adunia86 30.05.05, 23:29 Czy na UMCS mozna wyslac dokumenty poczta, czy trzeba zlozyc osobiscie? Mieszkam na drugim koncu Polski i srednio usmiecha mi sie jechanie przez 12 godzin,zeby jej zlozyc osobiscie.Wyslal ktos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotrek Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 06:41 mój kumpel ma zamiar wysyłać ja pewnie złoże osobiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia_86 Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 07:42 Ja jadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia_86 Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 08:03 A co zawozicie?? najpierw te dwie koperty C6, 2 znaczki polecone i ten formularz???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 08:15 podanie, 2 koperty swiadectwo ukonczenia szkoły (potrzebne czy nie ?), i potwierdzenie opłaty. kinia_86 na co składasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia_86 Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 08:19 Na lingwistykę. Ze świadectwem to jest inna sprawa. Dowozisz im świadectwo MATURALNE ale dopiero od 1-8 lipca. Świadectwo co dostałes na koniec roku szkolnego ich nie obchodzi - dzwoniłam. A Ty na co składasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 08:25 ja pewnie na socjologię i administrację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka odpisy? IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.05, 12:45 a nie wiecie czy przyjmują odpisy notarialne świadectwa? jak ktoś wie to prosze o informację:) PozdrawiaM :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 10:42 a nie wie ktos czy przyjmuja tam akty notarialne ?:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riannona Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 10:55 co ty odpis albo oryginał:P wiem ze na am juz bardziej przyjmują kserokopie:) hehhehe Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorsky Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie 31.05.05, 10:56 a ja nie wiem czy moge tam zlozyc bo zdawalem jako głowny biologia a jako dodatkowe wos i historia a tam pisze ze na prawo glowny musi byc historia troche to bez sensu ze zdajac dodatkowa historia zamykam sobie prawo, co o tym myslicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.pl 31.05.05, 10:59 To, że zdawałeś historie i wos jako dodatkowe nic nie komplikuje, nie jest istotne czy zdawałeś jako przedmiot obowiązkowy czy jako dodatkowy. wiem, bo mam zamiar składać tam w przyszłym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.pl 31.05.05, 10:56 Na ile kierunków można składać podanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.csk.pl 31.05.05, 11:13 a do kiedy tam jest termin składania dokumentów?:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.poswietne.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 11:41 od 1 do 17 czerwca tamte ustalone przez nich dokumenty , a pote od 1 do8 lipca trzeba dowieść świadectwo nowej matury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 13:56 a trzeba sie rejestrowac przez internet? czy tylko dostarczyc dokumenty razem z podaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adunia86 Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 15:03 Zadzwonilam.Mozna wyslac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrona Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.devs.futuro.pl 31.05.05, 17:32 Hej wszystkim którzy wybierają się na UMCS, moze wy wiecie, czy ta uczelnia przyjmuje np. kserokopie świadectwa maturalnego potwierdzone przez szkołę( tak jak KUL), albo może potwierdzone notarialnie?? Planuję skladać na trzy kierunk więc orginał i odpis to za mało:( Z góry dziekuję za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
aga-6 Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie 31.05.05, 17:57 Czesc, duzo tu pytan sie pojawia. Ja jade osobiscie. Mozna skladac na rozne kierunki ale minusem jest fakt ze wtedy trzeba na kazdy kierunek skladac osobne dokumenty. Mozna skladac kopie notarialne (taka odpowiedz uzyskalam od osoby ktora zajmuje sie rekrutacja). Terminy rekrutacji sa podane na stronie UMCS i tak podana jest dokladana data i miejsce gdyz na kazdy kierunek jest troszeczke inaczej. A i jeszcze jedno nie trzeba swiadectwa ukonczenia szkoly - tak jest w wypadku osob ze stara matura. Osoby z nowa matura dostarczaja swiadectwo maturalne czyli to z wynikami matury. Ja skladam na 2 kierunki. W razie pytan piszcie. Zycze wszystkim powodzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrona Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.devs.futuro.pl 31.05.05, 18:04 hej aga-6, widzę, ze spotkalam kompetentna osobę:) Napisałaś, że można składać kopie, ale czy wystarczy ksero potwierdzone przez szkołę np. czy trzeba to robić notarialnie? Odpowiedz Link Zgłoś
aga-6 Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie 31.05.05, 18:16 Czesc. Hmmm kompetentna? Poprostu powaznie myslaca o studiach. Co do twojego pytania to nie wiem jak to jest z kserem potwierdzonym przez szkole gdyz otrzymalam taka odpowiedz od Dział Toku Studiów odpowiedzialnego z rekrutacje, cytuje :"Odpisy potwierdzone notarialnie mogą być składane". Ale zawsze mozesz do nich napisac lub zadzwonic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrona Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.devs.futuro.pl 31.05.05, 18:43 Co racja to racja;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milaaa Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:45 a na jakie kierunki składacie co??? a czy pozniej świadectwo tez mozna dostarczyc poczta nie wiecie moze?? bo nie wiem czy bede mogla dostarczyc je osobiscie???dzieki z gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrona Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.devs.futuro.pl 31.05.05, 18:55 Ja składam na prawo, pychologię i...coś na co łatwiej się dostac, ale puki co nie wiem co to bedzie. A co do świdectwa, to skoro dokumenty można wysłac, to śiwadectwo pewnie też. Wydaje mi się, że UMCS pod względem rekrutacji jest jedną z najbardziej " liberalnych" uniwerków, tzn. nie utrudnia życia jakąś niepotrzebną biurokracją Odpowiedz Link Zgłoś
aga-6 Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie 31.05.05, 19:14 Ja składam na psychologie i filologie polska. Zgadzam sie z Wrona ze skoro dokumenty mozna to i swiadectwo, choc pewnosci nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.05, 19:22 sorki ze się wtrącę ale mam pytanie:) jak składacie na dwa kierunki np. psychologia i prawo na UMCSie to co ze świadectwem? bo to chyba jest na osobnych wydziałach... bo napisałyście że dokumenty na kazdy kierunek osobno , czyli mam to rozumieć że to się tyczy również świadectwa czy można jakoś zaznaczyć że świadectwo znajduje się na innym wydziale? PozdrawiaM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrona Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.devs.futuro.pl 31.05.05, 19:54 W tym cały porblem z tymi świadectwami, że na każdy wydziła, cyzli do każdego złożonego kompletu dokumntów musisz dołączyć świadectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: Czy na UMCS dokumenty trzeba zlozyc osobiscie IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.05, 20:20 aha - dzięki :) qrcze to takie rozwiązanie nie bardzo mi się podoba... ale trudno :) PozdrawiaM Odpowiedz Link Zgłoś