Gość: LICEALISTKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 10:49 STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA??????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nastka99 Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: 80.50.191.* 23.05.05, 15:34 ja! a nie wiecie czy mozna na 2 miesiace? Odpowiedz Link Zgłoś
ankhesenpaaton Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA 23.05.05, 15:37 Ja mam nadzieję złapać okazję na 1 miesiąc w zakładzie mojej mamy. W sumie to bym była chętna i na inne, ale zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gais Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: *.icpnet.pl 23.05.05, 15:35 A gdzie? W jakiej firmie można się ubiegać o staż? Odpowiedz Link Zgłoś
ankhesenpaaton Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA 23.05.05, 15:38 Ubiegać się można w każdej niemal, ale to już od nich zależy, czy Cię wezmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gais Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: *.icpnet.pl 23.05.05, 15:50 No, ale po liceum to chyba tak chetnie nie biora... Czy udalo sie komuś załapać na staz po liceum? w jakiej firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyza Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 16:04 ja nie wybieram sie na staz bo chcialam ale przez przypadek znalazlam normalna prace z normalna pensja(1000zl przy dobrych wiatrach)i ciesze sie nieziemsko;oD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyza Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 16:05 i w dzien matury ustnej z angola bylam na rozmowie i od razu mnie przyjeli;oD.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyza Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 16:05 dla chcacego nic trudnego;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elios Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: *.gdynia.mm.pl 23.05.05, 16:17 a powiedz jak to firma XD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: Ja Się dostałam na Staż:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 16:24 W Urzędzie Pracy są zapisy na staże dla absolwentów (jakiś program z UE to finansuje). W moim mieście staż przyznawany jest na 7 m-cy.( Z możliwośią przedłuzenia.Aaa i wycofać też się mozna jeśli znajdzie się coś lepszego - na stałe;-) ) Idę na studia zaoczne więc mi to pasuje :) Aaaa wypełnia się ankietę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 16:26 Staż zaczynam od lipca, wcześniej jest 3-dniowe szkolenie:) Pozdrawiam i życze powodzenia w poszukiwaniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gais Re: Ja Się dostałam na Staż:) IP: *.icpnet.pl 23.05.05, 16:56 Mozesz coś wiecej powiedziec o stazu z UP? Czy to jest płatny staz? Ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gais Re: Ja Się dostałam na Staż:) IP: *.icpnet.pl 23.05.05, 16:57 Aha i czy musze byc zarejestrowany w UP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 17:04 Tak,tak trzeba się zarejestrować w UP. Następnie zapisać się na listę na staż (miejsc jest sporo, bo staże są zarówno w instytucjach państwowych, jak i w prywatnych firmach). Staz jest oczywiście opłacany, z tym, ze nie przez pracodawcę, a właśnie przez UP. Wynagrodzenie wynosi 500zł... :-/ Trochę mało, ale innej pracy bez doświadczenia sie raczej nie dostanie, a tak będzie co wpisać w CV... no i moze przedłuzą umowę:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gais Re: IP: *.icpnet.pl 23.05.05, 17:16 Ok, tnx, ale nie wszystko jeszcze jarze :/ Mam się zarejestrować jako bezrobotny? skonczylem w tym roku LO, od października zamierzam rozpoczac studia w systemie dziennym, to sie chyba nie lapie jako bezrobotny? Gdzie pytać o te staze? w Wojewódzkim Urządzie Pracy czy w Powiatowym Urzędzie Pracy? Czy gdzie? ;-) Pozdr. i dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gais Re: IP: *.icpnet.pl 23.05.05, 17:21 Aha, w jakim charakterze znalazles ta prace? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 17:51 W Powiatowym Urzędzie Pracy należy się zarejestrować. Ja załapałam się na staż w sądzie rejonowym:) Mój staż będzie trwał 7 m-cy, ale być moze u Ciebie będą jakieś krótsze (np. 2- 3-miesięczne), wtedy spokojnie możesz pracować a później zacząć studia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 18:00 Aaaa praca będzie polegała na wypisywaniu kopert:D Przenoszeniu papierków od pokoju do pokoju itp. Raczej się nie przemęcze;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gais Re: :) IP: *.icpnet.pl 23.05.05, 18:16 OK, dzieki bardzo :) Mógłbyś jeszcze tylko napisać, ile godz. w tygodniu bedziesz pracował, bo chciałbym wiedziec, czy da się tę pracę z inna połaćzyć. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 20:28 MOGŁABYM Ci napisać ile będę pracowac ;-) Będę pracować po 6 h dziennie. Pzdr:) 3maj sie Powodzienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gais Re: :) IP: *.icpnet.pl 23.05.05, 21:33 Dzieki i sorki, że Ci płeć zmieniłem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotaa Re: :) IP: *.ipz.edu.pl 23.05.05, 22:54 hej:) jakby to nie sprawilo Tobie klopotu to ja jeszcze mam kilka pytan:) jak juz pojde i sie zarejestruje i co dalej tzn musze im powiedziec ze chodzi mi o staz.... a z jakiego miasta jestes?? a i jeszcze jedno hmmm moze troche glupie jak sie rejestrujesz to musze zabrac ze soba swiadectwo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elios Re: :) IP: *.gdynia.mm.pl 23.05.05, 23:18 przylaczam sie do info .. i tez napewn oskrzystm ... nigdy o tym nie wiedzialem :D Extra, wlasciwie 500 zł mnie uradza, bo w obecnej pracy zarabiam 250 ==". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotaa Re: :) IP: *.ipz.edu.pl 23.05.05, 23:30 no wlasnie ja tez o tym nie wiedzialam:) tylko ciekawe czy kazdego to obejmie bo jak jest duzo chetnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 23:33 A więc tak. Jak się rejestrujesz musisz mieć dowód osobisty i świadectwo ukończenia szkoły. Wypełniasz ankietę. Oddajesz. Idziesz do pokoju. Pytają Cię o to samo co w ankiecie było :D:D. Kserują świadectwo. Przydzielają numer i termin. W przydzielonym terminie (ok. tydzien pozniej)masz spotkanie dla osób rejestrujących sie po raz pierwszy, następnie idziesz do odpowiedniego pokoju (powiedzą gdzie) podpisujesz jakieś papiery nio i Co NAJWAŻNIEJSZE Przyznają Ci jakże wspaniły tytuł OSOBY OFICJALNIE BEZROBOTNEJ. Z tym wspaniałym dokumentem idziesz do Pokoju w którym przydzielaja staze dla absolwentów. Wpisujesz się na listę... i juz z górki P.S Staż przysługuje wszystkim absolwentom, nawet tym po LO Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil chętnych nie jest duzo bo mało kto o tym wie;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 23:35 A urzędy jakoś niespecjalnie o tym informują;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotaa Re: chętnych nie jest duzo bo mało kto o tym wie; IP: *.ipz.edu.pl 23.05.05, 23:39 wielkie dzieki za odpowiedz:) ale ja niestety bede musiala czekac do 8 czerwca na swiadectwo bo mi jeszcze ni dali:(((( a watpie ze jakbym zadzwonila do szkoly to by mi wczesniej dali:((((( jak pech to pech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: chętnych nie jest duzo bo mało kto o tym wie; IP: *.icpnet.pl 07.06.05, 19:32 To chyba nieprawda. U mnie jak się zapisałam Do PUP to od razu tego samego dnia miałam spotkanie informacyjne w siedzibie doradztwa personalnego obok UP, gdzie wszystkiego się dowiedziałam na temat stażu i wielu przydatnych rzeczy dla bezrobotnego. Kobieta, która to prowadziłą była bardzo miłą i wręcz zachęcałą do odbycia stażu (aż mnie to zdziwiło) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: :) IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 23.05.05, 23:37 hmmm a jeśli dostanę staż przy kopaniu dołków na budowie? Czy można sobie wybrać staż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elios Re: :) IP: *.gdynia.mm.pl 23.05.05, 23:38 no wlsnie tez mi nasunelo sie to pytanie na mysl Xd Ni i ile rprzecietnie sie czeka?? dostals swoj odrazu, czy dlogo czekalas?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 23:42 rejestrowałam się w UP 6 maja. Na listę chętnych na staż zapisałam się 16 maja (po otrzymaniu statusu bezrob.;- ) ). Szkolenie zaczynam 6 czerwca a staz od 15 lipca:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elios Re: :) IP: *.gdynia.mm.pl 23.05.05, 23:43 a na szkoleni juz dostajesz jaks kase?? tzn grosze??? XD Acha i zy taki staz mozna przerwac w czasie jego trwania?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 23:44 Staż poniekad wybierasz sam/a, bo wpisujesz w ankiecie preferencje. Jak jest miejsce to dostaniesz tam, gdzie chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil odp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 23:45 Hehhehe taaaa zwracają zdaje się za bilety :D:D:D A co do rezygnacji. To owszem można zrezygnować, ale tylko jeśli znajdziesz coś na stałe lub na lepszych warunkach, np: finansowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elios Re: odp IP: *.gdynia.mm.pl 23.05.05, 23:50 a jesli bede chail zaczac studiowac?? Bo ten staz to che tylko p oto aby torche zarobic w wkacja, a od pazdziernika zmaierzam isc na studia, a watpie by znalaz sie jkis taki krotki ... . Nie wiesz mzoe, czy jesli cche sie potem zaczac studiowac , to czy mzna przerwac?? i gdzie sie z rezyfnacja wogle udac ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elios Re: odp IP: *.gdynia.mm.pl 23.05.05, 23:50 a tak wogle to sorki ze cie zammeczam pytaniami XD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: odp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 00:01 hehe spox. Nie ma sprawy. Hmmm Wiesz nie wiem jak ze studiami dziennymi. Ja idę na zaoczne, więc nie mam takiego problemu. Pogodzę staż i naukę. Najlepiej przejdz się do PUP . Bez rejestracji, tylko zapytaj. Sama najpierw poszłam się zorientować:) Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: odp 24.05.05, 00:22 Jest jeszcze kwestia, czy jeśli skorzystasz ze stażu teraz, będziesz mógł po raz kolejny skorzystać po studiach... /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: odp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 11:03 Hmmm staż przysługuje tylko osobom, które nie maja wiekszego dośw. w pracy (tzn. dłuższego niz 3 m-ce) Wielu studentów dorabia sobie podczas studiów, więc staż juz ich po studiach nie obejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyza0204 po prostu idz do URZEDU PRACY w Twoim powiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 14:08 i tam ci WSZYSTKO POWIEDZA Odpowiedz Link Zgłoś
elilamasabahtani do tych co na studia dzienne 07.06.05, 15:00 Niestety nie mozemy isc na staz, bo staze teraz sa z pieniedzy unijnych a nie rządowych, przez co są tylko 6, 7 miesieczne a przerywac nie wolno, bo trzeba oddac wszystkie dotąd zarobione pieniadze. Krotszych stazy nie ma. Unia europ. narzuca takie, a nie inne wymogi. * wszystko, co napisałam jest w 100% pewne, bo łaziłam do Urzedu i dzwoniłam, az mnie z kwitkiem odesłali do domu :( Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: do tych co na studia dzienne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 17:20 a ja wiem że można na 3 miesiące. :P Dużo moich znajomych się załapało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 17:16 a po co komu staż? nie lepiej złapać normalną pracę? ja tak zrobiłem. mature skończyłem miesiąc temu,a teraz pracuje - 1000 zl na miesiac ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: *.icpnet.pl 07.06.05, 21:15 No, nie kazdemu się udaje złapać sensowną pracę... Dlatego pozostaje staż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: *.icpnet.pl 07.06.05, 19:28 Ja otrzymałam bez problemu staż z Powiatowego Urzędu Pracy (Poznań) w Urzędzie Skarbowym. Jestem tam od 1 czerwca. Jeśli ktoś ma jakieś pytania to można mnie znaleźć na gg 8438069 Odpowiedz Link Zgłoś
elilamasabahtani Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA 07.06.05, 22:29 Samanta - u mnie nie ma na 3 miesiace! Az dziwie sie, ze gdzie indziej są, skoro Polska weszla do unii i teraz sa tylko unijne :/ Ktos - pewnie, ze lepiej prace. Sezonowej szukam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elilamasabahtani Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: 82.177.65.* 07.06.05, 22:47 btw Samanta - gdzie mieszkasz?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 23:07 pewnie w Pile :) sądząc po IP Odpowiedz Link Zgłoś
elilamasabahtani Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA 07.06.05, 23:32 neoplus.adsl.tpnet.pl po tym wiesz, ze to Pila? Odpowiedz Link Zgłoś
elilamasabahtani Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA 09.06.05, 10:59 TO JAK TO JEST Z TYMI STAŻAMI?? SA TYLKO UNIJNE NA 7 MIESIECY? MA KTOS ALBO WIE, ZE SĄ KROTSZE NP. NA 3 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups... Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.05, 11:25 Ja zaczynam staż 1 lipca i oficjalnie kończe 30 września, a nie oficjalie (zgodnieniu tego z moim szefem) tydzień wcześniej;) Są staże 3 miesięczne - krutszych nie ma;) I staż przysługuje po ukończenie każdej szkoły, czyli jeśli miałeś staż po liceum możesz mieć też po studiach:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heidi19 Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 15:00 JA TEZ CZEKAM NA JAKIS SENSOWNY STAŻ BO NA NORMALNA PRACE NIE MA SZANS :/ PISZCIE GDZIE MACIE TE STAZE moje GG: 5184114 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaby Prosze bardzo o kod do ogloszen aaaby.pl ......... IP: *.icpnet.pl 12.06.05, 21:50 U mnie w PUP sa tylko dlugie staze, dlatego szukam jakiejsc konkretnej pracy na wlasna reke. Fajne sa ogloszenia na www.aaaby.pl/0,0.html - tylko lipa, ze za dostep do wiekszosci trzeba placic, kilka razy juz wydalam na eski (teraz aktualnie mam zablokowana komore, bo skonczyla mi sie waznaosc konta :/)... stad prosba, czy ktos moglby moze wspomoc kodem? Prosze, bardzo by mi sie przydal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaby Re: Prosze bardzo o kod do ogloszen aaaby.pl .... IP: *.icpnet.pl 15.06.05, 11:44 up :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaby Re: Prosze bardzo o kod do ogloszen aaaby.pl .... IP: *.icpnet.pl 18.07.05, 16:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaby Re: Prosze bardzo o kod do ogloszen aaaby.pl .... IP: *.icpnet.pl 22.07.05, 21:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heidi19 Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 13:20 ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 11:45 .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarTynka Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: 80.54.200.* 14.06.05, 23:26 obecnie rowniez staram sie o staz jestem zarejestrowana w PUP i wogole nie mialam pojecia o stazu na 3 m-ce.Tylko w moim miescie jest troszeczke inaczej bo musze sama chodzic po urzedach i skladac podania o staz a o tym nikt nie pisal co mnie dziwi-czy tylko u mnie tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
heidi19 Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA 15.06.05, 11:03 no wystarczy sie zarejestrowac! zadnego podania o staz nie skladalam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga_86 Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 14:14 ja też nigdzie nie musiałam składać podań o staże. Po prostu się zarejestrowałam i poszłam do pokoju, w kótrym sa oferty pracy9 staży różnież) tam sie wszystkiego dowiedziałam- mówią Ci, gdzie są aktualnie staze, wybierasz, czy jesteś czyms zainteesowana) i przy okazji umawiają z doradcą zawodowym. tak jest u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piszcie cos tu Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: 82.177.65.* 16.06.05, 13:57 Odpowiedz Link Zgłoś
heidi19 Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA 16.06.05, 14:35 no ja nadal czekam na staż :/ piszcie cos na ten temat, gdzie macie itp... moj gg 5184114 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornelia Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: 82.177.65.* 16.06.05, 16:10 a mnie przyslali wezwanie do urzedu w celu zapoznania się z ofertą pracy. Na miejscu okazało się, ze to oferta stazu, jednakze staze w moim powiecie sa tylko 7-8 miesieczne finansowane przez UE. Gdy powiedziałam, ze idę na studia dzienne, to kazała mi coś podpisac (glupia nie przeczytałam). Zaprowadziła mnie do innego pokoju, oswiadczyła kobietom tam urzędującym: "ta pani odmawia przyjecia stazu", po czym zaraz się z tego pokoju zmyła. Urzędniczki spytały się, czemu rezygnuje ze stazu, odpowiedziałam, ze wcale nie rezygnuje... Ale jak sie potem okazało, podpisałam cos, na czym napisane bylo, ze odmawiam przyjęcia stazu. Konsekwencją tego okazało sie wyrejestrowanie mnie z Urzedu Pracy :/ Nie poinformowano mnie ani o tym, ze deklaracja tego, ze idzie się na studia dzienne jest odmową, ani o tym, że ta deklaracja jest rownoznacza z wyrejestrowaniem mnie z Urzedu. Teraz to ja juz wiem, ze musze czytac wszystko, nawet w urzędach panstwowych, bo i tam cie moga okantowac :/ Ech i czy szczerosc w ogole sie opłaca? Moglam nie mowic, ze ide na studia :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin 19 letni PRZECZYTAJCIE MOJĄ DROGĘ DO STAŻU (prostą) IP: *.pl / 80.48.247.* 16.06.05, 17:04 Idziesz do PUP i rejestrujesz się jako bezrobotny- tam ci powiedzą jakie dokumenty i w ogóle wszystko- potem idziesz do dyrektora swojego ogólniaka i mówisz mu,że z sentymentu za "ukochaną" szkołą chcesz jeszcze coś dla niej zrobić, więc prosisz aby jechał z podaniem o stażystę do PUP-u. On to robi i wybiera ciebie jako stażystę- podejmujesz pracę od 1, w tym momencie od 1 lipca, możesz być konserwatorem i zapiepszać np. przy koszeniu trawy, albo pracach porządkowych tudzież pomagać majstrowi jeśli szkoła przeprowadza remont, a szkoły generalnie zawsze coś robią w wakacje. 2 robota w szkole to biuro, ale ja tam nie chce bo nie lubie słuchać plotek i przebywać z babami z sekrtetariatu w mojej byłej szkole. dostajesz za to 430zł miesięcznie. tylko,że te 30zł z pierwszej pensji trza odliczyć bo to prezent dla dyrektora za załatwienie stażu- w moim przypadku koniak-aha tak jest w Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
heidi19 Re: PRZECZYTAJCIE MOJĄ DROGĘ DO STAŻU (prostą) 16.06.05, 23:15 <hahaha> na staż do swojej budy??!! dobre!! <hahaha> nigdy w życiu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarTynka Re: PRZECZYTAJCIE MOJĄ DROGĘ DO STAŻU IP: 80.54.200.* 16.06.05, 23:29 nio to macie ułatwione zadanie skoro nie musicie latac z tymi wszystkimi papierami po urzedach ale zastanawia mnie to dlaczego u mnie wlasnie tak jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 10:53 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hjhjjj Re: STAZ PO LICEUM KTO SIE WYBIERA IP: *.ipz.edu.pl 26.06.05, 12:56 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika od 3 do 12 miesiecy IP: *.k1.isko.net.pl 18.07.05, 21:02 ja jestem na stażu od niespełna dwoch tygodni w charakterze recepcjonistki. Na staże przyjmuja bez wiekszych problemów, bo pracodawcy za to nie płacą. Musisz byc zarejestrowany i odbyc dwudniowy kurs. Staż trwa od 3-12 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PaTrycja Re: od 3 do 12 miesiecy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 23:18 Hejka ja tez dostałam staz pracuje w biurze, odbieram tel, wypełniam różne papierki, i przyjmuje interesantów. Ogólnie jest spoko tylko są problemy z tym że ide na studia od października a raczej od 26 wrzesnia. I nie bede miała 3 miesiecy a to podobno wiąże się z tym ze po studiach nie bede mogła iść na staż (jezeli go przerwe) ale troche kasy zawsze wpadnie a się szczególnie nie przepracuje.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia 19 Re: od 3 do 12 miesiecy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 08:31 ja jestem na stażu i powiem wam ze skoro mam wyjechać pod koniec września to teraz nie biore żadnych urlopów a potem sobie odbije. urlop przysługuje 2 dni po przepracowaniu 30 dni Odpowiedz Link Zgłoś