Gość: Kina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 11:28 a jak wam sie podobalo zadanie z konikiem polnym?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: b Re: Konik polny:))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.05.05, 12:10 chcę już tylko zapomnieć o tym pieprzonym koniku, w ogóle nie wiem po co przez 3 lata tak zapieprzałam z tą biologią jak w zasadzie prawie w ogóle nie mogłam użyć mojej wiedzy w tych zdaniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: Konik polny:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 17:48 mi sie calkiem podobalo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chodziarka Re: Konik polny:))) IP: *.compower.pl 14.05.05, 17:52 a jaką daliscie ta hipoteze??? ja napisalam: WPŁYW dźwięku, na samice kkonika polnego bedące w okresie godowym....odpowiedź troche niescisła, ale jak myslicie zalicza mi??? Odpowiedz Link Zgłoś
diaboliada23 Re: Konik polny:))) 14.05.05, 18:18 pewnie chodziło o aparat strydulacyjny nie rozumiem troche tej nowej matury ale spox. Odpowiedz Link Zgłoś
b.rend.y Re: Konik polny:))) 14.05.05, 18:21 wiecie co z tym konikiem to jak z tramwajami...ale co tam na geografii bedą ptyrozaury z kenozoika z czteroma pazurami :DD a tak dla odmiany a co im zalezy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżizas Re: Konik polny:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 18:20 nie hipoteza, ale problem badawczy, czyli odpowiedź nalezo sformułować jako pytanie:] Odpowiedz Link Zgłoś
apocalypsewoman Re: Konik polny:))) 14.05.05, 22:05 problem badawczy nie musi byc w formie pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaja Re: Konik polny:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 18:25 Mnie się podobało ;) Dlaczego - bo dawało duże możliwości, bo istnieje dużo różnych hipotez, które przy takim doświadczeniu można było postawić. A z drugiej strony - do O.Biol. pracowałam na owadach właśnie, więc się ciut ucieszyłam na widok choć jednego pytania "z mojej dziedziny" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asica Re: Konik polny:))) IP: *.aster.pl 14.05.05, 20:32 Jak dla mie spoko :) Ładne czółki miały te koniki :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tey Re: Konik polny:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 20:50 moim zdaniem rpoblem badawczy powinien brzmiec "Wplyw odglosow wydawanych przez samca na zachowanie samic w okresie godowym" a nie pytanie. Pytanie to by byla hipoteza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Konik polny:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 21:57 problem badawczy moze byc i pytaniem i zdaniem twierdzacym np "czy klacze polne ;] reaguja na dzwiek?" bo to jest problem badawczy.. i to badamy.. albo to samo "wplyw dzwiekow na klacze polne:P" a hipoteza to by bylo "klacze polne reaguja na dzwiek" :P i to udowadniamy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh2 :P Re: Konik polny:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 21:58 a tak w ogole to ja osobiscie dalem "czy samice konikow polnych w okresie godowym reagują na odgłosy samca, czy na zapach?" (bo jeszcze po cos byl chyba ten klosz dzwiekoszczelny z doplywem powietrza?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronix Re: Konik polny:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 22:00 ja zapodałam takie pytanie Wpływ dźwięku na zachowania godowe koników polnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Konik polny:))) IP: 80.51.180.* 14.05.05, 22:04 a ja dowaaliłam:D:D wpływ odgłosów wydawanych przez samca na rozród w czasie godowym . ciekawe czy mie zaliczą?:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubas Re: Konik polny:))) IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.05.05, 22:09 ja dalam: wpływ natezenia dzwiekow wydawanych przez samca konika polnego na zachowania godowe samic konika polnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keri Re: Konik polny:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 18:36 moze po to żeby konik nie kitnął:> Odpowiedz Link Zgłoś