Dodaj do ulubionych

DOBRA RADA DLA KANDYDATÓW NA SGH...

IP: *.finemedia.pl 12.05.05, 11:21
Smutna, ale prawdziwa... Proszę Państwa - to jest SGH a nie Akademia
Ekonomiczna w niedużym mieście... żeby się tu dostać podejrzewam, że będzie
trzeba mieć MINIMUM około 80 - 85% z każdego przedmiotu - minimum... Nie
sądzicie chyba, że z wynikami rzędu 70% dostaniecie się na NAJLEPSZĄ UCZELNIE
EKONOMICZNĄ W POLSCE !!! Oczywiście zrobicie jak będziecie chcieli, ale mi na
Waszym miejscu szkoda by było opłaty rekrutacyjnej i zwodzenia rodziców
nadzieją, że będziecie studentami Szkoły Głównej Handlowej. Moim zdaniem
lepiej startować na uczelnie, na którą macie szanse się dostać i nie "porywać
się z motyką na księżyc"... Rozumiem, że matury poszły źle i wyniki będą
niskie, ale część ludzi NA PEWNO napisała ją na bardzo dobrze i to właśnie
oni będą startować na uczelnie pokroju SGH... Zastanówcie się nad tym.
Pozdrawiam serdecznie - szczęśliwy student
Obserwuj wątek
    • Gość: qwerty Re: DOBRA RADA DLA KANDYDATÓW NA SGH... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 11:25
      Coś mi tu śmierdzi odstraszaniem konkurencji. Jeśli jesteś studentem to typowym
      SGHowcem, a jeśli kandydatem to bardzo będziesz pasował do tej uczelni - szkoła
      do d***, a studenci uważają się za bogów, phi, jedno wielkie dno! bleeee
      • Gość: student Re: DOBRA RADA DLA KANDYDATÓW NA SGH... IP: *.finemedia.pl 12.05.05, 11:29
        Nie jestem ani kandydatem ani nie studiuję na SGH... chciałem, ale w dwa lata
        temu się nie dostałem i po prostu szkoda mi młodych ludzi, którzy do końca
        lipca będą żyli z nadzieją, że się dostaną - lepiej szukać innych uczelni. A
        zapewniam, ze nie są gorsze ;) Ja jestem zadowolony. POZDRAWIAM
        • Gość: qwerty Re: DOBRA RADA DLA KANDYDATÓW NA SGH... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 11:33
          Pewnie że nie są gorsze. SGH ma renomę i nic poza tym. Studenci jacyś
          stuknięci, poziom do niczego. Współczuję tym kandydatom, trzeba być nieźle
          walniętym, żeby się tam pchać.
          • Gość: kamka Re: DOBRA RADA DLA KANDYDATÓW NA SGH... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:14
            Widze ze ktos tu cfaniakuje bo mu maturka dobrze poszla. No i gratuluje jak sie
            dostaniesz na wymarzona uczelnie...ja tez kiedys o niej marzylam. Ale
            odechcialo mi sie tej okrzyczanej szkoly co zbiera samych najlepszych. Nie
            trzeba ukonczyc sgh-u zeby w zyciu cos ociagnac. pozdrawiam
            • Gość: qwerty Re: DOBRA RADA DLA KANDYDATÓW NA SGH... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:18
              O kim mówisz? Ja na pewno nie pójdę do tego kujoństwa. Wielu moich znajomych
              idzie i nie chcę z takimi ludźmi mieć do czynienia. Dla dobrej oceny utopią
              człowieka w łyżce wody. Gów** a nie dobra uczelnia.
              • Gość: marcin (Poznań) Re: DOBRA RADA DLA KANDYDATÓW NA SGH... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:25
                ludzie wam wszystkim odbija ..jak slysze te
                teksty "wymarzona" "nadzieje" ...jakbyscie niczego innego nie pragneli..!! nie
                pojdziesz tu pojdziesz tam..!! nie tylko w wawie sa dobre studia, a co do
                wielkiej karery po sgh to ok ale szybciej zrobisz siano jak założysz własna
                firma i bedziesz miec pomysł na nia..!! i nie musisz mieć żadnego
                wykształcenia..tylko podstawy wiedzy ekonomicznej i dobrą księgowo!! 3majcie
                sie i "trwajcie w nadzie"!! lepiej wezcie sie do robienia biznesu i niezlego
                hajsu!pzdro
    • Gość: Inka Re: DOBRA RADA DLA KANDYDATÓW NA SGH... IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.05.05, 13:28
      Nie przesadzaj.Tam studiują normali ludzie choć i też ci nienormalni - jak na
      każdej uczeli. Nie tylko kujoni. Z kujonów niewiele wynika a le z aktywnych i
      twórczych TAk. To prawda, że nie trzeba ukończyś SGH żeby załapać się do dobrej
      pracy. Chodzi o to, że tam traktuje suę studentów jak ludzi dorasłych 0 np.
      pozwala im się na wybór przedmiotów- sami sobie układają pla. Na innych
      szkółkach musisz chodzić na te zajęcia, które są w planie, a tu nie. I to jest
      wyższość SGH (może tylko ta). Niestudiująca Na Sgh Jeszcze jedno. Ci którzy tam
      studiują byli dobrzy z jednego przedmiotu. Reszta mogła być tylko trochę wyższa
      niż średnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka