Dodaj do ulubionych

Konik polny:)))

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 11:28
a jak wam sie podobalo zadanie z konikiem polnym??
Obserwuj wątek
    • Gość: b Re: Konik polny:))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.05.05, 12:10
      chcę już tylko zapomnieć o tym pieprzonym koniku, w ogóle nie wiem po co przez
      3 lata tak zapieprzałam z tą biologią jak w zasadzie prawie w ogóle nie mogłam
      użyć mojej wiedzy w tych zdaniach
    • Gość: jas Re: Konik polny:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 17:48
      mi sie calkiem podobalo:)
      • Gość: chodziarka Re: Konik polny:))) IP: *.compower.pl 14.05.05, 17:52
        a jaką daliscie ta hipoteze???
        ja napisalam: WPŁYW dźwięku, na samice kkonika polnego bedące w okresie
        godowym....odpowiedź troche niescisła, ale jak myslicie zalicza mi???
        • diaboliada23 Re: Konik polny:))) 14.05.05, 18:18
          pewnie chodziło o aparat strydulacyjny nie rozumiem troche tej nowej matury
          ale spox.
          • b.rend.y Re: Konik polny:))) 14.05.05, 18:21
            wiecie co z tym konikiem to jak z tramwajami...ale co tam na geografii bedą
            ptyrozaury z kenozoika z czteroma pazurami :DD a tak dla odmiany a co im
            zalezy...
        • Gość: dżizas Re: Konik polny:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 18:20
          nie hipoteza, ale problem badawczy, czyli odpowiedź nalezo sformułować jako
          pytanie:]
          • apocalypsewoman Re: Konik polny:))) 14.05.05, 22:05
            problem badawczy nie musi byc w formie pytania
    • Gość: Gaja Re: Konik polny:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 18:25
      Mnie się podobało ;)
      Dlaczego - bo dawało duże możliwości, bo istnieje dużo różnych hipotez, które
      przy takim doświadczeniu można było postawić.
      A z drugiej strony - do O.Biol. pracowałam na owadach właśnie, więc się ciut
      ucieszyłam na widok choć jednego pytania "z mojej dziedziny" :)
    • Gość: Asica Re: Konik polny:))) IP: *.aster.pl 14.05.05, 20:32
      Jak dla mie spoko :) Ładne czółki miały te koniki :P
      • Gość: tey Re: Konik polny:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 20:50
        moim zdaniem rpoblem badawczy powinien brzmiec "Wplyw odglosow wydawanych przez
        samca na zachowanie samic w okresie godowym" a nie pytanie. Pytanie to by byla
        hipoteza
        • Gość: heh Re: Konik polny:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 21:57
          problem badawczy moze byc i pytaniem i zdaniem twierdzacym np "czy klacze polne
          ;] reaguja na dzwiek?" bo to jest problem badawczy.. i to badamy.. albo to samo
          "wplyw dzwiekow na klacze polne:P" a hipoteza to by bylo "klacze polne reaguja
          na dzwiek" :P i to udowadniamy ;]
        • Gość: heh2 :P Re: Konik polny:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 21:58
          a tak w ogole to ja osobiscie dalem "czy samice konikow polnych w okresie
          godowym reagują na odgłosy samca, czy na zapach?" (bo jeszcze po cos byl chyba
          ten klosz dzwiekoszczelny z doplywem powietrza?)
          • Gość: Weronix Re: Konik polny:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 22:00
            ja zapodałam takie pytanie

Wpływ dźwięku na zachowania godowe koników polnych
            • Gość: aaa Re: Konik polny:))) IP: 80.51.180.* 14.05.05, 22:04
              a ja dowaaliłam:D:D wpływ odgłosów wydawanych przez samca na rozród w czasie
              godowym . ciekawe czy mie zaliczą?:P
              • Gość: dziubas Re: Konik polny:))) IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.05.05, 22:09
                ja dalam: wpływ natezenia dzwiekow wydawanych przez samca konika polnego na
                zachowania godowe samic konika polnego...
          • Gość: keri Re: Konik polny:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 18:36
            moze po to żeby konik nie kitnął:>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka