Gość: Monika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 20:18 Ja jestem laureatką Olimpiady Wiedzy O Prawach Człowieka i ide na Prawo UJ a wy? czekam na odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: an Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 17.05.05, 20:26 finalistka olimpiady wiedzy o unii europejskiej. prawo UWarszwaski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jok Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: 80.51.250.* 18.05.05, 21:04 wiedza o Unii eupropejskiej - dwa tyt. finalisty - SGH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.udn.pl 17.05.05, 20:28 Laureat Historycznej - Historia na UW i mój kolega niezinternetyzowany też laureat tej samej Archeologia na UW trzeci laureat z naszej grupy Prawo na UJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.lsk.gda.pl / *.devs.futuro.pl 17.05.05, 20:34 olipijka wiedzy o jezyku polskim - Oxford lub Kembridż zresztą never mind Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesiek Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 20:42 finalista historycznej --> prawo UW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laura Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 20:56 finalistka olimpiady historycznej-sgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mon Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 21:01 To świetnie ze na tym forum znalazły się jakieś pozytywne momenty w morzu biadolenia i niepewności. Odpowiedz Link Zgłoś
mootya Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! 17.05.05, 21:03 rosyjski- finalistka- turystyka or geografia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 22:17 chemia laureat:) i sobie pojde na am bez egzaminow:] Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! 17.05.05, 22:37 Ja zajęłam 2 miejsce w finale ogólnopolskim olimpiady/konkursu turystycznego w Poznaniu,ale nie wybieram się na turystykę:)Za to z powodu nauczyciela nie startowałam w Olimpiadzie wiedzy o konstytucjach RP.Zapomniał mi powiedzieć o terminie wysłania zgłoszenia:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiecznie spiaca Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.udn.pl 17.05.05, 22:38 ale wam zazdroszcze ;) i gratuluje :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 22:44 finalista geograficznej - SGH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow bleble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 22:51 finalista wiedzy o sexie => ide do dziewczyny ;) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: bleble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 23:00 laureat chemicznej - na medycyne jesli sie uda,jesli nie biotechnologia UW bez postepowania rakrutacyjnego :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: bleble IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 23:14 jak masz laureata z chemii to masz wstep na AM bez egzaminow przynajmniej w warszawie pozdr i do zobaczenia w sobote;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: bleble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 23:18 Serio?? Cieżko mi w to uwierzyć, jeśli tak to nawet sie nie zastanawiam i tam składam:))) Dzieki za info i do soboty!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: bleble IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 15:42 a nie boisz sie iść na AM? tam jest strasznie dużo kucia i mało myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jok Re: bleble IP: 80.51.250.* 18.05.05, 21:02 wiedza o Unii europejskiej - SGH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pifpaf :D IP: 80.51.233.* 17.05.05, 23:18 Finalistka polonistycznej. Na polonistykę się jednak nie wybieram ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizu Re: :D IP: 213.199.214.* 18.05.05, 10:11 finalistka polonistycznej specjalizacja teatrologiczna. idę na aktorstwo, a jeśli nie, to na teatrologię:) musiałyśmy się spotkać w konstancinie:) skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pifpaf :) IP: 80.51.233.* 18.05.05, 10:53 Z Opola. A Ty? Wcale nie musiałyśmy się spotkać - jakoś mało integracji podczas tego konkursu było. No, ale wiadomo z jakich względów. Gdzie chcesz studiować? Ja prawo na UJ. Chyba pomyliłam olimpiady ;). Pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizu Re: :) IP: 213.199.214.* 18.05.05, 11:14 Bydgoszcz:) to się chybanie spotkałyśmy:) choć może siedziałyśmy gdzieś niedaleko:P Taaaa... zdecydowanie za mało integracji:) jakoś tak drętwo... u mnie rozkręciło się w piątek wieczorem:) a byłaś u sióstr czy palotynów?? aaa... jeszcze jedno: ale to nie Ty wpadłaś do źródełka;)? Chcę studiowac aktorstwo, ale w tym roku raczej spróbuję, zeby wiedzieć o co chodzi, bo patrząć na moje przygotowania, które są zerowe, nie mam wielkich szans;)))) a jesli nie, to teatrologia na Akademii Tetralnej w W-wie:) rzeczywiście, OLIJP z prawem to tak średnio pokrewne są, ale zawsze polski na egzaminie masz z głowy i maxa z matury:) zawsze coś:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pifpaf :) IP: 80.51.233.* 18.05.05, 11:34 Net mi dzisiaj wariuje ;). Więc może się powtórzę, bo pierwsza wiadomość jak na razie nie dotarła. Chyba się nie spotkałyśmy. Mieszkałam u palotynów. A tych sióstr w ogóle nie mogliśmy znaleźć. Do źródełka nie wpadłam, hehe... Zwolnienie z matury z polskiego jest największym plusem olimpiady - chociaż jeśli nie dostanę się na prawo, będę zdawać na indianistykę :). Powodzenia na wstępnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizu Re: :) IP: 213.199.214.* 18.05.05, 14:32 ja też u palotynów i sióstr też nie mogłam znaleźć.. tylko gdzieś mi się obijało o uszy, ze czesc grupy jest u sióstr;) na pewno pojdzie Ci na egzaminie z prawa bardzo dobrze i bede trzymała kciuki;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pifpaf :) IP: 80.51.233.* 18.05.05, 14:44 Podobno ludzie z Krakowa byli u sióstr za karę za zeszłoroczne ekscesy ;). Natomiast reszta Małopolski - u palotynów. Tak mi powiedziała Kasia (chyba tak miała na imię ;)) z Zakopanego. Oby egzamin na prawo poszedł dobrze. Nie dziękuję za trzymanie kciuków, bo przesądna jestem :P, mogę się natomiast zrewanżować tym samym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 15:02 Jestem laureatką OLIJP, ale też idę na prawo UJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pifpaf :) IP: 80.51.233.* 18.05.05, 15:07 A jak się przygotowujesz do wstępnych? I skąd jesteś? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizu Re: :) IP: 213.199.214.* 18.05.05, 15:27 noo.. krakow byl u sióstr. U nas taki jeden z poznania w kręconych wlosach ( straszny pozer) powiedział: "u siostr są ludzie z krakowa, mam z nimi o czym rozmawiać, nie tak jak tutaj.... dno..." . moze go kojarzysz:afro na głowie i szalik... hehehehe.. tragiczny był ten chłopak..cóż:) i ja nie dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pifpaf :) IP: 80.51.233.* 18.05.05, 19:57 Hmmm... świta mi ktoś taki... :] Swoją drogą - w tym Konstancinie było dość dużo facetów i większość niczego sobie :P, jednk miłe wrażenie pryskało, gdy otwierali usta - pozerów to tam było mnóstwo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 21:38 Na razie jeszcze się nie przygotowuję bardzo, ale myślę, że warto zapoznać się z ważniejszymi sentencjami prawniczymi, zapoznać się z samym językiem prawniczym, wprawić się w rozwiązywaniu zagadek logicznych. Myślę, że będzie się liczyła ogólna erudycja i logiczne wnioskowanie, więc może nie będzie tak źle...Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pifpaf Hmm... IP: 80.51.233.* 18.05.05, 21:57 Chyba masz rację. Mam na razie jeden przykładowy test i wygląda podobnie do tego, co opisujesz. W sumie rzeczywiście nie jest taki zły. Wolę to niż maturę z wosu, którą jutro muszę napisać ;). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizu Re: Hmm... IP: 213.199.214.* 18.05.05, 22:39 taaaa... nawet ich sposób chodzenia sugerował, ze chcą powiedzieć: "Czytamy książki z górnych półek, pijemy dobre wina i używamy wysublimowanego słownictwa" - nie daj Boże takiego chłopa;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pifpaf Hehe... IP: 80.51.233.* 18.05.05, 22:46 Dokładnie :D. Już podczas pierwszej kolacji się przeraziłam, gdy usłyszałam przeintelektualizowaną rozmowę na temat Rodziewiczówny - słownictwo i modulacja głosu zupełnie nieadekwatne do sytuacji, czyli do wcinania sałatki warzywnej po męczącej podróży... :]A wyglądali tak sympatycznie... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
radostek Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! 17.05.05, 23:44 Finalista Olimpiady Chemicznej - a ide na Akademie Ekonomiczna w Poznaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :O) Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 10:30 filozoficzna:) mam wsep wolny na UMK w toruniu na politologie:) ale niestety z powodu biurokracji tej uczelni NIE SKŁADAM TAM DOKUMENTÓW!chca zebym przyjecha osobiscie co jest niemozliwew tym terminie. Inni moga przesłac domumenty poczta tylko ci co maja wstep wolny musza osobiscie. Fajnie nie?to ma byc uławtienie dla zdolnych ucznów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.05, 10:47 Finalistka Olimpiady Wiedzy o UE (WSH Pułtusk) - europeistyka na UW bez egzaminów. Zdaję też na MISH i dziennikarstwo, wszystko na UW. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! 18.05.05, 10:49 finalistka artystycznej - sekcja plastyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barteksanok Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.abacus.sanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:19 czesc ja mam tytuł laureata Olimpiady wiedzy o UE ze Szczecina i finalisty z Pułtuska i jestm na 100 % przekonany ze ide na stosunki na warszawski, no moze ewentualnei europeistyka, pozdro wszystkim pzryszłym studentom stodunkow na UW :) !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mówiłam Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: 195.205.97.* 18.05.05, 11:19 mówiłam że tu same kujony są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddddddddd Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: 195.205.97.* 18.05.05, 11:20 a ja jestem normalna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 12:56 Nie kujony tylko ludzie z pasją to tak na marginesie u mnie laureat Olimpiady wiedzy o prawach czlowieka i ide na stosunki miedzynarodowe do poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-e Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.chello.pl 18.05.05, 13:44 Tchórz, tchórz, tchórz! Wolisz wiedzę i umiejętności, od durnego interpretowania tabelek? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scobin Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: 80.53.250.* 18.05.05, 13:46 Bardzo gorąco gratuluję wszystkim olimpijczykom. Wbrew temu, co mogą mówić niektórzy forumowicze, dobre wyniki w olimpiadach naprawdę wymagają nie tylko wiedzy, ale i myślenia. Wiem z autopsji, jak trudne bywają te konkursy, dlatego jeszcze raz gratuluję. :-) Serdecznie pozdrawiam Stanisław Krawczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizu Re: spasiba IP: 213.199.214.* 18.05.05, 14:34 spasiba too:D (ale się europejsko zrobiło;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazakie Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:48 Laureat Olimpiady Tematycznej 'Losy Polaków na Wschodzie', rocznik 87, więc maturka i stosunki międzynarodowe w Toruniu albo historia na Warszawskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forrestka Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.05, 15:03 finalistka UE z Pultuska - ide na SGH, a jak sie nie dostane na stosunki miedzynarodowe albo europeistke na UW, pozdrawiam wszyskich olimpijczykow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skeli Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:58 finalista matematycznej - Jednoczesne Studia Mat-Inf na UW :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbych Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 15:28 ja tez matematyczna ;) ale matura dopiero za dwa lata :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiciunia Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 16:06 laureatka historycznej-prawo na uniwerku warszawskim. Odpowiedz Link Zgłoś
piotreqqq Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! 18.05.05, 20:03 laureat Wiedzy o Chorobach Umysłowych Autorów Arkusza 2. Fizyki - ide na wódke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolxpincet Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 20:17 na wstepnie gratulacje ale tak naprawde teraz zobaczymy co wy Olimpijczycy zrobicie dla ogolu i kto osiagnie sukces w zyciu bo cos mi sie zdaje ze wygrana olimpiady o jakis prawach czlowieka czy inna tym podobna nie wiele wam daje w zyciu no ale luz skoro nie macie nic lepszego do roboty to luz ja tam wole pobawic sie bitami i liczbami daje mi to o wiele wieksza satysfakcje - i niech tak zostanie to scisle umysly decyduja o rozwoju naszej cywilizacji nrq wam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesiek Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 21:48 Nie do konca tylko scisle umysly decyduja o rozwoju cywilizacji. Gdyby ie humanisci, bojownicy o wolnosc, rowosc i braterstwo. o prawa czlowieka, to moze ludzkosc odlrylaby wiele wynalazkow takich jak komputer, energia atomowa, genetyka. Tylko wyobraz sobie Moj Drogi Umysle Scisly jak by te osiagniecia zostaly wyko9rzystane. Spojrz na III RZesze i ZSRR, pomnoz te zbrodnie i okropienstwa okolo 100razy.Czy to piekna wizja wg. Ciebie? Tak wygladalby swiat tylko z umyslami scislymi bez humanistow. Zadna galaz wiedzy nie jest gorsz, zadna lepsza. One po prostu sie uzupelniaja i wtedy i tylko wtedy mozliwe jest ludzkie szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:05 hmm no fakt najlepiej nic nie robic:> a ja lubie chemie i ta olimpiada juz duzo mi dala... a w zyciu to ty za wiele nie osiagniesz z tak waskim spojrzeniem na swiat, bo bardzo rozne rzeczy moga byc ciekawe i wazne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Miesek masz całkowita rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:34 Często i umysły ścisle działaja w organizacjach broniących praw człowieka np. Andrji Sacharow fizyk jądrowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytająca ;) A ilu jest tych olimpijczyków? IP: 82.177.65.* 19.05.05, 00:13 Myślałam, że olimpiady tematyczne sa jedne na całą Polske (ogólnopolskie) i laureatów tylko dwóch (bo nierzadko bez postępowania przyjmuje się tylko 2 pierwsze miejsce) hmmm więc jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolinek Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.tebo.net / 195.116.90.* 18.05.05, 22:50 Olimpiada tematyczn - Losy Polaków na Wschodzie :)) - -fimoznawstwo na UJ-ocie bez postepowania kfalifikacyjnego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIA Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 14:15 biologia - finalistka AM :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laura Re: Olimpijczycy wpisujcie się!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:45 finalistka z historii sztuki -> mish uj, komparatystyka uj, mish uś... a wstep bez egzaminu mam tylko na kulturoznawstwo na uś l. Odpowiedz Link Zgłoś