Dodaj do ulubionych

Punkty na AM

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 16:50
Chciałabym was zapytac co sadzicie o jednej rzeczy. Tylko to troche
skomplikowane, więc postaram się dokładie wytłumaczyć. Kiedys na AM zdawało
się test składający się ze 120 pytań. Na jedną z AM wystarczyło mieć 70
punktów aby się dostac, czyli to jest około 60%. Teraz jest do zdobycia 310
punktów, czyli 60% to około 182 pukty. Czy sadzicie,że mozna by to było tak
przeliczyc? Chciałabym wiedziec czy mam jakieś sznse, bo po fizyce to...:(
Obserwuj wątek
    • Gość: dziubas Re: Punkty na AM IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.05.05, 16:55
      we wrocku bylo kolo 86 wiec 75%... szczerze- to nie mam pojecia... trudno
      powiedziec... ale mysle ze z 250 da rade.. nie wiem czy ponizej 200... ja mam
      podobny dylemat.. mam nadzieje ze osiagne prog 200pkt. wszystko zalezy od
      liczby kandydatow. cos mi sie wydaje ze bedzie mniej niz w ostatnich latach,
      wile osob zrezygnowalo z powodu fizy... wiec moze prog zejdzie do 200-250, ale
      to tylko gdybania...
    • Gość: dziubas Re: Punkty na AM IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.05.05, 16:56
      aha, jest jeszcze kwestia starych maturzystow, oni sa w lepszej sytuacji wiec
      lapiej zdadza. wiec chyba nie ma co liczyc za bardzo niski prog (ponizej
      200...)
      • Gość: Slooko Re: Punkty na AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 17:15
        Ja jeszcze licze na to,że iyke zdwało tylko 5% uczniów(jezeli to wogóle jest
        prawda). Więcej niż 200-230 nie wyciągnę:/
        Ale marzyć zawsze moża, prawda?:)
        • Gość: dziubas Re: Punkty na AM IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.05.05, 17:43
          hehe jasne:Dpozyjemy zobaczymy. ja tam nie bede rozpaczac, ale4 wiem ze rodzina
          bedzie zawiedzion, bo troche kasy polecialo na korki i kursy....:////
          • Gość: sylwia Re: Punkty na AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 21:10
            Nie wiem jak Wy patrzycie, ale przecież na Uniwersytet Medyczny patrza tylko na
            poziom rozszerzony. Mozna więc zdobyć max 160 pkt+ test kompetencji. Na poziom
            podstawowy wogóle nie patrzą!! Tak jest na Uniwersytecie Łódzkim.
            • Gość: Sloonko Re: Punkty na AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 14:08
              Sylwuś! Patrzą tylko na rozszerzony,a le nie biora pod uwagę punktów tylko
              procenty:) Przynajmni9ej w Wawie, Białymstoku i Bydgoszczy:) Są trzy przedmioty
              rozszerzone po 100% czyli po przeliczeniu 100pkt.:)m Plus 10 z testu czyli
              wychodzi aż 310:) Pozdrawiam:)
          • Gość: megi Re: Punkty na AM IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 20.05.05, 22:43
            Ludize alio jest sparwa jeszcze sztucznego tloku ktory robia starzy maturzysci.
            Wiecie o tym ze jest jedna lista rekrutayjna??moze byc tak ze w tym roku 80 %
            nowych studentow AM to beda stare roczniki bo z tego co slysze to fizyke
            polozyli ludzie i to niezle no ja poleglam .A starzy maturzysci maja nie tylko
            pzrewage roku kiedy sobie juzwiedze ukladali bo my sie ejszcze douczalismy ale
            dodatkowo 3 miesiace do lipca i sory ale te testy na akedamiach z izyki sa
            proste -robilam powaznie. wiec kto ma sie dostac my czy oni??
            • Gość: Medyczka Re: Punkty na AM IP: *.man.busko.pl 20.05.05, 22:47
              jedna lista?
              dziewczyno..nie wprowadzaj nikogo w blad
              sztuczny tlok..dobre
            • Gość: Medyczka Re: Punkty na AM IP: *.man.busko.pl 20.05.05, 22:47
              jedna lista?
              dziewczyno..nie wprowadzaj nikogo w blad
              sztuczny tlok..dobre..
              • Gość: jogomajo Re: Punkty na AM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 08:03
                Nie panikuj, ludzie ze starą maturą piszą test na kształt nowej matury. I prawdą
                jest, że co roku dużą część nowych studentów staowili ci, którzy dostali się za
                drugim, trzecim razem. Tak było zawsze i tak będzie. Zresztą czemu miało by nie
                być? Umieli więcej, to się dostawali, jak Ty nie zdasz w tym roku, to w
                przyszłym lub za 2 lata zajmiesz miejsce świeżakom.
    • Gość: Łosiek JAKIE 200 pkt !?!?!?!?! IP: *.dami.pl / *.dami.pl 20.05.05, 22:46
      Na stonach AM pisze wyrażnie że liczy się TTYLKO WYNIK Z ROZSZERZONYCH a nie
      wiem ile było za fizę ale za biolę 50pkt za chemie chyba tez to razem 100pkt (no
      jak ktos woli 200%)
      • Gość: Medyczka Re: JAKIE 200 pkt !?!?!?!?! IP: *.man.busko.pl 20.05.05, 22:49
        miala na mysli WROCLAW, kwestia pzrelicznika za 1pky procentowy z matury
        • Gość: Łosiek Re: JAKIE 200 pkt !?!?!?!?! IP: *.dami.pl / *.dami.pl 20.05.05, 22:51
          Jaki przelicznik podasz mi go szybko bo niechce mi sie szukac:D w necie

• Gość: medyczka Re: JAKIE 200 pkt !?!?!?!?! IP: *.man.busko.pl 20.05.05, 22:53
            wszystko opisalam w poscie nizej
        • Gość: Łosiek Re: JAKIE 200 pkt !?!?!?!?! IP: *.dami.pl / *.dami.pl 20.05.05, 22:52
          njalepiej przelicznik na farmachje bo jak pisąłem nie zdawałem fizyki
          • Gość: Medyczka Re: JAKIE 200 pkt !?!?!?!?! IP: *.man.busko.pl 20.05.05, 22:55
            hehheh
            za chemie 120pkt
            za BIOL 100
            znow przekombinowali

Kandydaci, maturzyści - zdający maturę w 2005 roku muszą ją zdawać w szkołach w
            zakresie rozszerzonym z dwu wymaganych przedmiotów tzn. z biologii i chemii.
            Liczba punktów uzyskana na maturze z poszczególnych przedmiotów zostanie
            uwzględniona w rankingu. Kandydat z nową maturą zdawaną według powyższych zasad
            może uzyskać łącznie maksymalnie 220 punktów (100 z biologii oraz 120 z chemii
            • Gość: Łosiek MEDYCZKA PLIS OSTATNI RAZ IP: *.dami.pl / *.dami.pl 20.05.05, 22:59
              Oki juz mnien głowa boli od tej filozofii - popatrz idę (chciałbym) na farmację:

mam:
              minimalnie 42 pkt z rozszerzonej biologii (84%)
              minimalnie 47 pkt z rozszerzonej biologii (94%)

możesz mi napisać ile moge mieć pkt z tego na AM we wrocławiu?
              (minimalnie bo nie wiem czy to bedzie tępy egzaminator z kluczem czy człowiek
              myślący :P )
    • Gość: megi Re: Punkty na AM IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 20.05.05, 23:03
      nie wprowadzam bylam na Akademi az poprosilam zeby powturzyyli haslo z jedna
      lista
    • Gość: megi Re: Punkty na AM IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 20.05.05, 23:04
      nie slyszeliscie ze podobno strayzmaturzysci majak pisac cos" podobnego "do
      nszych matur dlatego ejdna lista . A muiialo byc kolorowo i dla straych tylko
      mala liczpa indeksow:P
      • Gość: Medyczka Re: Punkty na AM IP: *.man.busko.pl 20.05.05, 23:10
        JEDNA LISTA dla starych matur i nowych!!!!!!!!!!!
        robisz z rzeczy oczywistych sensacje, nie nakrecaj sie. Mow o faktach
    • gosia_86 Re: Punkty na AM 21.05.05, 07:29
      zalezy ktora AM
      biorac pod uwage wyniki z egzaminow probnych itp najwieksze szanse w/g wyliczen
      maja kandydaci na uczelnie w szczecinie i gdanskau
      statystyki pokazuja ze wyniki z tzw rejonu AM maja bezposrednie pzrelozenie na
      prog na AM w tych regionach. matury probne itp z zFIZ chem i biol najgozrej w
      skali kraju poszly na Pomorzu , generalnie polnocy.Wiec nalezy ozcekiwac ze te
      akademie medyczne beda mialy najnizsze progi, jedne z najnizszych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka