Dodaj do ulubionych

Informatyka UW

01.07.05, 20:51
Czy ktoś z Was wybiera się na ten kierunek? Ile macie punktów? Co o nim
sądzicie? Ja zarejestrowałem się, ale niczego nie jestem pewien, bo w końcu
ponad 20 osób na miejsce budzi respekt... Miejmy nadzieję, że w tym roku
będzie mniej chętnych;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: ntr Re: Informatyka UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 03:24
      Ja moze spróbuje, ale sam nie wiem?

Results:
      Mat 98/82 -> ale i tak biorą only basic!

inne:
      fiz 94/82
      ang 98/86

ale to i tak śmieszne że prkatycznie każdy kto pisal maturę z byle czego plus
      matma podstawowa (70% zdających?) może się ubiegać, sie nie zdziwie jak trafią
      ludzie po wiedzy o tańcu :/ Zapodajcie swoje bo nie wiem czy sie rejestrować
      czy nie ;)
      • Gość: blanko46 Re: Informatyka UW IP: *.chello.pl 02.07.05, 11:39
        Ja mam z matmy 98/90 z angielskiego 100/90 i z fizyki 88/78 co daje w
        przeliczeniu na te ich punkty rankingowe około 90,5 punkta.
        Jak byłem na spoknaiu informacyjnym, to pani dziekan wydziału mówiła
        rzeczywiście, że każdy może wybrać dwa wybrane przedmioty z których jest dobry
        plus obowiązkowo matematykę, ale i tak w rzeczywistości podania składać będą
        praktycznie tylko osoby zdające jakieś ścisłe przedmioty, bo trudno, żeby ktoś
        zdawł wiedzę o tańcu, historię sztuki i jednocześnie matmę (a poza tym
        interesował się informatyką;-)...
        Myślę że głównie ludzie będą wybierali angielski (bo wszystkim dobrze poszedł)
        oraz fizykę lub informatkę. Mówi się jednak, że informatyka nie poszła dobrze,a
        poza tym ma tylko poziom rozszerzony i tak naprawdę UW nie wie jeszcze jak
        będzie to przeliczać, więc wydaje mi się, że kandydaci z fizyką mają trochę
        lepiej...
        • Gość: ntr Re: Informatyka UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 19:23
          Mi po przeliczeniu wychodzi 87,5, chyba wpłacę jutro ten kesh. A sądzac po
          popularności tego wątku to chyba nie ma zbyt wielu chętnych ;)
          • Gość: blanko46 Re: Informatyka UW IP: *.chello.pl 03.07.05, 11:00
            Nie narzekaj;-)
            • Gość: ntr Re: Informatyka UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 16:06
              reaktywacja tematu
              • ford.prefect Re: Informatyka UW 09.07.05, 16:13
                > reaktywacja tematu

Jak reaktywacja, to mogę napisać, że na liście na Banacha wiszą wyniki z CEWM
                1403 osób, a ja jestem w okolicach 130. :/ Lista jest sortowana po numerze
                PESEL, więc musiałem sprawdzić to "ręcznie" - omal oczopląsu nie dostałem.
                Ktoś się orientuje czy to wszystko są kandydaci na wydział MIM? Czy na inne też?
                • Gość: C4 Re: Informatyka UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 17:44
                  Po co ja tam składałem kurde z wami to szans nie mam.
                • Gość: blanko Re: Informatyka UW IP: *.chello.pl 09.07.05, 17:53
                  O widze, ze w koncu znalazl zainteresowal sie tym watkiem. Fajnie;-)
                  Watpie zeby wszystkie osoby z CEWM zdawaly na MIM. Moje rozumowanie jest troche
                  dedukcyjne, ale co tam;-) Skoro na informatyke jest 11,8 osob na miejsce to
                  daje okolo 1200 kandydatow. Dane statystyczne mowia, ze kazdego roku okolo 30%
                  zdajacych to osoby, ktore nie zdawalymatury w tym roku to daje około 400
                  kandydatow ze stara matura + osoby ktore nie zdawaly matmy na nowej maturze
                  (ale ich jest raczej malo, powiedzmy 100). Wobec tego pozostale 900 osob
                  musialoby byc kandydatami na matme, a niemozliwe jest zeby na matme bylo wiecej
                  kandydatow niz na informatyke...
                  • ford.prefect Re: Informatyka UW 10.07.05, 13:38
                    > O widze, ze w koncu znalazl zainteresowal sie tym watkiem. Fajnie;-)

E no, ja chyba z 50% postów na temat MIMUW w tym roku generuję. :P Większość na forum Studia.

> Watpie zeby wszystkie osoby z CEWM zdawaly na MIM.

To jasne, tylko pytanie czy ta lista na Banacha też ich obejmuje.

> Moje rozumowanie jest troche
                    >
                    > dedukcyjne, ale co tam;-) Skoro na informatyke jest 11,8 osob na miejsce to
                    > daje okolo 1200 kandydatow. Dane statystyczne mowia, ze kazdego roku okolo 30%
                    > zdajacych to osoby, ktore nie zdawalymatury w tym roku to daje około 400
                    > kandydatow ze stara matura + osoby ktore nie zdawaly matmy na nowej maturze
                    > (ale ich jest raczej malo, powiedzmy 100). Wobec tego pozostale 900 osob
                    > musialoby byc kandydatami na matme, a niemozliwe jest zeby na matme bylo
                    > wiecej
                    > kandydatow niz na informatyke...

Coś w tym musi być, jak powiedział Stalin do Lenina na widok planów mauzoleum.:)
    • Gość: blanko Re: Informatyka UW IP: *.chello.pl 10.07.05, 12:09
      Wyniki juz za mniej niz 24 godziny!;-)
      • ford.prefect Re: Informatyka UW 10.07.05, 13:41
        Gość portalu: blanko napisał(a):

> Wyniki juz za mniej niz 24 godziny!;-)

Uprasza się o nie logowanie do IRK w okolicy północy. Będę chciał sprawdzić swoje konto. ;) A potem... czekanie na obniżenie progów. :)
    • Gość: T1 Re: Informatyka UW IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 14:01
      Ja złożyłem, z maty mam 100/92
    • Gość: fff Re: Informatyka UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 14:13
      A gdzie chłopaki idziecie jak się nie dostaniecie na infe na UW, tak pytam z
      ciekawości...
      • Gość: C4 Re: Informatyka UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 14:16
        Ja sie biore na AGH a jak nie to na matme na UJ jak sie juz na matme na UJ nie
        dostane to chyba tylko uczelnie nie panstwowa pozostaje.
      • Gość: T1 Re: Informatyka UW IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 14:22
        Ja złożyłem jeszcze na AGH i na politechnikę do Wrocławia. Ale jeśli wszędzie
        bym sie dostał, to chyba pujdę na AGH
      • Gość: Ayertienna Re: Informatyka UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 14:25
        tam zaraz chlopaki..
        asekuracyjnie zlozylam na fizyke ;] (i matme)
        oraz na PW na te same w sumie..
        • Gość: C4 Re: Informatyka UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 14:29
          Ja sie coraz bardziej obawiam nawet o matme na Uj bo wyniki mam z matmy: 84/56
          • Gość: Ayertienna Re: Informatyka UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 14:39
            chcialam skladac na UJ ale zrezygnowalam bo moj facet praqcuje w wawie... chyba
            bylabym spokojniejsza od ciebie, bo a propo wynikow mam 98 i 70.. i tak nie za
            duzo, ale moze na cos wystarczy (i z polskiego mam wiecej niz z fizyki, lol...)
            • Gość: C4 Re: Informatyka UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 15:34
              Ja sie coraz bardziej boje jutra fakt gdybym miał takie wyniki jak ty to byłbym
              spokojniejszy i to duzo no ale trudno.
      • Gość: blanko Re: Informatyka UW IP: *.chello.pl 10.07.05, 16:40
        Ja pojde raczej na biotechnologie na UW;-)
      • Gość: fff Re: Informatyka UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 18:17
        No fakt, zapomnialem ze informatyka nie jest tylko domena mezczyzn :P sorki za
        to...

Dziwie sie jednak troche, ze nikt nie chce isc na PW.
        Ja tam tez zlozylem papiery.
        • Gość: Ayertienna Re: Informatyka UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 21:26
          wybaczam ;]
          a co do PW -> wiecej miejsca dla nas :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka