Dodaj do ulubionych

KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA UW??

08.07.05, 17:09
Obserwuj wątek
    • majka1234 Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U 08.07.05, 17:09
      jak wam poszło??
      • Gość: ? Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 17:10
        A to on juz sie skonczyl?
        • majka1234 Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U 08.07.05, 17:13
          no tak i delikatnie mówiąc sla mnie był trudny :/
          • Gość: ? Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 17:15
            Chyba nie wszyscy jeszcze skonczyli, pozniej sie porozpoczynaly, bo kolezanka
            sie do mnie nie odzywa...
            • majka1234 Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U 08.07.05, 17:16
              no moi znajomi też jeszcze się nie odezwali czyli pewnie zaczęły się później...
              • jok007 Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U 08.07.05, 18:45
                majka ,chyba na UW pisałaś ten post :) albo mieszkasz na Krakowskim Pzedmieściu
                albo biegasz 100m w 10s :) o 17 to ja jeszcze stałem w auli i czekałem aż
                szanowna komisja policzy prace i zaklei w kopercie :)
                a co do testu to też sądzę że by trudny, a już na pewno w porównaniu do
                poprzednich lat... a pozatym fatalne warunki - strasznie gorąco :) jutro na
                prawo miałem iść w garniau ale chyba pójdę w krótkich spodniach :)
                • peppe Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U 08.07.05, 18:47
                  Ja mialem test na Bobrowieckiej to jest budynek PWSBIA. Przynajmniej byl
                  nowiutki, a nie jak te sale UW stare wygladajace jakby byly nie remontowane od PRLu.
                  • Gość: majka1234 Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.acn.waw.pl 08.07.05, 19:23
                    hehehe ja poprostu blisko mieszkam i w 15 min byłam w domciu :) ja pisałam na
                    długiej i sądze, że ogólnie warunki pisania nie były złe a tak pozatym mam
                    wrażenie, że dowalili taki trudny test, bo bardzo dużo kandydatów mieli...
                    • Gość: bbb Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.07.05, 20:58
                      Też według mnie ten test był trudny...
                      • Gość: XXX Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.acn.waw.pl 08.07.05, 21:31
                      • Gość: XXX Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.acn.waw.pl 08.07.05, 21:32
                        jeśli wszystkim źle poszło to może nie będzie tak źle i jakieś szanse jeszcze
                        są :)
                        • Gość: Kinaa Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 21:35
                          moim zdaiem szanse sa bardzo male
                          nie wiem czy zwrociliscie uwage na olowki..
                          jak pisalam CEW to bylo wszystko w kopertach nigdzie nie bylo twojego nazwsika
                          ani nic
                          a tutaj odpowiedzi olowkiem na gorze Twoje imie i nazwisko, pesel.. brawo brawo

ale chwyt z 1.X kiedy jest mase osob ktora juz zaplacila na SGH i na UW jest
                          najlepszy!!
                          • Gość: XXX Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.acn.waw.pl 08.07.05, 21:37
                            to dołuje mnie najbardziej, że jak jakimś cudem dostane się tu i tu to kolejne
                            problemy będą.. :/
                            • Gość: aaa Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.chello.pl 08.07.05, 23:41
                              problemow nie powinno byc jesli zlozyles na sgh odpis z oke, bo wtedy juz
                              orginalu nie trzeba dawac. wiem bo sie pytalam:D
                              • Gość: XXX Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 10:12
                                a co jeśli złożyłem odpis notarialny :/ będę mógł donieść odpis?? wiesz cośna
                                ten temat??
                                • Gość: aaa Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.chello.pl 09.07.05, 11:26
                                  wydaje mi się ze tak, bo powiedzieli że nie trzeba złożyć orginału, wystarczy
                                  im ten odpis. ale najlepiej zadzwon i się zapytaj:)
    • Gość: kaczuch Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONkOMIE NA U IP: *.interdom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 00:38
      Test był dla mnie zaj.biscie trudny, za duzo zadań na liczenie, przez co mózg
      sie lansował i nie mozna było sobie spokojnie wszystkiego zrobić. Muszę
      stwierdzic, że juz matura z matmy była prostsza. Mam nadzieję, ze zbyt dużo
      ludzi nie przykozaczy z wynikami, bo jeżeli ktos bedzie miał 30/35 to jest
      naprawdę gościem.
    • Gość: www Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.pronet.lublin.pl 09.07.05, 07:33
      co zaznaczyliscie w pytaniu , ktore dobro jest najbardziej dobrem publicznym
      (czy jakos tak), bo wiem ze czesc osob zaznaczylo komunikacje miejska, a czesc
      audycje radiowa?
      • Gość: XXX Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 10:13
        ja zaznaczyłem komunikacja miejska ale to tak na wyczucie :)
        • rosquito Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U 09.07.05, 11:04
          Moim zdaniem audycja radiowa.
          • Gość: jimi Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:11
            co do posta kilka wyzej: mozg sie lasuje, nie lansuje ;)

ja dalem audycja w obu pytaniach.

a co powiecie na temat tych strat spolecznych, gdzie niby ta sama metoda
            liczenia byla, w jednym wychodzilo 100, w drugim 650. szkoda tylko ze nie bylo
            odpowiedzi 560... dalem 195 bo wielokrotnosc 65 :D ale nie wiem co ma byc tam.
            ciekawe kiedy opublikuja ten test wraz z odpowiedziami.
            • Gość: ttt Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.pronet.lublin.pl 09.07.05, 11:32
              ja w obu komunikacje miejska zaznaczylem
              • rosquito Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U 09.07.05, 11:40
                Z radiem to jest tak, że jak gra, to każdy słyszy, czy się to komuś podoba czy nie. A z komunikacją miejską to jak nie masz biletu to nie pojedziesz. (pomijam patologię ;))

A co to te zadanie ze stratami, bo nie pamietam, mozesz przyblizyc nieco tresc?
            • Gość: majka1234 Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 11:39
              hehe kminiłam tak samo jak ty :)
            • peppe STRATA SPOLECZNA 09.07.05, 11:41
              W jednym ze strata spoleczna gdzie q=100-p i p=20, a koszt wyprodukowania 1 szt
              140zl, a Qc=145, to trzeba bylo tak q=100-20=80 i dalej 145+80=225 i byla taka
              odpowiedz (w wersji 2 - a) . A trzeba bylo dodac bo najwieksza mozliwa cena byla
              i tak za duza dla konsumenta, wiec calosc musialo dostarczyc panstwo... :)
              • Gość: grr Re: STRATA SPOLECZNA IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 11:44
                ciekawe... ja tam odejmowałem 145-80 = 65 i to razy 20 tylko takiej odpowiedzi
                nie było :) poje..e... ej wam też nie chodzi strona UW?? może wyniki egzaminów
                wpisują :)))
                • rosquito Re: STRATA SPOLECZNA 09.07.05, 11:50
                  Trzeba było zauważyć, że maksymalna przepustowość mostu czy czegoś tam była większa niż maksymalny popyt (100).
                  • Gość: grrr Re: STRATA SPOLECZNA IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 11:52
                    no trzeba było ale już za późno... zresztą dużo tych zadań na liczenie i w
                    pewnym momencie wszystko mi sie pojebało tzn. co gdzie stosować:/
                    • rosquito Re: STRATA SPOLECZNA 09.07.05, 11:54
                      Ja miałem kryzys jak godzina zleciała, a ja żadnego zadania nie miałem zrobionego, tylko nad kilkoma dopiero myślałem. Miałem wersję 4 i wszystkie pytania były wymieszane na maksa, że odnosiły się do różnych miejsc w tekście. Ale jakoś udało mi się zachować zimną krew. :)
                      • peppe Re: STRATA SPOLECZNA 09.07.05, 11:56
                        Ja mialem wersje 2. Na przyklad odpowiedz do 31 (chyba) byla w drgim zdaniu textu :)
                        • rosquito Re: STRATA SPOLECZNA 09.07.05, 11:59
                          Bo właśnie podobno 1 i 2 były najłatwiejsze pod tym względem. 1 - po kolei, a 2 - od końca. Ale nie wiem na pewno, bo tylko tak słyszałem.
                          • peppe Re: STRATA SPOLECZNA 09.07.05, 12:01
                            No tego bym nie powiedzial bo pytania wlace nie szly od konca jedno bylo takie,
                            reszta byla pomieszana. Na pierwsze bylo na 3 stronie, na drugie na 9 stronie...
                          • Gość: kaczuch Re: STRATA SPOLECZNA IP: *.interdom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:25
                            Ja miałem wersję 1 i zapewniam Cię, ze pytania nie były po kolei, odnośnie
                            pojawiania sie informacji w tekście.
                            • rosquito Re: STRATA SPOLECZNA 09.07.05, 12:37
                              No ok, ja pisałem, że tylko tak słyszałem. :P
                      • Gość: grr Re: STRATA SPOLECZNA IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 11:57
                        no to gratuluję, pewnie się dostaniesz w sumie ten egzamin i tak był dla mnie
                        najminiej ważny, bo wole zarządzanie (i tam mam nadzieje się dostane) i dlatego
                        chyba podszedłem do niego za bardzo na luzie :)
                        • Gość: Jimi Re: STRATA SPOLECZNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:05
                          Znasz jakies progi z ubieglych lat, czy statystyki jakies czy cos?

Ile masz punktow na te 600?
                          • Gość: grrr Re: STRATA SPOLECZNA IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 12:07
                            progów nie znam wiem że było 6 osób na miejsce a pkt mam 515 a ty??
                            • rosquito Re: STRATA SPOLECZNA 09.07.05, 12:09
                              Oho, geniusz :) Ja mam 429.
                              • Gość: grr Re: STRATA SPOLECZNA IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 12:11
                                geniuszem nie jestem niestety, ale dobrze poszły mi podstawy (najgorzej matma
                                94) z rozszerzonego gorzej ale nie jest źle...
                                • Gość: Jimi Re: STRATA SPOLECZNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:18
                                  Ja na to zarzadzanie 510. Powinno sie udac chociaz na to, jak myslisz grr?
                                  • Gość: grrr Re: STRATA SPOLECZNA IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 12:20
                                    myslę, że tak w końcu jeśli tobie by się nei udało to ja też bym miał małe
                                    szanse...
                                • Gość: Kinaa Re: STRATA SPOLECZNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:19
                                  ja mam na zarzadzanie 453, czyli 75,5%
              • rosquito Re: STRATA SPOLECZNA 09.07.05, 11:48
                O ile dobrze pamiętam to mi wyszło z obliczeń 200.
      • jok007 Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U 09.07.05, 11:44
        audycja, z komunikacji przecież łatwiej kogoś wyłączyć (kierowca, jakieś bramki
        sprawdzające bilety w drzwiach, konntrole) a jak zabronisz komuś słuchać
        audycji radiowej? możesz najwyżej wyłączyć nadajnik (podaż wtedy wynosi 0 więc
        nie ma o czym mówić) lub zakodować, ale to chyba mniej prawdopodobne :)
    • Gość: ona Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 11:47
      jak się chce to ze wszystkiego można wyłączyć ludzi także z audycji wystarczy
      zakodować (tak jak np. canal +):)
      • peppe Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U 09.07.05, 11:49
        No widzice ile czasu myslicie nad jednym, no dwoma pytaniami. A ich bylo
        35!!!!!!!!!!!!
      • Gość: jok Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:56
        ale tp chyba trudniejsze niż kontrola biletów czy po prostu nie wpuszczenie
        kogoś do autobusu!
        • Gość: grr Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 12:00
          no niby tak pożyjemy zobaczymy...
          • Gość: ewa Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:05
            Czy ktos może mi wytłumaczyc zasady rekrutacji na JSME bo mi sie cały czas
            wydaje, że tego testu to ja wcale nie musiałam pisać. W pierwszym etapie
            rekrutacji trzeba mieć 35 pkt, a ja z samej matmy mam 38. W drugim etapie jest
            tylko przelicznik przedmiotów maturalnych. Czy ktos może mi pomóc to zrozumieć?
            • Gość: m. Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:08
              Myslisz ze bylabys lepsza od 180 osob nie pisza testu? Ja w to watpie...
              • Gość: ewa Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 13:44
                nie trzeba być lepszym, żeby się dostać do drugiego etapu. Trzeba mieć 35 pkt.
                Lepszym trzeba być w drugim etapie.
                • Gość: m. Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 13:51
                  Nie ma drugiego etapu. Poprostu ci co nie maja 35 punktow nie musieli miec
                  nawet nadziei, bo takich osob nie rozpatruja.
            • Gość: kaczuch Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.interdom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:29
              No ja też mam ten sam problem, sam też nie wiem czy wyniki pierwszego etapu (dla
              tych co mają >35) maja wpływ na końcową rekrutację.
    • Gość: grr Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 11:50
      podsumowując oby tylko nie dowalili takich zadań beznadziejnych na SGH :/
      • rosquito Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U 09.07.05, 11:51
        Podejrzewam, że będą jeszcze trudniejsze, bo tego samego typu, ale bez tekstu źródłowego.
        • Gość: grr Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 11:53
          jestem dobrej myśli, bo byłem na kursie i wiem czego mniej więcej się
          spodziewać, a na UW przygotować się nie dało...
        • peppe Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U 09.07.05, 11:55
          Moim zdaniem to jest ich odpowiedz na obawy przed nowa matura. Bali sie ze matma
          nie taka jak oni chca to dowalili ja do testu. Za duzo pkt macie?? To dowalili
          test na poziome 2-3 roku. I z tego wyjda tylko ludzie z bardzo dobra matma lub
          ci ktorzy jakims fartem napisza niezle. Ale swoja droga w zeszlym roku max. byl
          31/35pkt. Nie bylo NIKOGO na 2763 osoby kto by dostal 32-25 pkt (no oprocz
          jenego olimpijczyka, ktory tego w ogole nie pisal).
          • rosquito Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U 09.07.05, 11:57
            A jeszcze trzeba dodać, że zeszłoroczny test był sporo łatwiejszy (choć i tak trudny) od tegorocznego.
          • peppe Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U 09.07.05, 11:57
            Mialo by 32-35pkt... ale chyba zrozumiecie ;)
            • Gość: polka Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 12:01
              no to troche mnie pocieszyło to forum bo myślałam że tylko mi tak beznadziejnie
              poszło :(
          • Gość: jok Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:59
            ciekawe, skąd to wiesz? jak rok temu był tak niski poziom (ja ten test zrobiłem
            na 28) to może nie będzie tak źle :)
            ps. wiesz może jakie w zeszłym roku były kryteria przyjęć na JSEMen? Wiem że
            trzeba było zdobyć 66% ale nie wiem jaki był poziom trudności :)
      • Gość: Jimi Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:00
        Co tam jeszcze pamietam: najlatwiej wylaczyc kogos z uzytkowania telewizji
        kablowej, rzad nie jest zadnym dobrem ekonomicznym, most zatloczony na gornej
        krawedzi, niezatloczony na dolnej (tego prostokata), policja w dolnej czesci
        nieznacznie nad kreska (analogicznie jak straz pozarna, nie wiem czy to dobrze),
        na sluzbe zdrowia ten mieszany sposob (podst gratis, za specjallistyczne czesc
        trzeba pokryc).

W tych na Q i P chyba w koncu pozaznaczalem te odpowiedzi 500/3..... bo
        pasowaly mi inne, ale przedzialy cos nie bardzo, ze powinny byc P>50 oraz 0<P<50
        a byly P>50 oraz P<100.

A co do straty spolecznej, jak tam byl koszt wyprodukowania jednostki 140 jak to
        mial byc przejazd przez most? Cos zle pamietam juz czy jak?
        • rosquito Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U 09.07.05, 12:02
          Z pierwszym akapitem się zgadzam. :)
          • rosquito Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U 09.07.05, 12:06
            Co do przedziałów z P to rzeczywiście trochę nie pasowały, ale 500/3 to w żaden sposób mi nie wychodziło w obliczeniach. Jak do tego doszedłeś?
            • Gość: Jimi Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:14
              Raczej eliminowalem :) Wiedzialem, ze musza byc przedzialy, wiec tam ze dwie
              odpowiedzi odpadaly (ponoc 300-3P i 250-1,5P, takie ze tylko dodac trzeba bylo),
              te przedzialy byly jak pisalem P>50 oraz P<100 albo P>100 oraz P<100, co tez
              nie zalatwia calej sprawy, wiec zaznaczylem ostatnia z tym 500/3 :)

Ale nawet nie sprawdzalem tego bo juz zdychalem: przed testem poszedlem sobie
              jedzonka poszukac w okolicy i sie umowilem ze znajomymi przed glowna brama.
              Okazalo sie ze ich nie ma, a maja moj wydruk bez ktorego niby to nie mozna bylo
              wejsc. Komorke oddalem kolezance, wiec zaczalem biegac i szukac swoich. Jakis
              mily wspolkandydat pozyczyl mi tel. (thx), ale oczywiscie nikt tam nie odbieral.
              Nalatalem sie jak glupi od bramy mojej do bramy znajomych. Na 3 min. przed 14
              udalem sie do swojej sali (gimn.) i mnie wpuscili na dowod, jak wszystkich
              zreszta. Ale widac bylo juz po mnie slady dynamicznych poszukiwan swojego wydruku :)
              • Gość: Jimi Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:16
                I oczywiscie pisalem test glodny, spragniony i zmeczony. Dodatkowo bylo zaje.
                goraco na salach wiec pierwsze 10 min i potem tez troche piszac wachlowalem sie
                "10 powodami..." :D
        • Gość: jok Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:04
          te bez liczenia mam chyba bardzo podobnie (nie pamiętam dokładnie z tymi
          wykresami ale miałem coś podobnego) a te z liczeniem chyba też coś w tym stylu
          ale zwyzajnie nie pamiętam:) tym bardziej że przed chwilą pisałem test na
          prawo :) był o niebo prostrzy
        • Gość: just_me Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:24
          moim zdaniem te przedziały >50 i <100 były dobre- wprawdzie powinno być
          100>P>50, ale stwierdziłam, że to tylko uproszczenie.

dla mnie te zadania w większości nie były trudne, jedyne nad którymi spędziłam
          duuuużo czasu (i które pewnie mam źle) to 2 ostatnie w wersji 3- o podatkach i
          ile produktu trzxeba wypuścić na rynek.

Czy gdzieś jest ten test zamieszczony?
          • rosquito Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U 09.07.05, 12:27
            > moim zdaniem te przedziały >50 i <100 były dobre- wprawdzie powinno być
            > 100>P>50, ale stwierdziłam, że to tylko uproszczenie.

Również do takiego wniosku doszedłem.

> Czy gdzieś jest ten test zamieszczony?

Chyba nie. Pewnie zamieszczą tuż przed przyszłoroczną rekrutacją. :)
          • Gość: Jimi Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:29
            Z tymi przedzialami nie pamietam naprawde :)

A co mi sie przypomnialo jeszcze:
            dzienny dochod z hamburgerow 250 zl,
            podatki - niedoskonaly, ale najtanszy sposob finansowania dobr publicznych,
            kolejki jako sposob lepszy niz dawanie wszystkim nieograniczonego dostepu
            (myslalem nad dyskryminacja ludzi, ktorzy bardziej cenia sobie czas, ale w koncu
            bardziej przekonalem sie do tego wyzej)
            • rosquito Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U 09.07.05, 12:36
              Ma tak samo, ale z kolejkami dałem ostatecznie dyskryminację, bo mieliśmy się wzorować tylko na tekście, a na jego podstawie nie można było wyciągnąć wniosku, że "kolejki jako sposob lepszy niz dawanie wszystkim nieograniczonego dostepu".
              • vviosenka Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U 09.07.05, 14:52
                Nie zastanawia was, dlaczego testy mielismy wypelniac tylko i wylacznie
                olowkiem? podpisane imieniem, nazwiskiem, peselem, nie musicie sie zastanawiac
                czy dostaniecie sie na ta uczelnie, tam miejsca sa przygotowane tylko dla tych,
                ktorzy oplacili! 50 miesjc! olowek bardzo latwo mozna wytrzec....Ci co maja sie
                dostac beda mieli duuzo punktow z egzaminu!
                • rosquito Re: KTO PISAŁ TEST PREDYSPOZYCJI NA EKONOMIE NA U 09.07.05, 16:02
                  Wolę tłumaczyć sobie, że to porządna uczelnia, która woli kształcić najlepszych, a nie najbogatszych. A jak będzie - zobaczymy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka