Dodaj do ulubionych

Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie?

30.05.05, 23:29
Czy na UMCS mozna wyslac dokumenty poczta, czy trzeba zlozyc osobiscie?
Mieszkam na drugim koncu Polski i srednio usmiecha mi sie jechanie przez 12
godzin,zeby jej zlozyc osobiscie.Wyslal ktos?
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotrek Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 06:41
      mój kumpel ma zamiar wysyłać ja pewnie złoże osobiście
      • Gość: kinia_86 Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 07:42
        Ja jadę.
        • Gość: kinia_86 Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 08:03
          A co zawozicie?? najpierw te dwie koperty C6, 2 znaczki polecone i ten
          formularz????
          • Gość: Piotrek Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 08:15
            podanie, 2 koperty swiadectwo ukonczenia szkoły (potrzebne czy nie ?), i
            potwierdzenie opłaty. kinia_86 na co składasz ?
            • Gość: kinia_86 Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 08:19
              Na lingwistykę. Ze świadectwem to jest inna sprawa. Dowozisz im świadectwo
              MATURALNE ale dopiero od 1-8 lipca. Świadectwo co dostałes na koniec roku
              szkolnego ich nie obchodzi - dzwoniłam. A Ty na co składasz???
              • Gość: Piotrek Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 08:25
                ja pewnie na socjologię i administrację
                • Gość: aka odpisy? IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.05, 12:45
                  a nie wiecie czy przyjmują odpisy notarialne świadectwa? jak ktoś wie to prosze
                  o informację:) PozdrawiaM :)
    • Gość: nikt Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 10:42
      a nie wie ktos czy przyjmuja tam akty notarialne ?:P
      • Gość: Riannona Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 10:55
        co ty odpis albo oryginał:P wiem ze na am juz bardziej przyjmują kserokopie:)
        hehhehe
    • jeziorsky Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie 31.05.05, 10:56
      a ja nie wiem czy moge tam zlozyc bo zdawalem jako głowny biologia a jako
      dodatkowe wos i historia a tam pisze ze na prawo glowny musi byc historia
      troche to bez sensu ze zdajac dodatkowa historia zamykam sobie prawo, co o tym
      myslicie ?
      • Gość: ziom Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.pl 31.05.05, 10:59
        To, że zdawałeś historie i wos jako dodatkowe nic nie komplikuje, nie jest
        istotne czy zdawałeś jako przedmiot obowiązkowy czy jako dodatkowy. wiem, bo
        mam zamiar składać tam w przyszłym roku
    • Gość: ziom Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.pl 31.05.05, 10:56
      Na ile kierunków można składać podanie?
    • Gość: alka Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.csk.pl 31.05.05, 11:13
      a do kiedy tam jest termin składania dokumentów?:>
      • Gość: magda Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.poswietne.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 11:41
        od 1 do 17 czerwca tamte ustalone przez nich dokumenty , a pote od 1 do8 lipca
        trzeba dowieść świadectwo nowej matury.
        • Gość: majka Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 13:56
          a trzeba sie rejestrowac przez internet? czy tylko dostarczyc dokumenty razem z podaniem.
    • Gość: adunia86 Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 15:03
      Zadzwonilam.Mozna wyslac.
    • Gość: Wrona Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.devs.futuro.pl 31.05.05, 17:32
      Hej wszystkim którzy wybierają się na UMCS, moze wy wiecie, czy ta uczelnia
      przyjmuje np. kserokopie świadectwa maturalnego potwierdzone przez szkołę( tak
      jak KUL), albo może potwierdzone notarialnie?? Planuję skladać na trzy kierunk
      więc orginał i odpis to za mało:( Z góry dziekuję za pomoc:)
    • aga-6 Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie 31.05.05, 17:57
      Czesc, duzo tu pytan sie pojawia.
      Ja jade osobiscie.
      Mozna skladac na rozne kierunki ale minusem jest fakt ze wtedy trzeba na kazdy
      kierunek skladac osobne dokumenty.
      Mozna skladac kopie notarialne (taka odpowiedz uzyskalam od osoby ktora zajmuje
      sie rekrutacja).
      Terminy rekrutacji sa podane na stronie UMCS i tak podana jest dokladana data i
      miejsce gdyz na kazdy kierunek jest troszeczke inaczej.
      A i jeszcze jedno nie trzeba swiadectwa ukonczenia szkoly - tak jest w wypadku
      osob ze stara matura. Osoby z nowa matura dostarczaja swiadectwo maturalne
      czyli to z wynikami matury.
      Ja skladam na 2 kierunki.
      W razie pytan piszcie. Zycze wszystkim powodzenia ;)
      • Gość: Wrona Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.devs.futuro.pl 31.05.05, 18:04
        hej aga-6, widzę, ze spotkalam kompetentna osobę:) Napisałaś, że można składać
        kopie, ale czy wystarczy ksero potwierdzone przez szkołę np. czy trzeba to
        robić notarialnie?
        • aga-6 Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie 31.05.05, 18:16
          Czesc. Hmmm kompetentna? Poprostu powaznie myslaca o studiach.
          Co do twojego pytania to nie wiem jak to jest z kserem potwierdzonym przez
          szkole gdyz otrzymalam taka odpowiedz od Dział Toku Studiów odpowiedzialnego z
          rekrutacje, cytuje :"Odpisy potwierdzone notarialnie mogą być składane".
          Ale zawsze mozesz do nich napisac lub zadzwonic.
          • Gość: Wrona Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.devs.futuro.pl 31.05.05, 18:43
            Co racja to racja;)
        • Gość: milaaa Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:45
          a na jakie kierunki składacie co??? a czy pozniej świadectwo tez mozna
          dostarczyc poczta nie wiecie moze?? bo nie wiem czy bede mogla dostarczyc je
          osobiscie???dzieki z gory
          • Gość: Wrona Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.devs.futuro.pl 31.05.05, 18:55
            Ja składam na prawo, pychologię i...coś na co łatwiej się dostac, ale puki co
            nie wiem co to bedzie. A co do świdectwa, to skoro dokumenty można wysłac, to
            śiwadectwo pewnie też. Wydaje mi się, że UMCS pod względem rekrutacji jest
            jedną z najbardziej " liberalnych" uniwerków, tzn. nie utrudnia życia jakąś
            niepotrzebną biurokracją
          • aga-6 Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie 31.05.05, 19:14
            Ja składam na psychologie i filologie polska.
            Zgadzam sie z Wrona ze skoro dokumenty mozna to i swiadectwo, choc pewnosci nie
            mam.
            • Gość: aka Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.05, 19:22
              sorki ze się wtrącę ale mam pytanie:) jak składacie na dwa kierunki np.
              psychologia i prawo na UMCSie to co ze świadectwem? bo to chyba jest na
              osobnych wydziałach... bo napisałyście że dokumenty na kazdy kierunek osobno ,
              czyli mam to rozumieć że to się tyczy również świadectwa czy można jakoś
              zaznaczyć że świadectwo znajduje się na innym wydziale? PozdrawiaM
              • Gość: Wrona Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.devs.futuro.pl 31.05.05, 19:54
                W tym cały porblem z tymi świadectwami, że na każdy wydziła, cyzli do każdego
                złożonego kompletu dokumntów musisz dołączyć świadectwo.
                • Gość: aka Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.05, 20:20
                  aha - dzięki :) qrcze to takie rozwiązanie nie bardzo mi się podoba... ale
                  trudno :) PozdrawiaM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka