Gość: elmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 22:37 Czy jest wiecej kamikadze na filmoznawstwo na UAM??? Co zdajecie na maturze i na jakim poziomie? No i tradycyjnie juz...skad jestescie?;] pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania19-86 Re: Filmoznawstwo UAM 19.05.05, 23:11 myslam o filozofii przede wszystkim, ale takze o filmoznawstwie. Zdawalam matme, WOS. Lebork- takie zad...e Odpowiedz Link Zgłoś
k_psycho Re: Filmoznawstwo UAM 20.05.05, 00:40 Jeszcze sie zastanawiam, ale chyba złozę papiery na ten kierunek. Jeśli chodzi o maturę to zdawałam j.polski (co dosyć oczywiste:)), angielski i historię. Wszystkie na poziomie rozszerzonym. Jestem z zachodniopomorskiego :P Mam małe pytanko do kandydatów: startujecie tam, bo pasjonujecie się filmem czy raczej j. polskim i po prostu chcecie rozwinąc swoją wiedzę o filmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmo Re: Filmoznawstwo UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 12:47 bo pasjonujecie sie filmem, a ze UAM robiz ludzi pieprzonych erudytow to sila rzeczy bede musiala BARDZIEJ zainteresowac sie polskim;] boicie sie rozmowy kwalifikacyjnej???;/ ja owszem... Odpowiedz Link Zgłoś
k_psycho Re: Filmoznawstwo UAM 20.05.05, 12:58 Na razie nie odczuwam strachu, ale liczba zagadnień na rozmowę jest całkiem imponująca :) Ratuje mnie to, że większosc dotyczy filmu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: Filmoznawstwo UAM IP: *.imperiumnet.pl 20.05.05, 13:03 możecie podać jakie tam są wymagania, bo ta strona UAM-u mnie odstrasza i nic nie moge tam znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
k_psycho Re: Filmoznawstwo UAM 20.05.05, 13:10 Tutaj jest to podane dosyć w przystępny sposób www.filmoznawstwo.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodion Re: Filmoznawstwo UAM IP: *.imperiumnet.pl 20.05.05, 13:11 czyli jeśli zdawałem tylko polski/angielski/wos to nie mam co się starać? Odpowiedz Link Zgłoś
k_psycho Re: Filmoznawstwo UAM 20.05.05, 13:20 Myśle, ze warto, gdyż i tak, jak wynika z zasad rekrutacji decydującą rolę ma tu rozmowa kwalifikacyjna, no i w o wiele mniejszym stopniu język polski. Z innych przedmiotów tam wymienionych (nawet w przypadku uzyskania 100%) można uzyskać maksymalnie 8pkt (na 50 ogólnie), co stanowi jedynie 16% całości (jeśli dobrze policzyłam;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmo Re: Filmoznawstwo UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 13:25 teoretycznie wystarcza tylko polak. mozesz sie zajebiscie wykazac wiedza na rozmowie tylko ze ja tego tak kolorowo nie widze (ze to glownie o filmie)- owszem sporo, ale jest tez kultura,HLP i wiedza o jezyku ktora wg mnie ciezko strawic;/ ale zeby cie pocieszyc: moj kumpel rok temu zdawal na filologie polska na UAM wlasnie, wprawdzie inne zasady byly nieco (test+rozm)ale chodzil na kurs przygotowawczy, dostal sie (mial 27.5/30pkt) - diabel tkwi w szczegolach;>...otoz ów kumpel zdawal mature z matmy i z fizy;D Odpowiedz Link Zgłoś