Dodaj do ulubionych

PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!

10.06.05, 16:06
nie znałem ksiązek, a juz nie-boskiej w ogóle. pisałem wiec sporo głupot, ale
sposród info z klucza wychodzi mi MINIMUM 12 pkt, moze i nawet 17. Z testu
mam
18 lub 19 pkt, wiec z pracy potrzebuje 2 czy 3. Mam więc pytanie: czy
istnieja
takie błedy rzeczowe, które dyskwalifikuja prace i przyznają zero punktów,
czy
też jak coś mam z klucza, to punkty są bez wzgledu jak straszne głupoty bym
oprócz tego powypisywał?? Dodam ze zazwyczaj za styl czy kompozycję i cała
reszte w szkole oceniano mi bardzo wysoko, jesli to ma jakis wpływ. To co
mnie
interesuje, to zdać, nic wiecej. Wiec jak będzie według kryteriów komisji dla
egzaminatorów?? Czy sa błedy i głupstwa dyskfalifikujące wszystko, czy też
moge spać spokojnie??

Obserwuj wątek
    • kaja86 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 10.06.05, 16:08
      Już były takie tematy i wynika z nich, że zdasz na pewno. Na tym własnie polega
      urok tej matury, że można w ogole nie znac ksiązek a i tak się zdaje ;)
      • bleblebleble5 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 10.06.05, 16:10
        nawet jeśli oprócz rzeczy w kluczu powypisywałem MNÓSTWO głupot, które jasno
        egzaminatorowi uzmysławiają, ze nie mam bladego pojęcia o nieboskiej??
        • profusion Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 10.06.05, 16:13
          choćbyś nie wiem jakie głupoty napisał, a miałbyś 30% z całej matury, to zdasz -
          egzaminator nie przyznaje "punktów karnych" za błędy rzeczowe; co innego, to
          jego świadomość, że uczeń nie miał zielonego pojęcia o czym pisał... a zdał;P
          • bleblebleble5 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 10.06.05, 16:18
            ale w takiej sytuacji, to, biorąc pod uwagę,ze zazwyczaj wysoko sie u mnie
            ocenia styl kompozycje, jezyk etc, to ja mógłbym liczyć nawet na 80%, jak nie
            wiecej. czy wiec ci, co dogłebnie znaja ksiązki nie maja tu żadnej przewagi????

wiem natomiast, ze oprocz rzeczy w kluczu powypisywalem stek bzdur i
            nadmiernych, naciąganych, czy po prostu złych interpretacji, zwł. neiboskiej,
            bo kordian - coś tam wiedziałem o co chodzi. pracka mi zajeła całe przeznaczone
            miejsce, po proostu pisałem co mi sie wydaje. Czy mimo to nic złego mi nie mogą
            zrobić za głupstwa, skoro ileś punktów z klucza mam??

Nie interesuje mnie czy bede miał 80%, 98, czy 30, byle by nie mniej niż 30.
            Jak zdałem, to niezaleznie jak, bede skakać z radości, i szampan lać sie bedzie
            strumieniami (polskiego nikt mi nie bierze pod uwagę, po prostu musze zdać)...
            ale przez ponad miesiąc sie boje, czy bede miał okazję pić tego szampana... bo
            tyle głupot z pracy se pouświadamiałem....
            • kaja86 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 10.06.05, 16:26
              na tym własnie polega cały bezsens tej matury i dlatego tak bardzo mi sie ona
              nie podoba ale tak własnie jest, ze ktoś kto nic nie wie o literaturze możemieć
              spokojnie 80 % :D czyli nie masz sie czym martwić, zdasz na pewno ;)
              • bleblebleble5 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 10.06.05, 16:28
                jeśli masz rację to jestem w niebie i czekam na tego szampana którym bede to
                swietować... ale ciagle mnie coś wewnętrznie gryzie ze jednak moge nie zdać...
                i tak mam od 5 maja..................... naprawde, nie trzeba mi do szczescia
                tych 80% (choc tyle mi moze wyjśc jesli masz racje), te 30 mnei w pełni
                satysfakcjonuje, i i tak brałbym je w ciemno...
                • kaja86 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 10.06.05, 16:34
                  ehhhh, nie myśl juz o tym w takim razie. od 5 maja minął już miesiąc a do
                  wynikow jeszcze sporo czasu...my za dużo chyba myślimy ;)
                  • bleblebleble5 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 10.06.05, 16:38
                    ja PRÓBUJE o tym nie myślec... ale ciagle mi przed oczami staje ten nieszczesny
                    hrabai henryk czy jak mu tam :/ denerwuje sie, 15 razy na dzien przegladam
                    klucz odpowiedzi, by sprawdzic czy na pewno te punkky co tam sa zawarłem....
                    juz po polskim a jeszcze przed innymi, ucząc sie do reszty przedmiotów, nie
                    mogłem sie z nerwów skoncentrować..... inne jakoś jednak poszły, a strach przed
                    polskim pozostał.... zwariować można...... jak czytam takie odpowiedzi na
                    forum, na 5 minut sie uspokajam, mówie sobie "dobra, zdałem:)", a po pewnym
                    czasie znowóż "a co jesli to nie tak....??"... ehh, nerwicy sie przez ten
                    polski nabawie... JA CHCE 30% i nic wiecej od zycia nei pragne... (przynajmneij
                    od matury z polskiego :D)
    • Gość: pola Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 10.06.05, 16:09
      jestem w identycznej sytuacji tyle ze o potopie pisałam
      • kaja86 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 10.06.05, 16:12
        podobn wystarczy miec jeden punkt za argumenty, żeby liczyli styl, kompozycję i
        te inne. Czyli wychodzi, że tego nie idzie nie zdac. To dlatego, że na tej
        maturze nie ma żadnych punktow, ujemnych, czyli punkty można tylko za cos
        dostac, za nic ich natomiast nie moga zabrac. Tak nam przynajmniej zawsze
        mmówiono i tak pisano na tym forum.
    • billiejean1 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 10.06.05, 16:22
      Zaczynamy szaleć a to wszystko przez te wyniki (za późno nam podadzą) teraz
      szukamy na siłe błędów w naszych pracach, siegamy pamięcią czy dobrze
      zakodowaliśmy arkusz, czy prosto wkleiliśmy kod naszej szkoły. Odbija nam.
      Osobiście też rozmyslam o swojej maturze z polaka i przez to czekanie dręcze
      sie niesamowicie jak mi ocenili te prace i co najważniejsze ile procent punktów
      osiągnę pewnie za jakieś kilka dni uzanm ze nie zdałam. ehhh
      • kaja86 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 10.06.05, 16:27
        no im dalej tym mi sie wydaje, że jest gorzej, co za głupota z tymi wynikami i
        czy ja w ogole dobrze pesel wpisałam,a jak nie to co wtedy? Ehhhh, odwala mi juz ;)
        • Gość: aga Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 10.06.05, 16:30
          ja natomiast zapomniałam na polskim i angielskim temat podkreslic.sprawdzaja
          nie?na niemcu juz podkresliłam :)
          • kaja86 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 10.06.05, 16:32
            sprawdzaja, jak tylko z pracy idzie się domyslic o czym pisałas to sprawdzają :)
            • Gość: loola Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 16:35
              hm...aby ocenili kompozycje itd., trzeba mieć minimum 2 strony. Ale to akurat
              nie jest twój problem. Ale czy przypadkiem egzaminatorzy nie zaznaczają w pracy
              błędów rzeczowych????
              • kaja86 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 10.06.05, 16:38
                nawet jak zaznaczają, to i tak za nie nie odejmuja, bo nie ma czegos takiego jak
                odejmowanie punktow.
    • Gość: M Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! IP: *.elk.mm.pl 10.06.05, 16:35
      Naczytałam się takich prac sporo, oj, sporo.Jeżeli piszesz poprawną polszczyzną to dostaniesz sporo punktów za styl i język, przy kompletnej nieznajomości lektur (to widać, widać...)nie ma szans na sensowne punkty za kompozycję (raczej 0 lub 1),ale pewnie zdasz.
      • Gość: M Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! IP: *.elk.mm.pl 10.06.05, 16:39
        Błędy rzeczowe zaznacza się na marginesie,czasem ich ilość może spowodować,że czyta się bełkot- no ale jeżeli wyliczyłes/aś sobie tyle wstrzeleń w model, to pewnie zdasz.
      • bleblebleble5 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 10.06.05, 16:45
        droga M... zazwyczaj na wszelkich próbnych za język, styl, kompozycje
        dostawałem maksimum lub prawie maksimum. ale teraz nie o to mi chodzi. moge
        mieć i 0 za kompozycje, bylebym za całe wypracowanie dostał te kilka punktów,
        by łacznie mieć dwadziescia jeden ... daje słowo, ze to czy łacznie bedzie 21
        czy 70 nie robi mi różnicy. ja chce TYLKO (aż?? ) zdać, nic ponadto... czy moze
        mi ktoś zagwarantować, ze jak tylko te pare rzeczy (raczej o kordianie niż o
        mężu) trafiłem, to w takiej sytuacji swój jedyny, upragniony cel osiągnę??????
        boże, zjedzą mnei te nerwy..... wrr.. :/ (dodam tylko ze za test mam 18 lub 19 -
        jednej odpowiedzi nie pamietam, wiec stąd ta róznica)
    • bleblebleble5 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 10.06.05, 17:10
      chce tylko 30 %.................................
      • Gość: magda Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 17:45
        ej przestań już, bo Ci sie dzieje widze... :] zdasz na bank, przynajmniej z
        tego co piszesz, wiec nie rób cyrku juz.
      • Gość: M Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! IP: *.elk.mm.pl 10.06.05, 18:56
        Jak napiszę,że pewnie dostaniesz, uspokoisz się? Pewnie dostaniesz,bo wiem, jakim językiem pisane były prace oblane w mojej grupie sprawdzającej.
        Weź głęboki oddech i nie myśl już o polskim:)
        Naprawdę jest mi żal maturzystów, którzy tak dłuuuugo muszą czekać na wyniki (u nas polski sprawdzono ponad 2 tygodnie temu).Pozdrawiam.
        • Gość: tomek Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 10.06.05, 19:25
          co oznacza "jakim jezykiem pisane były prace..."??skoro tak łatwo zdac to kto w
          takim razie stanowi te procenty niezdanych???
          • Gość: M Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! IP: *.elk.mm.pl 10.06.05, 19:36
            Jakim językiem?: strasznym, niekomunikatywnym,bełkotliwym.Takim na 1 lub 0 punktów za język czy 0 punktów za styl,sama się zdziwiłam,że są w ogóle tacy uczniowie i na dodatek przystępują do matury.Sprawdzałam także prace, których ocenianie było czystą przyjemnością (wierzcie,każdy egzaminator chciałby sprawdzać jak najwięcej takich prac).
            O ilości niezdanych nie mogę pisać,niedane matury są,jednak o to trzeba się było dosyć postarać (ogólne wyniki nie zachwycają, nieprzeczytanie lektur w większości prac widać było od razu, lanie wody- także).Pozdrawiam.
        • bleblebleble5 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 10.06.05, 22:18
          ok, ok, postaram sie uspokoić...:) przeczytałem tez na onecie o kims kto zdał
          choć napisał ze mickiewicz to autor potopu, wiec moze rzeczywiscie moje błedy
          nie spowodują niezdania... wiec czekam na te 30% (lub wiecej - naprawde to bez
          róznicy :) ) do 27 nie mysle wiecej o kordianach i hrabiach henrykach, uff...

jak nie mam zupełnie nie na temat, to za jezyk punkty na pewno dostane, na obu
          próbnych miałem za to max...

a tak w ogóle to na ustnym miałem 100%, hehe :D

a z tym czekaniem... no naprawde, moze niektórzy pomyślą ze mi odbija ze od
          ponad miesiaca mam w myślach pytanie "zdalem czy nie?" ale te nerwy po prostu
          mnie zjadają...

a dla M naprawde wielkie dzięki za pocieszenie :) również pozdrawiam:)
    • billiejean1 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 10.06.05, 19:43
      Pewnie ci którzy kompletnie nic nie napisali albo jeśli pisali jakies bzdury. Z
      tego co wiem to ponoć z polskiego najbardziej starali sie naciągać. Gdzieś
      czytałam na forum, że ponoć kazano egzaminatorom naciągać punkty: jesli ktoś
      mial 3 to egzaminator wpisywał 6 Nie wiem czy to do końca prawda, ale na forum
      bylo bardzo dużo wypowiedzi i prawie wszyskie podobne pozdrowienia
      • Gość: M Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! IP: *.elk.mm.pl 10.06.05, 19:56
        U mnie nikt niczego takiego nie kazał. Ocenialiśmy wg kryteriów: a jest różnica między 6 a 3 punktami za język.
    • bleblebleble5 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 13.06.05, 00:26
      i znów zaczynam sie bać... chyba zwariuje zanim beda te wyniki... :/
      • Gość: lukasz Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 00:50
        Ja też już świruję. Chyba wszystkie warianty oblania matury mi do głowy
        przychodzą- źle zakodowałem, źle wpisałem odpowiedzi, w złym miejscu napisałem
        wypracowanie, nieczytelnie pisałem i nie sprawdzą i tysiąc innych. Zwariuję
        tutaj. A co się stanie jeśli krzywo się przykleiło naklejkę z kodem szkoły? Ja
        chyba na jednym egzaminie trochę krzywo przykleiłem. Kurcze, teraz to już
        naprawdę się będę stresował. Jeśli przez coś takiego nie zdam to nie wiem... To
        chore, żeby nas tak długo w niepewności trzymali. Dla mnie to czekanie jest
        dużo gorsze niż sama matura.
        • bleblebleble5 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 13.06.05, 01:05
          prosze EGZAMINATORÓW o odpowiedz na jeszcze dwa pytania

1. co oznacza pojęcie "pracy nie na temat", takiej za którą nie przyznaje sie
          punktów? co trzeba za bzdury potworzyć, by tak własnie było? czy przemieszanie
          kompletnych głupstw z paroma punktami z klucza sie pod to kwalifikuje? jest
          wtedy zero pnktów, czy mimo to ocenia sie co jest? moze ktos podać definicję
          lub przykład pracy nie na temat, ocenianej na zero?

2. co jesli ktoś w miare nieźle opisał kordiana, ale kompletne bzdury o męzu?
          czy jest wtedy możliwosc, ze jest zero? mówie o andronach w stylu ze i przy nim
          sie pisze o walce narodowowyzwolenczej, o porównywaniu postaw wobec tej walki,
          również w odniesieniu do autorów?? czy wogle błedne odczytanie charakteru
          postaci męza, nawet jak sie w cośtam z klucza o nim trafi?
          Praca była analizą porównawczą. Czy praca gdzie sie dobrze przedstawia
          kordiana, ale mialoby sie zero (czy dajmy na to 1-2) pkt za męza jest pracą
          podlegającą sprawdzeniu, ocenie, czy powoduje ze jest niezgodna z tematem
          pracy, nie jest własciwą analizą porównawcza, i jest w ogole zero za cała
          prace? Czy moze tylko zero za wnioski, kompozycję, postać męza, ale co o
          kordianie to i tak bedzie ocenione?

Blagam, odpiszcie, bo z nerwów wychodze z siebie...
    • bleblebleble5 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 13.06.05, 01:06
      Prosze EGZAMINATORÓW o odpowiedz na jeszcze dwa pytania

1. co oznacza pojęcie "pracy nie na temat", takiej za którą nie przyznaje sie
      punktów? co trzeba za bzdury potworzyć, by tak własnie było? czy przemieszanie
      kompletnych głupstw z paroma punktami z klucza sie pod to kwalifikuje? jest
      wtedy zero pnktów, czy mimo to ocenia sie co jest? moze ktos podać definicję
      lub przykład pracy nie na temat, ocenianej na zero?

2. co jesli ktoś w miare nieźle opisał kordiana, ale kompletne bzdury o męzu?
      czy jest wtedy możliwosc, ze jest zero? mówie o andronach w stylu ze i przy nim
      sie pisze o walce narodowowyzwolenczej, o porównywaniu postaw wobec tej walki,
      również w odniesieniu do autorów?? czy wogle błedne odczytanie charakteru
      postaci męza, nawet jak sie w cośtam z klucza o nim trafi?
      Praca była analizą porównawczą. Czy praca gdzie sie dobrze przedstawia
      kordiana, ale mialoby sie zero (czy dajmy na to 1-2) pkt za męza jest pracą
      podlegającą sprawdzeniu, ocenie, czy powoduje ze jest niezgodna z tematem
      pracy, nie jest własciwą analizą porównawcza, i jest w ogole zero za cała
      prace? Czy moze tylko zero za wnioski, kompozycję, postać męza, ale co o
      kordianie to i tak bedzie ocenione?

Blagam, odpiszcie, bo z nerwów wychodze z siebie......
      • bleblebleble5 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 13.06.05, 01:21
        help!!!!.....
        • Gość: lukasz Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:03
          Żeby mieć prace na temat musisz mieć chociaż 1 punkt z klucza za rozwinięcie za
          cokolwiek, za Kordiana, Męża, chociaż 1 myśl z klucza i praca na temat.
          • bleblebleble5 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 13.06.05, 15:09
            czy jesteś tego ABSOLUTNIE PEWIEN??

bo wiesz, czy mam punkty za męza, to głowy nie dam. niby coś by sie znalazło,
            ale kto wie. natomiast co do kordiana, to są rzeczy których jestem pewien na
            bank (no bo pisałem na pewno, ze nie moze decyzji podjac, ze szuka celu w
            życia, ze szuka idei, ktorej chce sie poswiecić, cos tam o zwiazkach z
            przyrodą, i jeszcze tam pare innych. nawet o hamlecie, co jest z punktów za
            szczególne walory :) )

Tak wiec czy jesteś pewien na 100%, ze jak mam te powyższe, to cokolwiek bym
            był napisał, czy nie napisał o mężu, to te pare punktów mam, i
            zdałem??????????????? Za test mam co najmniej 18, wiec do szcześcia potrzeba mi
            3 punkty i nic ponadto.
            • bleblebleble5 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 13.06.05, 16:20
              ?
            • Gość: lukasz Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 17:02
              Człowieku, wariujesz jeszcze bardziej niż ja. Ja też o Mężu mało napisałem,
              więcej o Kordianie. Nie jestem absolutnie pewny, ale z tego co słyszałem
              (niejednokrotnie) trzeba mieć 1 punkt za rozwinięcie, żeby uznali, że praca
              jest na temat. Wyluzuj trochę (bdyby znajomi usłyszeli, że to ja mówię, ten,
              który tylko narzeka i rozpacza, zdziwiby się). Idź na piwo, też chętnie bym
              poszedł zamiast samotnego żłopania przed kompem (tu jakos mnie czarne myśli
              częściej nachodzą).
              • bleblebleble5 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 13.06.05, 17:09
                no wiem że wariuje... do tego 27 czerwca, to chyba do psychiatry trafie :D

słyszec tez tak słyszałem o tym jednym pkt za rozwinięcie... problem w tym ze
                brak mi pewności... i tak juz jest, jak wyzej napisalem, raz sie uspokoje, a po
                krótkim czasie znów mi ten polski przychodzi na myśl... chyba lepiej by było
                gdybym był przeczytał te nieszczesne lektury przed matura :D

a i piwo nie pomaga...
                • Gość: lukasz Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 17:25
                  Wiem, że nie pomaga, chociaż na krótki czas uśmierza ból (u mnie);p Ja też
                  chyba zwariuję do tego 27. Najgorsze, że wcześniej mam egzaminy wstępne i muszę
                  wydać kasę na pociąg i w ogóle. A jak się okazę, że nie zdałem matury? Wydaje
                  mi się, że nie tylko nam odbija już. To czekanie jest potworne, dużo gorsze niż
                  sama matura.
                  • Gość: ja Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 13.06.05, 17:30
                    mi tez odbija.ciagle wydaje mi sie ze np na jezykach za słabo zaznaczałam i
                    komputer nie odczyta,ze na polaku praca nie na temat albo(bo bazgrole)
                    nauczyciel uzna za nieczytelna,na matmie tez same błedy itp itd.i tak jeszcze 2
                    tyg.....
      • bleblebleble5 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 13.06.05, 18:45
        moze ktoś z egzaminatorów te 2 kwestie wyjaśnić? (mowie o pytaniu odnosnie do
        pracy nie na temat i o punktach wyłacznie lub prawie wylacznie za kordiana)

please...
        • bleblebleble5 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 13.06.05, 18:56
          pomożecie??
          • bleblebleble5 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 13.06.05, 19:42
            pomożecie?????????????????????????????????????????????......:/
            • bleblebleble5 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 14.06.05, 16:12
              a więc???....
              • bleblebleble5 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 14.06.05, 16:54
                hmmm.... no wiec jak??
                • Gość: die_tonight Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! IP: *.mpss.osi.pl 14.06.05, 21:50
                  Człowieku daj sobie na luz...przeżywasz bardziej ta cala mature z polskiego niż
                  ktokolwiek inny na tym forum zdaje się. Mature napisaleś, trzeba na wyniki
                  czekać-TYLE !!! Cierpliwości ...
                  • bleblebleble5 Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! 15.06.05, 17:37
                    no wiem, ze przeżywam... wiem ze mi odbija
                    już..................................... ehh.....
    • Gość: teresa Re: PYTANIE DO EGZAMINATORÓW - POMÓŻCIE!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 17:39
      Ja Ci powiem ble ble ble ileś tam! Weźcie się tak nie nakręcajcie na te
      wyniki. Nie rozumiem co to może pomóc. Przecież to was wcale nie uspokaja! Sami
      się nakręcacie, że nie zdacie i histeryzujecie. Głupota to jest. Prace są już
      dawno sprawdzone i nawet jeśli wiem, że mi słabo poszlo, to nie panikuję i nie
      sieję niepokoju głównie dla samej siebie. To nic nie da. Ja poprostu czekam sdo
      27. i wcześniej nie odzywam się i nie wypowiadam na temat mojej pracy. Czy to
      jest takie trudne??? Prawie każdy z nas chyba na tym forum zdawał maturę, więc
      dotyczą te wątpliwości 80% internautów tutaj. Co Ty blebleble pępek świata
      jesteś?! Daj już sobie spokój, bo ten wątek denerwuje mnie chyba najbardziej.
      Poprostu, jeżeli już cały czas myślisz o tych wynikach, to się o nich nie
      wypowiadaj przez najbliżesze 2 tygodnie i chociaż mi oszczędź nerwów! Całą
      energię będziesz mógł z siebie wywalić 27., ale na razie daj sobie spokój i nie
      denerwuj ludzi. Takich jak Ty są tysiące. Pozdrawiam
      • Gość: Ania Re: Do Teresy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 17:43
        Każdy przeżywa to czekanie różnie, więc daj ble ble ble, spokój. A jak ci się
        ten post nie podoba, to go nie czytaj.
        • Gość: teresa Do Ani i wszystkich których to obchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 17:49
          I chyba tak zrobię, bo to jest wg. mnie bez sensu. Róbcie co chcecie.
          Pozwodzenia. P.S. wpadnę tu za 2 tygodnie to pogadamy.
        • Gość: kinia_86 Re: Do Teresy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 17:50
          Ja miałam kryzys w zeszłym tygodniu, cały czas myślałam czy zakodowałam
          podstawowy angielski i nadal sobie nie mogę przypomnieć :/ ale już o tym nie
          myślę, trudno będzie co będzie. blebleble itd zdasz na pewno.
    • bleblebleble5 ZDAŁEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 59% !! 28.06.05, 23:46
      ZDAŁEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

59%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JUPI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:):):):):):):):):):)

DZIĘKI DLA WSZYSTKICH CO PODTRZYMYWALI MNIE NA DUCHY. PRZEPRASZAM TYCH, KTÓRYCH
      MOJE POSTY TAK DENERWOWAŁY. JEDNYCH I DRUGICH POZDRAWIAM :):):)

HURRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!

:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
      :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
    • bleblebleble5 ZDAŁEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 59% !! 29.06.05, 00:27
      jestem w niebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jupi!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hurra!!!!!!!!!!!!!!!!

pięćdziesiąt dziewięć :):):):):):)
      • Gość: Kaja Re: ZDAŁEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 59 IP: *.ssnet.pl 29.06.05, 00:55
        gratuluję :) to est najlepszy dowód na to, ze nie trzeba znac żadnych lektur
        pisząc tą maturę ;)
        • bleblebleble5 Re: ZDAŁEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 59 29.06.05, 01:01
          tiaaa :):):)

dzieki za gratulacje:)

ale jestem dziś HAPPY !!!!!!!!!!!!!!! :):):)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka