszego głąba!!! hmm... może wy poprostu jesteście
              głąbami:)
              • Gość: matt Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.05, 00:26
                W jaki sposób napisałeś na 100%? Miałeś dobrego nauczyciela, uczyłeś się z
                dobrych książek czy miałeś korki?
        • Gość: załamany Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 07:02
          jedyne czego teraz żałuje to że zdawałem matme, chodziłem do klasy hum, matme
          zdawałem jako 3 przedmiot obowiązkowy, raczej nie będzie 30% co to właściwie
          było? Większość osób jest teraz załamana.Polski i angielski były mi potrzebne
          były na uczelnie ) poszły mi super. A matma, która właściwie do niczego nie
          byłam mi potrzebna zawaliła mi całą maturę. Nie mam do siebie pretensji,
          naprawdę dużo uczyłem sie tej majcy i co .... lipa. Zastanwaiam się teraz jaki
          przedmiot zdawać w styczniu i co robic przez rok?????????
          Przez jakiś czas mogę zapomnieć o wymarzonych studiach na UJ
          • Gość: :O Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 09:59
            co za łoś , jak można wziąść sobie przedmiot obowiązkowy , z którego nie czułes
            się pewnie , tą matme mogłeś wziąść na rozszerzoną i po prostu do rozszerzonej
            nie podchodzić - 0% , ale miałbyś mature zdaną :O
        • krociech Okropność! Jak oni tak mogli! Przecież teraz 23.05.05, 19:48
          zdadzą tylko najlepsi! Co za NIESPRAWIEDLIWOŚĆ!
          • Gość: mar Re: Okropność! Jak oni tak mogli! Przecież teraz IP: 213.25.171.* 17.06.05, 09:42
            tylko silnych los obdarza hojnie ...
      • Gość: Kamil ...to jeszcze nic.... IP: 80.51.180.* 12.05.05, 19:03
        Matura z matematyki to jeszcze nic!!! Lecz tak jak wypowiedzial sie jeden z
        gosci nie bylo tam nic prostego! Jednak chcialem zwrocic uwage na INFORMATYKE!!
        To byl dopiero kosmos! Pierwszy arkusz praktycznie nie do zrobienia w calosci!
        Byl tak trudny ze mialem ochote wyjsc po 30 minutach! Jednak malo tego na to
        wszystko mielismy tylko 90 minut! Zastanawiam sie kto ukladal te zadania! Ale
        chcyba jakis kompletnie popie******* idi***!!!! 2 arkusz byl podobnie trudny
        jednak dalo sie cos zrobic! Co lepsze ogladal to moj kolega, ktory studiuje na
        politechnice w Krakowie i niektore zadania bierze wlasnie na 2 roku studiow!!!
        Pragne tylko podziekowac w imieniu swoim jak i pewnie wielu zdajacych za tak
        fantastyczny system edukacji w naszym kraju, jak rowniez CKE za idiotyczny
        popis tego co moga zrobic z uczniami!!!
      • Gość: mesc Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.kijowska.waw.pl 14.05.05, 02:11
        NIE PRZESADZAJCIE!!! MIMO ZE SAMA NIE ZROBILAM WSZYSTKICH ZADAN, BO 1 MAM ZLE, A
        1 NIE WIEDZIALAM JAK, TO UWAZAM ZE MATMA BYLA NAPRAWDE PROSTA W POROWNANIU DO
        TEGO CO BYLO W GRUDNIU. OGOLNIE NIE SPODZIEWALAM SIE, ZE BEDZIE AZ TAK LATWO.
        BYLY TO RZECZY PODSTAWOWE, ABY ZALICZYC WYSTARCZYLO PRZECIEZ OK. 4 ZADAN. NIE
        PRZESADZAJMY JUZ... PRZEZ 3LATA LICEUM MIALAM SPORO 2 Z MATMY, MOZE TEZ DLATEGO,
        ZE BYLAM W MAT-FIZIE, ALE UWAZAM, ZE TERAZ POZIOM PODSTAWOWY BYL DOBRZE
        ZROBIONY. ALE ROZSZERZONY - TU JEST DOPIERO PRZEGIECIE...JAK ZALICZE TO BEDZIE
        SUPERRRR, A JAK NIE TO CHYBA MNIE TO NIE ZASKOCZY...aLE CO JA MOGE ZROBIC, PODST
        DLA MNIE LATWY, ROZSZERZ TRUDNY, TO CZY JA POWINNAM PRZYSTAPIC DO MATURY Z AMT
        NA POZ.ROZSZERZON.?!
        ZYCZE POWEDZIENIE WSZYSTKKIM MATURZYSTOM, BEDZIE DOBRZE ;)
    • Gość: kalvin Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 09.05.05, 11:59
      albo zrobia losowanie kto zda albo kto nie, ta matura byla okropna skozda gadac
    • Gość: matematyk Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 11:59
      jak umiecie jedynie liczyc na szczescie, to nie dziwcie sie, ze nie zdacie
      matury z matmy!
      • Gość: bm Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.beskid.net / *.beskid.net 09.05.05, 12:01
        Trzech miesięcy pracy, nie nazwał bym szczęściem.
        Dziś rano byłem pewny siebie - już nie jestem ...
      • Gość: pani_dj Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.acn.waw.pl 09.05.05, 12:11
        panie matematyku geniuszu,
        liczyc na szczescie kazdy glupi potrafi.
        ja liczylam na to ze w zakresie podstawowym bedzie cos co potrafic bedzie
        umiala zrobic osoba majaca 3h matmy +1h korkow przez 3 lata. i sie przeliczylam.
        robilam testy, wychodzily mi.
        zrobilam mature..nie wyszlo.
        co ja mam teraz robic do stycznia?!
        sluchac takich wymadrzajacych sie pacanow jak ty?
        • Gość: kalvin Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 09.05.05, 12:21
          matematyk: 3h w tygodniu mamty to malo, a jeszcze nikit sie nei spodziewal takich pytan to co bylo na probnej bylo latwiejsze od tego co dzis pisaleismy!!
        • Gość: matematyk Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:22
          moim zdaniem zadania byly ok. co prawda z jednym mialem troche klopotu i nie
          wiem na 100% czy wynik jest dobry, ale lepsze to niz zadania bylyby bardzo
          proste i prawie wszyscy napisaliby wszystko i ci bardzo dobrzy i ci sredni.
          dzieki temu jest jakas selekcja i ci gorsi dostana mniej punktow. jednak
          oplacalo sie wlozyc troche wysilku i sie przylozyc. na tym forum wiekszosc
          uwaza, ze matura "sama sie napisze" i ze tydzien wystarczy, by sie wszystkiego
          nauczyc. moze dlatego, ze ustne byly az tak luzackie i dlatego wiele osob
          myslalo, ze pisemne tez beda bardzo proste. mimo wszystko nie zalamujcie sie,
          teraz myslcie o nastepnych przedmiotach, a nie o tym co bylo - bo przeszlosci
          sie juz nie zmieni, a przyszlosc mozna.
          • Gość: maturzystka:) Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:32
            jestes jakism nie normalnym kujonem!! jak czytam takie rzeczy to modle sie o
            aborcej dla takich snobow ja TY!!!!!!!!!!
            • Gość: matematyk Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:37
              zaluje teraz, ze nie poszedlem na rozszerzony. a placzliwych miernot co sie
              uzalaja nad soba mi nie zal. tyle w tym temacie z mojej strony.
              • Gość: maturzystka:) Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:38
                i w tv wlasnie pokazjua taki cw..i jak TY!!!!!!!!!
            • Gość: *** Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.gostyn.com / *.intergostyn.pl 09.05.05, 18:26
              Skoro była taka łatwa wedlug niektorych to sorry ale czy wszystki te osoby co
              nie mogly wyliczyc to glaby???? No przepraszam bardzo ale to hcyba cos nie tak
              jest z tymi co takie zadania wymyslajha na mature !!!! Uwazalam ze umiem
              matematyke ale po dzisiejszym dniu zmieniam zdanie , a tak wogole to my nie
              rozwiazujemy na matematyce takich zadan, wiec z laski swojej niech ci co to
              wymyslili patrza tez na to jakim sposobem my sie uczymy jej na lekcjach !! Do
              dupy z taka matura !!! po co sa 2 poziomy skoro nawet podstwowy jest tak
              trudny ?? mogl byc poziom rozszerzony i mega rozszerzony ! Dziekujemy CKE za
              pol roku wolnego chociaz osobiscie nie jestem z tego wzgledu szczesliwa :(
            • Gość: maturzysta Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 10:40
              Maturzystka ale mu dowaliłaś z tą aborcją :D Sie uśmiałem troche i na chwile
              zapomniałem o tej koszarnej matematyce!! To zadania były porąbane!! Mój
              matematyk to by ich w życiu nie wyliczył (miałem to nieszczęście że przez 2
              lata uczył mnie gość który nie umiał wyliczyć zadań z książki, pisał odpowiedzi
              z tyłu i dopiero mając wynik liczył zadanie, sprawdziany sprawdzał z zeszytem w
              którym miał rozpisane wszystkie działania do podanych zadań... po prostu
              idiota). Protesty nasze i rodziców na zebraniach i prośby o zmianę nauczyciela
              nic nie dały... Chodziłem przez 4 miesiące, przed maturą na korki liczyłem
              zadania i mi całkiem, całkiem szło :) poszedłem na mature bez jakiegoś hura
              optymizmu ale w miare spokojny i co?? Wyszedłem załamany :( Co z tego, że
              zaliczyłem ustne, myśle że polski i angielski pisemnie też zdałem jak nie
              zalicze matmy!! Rok cały w d**ie.
              • Gość: niematurzysta Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.torun.mm.pl 11.05.05, 15:54
                Ja tam na szczescie matury z matmy nie zdaje (tak w ogole to matura czeka mnie
                dopiero za rok) ale z tego co widziałem, to głównie są zadania z trescia. My
                jednak tego typu zadan w ogole nie robimy na lekcjach, bo nasza matematyczka
                twierdzi, ze zadania z treścią to są zadania dla ludzi o niższym ilorazie
                inteligencji a my będziemy robić tylko takie typowo matematyczne przykłady z
                ksiązki, bez jakiegokolwiek zastosowania w praktyce, opatrzone na dodatek dwoma
                gwiazdkami. Nauczycielka ciagle mowi, ze na maturze to beda takie glupie
                zadania z trescia bo oni (czyli CKE) sie ciagle tego czepiaja, ale my ich nie
                bedziemy robic bo jestesmy na to za madrzy. Niestety, po chwili robienia zadan
                z ** okazuje sie, ze nawet nauczycielka nie umie ich policzyc, w koncu
                stwierdza, ze nie chce sie jej dluzej nad tym myslec i mamy sobie to sami
                zrobic w domu. Normalna porazka.
                • phaxaq Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! 12.05.05, 18:20
                  Brecht jak ciul :-)))
                • Gość: ??? Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:44
                  To jest właśnie to!!Poziom naszych nauczycieli jest przerażający...i kto nas
                  uczy??Idioci...a później my mamy zdawać mature z matematyki na takim poziomie?
                  Powracajac do tematu probnej matury z matmy...gdyby na niej byl taki egzamin
                  jak teraz, pewnie polowa albo nawet wiecej ludzi by z niego zrezygnowala, albo
                  by sie powaznie wziela do roboty zeby ten egzamin zaliczyc!!A tak nas zrobili w
                  konia i na koniec szkoly dali nam porzadnego kopa w dupe, ktorego bedziemy
                  pamietali do konca zycia...bedzie to nasza najwieksza porazka, ze dalismy sie
                  wrobic, a nie ze niezdalismy!!BO TO CO ONI Z NAMI ZROBILI TO POPROSTU W GLOWIE
                  SIE NIE MIESCI...i nauczyciele i cke...ale coz wiecej pisac. Winni jestesmy
                  wszyscy...my, nauczyciele i cke. Ale w wiekszosci CKE, ktore nas wrobiło do
                  granic wytrzymałości!!!Niech teraz za to odpowiadaja...i zrobia nam poprawke w
                  sierpniu!!
          • Gość: bm Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.beskid.net / *.beskid.net 09.05.05, 12:40
            W takim razie gratuluję Ci szkoły.
            Bo pewnie nie tylko Ty nie miałeś problemów z matura.
            Będzie trochę ludzi którzy dostaną dużą liczbę punktów.

No ale co - wsadzą was na kilka Uniwersytetów. A reszta ? Upadnie ? Kto będzei
            płacił za inne uczelnie ?

Już współczuje dyrekcjom ...
          • Gość: Maturs Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:34
            Zgadzam się z tym, chociaz matura mi wcale dobrze nie poszła :(. No cóż teraz
            została jeszcze fiza. Mam nadzieje, że nie dadzą trudnych zadań. Na próbnych
            były banały. Te zadania które rozwiazywałem w ksiązkach do matury miały o wiele
            niższy pozim. Ksiazki kłamią!!
          • Gość: dajing Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.copyservice.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:28
            chodzilam do mat-infa, 5 godz matmy tygodniowo + przez ostatni rok 2 godz
            korkow.. testy z podst robilam zazwyczaj ok. godziny na srednio 95% a z rozsz -
            1,5h na jakies 85-90% uwazam, ze bylam dobrze przygotowana.. i co..? jak z
            rozszerzonej dostane 60% to bede skakac z radosci.. (z podst licze na ok 84%)
            tylko, ze obawiam sie, ze z takim wynikiem na AE do Krakowa nawet nie mam po co
            papierow skladac.. :/ zadania nie byly dla mnie bardzo trudne, ale zrobilam pare
            glupich bledow (mysle, ze to przez to, ze bylo troszke za malo czasu.. +
            wiadomo, stres..). nie zdaje juz nic wiecej.. w ciagu tych 2,5h rozszerzonej
            matmy zmarnowalam sobie cale zycie.. :/
          • Gość: Dieciak z klasą Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: 212.106.29.* 11.05.05, 15:27
            Tzn. ja choć wygrałem dzieciaki z klasą 10 lat temu miałem spore problemy z
            serwetką, kapitałami, płytami, pomyliłem sie w wariancji o dziwo zjebałem
            pierwsze zadanie bo po odaniu czarnej stej postaci wyjołem białom czy tam
            odwrotnie i kurtki tez zepsułem a wrozszerzonym to pierwsze tak te kosinusowo
            sinusowe nie, te z trojkotnem i trapezem to chyba kazdy zrobił, ostatnie i
            przedostatnie wiedziałem jak zrobic tylko rachunki rachunki i jeszcze raz
            rachunki a tak wogle tak krotkmi okresie casu nie mozliwe jest zrobic tyle
            rachunkow bezbłednie.
        • Gość: kuba przeginacie IP: 212.244.85.* 09.05.05, 16:29
          porownujac mature ta z probna, powinniescie podawac wojewodztwa - to po
          pierwsze, bo rozszerzona na probnej byla duzo trudniejsza z lomzy niz z
          gdanska. wiem, bo robilem obie. gdanska bez problemu, moja - trudniejsza.
          a co do tej matury, to byla do zdania.
          trzy miesiace to nie jest duzo. ja chodzilem 5-6, a inni jeszcze wiecej. trzeba
          tez duzo pracowac samemu, jednym to wychodzi lepiej, innym gorzej, ale nie
          zycze sobie, zeby ktos mnie nazywal pacanem, tylko dlatego, ze poszlo mi lepiej
          niz im.

p.s. to nie byla moja wypowiedz wczesniej, ale utozsamiam sie z tamta osoba, bo
          moim zdaniem ma po prostu racja, a pacana to sobie mozesz ...
      • agatpromyk Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! 10.05.05, 13:33
        nie sadze zeby az tyle ludzi liczylo na szczescie niektorzy sie uczyli a to i
        tak okazalo sie za malo, wiec bez takich moze, normalne ze ludzie sie boja nikt
        nie chec siedziec caly rok w domu
        • Gość: Renia Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.fnet.pl 11.05.05, 19:08
          nie musisisz siedziec w domu! mozesz isc do pracy chociażby!!!:) pozdro
        • Gość: edythka Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 20:46
          moim zdaniem to kazdy ma prawo ponarzekać, ale niestety nic to nie zieni...sama
          nie jestem zadowolona z tego co napisalam, tylko jakos wole zosatwic to dla
          sibie, ale wcale nie neguję postaw tych ludzi, ktorzy tutaj na forum piszą,że
          boją się,że mogą nie zdać...to jest normlane...ja w pewnym moencie tesh
          zaczęlam sie bać,ze mogę nie zdać...i to wcale nie jest prawdą,że osoby, ktore
          się boja o swoje wyniki nic nie robiły tylko czekały aż "matura się sama
          napisze" (jak to ktoś jush wczęsniej tak napisał)! ja przez cale liceum mialam
          5 z matmy i nie bylo to wcale 5 za "piękne oczka"...poza tym przez ostatni rok
          naprawdę duzo pracowalam przez raptem 5 miesięcy wyliczyłam ponad 1000zadanek,
          nie moowiąc o tym co w skzole przerabialiśmy...i wcale nie jest mi wesoło przez
          tą maturę...a poza tym kazdy ma prawo wyrazić swoja opinię tutaj i wydaje mi
          sie że nie powinno być żadnego oskarżania ludzi o to ze nic nie robili a teraz
          narzekaja na matematykę! każdemu może się noga powinąć , żałosne jest jedynie
          to,ze od marnych 4,5h zalezy nasza przyszłośc...
          • Gość: lol Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 10:10
            a ja miałam 2 z maty ;]i jak patrzyłam na arkusz odpowiedzi to z 80% z
            podstawowego będe miała i z 60% z rozszerzonego , ocena o niczym nie świadczy ,
            a cos mi się nie chce wierzyć ,ze zrobiłas tyle zadań , bo ja zrobiłam z
            Kiełbasy z 2 części wszystkie około 1500 i one się powtarzały z maturalnymi !!
            matematyka to schemat !! No chyba ,że robiłaś zadanka z tej samej ksiązki co na
            lekcji to masz zonka ;]
      • Gość: rose Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: 217.97.128.* 11.05.05, 00:30
        JEDNA WIELKA KATASTROFA!!!!!!!!
    • Gość: grr Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:10
      zrobilam duzo roznych arkuszy!! to byl najgorszy..... a najwazniejszy.....
      • Gość: :( Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:15
        I tak własnie od tych cholerny 2 godzin zależała nasza przyszłość:( kazdy miał
        jakies plany:/ a teraz?chyba bedzie planować co bedzie robić przez najbiższy
        rok:( cała ta matura to jedna wielka POMYŁKA!!!!!!!!
      • Gość: wrrrrrrrrrr Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:16
        nie zdawalam matmy ale juz zacynam sie bac co bedzie na innych arkuszach!!!
        • Gość: dziubas Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.05.05, 14:31
          ja tez..jak czytam te komentarze to juz sobie wyobrazam co nam dowala na
          fizie.......:////
          • Gość: aniwia Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.tnp.pl / *.tnp.pl 10.05.05, 15:01
            elo nadazie wole nie myśleć o fizyce która nas czeka, jak bedzie taka jak matma
            to będzie ciężko, powiem wam że z matmy nigdy nie miałam problemów-konkursy
            olimpiady,a powiem wam też że serio było bardzo ciężko jeśli ktoś nie miał
            szybkości to po prostu zabrakło mu czasu, serwertke robiłam przez ostatnie
            10min, każdy z was zrobiłby pewnie te zadania gdyby miał 2razy więcej czasu ema
            głowy do góry
      • Gość: maturzystka:) Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:18
        chyba tylko pozytywnie moga myslec ci korzy tego nie pisali!! a "pan" matematyk
        przegina - chodzilam na korki 2 razy w tyg po 2 godz i co....??? kto ukladal te
        zadania??? hmmm moze za 10 lat tez bede myslala ze matura byla latwa .........
        ktorz to wie narazie poraszka na calej lini... wszystkie plany poszly sie
        wieszac pol roku gnicia i czekania na nastepna sesje i kolejne cudowne
        zadania?? trzeba cos z ta NOWA MATURA zrobic!!tylko co my takie szaraki
        mozemy...??
      • Gość: Add Jakie przegiecie?! Proste było... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:48
        Próbnych egzaminów z matmy (a miałem ich w szkole z siedem...) nawet nie umiałem
        zdążyć do końca rozwiązać w ciągu tych dwóch godzin. A ten rozwiązałem w 100
        minut i jeszcze mi 20 minut na sprawdzenie zostało :P

A przyznam się szczerze, że się w liceum do maty w ogóle nie przykładałem...
        Ledwo piątkę na koniec wyciągnąłem... No ale zobaczymy, jak mi poszło. Może się
        cieszę przedwcześnie ;) Choć moim zdaniem CKE wyciągnęło wnioski z
        ogólnopolskiej klęski matur próbnych (dlatego utajnili wyniki...) i napisali
        łatwiejsze zestawy teraz ;]
        • Gość: maturzystka:) Re: Jakie przegiecie?! Proste było... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:35
          coooo?? przepraszam mamy jakiegos lekarza na forum kolega chyba zle sie
          czuje??? nie tak ogolnie to gratulki ze tak dobrze ci poszlo ale ja nie jestm
          prymusem jak ty nie mialam 5 i stwierdzam ze egzamin byl trudny yl na poziomie
          osoby z bdb a nie tylko tacy pisali ten test!!!
        • Gość: Jarek Matura była banalna- poziom podst. IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 18:41
          Matura była banalna:). Chodzę do jednego z krakowskich liceów. Ale wiem że
          matmy trza się ucztć dużo...Ja na nią poświęciłem 2 lata i teraz mam wszystkie
          zadania dobrze:) ale npewno coś utną za założenia:) Oby mało liczę na 95%:)
          Pozdro:)
          • Gość: korek Re: Matura była banalna- poziom podst. IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.05, 11:48
            chyba ci sie temat pomylil.... to nie ta dzidzina, chcesz sie chwalic to gdzies indziej prosze, bo mi sie cisnienie dzwiga ja cos takiego czytam, zle nie zycze, ale takim jak ty to najczesciej miny opadaja na wynikach wiec sie tyllko nie przelicz.... mialam 5 przez wszystke lata i kumam matme ale nie osmiele sie powiedziec ze to byl BANAL, no ale coz, na szczescie nie urodzilam sie takim dzwonem i dobrze mi z tym, moze ne zdam, moze wyciagne te zalosne 15 punktow i moze tacy jak ty nazwa mnie pacanem lub glabem, ale przynajmniej nie jestem dzwonem, ktory ma muchy w nosie
            • Gość: bubu Re: Matura była banalna- poziom podst. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 21:28
              co jak co, ale zeby muchy w nosie?! no to sie nie godzi. ja matmy nie zdawalem, ale mialem niemile spotkanie z fizyką. żadnego zadania z równią, same jakieś głupoty i ... ach szkoda gadac po prostu
      • Gość: xddj Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 00:35
        Może pytania nie były kosmiczne, ale 120 min na podstawowym i 150 na
        rozszerzonym to za mało czasu na takie zadania, jakie były na maturze. Ja
        skończyłem liceum z oceną celującą z matematyki, na próbnej maturze poszło mi
        rewelacyjnie, a tu na prawdziwej maturze porażka. Prosty błąd na początku
        zadania typu 2+2=5, jakieś rozkojarzenie to dla osoby, która zna sposób
        rozwiązania zadania od razu po zapoznaniu się z jego treścią, może oznaczać 0
        pkt. Tutaj nie ma czasu na sprawdzanie poprawności prowadzonego zapisu. W
        stresie, w pośpiechu człowiek popełnia najprostrze błędy. Chcę tylko
        pogratulować CKE udanej matury. Udanej bo na miarę III Rzeczpospolitej
        Polskiej. Jaki kraj taka matura. Nie martwcie się, ktoś za tą maturę wyleci z
        roboty :-)
    • edka200 Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! 09.05.05, 12:16
      Cóż, nie zdawałam matmy ale jak czytam Wasze dzisiejsze wypowiedzi to aż włos
      mi się jeży na głowie, jak teraz tak było to już sobie wyobrażam co będzie na
      mojej piątkowej biologii, ajjjj
      • Gość: wrrrrrrrrrrrrr Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:17
        ja tez bilogia, kurde co to bedzie??
        • Gość: :/ Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:18
          biologia:/ brrrr...
          • Gość: maturzystka:) Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:21
            nie panikujcie na takich przedmoitach jak bilogia gegra zawsze mozesz troche
            wody lac jesli masz zielone pojecie na dany temat!!!! a mata ?? nic nie da sie
            sciemnic!! wszystko trzeba uzasadnic wzorami rownanimi ....
        • another_story Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! 09.05.05, 12:19
          A ja historia. Kurde, trzebało się uczyć, a nie olewać.
          • Gość: snoopie Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:26
            heh a czy ktos moze wsluchiwal sie w radio, co mowili maturzysci
            jakiegos "elitarnego" warszawskiego LO na temat matury z
            matmy? "BANAL!", "czujemy lekki niedosyt i idziemy koniecznie pisac jeszcze
            poziom rozszerzony" ... i takie wypowiedzi podawane sa w mediach!!!! zamiast
            pojsc do pierwszego lepszego przecietnego liceum i zapytac jak matura z maty
            poszla, to oni ida od razu do "elity"... tiaaa, nowa matura to doprawdy "wielki
            sukces" tych z CKE... niech dalej mydla innym oczy...
            • Gość: maturzystka:) Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:34
              zgodze sie matka do mnie dzwoni i mow ze matura byla niby prosta a czemu ja
              narzekam!! wszystko jest robione pod publike!! tych lepszych pokazac a ten co
              narzeka to juz nie zeby oswiata nie miala przypalu!!
              • Gość: salatka Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 09:36
                cholera mnie bierze od takich wypowiedzi w madeich.wedlug mnie mamtma nie byla
                trudna, w kazdym razie nei az tak bardzo, ale przede wszystkim bylo za malo
                czasu na te zadania!!!!!!! to nie jest sprawdzanie wiedzy na czas, na matme
                potrzeba czasu, aby pomysleć, a nie autoatycznie pisać cyrerki.nie zdobilam
                tylko jedengo zadania,nie, ze nie umialam- niz zdazylam....a w ogle to nie
                martwic sie tak, ze sie nie dostaniecie na studia...wqszystkim poszlo slabiej,
                wiec ogolny poziom sie obnizy, wiec na tle innych wasze wyniki wcale mogą nie
                byc takie zle:)
            • Gość: ag Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:06
              sorry ja tu jestem z Batorego i uważam ze trudnosc tej matury polegała na
              tym,ze nauczyciele nie uczą do niej. My mamy inny program. Było cieżko, ale
              mysle ze zdam. NO ale nie wiem co to za ludzie czuja niedosyt po maturze z
              matmy i ida pisac rozszerzona...niech ida! może ktoś ich nauczył jak
              rozwiązywac takie zadania.
    • Gość: ***** Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.informel.pl / *.informel.pl 09.05.05, 12:29
      czy Ci co ukladaja te zadania wogole myślą???czy to rozdzielenie na podstawowy i
      rozszerzony nie bylo wlasnie po to,zeby ktos kto wybiera sie np.na studia
      językowe,ktore wogole z matma nie sa zwiazane,mogl sobie spokojnie zdac jakis
      przedmiot?nic z tego nie rozumiem:/czy podstawowy jest po to,zeby uwalic polowe
      osob,i zamknac im droge na studia,nawet te,ktore nie maja nic z danym
      przedmiotem wspolnego?:/,czy Ci,ktorzy wybieraja sie na studia choc troche
      powiazane z matematyką,nie mieli sie wykazac wlasnie w rozszerzonym?a nie-bac
      sie czy zdadza wogole podstawowy?:/PORAZKA
      • Gość: pablito Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.gronowo.sdi.tpnet.pl 09.05.05, 12:33
        no qrde probnej nie zdalo 50% a oni wyrabali mature jeszcze trudniejsza od
        trudnej i wlasnie w styczniu dopiero:/ niech zrobio poprawke w
        sierpniu!!!!!!!!!!!!!! bo inaczej lipa... jestem swietny z angola ale co mi to
        da jak matury nie zdam??:/
    • Gość: ciota Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:35
      Mam pytanie wie może ktoś czy jak teraz nie zdałem matmy to czy muszę ją pisać w
      styczniu czy moge sobie wybrać jakiś inny przedmiot??? O ty w naszej szkole nic
      nie słyszałem
      • another_story Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! 09.05.05, 12:39
        Pewnie możesz. Przecież składa się całkiem nową deklarację.
      • Gość: porazka Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:55
        chyba nie :( ja zastanawiam sie nad tym samym. TZn chce zmienic matme na
        biologie. Wybrałam se matme zeby tylko był jakis przedmiot zdany, biologii nie
        mogłam wziąźc mimo, ze jest5em na rozszerzonym dlatego bo moja wspanialomyslna
        pani psor kazała nam chodzic na obowiazkowe fakultety z których wystawiała
        cząsteczkowe oceny do dziennika i jezeli ktos nie mial chociaz jednego
        zaliczenia obnizała ocene na koniec roku !!!! Przez nia zrezygnowalam z
        biologii bo jestem przecietnym uczniem z tego przedmiotu ale w koncu na
        podstawowym bym sobie poradzila (przeciez przez 3 lata uczylam sie bioli na
        rozszerzony) !! Najchetniej zaniosłabym jej bombonierkę nafaszerowana konskimi
        odchodami w podziekę !!! A tak co wybrałam matme i nie zdałam na 100000% MOGE
        ISC ZAPIJAC ROBALA....do stycznia (ale obawiam sie ze jak bede musiala zdawac
        matme i znowu dopie.. takie trudne pytania , z ktorymi przecietniak nie moze
        sobie dac rady to NARA.... wypie..m z kraju! i zostana wam tu sami
        emeryci!!!!
      • Gość: ziomek z bialej Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:00
        ku.. popie..ni s az cke przykro m i to mowic ale polsak to kraj idiotow
        najepszym przykaldem tego sa wlasnie egzamiantorzy z cke...:/ brawo!!!!!!!!!
        tak dalej robcie to daleko wszyscy razem zajdziemy jak bym mial kogos
        wrodzinie z cke to bym chyba sie wyrzekl nawet jakby to byl najblizszej rodziny
        • Gość: dora Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.elartnet.pl / 193.238.180.* 10.05.05, 19:27
          ten cyrk zwany umownie nowa matura(z ktorej zreszta faktycznie i praktycznie
          nic nie wynika)to jest popisowy numer me i cke.Moje gratulacje
      • Gość: martunia Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: 80.51.249.* 10.05.05, 14:09
        u nas w szkole było dość głośno o tym i będziesz mógł zmienić przedmiot. ale
        głowa do góry jeszcze nie ma wyników!!!
        • Gość: the_mass Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:02
          powiem tak. nioe martwcie sie tak bardzo. te 15pkt sie nazbiera. tu za dane, za
          jakies zaczecie. mature pozdajemy. ale problem jest w tym, ze bedzie to za malo
          zeby sie dostac na jakakolwiek uczelnie. wtedy to sie zacznie placz... i pol
          roku, a raczej rok w plecy.
    • Gość: mojsaczek Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:40
      no Luuuuuuuudzie... czy ich już do kwadratu posrało?! takie zadania?! toż to
      jakiś sadysta pisał, który lubi wyładowywać się na i tak już biednych
      "króliczkach doświadczalnych".. totalne przegięcie.. i wielki dół.. choć ja mam
      nadzieję, że na te 30% to napisałam..
    • Gość: matematyk Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.net.eggs.pl / *.eggs.pl 09.05.05, 12:41
      ja pier***e matma to byla porazka...zamiast dac co slatwego to jakies kosmiczne
      zadania!!!!! niech ci z CKE sami sobie to rozwiazuja... sesja w styczniu :(
      • Gość: aaaa Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: 195.205.97.* 09.05.05, 12:42
        ja nie zdam matmy
        • Gość: bleeeeee Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:03
          NARA WSZYSCY WSPANIALI GENIUSZE I JESZCZE WSPANIALSKI UKLADAJACY TE
          PYTANIA!!!!!!!! niedziwie sie ze co po niektorzy sa zadowolenie, na pewno tez
          poszli na rozszerzony, albo mieli za mało wiary w siebie, wiec niechy nie
          smieja sie z osób ktore pokladały bardzo wielkie nadzieje w zdaniu tej matury z
          matmy a w zamian otrzymali WIELKIEGO KOPA W DUPE !!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Shakira Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:44
        a jest juz gdzies ten arkusz z maty w necie??

az sie boje matury z wosu...kto wie co im odbilo i jakie zadania dostaniemy:/
        matura ze wszytskiego jest o niebo trudniejsza od probnej to wole nie myslec
        jakie beda wyniki:/
    • Gość: :| Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.menos.org / 83.238.176.* 09.05.05, 12:57
      Ludzie!!! co to bylo??? po 1 chcieli nam kalkulatory zabierac bo ponoc tydz temu
      weszla ustawa, ze maja miec tylko * \ + -!!!! najlepsze jest to, ze takich
      kalkulatorow sie nie produkuje na swiecie!!! a co do zadan to brak mi slow :/
      tez chodzilam na korki i rozwiazalam mnostwo zestawow... widze na nic sie to
      zdalo :| ja jestem ciekawa kto zapelni miejsca na studiach 2005/2006 jak wieksza
      polowa Polski obleje mate!!!! teraz to sie zostalo modlic o te 30% albo smiac z
      tej jeb**ej nieudolnej reformy! proponuje zlozyc skarge do rzecznika praw
      obywatelskich :] 3mam kciuki za reszte przedmiotow, oby nie byly takie jak mata...
      • very_martini Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! 09.05.05, 13:03
        Hm, jesli uważasz, że jest większa i mniejsza połowa, to może faktycznie matura
        do końca Ci się nie należy;)

16%VOL
        22%VAT

--
        takie tam... forum homeopatia
        • Gość: hehe Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:44
          co się dziwisz, kiedy to omawiano większa połowa klasy nie uważała na lekcji. :)
          a poza tym po co frajrzy wybierali matematykę, przecież wiadomo, że to trudny
          przedmiot i można się było spodziewać czegoś takiego. nie lepiej bylo wziąć
          geografię, tu na pewno się coś da napisać (taką mam nadzieję).
      • Gość: bfdhfj Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.it-net.pl 09.05.05, 14:23
        Popie..lo ich tyle powiem... poszedlem na rozszerzona tylko po to zeby
        zobaczyc co dojebali jeszcze bo i tak 0 punktow bede mial ale to przeszlo
        pojecie jakiekolwiek:/ CHWDCKE :)
        • Gość: maturzystka:) Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:32
          a co tak mniej wiecej bylo na rozszerzeniu??????/
          • Gość: kavlin Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 09.05.05, 14:57
            moj kumpel wracal i mowil ze rozszeorzna byla latwiejsza od podstawowej, puzneij zaczal sie madrzyc wiec sie nie dowiedzialem co bylo dokladnie
          • Gość: dorota Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.05, 20:16
            Uwarzam że rozszerzona była łatwiejsza. Ale co mi po niej jak podstawowego nie
            zdam.
            • Gość: gonia Rozsz prostrza niż podst IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 16:06
              Rozsz była prostrza niż podst. Moja kumpela z rozsz zrobiła wszystkie zad. ale
              z podst prawdopodobnie nie będzie miała 15 pkt.
              P...a reforma
              • Gość: X Re: Rozsz prostrza niż podst IP: *.do.pl / *.generacja.pl 17.05.05, 13:48
                W takim razie twoje kumpela jest poje..a od tyłu
    • Gość: qńk Wstyd mi przed rodzicami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:16
      Kilkadziesiąt godzin korków... każde spotkanie to 50 zł... Wszystko po to, żeby
      przygotować się jak najlepiej do rozszerzonej matury z matmy. A ja nawet do niej
      nie podchodzę, podłamany domniemanym wynikiem z części podstawowej.
      :-(
      • Gość: Cube Re: Wstyd mi przed rodzicami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:23
        Moje przygotowanie do matury z matmy: 3lata nauki w szkole (na serio sie
        uczylem) do tego w kazdym roku dodatkowe zajecia 4h/tydz. zrobilem tysiace zadan
        i setki testow probnych. I sadze ze zdam ale max na 50%:/ Zadania tak ulozone i
        sformulowane ze tylko dzieci z autyzmem moglyby zrozumiec o co w nich chodzi.
        • Gość: piko Re: Wstyd mi przed rodzicami... IP: *.toya.net.pl 09.05.05, 20:56
          a ja myślę, że tylko dzieci z autyzmem nie zrozumiały...
      • Gość: kalvin Re: Wstyd mi przed rodzicami... IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 09.05.05, 14:05
        stracilem 700zl za korki i niezdalem wiec tu ejst problem
      • Gość: jagoda Re: Wstyd mi przed rodzicami... IP: *.fnet.pl 11.05.05, 19:23
        bez kitu, najgorszy jest ten WTYD PRZED CAŁĄ RODZINĄ I ZNAJOMYMI!!!! :(((
    • Gość: Miszel Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:27
      Totalna porażka !!! Ciekawe kto się gdzieś dostanie z takimi wynikami z
      matmy ...
      • Gość: aaa Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.ARMnet.Torun.PL 09.05.05, 13:30
        ale pomyslcie:skoro 3/4 bedzie miala bardzo slabe wyniki to kazdy sie gdzies
        dostanie bo ogolnie poziom bedzie zanizony. Przeciez uczelnie nie ustalaja
        progu od którego przyjmuja.
        • Gość: femme_fatalle Miejsca na uczelniach IP: *.kielce.msk.pl 09.05.05, 23:08
          Weźmy jeszcze tylko pod uwagę małą poprawkę ze za kilka dni technika zdają
          starą maturę. Więc jak myślisz czyje miejsca na uczelniach zajmą??
        • Gość: super Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:59
          ale np na ae poznań masz do wyboru matme albo ger albo hipe.....
    • Gość: LOL Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:30
      Wiecie co jestecie dziwni, jezli nie umiesz matmy, to po co piszesz z niej
      mature ?? :> Przezywacie, ze nie zdacie kogo to wina ?? Raczej nie moja... Ja
      tez chcialem pisac mature z matematyki, ale zrozumialem ze to blad i pisze
      mature z geografii zobaczymy jak ona pojdzie :P Mierz sily na zamiary, a nie
      zamiary poprzez sile....
      • Gość: ***** Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.informel.pl / *.informel.pl 09.05.05, 13:35
        w moim przypadku to nie jest takie latwe:bylam na profilu matematycznym,a
        wybieram sie germanistyke,brany mi jest pod uwage tylko niemiecki,a cos musialam
        zdac jakos 3 przedmiot.wiec wybralam matme.i podstawowy mial byc wlasnie dla
        m.in.takich przypadkow,a nie zamknac im droge.
        • Gość: LOL Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:41
          No tak, ja tez chodzilem do klasy z profilem matematyczno- fizycznym i wlasnie
          dlatego wybralem Geografie, bo w tej klasie o tym profilu, przez 3 lata
          robilismy zadania roz. a zero podstawowoych, wiedzialem ze jestem slabo
          przygotowany, ale i tak zycze Wam zdania tej pieprzonej matury :P
      • Gość: dajing Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.copyservice.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:36
        hm.. problem w tym, ze umiem matme.. :|
        • rosza Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! 17.05.05, 20:38
          ja nie zdawałam matmy tylko historię. Z hiry dostanę 40-45% ale jest ok bo
          jestem cieńka i wystarczy mi, że zdam, ale matematykom serdecznie współczuję.
          Zastanawiałam się nad wyborem matmy na maturze, bo przecież miałam mocną 4 na
          koniec mojej edukacji. Jednak kiedy przejżałam zadania maturalne z matematyki
          to się załamała. JA BYM NIC NIE ZROBIŁA! Ludzie, podziwiam was!
        • astro_krzys Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! 18.05.05, 14:28
          Wiecie, co wam powiem. Nie chce sie bynajmniej chwalić, ale chodzilem do
          najpelszej KLASY matematycznej w mieście i byłem tam, boss. Robilem czesto takie
          zadka, które inni nie ruszyli, alee powiem tak:

mialem inne wyobrażenie co do podstawy, myślałem ze powinien to zdać ktoś kto
          nie chodzi do mat-fizu, czy -infu,a tymczasem mówie wam że podstawa była trudna
          Oke nie wyciąglo wniosków z próbnej, czy oni chcą oblać połowe? Ja podstawe
          napisałem na min 80% ale i tak powiem ze byla trudna

co do rozsz, he he he, jaja jakies, zadania nie były aż takie nie do policzenia,
          ale jak na ten czas, 9 TAKICH zadań na 2,5h to lekka przesada
          wiadomo nie wsztstkie masakryczne, ale dość dużo takich, gdzie trzeba
          dobrze pomyśleć zanim sie cokolwiek zrobi, pozdrawiam i życze zdania matmy
    • Gość: Dobryjestem Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:34
      Od tego trzeba zaczac ze tak na dobra sprawe to uczylismy sie do tej matury od
      pół riku, bo +/- od tego momentu ktokolwiek wiedial jak to bedzie wygladac.
      Chaos, nie mam slow zeby ukazac glupote ludzi za to wszystko odpowiedzialnych.
      Gratuluje. Mam nadzieje ze zaproponuja cos w zamian ludziom czekajacym na swoja
      szanse dostania sie na uczelnie do przyszlego roku. NARA
      • Gość: 2rx Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:37
        Probnej matury nie zdalo 20% osob (czy nawet wiecej- z matmy) wiec wszyscy mysleli ze prawdziwa matura bedzie latwiejsza... w moim wojewodztwie (i moim zdaniem) matura byla trudniejsza od probnej...
        • Gość: Kulo Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 09.05.05, 13:48
          ja mialem zdawac matme, ale dobrze ze nie zdawalem.
          znow propaganda cudownej matury. w radiozet mowili ze prosciotka, dawali
          wypowiedzi uczniow ze czuja niedosyt bo tamta strasznie prosta.
          jak bede sie pytac kujonow, a nie zwyzajnych maturzystow to nigdy nie poznaja
          prawdy
          • Gość: grr Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:54
            kujonom tez zle poszło tylko boją sie przyznac!!!!!!!!!
          • Gość: edusia Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:57
            straszne to mało powiedziane, to była tragedia!!!! Kto to wymyślał, chyba jakis
            debil.
            • Gość: CZYTAC TO WAZNE [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:42
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: maturzystka:) Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:48
                amibitny tekst jak bedziesz tak pisal to ci nic nie da chociaz troche emocje
                rozladujesz:))
      • Gość: :( Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 00:06
        a poprzednie 2 lata to tylko stracilismy w niewiedzy robiąc banalne zadanka na lekcjach! co kompletnie mijało sie z założeniami nowej matury!!!
    • Gość: aniolek Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:58
      Mi tez na probnej za bardzo nie poszlo... i teraz tez wole nie mowic! jak to
      byl poziom podstawowy to co oni wymyslili na rozszerzony??? te 15 punktow to
      niby nie jest tak duzo ale watpie czy ukulam tyle :(
    • Gość: bleee Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:10
      ciekawe co powiedzą ci, którzy teraz skrobią matmę rozszerzoną... Tam łatwiej
      raczej nie mają :]
      • Gość: MikeW99 Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:39
        podstawowa....to moze jakos zdam:P
        ale rozszerzona to bedzie cud jak bedzie ponad 1 punkt......
        zadania na poziomie..... ne wiem jakim ale na pewno nie takim jaki mialem w
        szkole:P(a mialem mate rozszerzona programowo niby)
    • Gość: hiehiehie Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:32
      A ja od początku zrezygnowałam ze zdawania matmy - nie czuję się z tego dobra
      <zrezygnowałam tym samym świadomie z fajnego kierunku, ale znalazłam już inną
      duża milszą alternatywę :] >. Po co miałam ryzykować ewentualnie niezdaną
      maturkę jednym pieprzonym examem <chociaż jakoś dawałam radę w klasie z matmą
      wiodącą hihihi.>

BARDZO ZDZIWIŁO MNIE, KIEDY USŁYSZALAM <DAWNO TEMU> ŻE MATEMATYKA JEST
      NAJPOPULARNIEJSZYM PRZEDMIOTEM WYBIERANYM PRZEZ MATURZYSTÓW!!!
      NO I SIĘ WIDOCZNIE PRZEJECHALIŚCIE NE SWOICH AMBICJACH :]...TRZEBA SIĘ BYŁO
      LICZYĆ Z TYM, ŻE W TAKIM RAZIE ZECHCĄ WAM NIECO PRZYTEMPEROWAĆ HUMORY :>
      (CHOCIAŻ OF KORS NIE WSZYSTKIM :) )
      • Gość: maturzystka:) Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:37
        jesli jestes tegorocznym maturzysta to nie powinienes tak pisac zobzcymy jakie
        tobie dowala pytania z przedmiotu ktory zdajesz!!!! Twoja radosc i pewnosc
        siebie moga cie zgubic!!
        • Gość: LOL Re: a ja sie zgadzam z hiehieehie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:42
          :P
          • Gość: Kulo Re: a ja sie zgadzam z hiehieehie IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 09.05.05, 14:49
            mnie ciekawi co bede musial na histori pisaqc. pewno cos strasznie trudnego.

no coz jak nie zdacie, to zawsze zostaje "antymaturalna rewolucja".
            jakbym nie zdal to co by mi szkodzlo pojechac do warszawy i koczowac pod CKe i
            bojkotowac te matury. zebralo by sie jeszcze te procenty ludzi ktorzy nie zdali
            i dopiero by mieli "fajnie" ci z cke
        • Gość: Beben Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.zax.pl / *.zax.pl 09.05.05, 14:54
          Jestem za bojkotem.Te matury wyjda koszmarnie.Zorganizujmy jaka pikiete czy cus...
          Jednocze sie w cierpieniu z wszystkimi ktorzy pisali dzis majce. Ja tez nie wiem
          czy zdam:/
          • Gość: hehe life is brutal... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:03
            co za typ - mozesz sobie bojkotowac mature, kto sie tym przejmie, czy zdasz czy
            nie. to tylko twoj problem. najwyzej nie pojdziesz na studia, tylko bedziesz
            sprzedawac lody na patyku albo ukladac towary na polkach w hipermarketach. life
            is brutal...
            • Gość: cccccccc Re: life is brutal... IP: 195.205.97.* 09.05.05, 15:06
              śmiejecie sie bo nie pisaliście matmy,zobaczymy jak wam pójdą wasze
              niepowodzenia
              • jagodka_17 Re: life is brutal... 09.05.05, 17:48
                dla nich to nie beda niepowodzenia nie zapoznaleś/aś się z wynikami z innych
                przedmiotów poszło bardzo dobrze.
                • Gość: femme_fatalle Re: life is brutal... IP: *.kielce.msk.pl 09.05.05, 23:18
                  Kobieto urwałaś sie z choinki?? Przecież matematyka była pisana jako pierwsza z
                  wybieranych przedmiotów.
          • ulul Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! 12.05.05, 18:18
            oj biedaki! jak nie umieliscie sie nauczyc przez trzy lata to wasz problem. mi
            poszlo genialnie. podstawowy wszystkie zadanka prawie dobrze, a rozszerzony
            tylko jedno mam zle. pozdrowienia;)
        • Gość: hiehiehie Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:59
          jestem po polaku (w kluczyk się wpisałam nieźle) i po ang (podstawa na 98%)więc
          raczej zdałam :]... geo to będzie banał więc spokojnie. nie musisz się o mnie
          martwić.
          • Gość: ehh Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: 82.160.110.* 09.05.05, 15:20
            :(:(
    • Gość: maturzystkaaaa Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.autocom.pl 09.05.05, 15:34
      Ktoś tu chyba jest nie nienormalny iii ..poprostu głupi [!] ...Mówic jedno - robić drugie ...Zadania gorsze niz na próbnej ... a przecież ten dramat oblanych matur nie miał się powtórzyć - ponoć miało być lepiej ...... No ale jednak ,ktoś tu ma problemy ze zrozumieniem ...-nawet samego siebie .... IDIOCII !!!!
      • Gość: mamba87 Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:57
        hmm .. no łatwe nie były ... i troche dziwnie sformułowane :/ może gdybym miała
        więcej czasu, to bym lepiej zdała, ale cóż jak już ktoś wcześniej
        wspomniał "life is brutal" ... przesadzili, to fakt ... mało czasu, obszerne
        zadania ... co z tego, że miałam 5 z matmy, chodziłam na korki ... tegoroczną
        maturę z matmy w granicach 60-80% zdadzą naprawdę dobre osoby ... sama do
        dzisiaj się za taką uważałam ... pozdrawiam i głowy do góry ... damy rade .. bo
        jak nie my to kto :P
      • Gość: haha [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:17
        • Gość: arda Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.chello.pl 09.05.05, 17:17
          jak ktoś twierdzi, że rozszerzona była łatwiejsza od podstawowej, to chyba ma nierówno :p zadania na rozszerzonej były nie tyle jakieś potworne, co strasznie długie, można było się pomylić milion razy. Numer jeden hard core, niewiele osób zrobiło: pierwiastektrzeciegostopnia(5 pierw. 2 + 7)-pierwiastektrzeciegostopnia(5 pierw. 2 - 7). udowodnij, że całkowita... poza tym zadania długie, żmłudne i raczej na każde trzeba było mieć pomysł, takich z typowym alborytmem było może dwa (Dziedzina logarytmu... może jedno z geometrii analitycznej, ale też nie koniecznie, za to na 10 punktów i dlugie)

Mi posżło całkiem nieźle, na podstawowym 9 i pół zadania, na rozszerzonym 8 i pół... no ale ja jestem ta "piątkowa"... Trzymam kciuki żeby było jak najlepiej i niech biologia będzie trochę prostsza, dla tych biednych żuczków z matfizu :)
          • Gość: studentka Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: 62.111.139.* 09.05.05, 17:23
            pokazcie te zadania, słyszałam jak wygladała wasza ustna matura i stwierdzam, że
            była żałosna! Co maja powiedziec ludzie ktorzy zdawali stara mature?? Niektore
            uczelnie maja gdzies wasze maturki i daja wam normalny egzamin wstepny! i
            dopiero wtedy dostaniecie po *****!!!!!!!
            • Gość: femme_fatalle do pani studentki IP: *.kielce.msk.pl 09.05.05, 23:22
              wiesz co gdybym miala mozliwosc zamiany nowej matury na stara to bym calowale
              CKE po rekach, a co do ustnej i co z tego ze byla posmiewiskiem i banalem,
              skoro i tak sie do niczego nie liczy...
            • Gość: przyszła studentka Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.jelcz.e / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:54
              do studentki:dziewczynko Ty jesteś jakaś zdesperowana...co Ty się nami
              przejmujesz? Zazdrosna jesteś może...wiem już...pewnie nie zdałaś za pierwszym
              razem maturki ;) i się na nas wyżywasz!!!!! Maturzyści!! Głowa do góry :)
    • Gość: pani_dj Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.05.05, 17:25
      wiecie co, ja naprawde nie przerabialam niektorcyh typow zadan.. chociazby to z
      serwetka..
      zapisy w roziawaniach niektorych tez sa dla mnie zagadka..
      a na koniec LO mialam z matmy 4.
      zobaczylam wyniki i sie zalmalam ejszcze bardziej niz po samym egzaminie.
      • Gość: student Re: matematyka to betka! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.05.05, 17:47
        Sorry, ale jeżeli myślicie, że zadania na egzaminach wstępnych na uczelnie były
        łatwiejsze to się grubo mylicie. Te wasze to po prostu banał. Sądząc po waszych
        wypowiedziach nie nadajecie się na studia, w każdym razie napewno nie na takie,
        które mają chociaż trochę wspólnego z matematyką. Mierz siły na zamiary - ot,co.
        • Gość: kitty Re: matematyka to betka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 17:57
          czlowieku zanim cokolwiek napsizesz to pomysl-czasem nie zaszkodzi! jak o czyms
          siew czlowiek wypowiada to powinien wiedziec o czym gada! poziom nauczania i
          program nasz jest mnimalnie mniejszy od waszego a robimy go w rok mniej! wiec
          zamknij morde skoror nie wiesz o czym gadasz i cie sie ze twoi rodzice byli
          tacy szybcy i sie wczesniej urodziles i jestes na studiach a narazie zamknij
          morde!
          • Gość: byly maturzysta Re: matematyka to betka! IP: *.ustronie.pw.edu.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 12:52
            W "starym" liceum program matematyki byl 3 letni. Czwarta klasa to tylko
            powtorki (lub materiał ktorego napewno nie bylo na maturze np calki itp.) ,
            ktore mozna przecież samemu zrobić. Także argumenty kitty sa raczej bezzasadne.
            Ponadto w gimnazjum tez jest chyba matematyka :)
        • Gość: aaaaaaaaaa Re: matematyka to betka! IP: 195.205.97.* 09.05.05, 18:20
          debil jestes cwaniakujesz sie bo sie dostałes na studia i cieszysz pałe
          buraku,ciesz sie ze zdawales stara mature bo bys nie studiowal,na starej kazdy
          cymbał zdał w tym ty
        • Gość: dziecko :) student kłamie IP: *.mtm-info.pl 09.05.05, 19:14
          do studenta: rozwiązywałam zadania z matur z wcześniejszych lat (ze starej
          matury) rozwiazywałm testy na uczelnie wyższe (wcale nie sa takie trudne) a i
          tak uważam ze zadania na maturze były za trudne jak na poziom podstawowy.
          Poziom rozszerzony był jeszcze trudniejszy za niektóre zadania nie wiedziałm
          jak sie zabrać. Na podstwowej było zadanie z pochodnymi a to pierwsze o
          prawdopodobieństwie to było (o ile sie nie mylę) prawdopodobieństwo warunkowe,
          a przecież nie ma tego w programie nauczania ani w wymaganiach egzaminacyjnych
          dla matury podstawowej. wiec coś tu chyba nie gra :( !!! ale i tak najgorsze
          zadnie to było to z serwetką nadawało sie na roz a nie na podstawowy !!! u
          mnie w szkole tylko dziesieć osób z mat-infu potrafiło je zrobić a to jest
          klasa olimpijczyków wiec znowu cos jest nie tak z poziomem trudności. poza tym
          wszyscy powtarzali że te matury bedą prostsze od próbnych a okazuje sie ze
          tylko polski był naprawdę prosty a ang i matma (jak dla mnie) dużo trudniejsze
          od próbnych :(
        • Gość: zeno Re: matematyka to betka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:06
          Mierz ZAMIARY na sily jesli co, a myslalem ze na matmie ucza logicznego myslenia
          :ppp
        • Gość: Maturzysta Re: matematyka to betka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:28
          Ty Czopie jak myslisz , ze matura z matmy to banal to jestes w bledzie jestes
          Wykujonalym studentem ktory jakby znalazl sie na naszym miejscu to by sral w
          majty ... my jestesmy krolikami :) nie zapominaj o tym cieciu!!!!!!!!
        • Gość: ed Re: matematyka to betka! IP: *.net.pulawy.pl 10.05.05, 11:53
          Ta nowa matura to wielkie g...o Ci co wymyslili powinni pojsc za kratki na 10 lat
        • Gość: eeerree Re: matematyka to betka! IP: *.net.pl / 80.48.159.* 10.05.05, 12:43
          o poziomie trudnosci matury nie powinny wypowiadac sie osoby ktore jej nie
          pisaly, moze zadania z matematyki nie byly az tak wyjatkowo trudne,ale
          osoba(solidnie przygotowana),ktorej zalezalo na bardzo dobrym wyniku, mogła mieć
          problemy, głównie przez czas, którego niestety było za mało
        • Gość: eeerree Re: matematyka to betka! IP: *.net.pl / 80.48.159.* 10.05.05, 12:43
          o poziomie trudnosci matury nie powinny wypowiadac sie osoby ktore jej nie
          pisaly, moze zadania z matematyki nie byly az tak wyjatkowo trudne,ale
          osoba(solidnie przygotowana),ktorej zalezalo na bardzo dobrym wyniku, mogła mieć
          problemy, głównie przez czas, którego niestety było za mało
      • Gość: MAM RACJE?? Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 11:19
        po takiej maturze i po takich powaznyuch bledach i przegieciu jestem niemal
        pewniy ze szanowna pami ninister poleci ze stolka!!!!!!!!!!!!!:) hura heheh
        kasy jzu sie nabrala i nie spada na bambus !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! idiotka
    • jagodka_17 Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! 09.05.05, 17:43
      elo maturzyści ale nam odwalili u mnie w szkole kazdy siedział do ostatniej
      minuty i wyszliśmy strasznie załamani. W trakcie pisania pomimo tego, że
      robiłam zadania cały czas myślałam o jednym: NIE ZDAM!!!! A co do ustnych matur
      to nie wspomne jak to w niektórych szkołach się odbywało szczególnie na
      polskim. Jeszcze jedno mnie strasznie zdenerwowało: angielski( co za bełkot, a
      zadania z tekstem do zrozumienia!! To wszystko jedna wielka porażka. Oni w
      ogóle się nie liczą z nami. Od podstawówki na nas testują, a z maturą to
      całkowicie przegieli!! Pozdrawiam:-)
    • Gość: Rafał Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.torun.mm.pl 09.05.05, 18:08
      Trzeba przyznać ze tegoroczna nowa matura byla na bardzo trudnym poziomie
      -szczegolnie czesc podstawowa -troche przegiecie, no ale osoba ktora sie troche
      uczyla przez 3 lata powinna sobie poradzic na conajmniej 50%, jedyne co dobrego
      przyniosla ta matura to to ze jest przestroga dla rocznika 87, pozyjemy
      zobaczymy moze ogolnopolska manifestacja maturzystow :>
      • Gość: RAFAŁ_KONIN Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:03
        Poprostu dyrekcja i egzaminatorzy CKE próbują na siłe przystoswać nas uczniów
        do ich warunków i wymagań!!Ale przeciez to z góry jest wiadome, że im to nie
        wyszło i nie wyjdzie!!Poziom jest zawyżony!!Próbna matura była 10 razy
        łatwiejsza niż dzisiejsza!!Oni chyba ten egzamin ułożyli dla samych prymusów,
        najlepszych matematyków...kurde no, ale bez przesady, przeciez nie wszyscy
        uczniowie sa genialnymi matematykami!!!Zobaczycie ze 3/4 maturzystow nie zda
        tej matury!!Proponuje jak najszybsza poprawke, albo powtorke...bo przeciez nie
        wyobrazam sobie takiej sytuacji...w ktorej pol czy ponad pol polskich
        maturzystow nie zdaje matury z matmy....i moge sie zalozyc ze taka sytuacja nie
        tylko z matmy bedzie, ale tez z innych przedmiotow!!
        • Gość: taratarara Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:07
          tak w ogóle to mówicie o częsci podstawowej czy rozszerzonej?
          • Gość: michal Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:13
            bez przesady ja uwazam, ze byla dzicinnie latwa. Spodziewalem sie czegos
            trudniejszego
            • Gość: jeszczeRazToSamo Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.mtm-info.pl 09.05.05, 19:18
              rozwiązywałam zadania z matur z wcześniejszych lat (ze starej
              matury) rozwiazywałm testy na uczelnie wyższe (wcale nie sa takie trudne) a i
              tak uważam ze zadania na maturze były za trudne jak na poziom podstawowy.
              Poziom rozszerzony był jeszcze trudniejszy za niektóre zadania nie wiedziałm
              jak sie zabrać. Na podstwowej było zadanie z pochodnymi a to pierwsze o
              prawdopodobieństwie to było (o ile sie nie mylę) prawdopodobieństwo warunkowe,
              a przecież nie ma tego w programie nauczania ani w wymaganiach egzaminacyjnych
              dla matury podstawowej. wiec coś tu chyba nie gra :( !!! ale i tak najgorsze
              zadnie to było to z serwetką nadawało sie na roz a nie na podstawowy !!! u
              mnie w szkole tylko dziesieć osób z mat-infu potrafiło je zrobić a to jest
              klasa olimpijczyków wiec znowu cos jest nie tak z poziomem trudności. poza tym
              wszyscy powtarzali że te matury bedą prostsze od próbnych a okazuje sie ze
              tylko polski był naprawdę prosty a ang i matma (jak dla mnie) dużo trudniejsze
              od próbnych :(

• Gość: Add Co?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 20:13
                Jakie pochodne? Jakie p-o warunkowe? Mówimy o tej samej maturze??
                A zadanie z serwetką było tak trudne, że wymagało podzielenia czworokąta na 4
                trójkąty. Po prostu straszne...
                • Gość: hej hej Re: Co?? IP: *.jelcz.e / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:59
                  mówimy o tej samej maturze :) o poziomie rozszerzonym...też
            • Gość: do zasranca [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 20:02
        • Gość: WR Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 20:40
          Dajcie ta maturke politykom niech sie pobawia w sejmie, bo i tak nic nie robia,
          zajma sie czyms
      • Gość: kuba Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 20:42
        zreszta co za roznica, wszystkim zle poszlo to na studia beda przyjmowac od powiedzmy 50% wszystkim dobrze by poszlo toby przyjmowali od 85% jeden ch*j
    • Gość: human Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.05, 22:26
      chyba zartuszesz uzyskalem 42 pkt a jestem humanista jak ktos sie nie zna to
      sie nie bierze za cos !!!!!!!!!PROSTEEEEEEEE chyba trudnej matury nie widzialas
      • Gość: :) Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.jelcz.e / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 14:02
        nie wiem skąd Ty te trudne matury wyciągasz...moim zdaniem ta "prawdziwa" była
        jedną z trudniejszych, zadania nie były może wyszukane i podstępne, ale jak
        każde zadanie matematyczne wymagały CZASU!!!!! Jak ktoś chciał to ładnie
        napisać, przemyśleć i być pewnym, że ma dobrze, sprawdzić wszystko...nie miał
        na to czasu
    • Gość: maturzystka Re:Chyba nie zdałam IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.05, 23:15
      mam doła po sprawdzeniu cząstkowych wyników:( Mówili że będzie łatwiejsza niż
      próbna i co ... dowalili, to wakacje chyba mam już za sobą...Tylko jak
      powiedzieć o tym rodzicom?trzeba ich przygotować na najgorsze....Żałosne, taka
      ańba
      • Gość: Przemas Re:Chyba nie zdałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 23:21
        Nie martw sie nie ty jedna :( u mnie ze szkoły to na 72 osoby 15 na starcie już
        nie zdało (nic nie napisali) a normalnie z matmy maja 3 na koniec !!! To jakaś
        paranoja jest !!!
        • Gość: Rekrutacja! Re:Chyba nie zdałam IP: *.main.dom / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 23:47
          Ciekaw jrestem jak politechniki i uniwerki beda rekrutowac ludzi tych
          ubiegłoroczny (piszacych stara mature latwiejsz- nie oszukujmy sie!!)
          i "kórlików dośw."(piszaca nową zdecydowanie trudniejsza). NOWA MATURA byla dla
          olimpijczyków! Teraz mam pytanie
          • Gość: Sówka Re:Chyba nie zdałam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 11:12
            Jesli chodzi o rekrutacje na studia osob ze stara matura to slyszalam ze
            egzaminy na studia maja byc typu "nowa matura", więc przynajmniej poziom bedzie
            chociaz czesciowo wyrownany...
    • kaja86 Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! 10.05.05, 00:32
      No może to nie do końca tak jest jak mówicie. U mnie w szkole ludzie jakoś tak
      nie narzekali. Nikt nie mówi, że trudniejsza niż próbna (ja jestem ze Ślaska)
      Rozszerzony podobno dośc trudny, ale z podstawowego ludzie są zadowoleni nawet.
      więc może trochę przesadzacie.
      • Gość: mysza Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 08:29
        U mnie w szkole wszyscy napisali i nikt nie narzekał na podstawową. Nie
        rozumiem skąd to larum. Zadania NAPRAWDĘ nie były wcale trudne. Do jakich wy
        szkół chodziliście? No bo jeżeli były to LO zrobione z zawodówek, to bardzo
        przepraszam.
        • Gość: aaaaaaaaaaaaaaa Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: 195.205.97.* 10.05.05, 09:17
          nikt nie narzekał bo co miał sie chcwalić przed kolegami ze nie zda?zeby
          mysleli ze jakis burak?u nas nawet kujony wychodziły z niewyrażną miną imówiły
          ze były trudne,a ty nie teraz nie uważaj sie za jakiegos bardziej
          pojętnego ,pisała/eś matme ?,chętnie zobaczę twój wynik
        • Gość: :) nauczyciel mat Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!! IP: *.jelcz.e / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 14:05
          nie kochanie, były to też licea renomowane, klasy do których było 20 osób na
          jedno miejsce, pewnie mówią Ci coś : 3LO, 9LO, 14 LO we Wrocławiu...różne
          różniste...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka