Dodaj do ulubionych

FRANCUSKI!!!!:)))))))

23.05.05, 11:21
Zdaje ktos jutro francuski?
Duzo sie przygotowywaliscie?
Ja sama zdaje jutro i szczerze mowiac to juz nawet nie mam sily patrzec w
ksiazki i przejmowac sie tym wszytskim, czeka tylko na to zeby bylo juz "po"
i zebym spokojnie mogla sobie powiedziec, ze mam wakacje:)

powodzenia!!!!:)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Khamil Re: FRANCUSKI!!!!:))))))) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.05, 11:28
      Jak chyba kazdy z nas......Ja sobie wlasnie teraz czytam jakies news-y na francuskich stronkach...ale poza tym tez nie podejrzewam siebie dzis o jakies jeszcze duze powtorki w tym temacie. Wieczorem sie pewnie pojde gdzies ze znajomymi wyluzowac..a jutro: WAKACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ania Re: FRANCUSKI!!!!:))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 11:50
        ja tez jutro zdaje francuski, jedyna ze szkoly na poziomie rozszerzonym... jest
        to moj przedmiot dodatkowy, dlatego sie tak BARDZO nie przejmuje, jednak troche
        obawiam sie sluchania i tematów z rozsz pisania... ;/
        • czarna-perla Re: FRANCUSKI!!!!:))))))) 23.05.05, 11:55
          ja rowniez najbardziej boje sie sluchanek,ale staram sie byc dobrej mysli:)
          pisze tez w srednio dobrej sali-jest dosc duza i obym tlyko nie wylosowala
          ostatniej lawki:>
          i tez zdaje rozszerzony:)
        • Gość: Khamil Re: FRANCUSKI!!!!:))))))) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.05, 11:56
          Hehh...ja to niestety zdaje jako przedmiot podstawowy....wiec jak mi cos odpukac nie pojdzie, to bedzie smiesznie:)...Na pocieszenie mam tylko to, ze musze to zdawac tylko na poziomie podstawowym, wiec tez w zasadzie jest wzgledny luz:)....Ale tak czy owak, powodzenia dla co ambitniejszych;). Pozdrawiam:)
          • czarna-perla Re: FRANCUSKI!!!!:))))))) 23.05.05, 12:01
            ja zdawalam jeszcze angielski i wlasnie angielski wzielam sobie jako przedmiot
            obowiazkowy, bo wolalam go zdawac jako podstawowy na ustnym:P
            dlatego w sumie powinnam isc jutro na luzie ale znajac zycie to obudze sie z
            wilka kula w zoladku:P
            :)
            • Gość: Sempronia Re: FRANCUSKI!!!!:))))))) IP: *.njp.gliwice.pl / 213.227.72.* 23.05.05, 12:07
              Ja też jako jedyna w szkole zdaje francuski rozszerzony. Będę jedna w sali z
              trzema egzaminatorami!:(
              boję się najbardziej pisania dłuższego tekstu, bo jeszcze nigdy tego nie
              robiłam:/ Ucze się tylko prywatnie, parę miesięcy byłam we Francji. Moze się
              jakoś uda.
              Czekam z utęsknieniem na jutrzejsze popołudnie:D WAKACJE:D tak jak juz wszyscy z
              mojej klasy:P
              • Gość: Khamil Re: FRANCUSKI!!!!:))))))) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.05, 13:06
                Szczerze...to nie jest nic strasznego...samemu na sali z 3 egzaminatorami. Po jakims czasie idzie sie przyzwyczaic:) Tyle, ze sciagac nie mozna:P:P. Sam wiem cos o tym, bo pisalem tak cala mature(a francuski bedzie juz V egzaminem zdawanym w ten sposob...)...No ale coz...mila mi jest przynajmniej mysl, ze za 24h bede juz mial wakacje....wreszcie!!!!!
            • Gość: Khamil Re: FRANCUSKI!!!!:))))))) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.05, 13:11
              Ja mialem podobny uklad...tyle, ze angielski jako dodatkowy...wiec totalny luz jutro tez pewnie odpada. Ale nie bedzie zle...zeby tylko jakiegos kosmosu nie wymyslili na arkuszu, to bedzie dobrze:)....A z ciekawosci, gdzie idziesz, jak zdawalas 2 jezyki?..zdajesz je, bo tak potrzebujesz...czy ze np. je lubisz:).
              • czarna-perla Re: FRANCUSKI!!!!:))))))) 23.05.05, 13:13
                ide na slawistyke na uo albo komparystyke na uj, myslalam tez o indianistyce a
                dwa jezyki znacznie zwiekszaja moje szanse:)
                poza tym zdawalam jeszcze geografie i latwiej bylo mi sie zdecydowac na dwa
                jezyki niz na cokolwiek innego:P

:)
                • Gość: Khamil Re: FRANCUSKI!!!!:))))))) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.05, 13:20
                  Hehh...no ladnie. Zycze powodzenia. A co od innych przedmiotow, ja sie jednak zdecydowalem na cos wiecej:)..hista i matma:)...gdyz nie wiem, czy chce mi sie isc na kierunki zwiazane czysto z jakas lingwistyka(moze po prostu brak checi:P). Ale tak czy owak, powodzenia:). Oby do jutra:D:D
              • Gość: ala Re: FRANCUSKI!!!!:))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 13:16
                ja tez zdawalam dwa jezyki, ale w sumie chyba bardziej z sympatii (aNG. rozsz.i
                dodatkowy, a fr. podst. ->?). nie wiem jeszcze gdzie chcialabym isc, a Ty gdzie
                pojdziesz po dwoch jezykach?! masz juz cos na mysli? poza tym hmmm. skoro 5
                przedmiotow zdawałes sam z 3 egzaminatorami - dlaczego...?
                • Gość: Khamil Re: FRANCUSKI!!!!:))))))) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.05, 13:32
                  Co mam na mysli, co mialem na mysli..hmmm. Docelowo chcialem isc na SGH, w sumie ciagle chce, ale czy mi to wyjdzie, to wszystko jest juz w rekach szanownego pana egzaminatora z CKE:P. A do tych dwoch jezykow dolozyelm sobie jeszcze matme i historie...i zobaczymy, co z tego wyjdzie. ..a jesli chodzi o kwestie mojej formy zdawania....zdawalem to w troche innym trybie(specjalne warunki zdawania(powod, srednio czytelne pismo, ze posluze sie w tym miejcu eufenizmem)-wydluzony czas), co sie niestety wiazalo z osobna komisja.....w sumie nie wiem, czy bym sie na to zdecydowal drugi raz..ale coz..Jutro juz ostatnie podejscie, przynajmniej tyle:) A ty maszj uz jakies pomysly? Tak czy owak, powodzenia jutro. Pozdr.
    • Gość: kasiao Re: FRANCUSKI!!!!:))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 18:34
      Także zdaję jutro francuski, zresztą jak prawie cała moja klasa (klasa
      delfowska- rozszerzony francuski). W sumie nie przygotowywałam sie specjalnie
      do tej matury, ale raczej wynika to z tego powodu, że w marcu zdawałam egzamin
      językowy i już wtedy sporo się uczyłam. Wybieram się na SGH, ale po matematyce
      to nie wiem czy mnie tam przyjmą. Nie wiem co mam też myślec o historii
      rozszerzonej,ale poczekamy zobaczymy. Tymaczasem powodzenia jutro!!!!!!!
      • Gość: Milena Re: FRANCUSKI!!!!:))))))) IP: *.nidzica.sdi.tpnet.pl 23.05.05, 19:23
        też jutro zdaję francuski..
        bądzmy dobrej myśli.. a napewno uda się
        pozdro :*
      • Gość: Khamil Re: FRANCUSKI!!!!:))))))) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.05, 23:29
        Jesli Cie to pocieszy...nie ty jedna:)...ale moze sie uda...egzamin jest jednak wzgledny...a sporo osob jednak to zwalilo, wiec....zobaczymy:D..a co do histry rozsz....ten exam ma ten komfort, ze za nic nie mozna precyzyjnie go sobie ocenic...A skladac trzeba. I love this game:) Powodzenia jutro;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka