Dodaj do ulubionych

OKE ŁOMŻA - PROTEST!

23.06.05, 11:21
Cześć!
Przeglądając forum zauważyliście zapewne, że większość OKE wyniki matury
udostępnia 27 czerwca i zazwyczaj od razu oddaje świadectwa. Jedank OKE Łomża,
pomimo obietnic szefowej CKE p. Magdziarz i pana Ministra Sawickiego,
zarządziła rozdanie świadectw na 30 czerwca. Prawdopodobnie różwnież wyników
nie ponzamy wcześniej. Z tego co wiem to wczoraj jeszcze nawet nie zaczęto
drukować świadectwa :]

Jesli także nei zgadzacie się na lekcważące nas działania OKE Łomża i chcecie
dostać wcześniej wyniki - piszcie do nich maile okelomza@pro.onet.pl
W mailach napiszcie, ze chcecie poznać wyniki 27, tak jak obiecała CKE oraz że
chcecie wczesniej dostać świadectwa,a nie dopiero 30.

pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: OKE ŁOMŻA - PROTEST! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 11:51
      niom z tego co ja słyszałam to świadectwa wszyscy mają dostac 30 bo taka data
      jest wydrukowana na świadectwie ale jeżeli tylko w oke łomża wyniki poznamy 30
      to podpisuję sie!!! w oficjalnym komunikacie cke jest napisane ze przekazanie
      wynikow powinno sie odbyc 27 jeżeli nie to za niedopełninie obowiazkow
      przewidywane sa jakies konsekwencje...mam przynajmniej taką nadzieje.
      Pozdrawiam i wynikow po 90% życze:D oczywiscie z rozszerzonego żeby nie bylo
      hihi
      • zia86 Re: OKE ŁOMŻA - PROTEST! 23.06.05, 12:16
        Gość portalu: kasia napisał(a):

> niom z tego co ja słyszałam to świadectwa wszyscy mają dostac 30 bo taka data
        > jest wydrukowana na świadectwie

No niestety muszę cię zmartwić, ale u nas(OKE Jaworzno)już 27 dostaniemy
        świadectwa od razu. Także ja naprawde radze wam protestować, bo to jest
        paranoja!
        Pozdrawiam ciepło i cierpliwości życze!
        Zia
      • Gość: anna_111 Re: OKE ŁOMŻA - PROTEST! IP: 82.160.102.* 23.06.05, 12:54
        ja już napisalam do tej instytucji innych też zachęcam do tego PROTESTUJMY MOŻE
        TO COŚ DA
        • Gość: bulekk Re: OKE ŁOMŻA - PROTEST! IP: 80.51.99.* 23.06.05, 13:28
          Witam

Zadzwoniłem dziś do OKE Łomża.
          Dowiedziałem się że szkoły otrzymały listy z miejscami odbioru wyników.
          A co do samych terminów, to tak naprawde ani szkoły podlegające
          pod OKE Łomża ani sama OKE Łomża jeszcze ich nie znają.
          Pan z OKE Ł poinformował mnie że jest pewne zamieszanie w administracji
          w związku z terminem wydania świadectwa jakim jest 30 czerwiec.
          Jutro ma być podjęta decyzja czy wydrukują ze zmienioną datą czyli 27 czerwca,
          więc jutro mamy się dopiero dowiadywać.
          Nie wiem czy wydrukowali już jakąś część nakładu z datą 30 czerwca,
          ale jutro mają drukować świadectwa być może z datą 27 VI.
          Muszą to wszystko przedyskutować i podjąć decyzję.

Najlepiej dowiadywać się u źródła, numery telefonów są
          podane na stronie www.oke.lomza.com a dla pani z centrali
          powiedzcie, że chcecie rozmawiać z kimś w sprawie terminów wydania zaświadczeń
          maturalnych.

Pozdrawiam
          bulekk
          GG 153548
          • madzix255 Re: OKE ŁOMŻA - PROTEST! 23.06.05, 13:49
            ja wam powiem tylko tyle ze w krakowie jest to samo :/ tez 30
            • Gość: grooby ziom Re: OKE ŁOMŻA - PROTEST! IP: *.244.157.70.ip4.tnp.pl 23.06.05, 13:58
              ale wyniki w necie beda 27?? (OKE KRAKOW)bo jak nie to zapier.....le
    • bule Re: OKE ŁOMŻA - PROTEST! 23.06.05, 13:52
      Najgorsze jest to, że w innych OKE nie ma takiech problemów jak w Łomży! Od 2
      miesięcy CKE mówi że wyniki będą 27, a OKE Łomża jeszcze ma z tym problemy.
      Jeśli oni w takim tempie będą się naradzać to zapewne dopero 30 dostaniemy
      świadectwa.

Zachęcam do pisania maila do OKE Ł - jak więcej osób napisze to może ktoś w
      koncu zwróci na to uwagę!

pzdr.
      • Gość: grz Re: OKE ŁOMŻA - PROTEST! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 13:55
        czy w łomży u?iewaznili za sciaganie czy gdzies indziej bo nie pamietam?
        zaczynam się bac bo wróciłem do kraju...
        • Gość: qwerty Re: OKE ŁOMŻA - PROTEST! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 14:07
          tak uniewaznili w Łomży jakies matury ale dokladniej to nie wiem ani nie chce mi
          sie sprawdzac.Tez slyszalem o tym ze nasze Łomżanskie Cke zastanawia sie nad tym
          czy nie wydrukowac swiadectw ponownie tym razem juz datowane na 27
          czerwca...tylko jesli beda sie tak bardzo nad tym zastanawiac to nie wiem czy
          dadza rade zrobic to do 30.Ciekawe po co ta cala minister caly czas gadala ze
          wyniki poznamy 27 czerwca, skoro bedzie to raczej 30?W sumie moge poczekac te 3
          dni bo bardzo sie uciesze jesli sie okaze ze nie bede tej matury musial pisac
          ponownie i mam nadzieje ze bylismy ostatnimi ktorzy ją musieli pisac bo to jest
          paranoja.5- eh szkoda słów
      • Gość: p. Re: OKE ŁOMŻA - PROTEST! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 14:05
        wlasnie w delikatny sposob (przynajmnej w taki usilowalam ;)) wyrazilam swoje
        niezadowolenie z zaistanialej sytuacji w mailu do OKE Lomza.
        rowniez zachecam pozostalych, moze wreszcie cos ruszy....
        pozdrawiam!
        • Gość: qwerty Re: OKE ŁOMŻA - PROTEST! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 14:09
          tam panuje teraz taki bajzel ze watpie czy do 30 ktos znajdzie chwilke czasu
          zeby przeczytac lub nawet odpisac na czyjegos maila;)
          • Gość: p. Re: OKE ŁOMŻA - PROTEST! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 14:13
            pewnie faktycznie masz racje.
            nadzieja matka glupich? ;)
            pozdrawiam raz jeszcze, trzymajcie sie, ja tez postaram sie trzymac :).
            • Gość: karola Re: OKE ŁOMŻA - PROTEST! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 15:47
              U mnie w szkole od 3 dni na stronie internetowej ( podlegamy pod OKE Łomża)
              jest napisane, że świadectwa zostaną rozdane o godzinie 9.00 30 czerwca :-(.
              Nawet już sale są przydzielone. Wcześniej jak byłam u dyrektora (15.06)to
              powiedział mi, że dostał komunikat od OKE, że na pewno wyniki beda o 14.00 27
              czerwca. juz po prostu nie mam sił do nich!! Cały czas zmieniają decyzję!! Ja
              cos czuję, że po całej tej maturze Rzecznik Praw Obywatelskich zajmie się CKE,
              a już tym bardziej naszą wspaniałą OKE. Proszę, jakbyście mieli nowe info to
              piszcie!!!!!!!!!!!! Pozdro ALL
              • Gość: śmieciuch Re: OKE ŁOMŻA - PROTEST! IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 23.06.05, 20:19
                nie wiem jak to jest, ale moja szkoła też podlega pod oke łomża i wyniki mają
                być 27 o 17:00. już nic nie rozumiem....
    • Gość: Riannona Re: OKE ŁOMŻA - PROTEST! IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 24.06.05, 13:01
      a u mnie wszkole wogle nic nie wiedza nic do nich nie doszlo osiwieje predzej
      niz sie dowiem czy zdalam tą pieprzoną mature:(
    • Gość: max Re: OKE ŁOMŻA - PROTEST! IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 24.06.05, 15:23
      Już jest 24 czerwca a na stronie OKE Łomża nie ma słowa na temat
      wydaniaświadectw amturalnyc!! Żadnych komunikatów itp!! Jest to ewidentne
      lekceważenie zarówno maturzystów, jak i dyrektorów szkół. Każdemu zależy, aby
      jak najszybciej dostać swiadectwa i zacząć załatwiać formalności na uczelniach,
      ale niestety OKE Łomża tego nie rozumie! Nie mam pojęcia co ma się stać, zeby
      wkoncu ktoś sie tam obudził i cos rzrobił - nie interesuje mnie, że
      wydrukowaliświadectwa ze złymi datami itp bzdety - ZGODNIE Z OBIETNICAMI OKE I
      MINISTRA ENiS CHCĘ POZNAĆ SWOJE WYNIKI 27 CZERWCA I DOSTAĆ JAK NAJSZYBCIEJ
      ŚWIADECTWO!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: p. Re: OKE ŁOMŻA - PROTEST! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 16:13
      dzis dowiedzialam sie, ze w mojej szkole rozdanie swiadectw odbedzie sie JEDNAK
      28 czerwca po poludniu. a powiem tylko, ze do wczoraj rowniez przerabialismy
      cale to zamieszanie zwiazane z opoznieniem ogloszenia wynikow (z 27 do 30).
      wyglada na to, ze OKE Lomza przezyla iluminacje i ze wracamy do ogolnopolskiej
      normy ;).
      • Gość: somebody Re: OKE ŁOMŻA - PROTEST! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 17:39
        Dzwoniłam do OKE Łomża i kierowniczka powiedziała, że każda szkoła dostała
        pismo, ze swiadectwa maja byc wydane 27 czerwca. Że owszem poczatkowo było ze
        30, bo minister tak sobie zarządził, ale nasz kochany minister zmienił zdanie i
        zgodził się na wydruk świadectw z data 27. Więc jesli ktos ma po 27 to znaczy,
        że szkoła przetrzymuje wyniki do swoich celów....( ciekawość naszych kochanych
        tiCzerów)
        • Gość: max Re: OKE ŁOMŻA - PROTEST! IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 24.06.05, 21:05
          hmm u mnie w szkole nadal jest data rozdania świadectwe 30 czerwca.... W
          poniedzałek pójde do skzoły i pogadam, zeby mi wydali.
    • bule Re: OKE ŁOMŻA - PROTEST! 25.06.05, 14:50
      moze ktoś wie coś nowego??

up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka