Dodaj do ulubionych

Filmoznawstwo UAM

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 22:37
Czy jest wiecej kamikadze na filmoznawstwo na UAM???
Co zdajecie na maturze i na jakim poziomie?
No i tradycyjnie juz...skad jestescie?;]

pzdr!
Obserwuj wątek
    • ania19-86 Re: Filmoznawstwo UAM 19.05.05, 23:11
      myslam o filozofii przede wszystkim, ale takze o filmoznawstwie. Zdawalam
      matme, WOS. Lebork- takie zad...e
    • k_psycho Re: Filmoznawstwo UAM 20.05.05, 00:40
      Jeszcze sie zastanawiam, ale chyba złozę papiery na ten kierunek.

Jeśli chodzi o maturę to zdawałam j.polski (co dosyć oczywiste:)), angielski i
      historię. Wszystkie na poziomie rozszerzonym. Jestem z zachodniopomorskiego :P

Mam małe pytanko do kandydatów: startujecie tam, bo pasjonujecie się filmem czy
      raczej j. polskim i po prostu chcecie rozwinąc swoją wiedzę o filmie?

• Gość: elmo Re: Filmoznawstwo UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 12:47
        bo pasjonujecie sie filmem, a ze UAM robiz ludzi pieprzonych erudytow to sila
        rzeczy bede musiala BARDZIEJ zainteresowac sie polskim;]

boicie sie rozmowy kwalifikacyjnej???;/ ja owszem...
        • k_psycho Re: Filmoznawstwo UAM 20.05.05, 12:58
          Na razie nie odczuwam strachu, ale liczba zagadnień na rozmowę jest całkiem
          imponująca :)
          Ratuje mnie to, że większosc dotyczy filmu :D
          • Gość: rodion Re: Filmoznawstwo UAM IP: *.imperiumnet.pl 20.05.05, 13:03
            możecie podać jakie tam są wymagania, bo ta strona UAM-u mnie odstrasza i nic
            nie moge tam znaleźć
            • k_psycho Re: Filmoznawstwo UAM 20.05.05, 13:10
              Tutaj jest to podane dosyć w przystępny sposób www.filmoznawstwo.com/
              • Gość: rodion Re: Filmoznawstwo UAM IP: *.imperiumnet.pl 20.05.05, 13:11
                czyli jeśli zdawałem tylko polski/angielski/wos to nie mam co się starać?
                • k_psycho Re: Filmoznawstwo UAM 20.05.05, 13:20
                  Myśle, ze warto, gdyż i tak, jak wynika z zasad rekrutacji decydującą rolę ma tu
                  rozmowa kwalifikacyjna, no i w o wiele mniejszym stopniu język polski. Z innych
                  przedmiotów tam wymienionych (nawet w przypadku uzyskania 100%) można uzyskać
                  maksymalnie 8pkt (na 50 ogólnie), co stanowi jedynie 16% całości (jeśli dobrze
                  policzyłam;))
                • Gość: elmo Re: Filmoznawstwo UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 13:25
                  teoretycznie wystarcza tylko polak. mozesz sie zajebiscie wykazac wiedza na
                  rozmowie tylko ze ja tego tak kolorowo nie widze (ze to glownie o filmie)-
                  owszem sporo, ale jest tez kultura,HLP i wiedza o jezyku ktora wg mnie ciezko
                  strawic;/
                  ale zeby cie pocieszyc: moj kumpel rok temu zdawal na filologie polska na UAM
                  wlasnie, wprawdzie inne zasady byly nieco (test+rozm)ale chodzil na kurs
                  przygotowawczy, dostal sie (mial 27.5/30pkt) - diabel tkwi w
                  szczegolach;>...otoz ów kumpel zdawal mature z matmy i z fizy;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka