10.07.05, 12:32
Jak tam samopoczucie przed 11 lipca??? Szczerze mówiąc, ja widzę nad swoją
głową dosyć ciemne chmurki, ale mam strzępki nadziei. Jednak jak przejdę
pierwszy etap na chociaż jednym z wybranych kierunków (politologia,
socjologia) będę juz troszkę happy... Poza tym, trochę mam już dosyć tej
nerwowej atmosfery, porównywania wyników na innych forach o uksw. Być może
niektórzy chcą po prostu zrobić rozeznanie, inni chcą wprowadzić element
stresu u konkurentów podwyższając liczbę punktów. Według mnie... Mogłoby to
się wreszcie skończyć!!!

Druga sprawa... Czy uksw jest Waszą "główną" czy "rezerwową" uczelnią???
Jakie kierunki Was interesują??? Jak się przygotowujecie???
Obserwuj wątek
    • Gość: asiunia Re: UKSW IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 12:36
      dla mnie uksw jest glowna uczelnia, ale zlozylam tez na uw umcs i uwr. na uksw
      na psychologie i filologie, wiec nie jestesmy konkurentkami :-) tez czekam na
      jutrzejszy dzien ale boje sie bardzo. zalezy mi na tej uczelni. a jak widze na
      foorach ze ludzie wypisuja ze maja po 90 i 100 % to rece mi opadaja. ale
      zobaczymy. a gdzie jeszcze mozna znalezc foroom o uksw ?
      • Gość: iglak Re: UKSW IP: *.telkonet.pl 10.07.05, 13:49
        a ile mialas punktiow na psychologie na uksw, tzn ile Ci wyliczono?
        Ja tez skladam na UKSW ale mam baaardzo malo punktow bo 13...ehh...a tak mi
        zalezalo.
        Pozdrawiam
        • Gość: anetaaaa1 Re: UKSW IP: 80.51.226.* 10.07.05, 13:55
          ja skladam na administracje tez mam malo punktow i juz wiem ze sie nie dostane
          a szkoda bo to jedna z glownych uczelni skladalam jeszcze na umcs :((
        • Gość: asiunia Re: UKSW IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 14:56
          wiesz co mi to wyliczono chyba 19 o ile dobrze pamietam, wiec tez za bardzo nie
          licze na ta psychologie, ale moze akurat sie uda. tyle ze widzialam ze ludzie
          po 20-30 punktow maja. jakis kiepski ten wylicznik, wogole cala ta rekrutacja
          do tylka. wogole nie wiem o co biega, bo wcale nie mialam jakis kiepskich
          wynikow z matury... no ale zdawalam trzy przedmioty, a jak ktos zdawal 5 to nie
          mam przy takim rzadnych szans :(
    • Gość: maati Re: UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 13:53
      Dla mnie UKSW jest ostatecznością - złożyłam na kilka kierunków na UW, i mam
      nadzieje ze tam zostane :)
      • Gość: anetaaaa1 Re: UKSW IP: 80.51.226.* 10.07.05, 13:56
        a i jeszcze o co chodzi z tymi etapami?? bo nie czaje za bardzo??
        • sangohan Re: UKSW 10.07.05, 14:28
          A ja wlasciwie nie wiem czy UKSW jest dla mnie ostatecznoscia czy nie...
          zlozylem jeszcze na UJ i na Uniwersytet Śląski, no i na UKSW... Na UJ juz sie
          nie dostalem (ale prog jest gdzies tak blisko mnie, wiec sie jeszcze zobaczy)
          no i teraz czekam na slynny 11 lipca. Mam nadzieje ze na Prawo albo
          Administracje wystarczy... ale to sie zobaczy. Wiecie co zauwazylem? Dostac sie
          na studia jest troszke trudne :/
          • Gość: kotur1 Re: UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 14:30
            a ja skladalem na psychologie i tez juz sie z nia zegnam - 16 pkt na 50.150 - :
            ( chlip. pozdrawiam
    • Gość: becia Re: UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 14:36
      Dla mnie UKSW to absolutna ostateczność, drugi koniec Warszawy, więcej czasu
      stracę na dojazdy i nie wiem, czy warto, a ta rekrutacja skutecznie mnie
      zniechęca.
      • Gość: asiunia Re: UKSW IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 14:53
        to zalezy jaki wydzial :D np. psychologia jest na Grochowskiej :-)
      • sangohan Re: UKSW 10.07.05, 15:59
        No wiesz... osobiscie to ja jestem z Częstochowy, jakbym sie dostal to
        mieszkalbym na Ursynowie (mam tam brata ktory skonczyl SGH), wiec do centrum
        metrem, potem 17 przystankow tramwajem na Dewajtis, potem jeszcze z buta przez
        ten durny las (zima, to naprawde kiepsko to widze :/) ale dalbym sobie siusiaka
        obciac, zeby sie tam dostadc :):):):):):):):):):) coz.... niestety moja
        punktacja wyglada bardzo srednio (18,8 na prawo lub administracje)... zycie
        jest trudne :) pozdrawiam
        • Gość: asiunia Re: UKSW IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 16:46
          mnie sie osobiscie ten las podoba, fajny i mily klimacik tam jest. ale z
          drugiej strony w zimie i wieczorami to chyba niezbyt ciekawie. poza tym jak mi
          kumpela powiedziala ze dwie godziny tramwajem tam dojezdala na zajecia to sie
          troche zamulilam... :/
        • Gość: jace Re: UKSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 17:43
          Zgadzam sie w pelni... z tym obcieciem to... ale uznam ze jestes juz tak
          zdeterminowany :) Ja rowniez nie chce tam isc, atmosfera jakas taka zbyt
          koscielna i 1,5 km z buta! Eee jeszcze zima to pol biedy... ale gdy beda
          jesienne deszcze? Asfaltem nie pojdziesz bo samochody Cie ochlapia... a
          chodnika nie wybudowali :-)
          • sangohan Re: UKSW 10.07.05, 17:50
            No ja sie zgodze z tym kosciolem... starczy mi 3 lata liceum w klasztorze (moje
            liceum bylo bardzo konserwatywne i przezywali ja "klasztor", ale bylo to Liceum
            ogolnoksztalcace, nie szkola katolicka, ale faktycznie bylo kilka zelaznych
            zasad jak np: nie mozna bylo chodzic w ubraniach majacych kolor czerwony :) ale
            to tam sie wytnie). Chodzi o to ze jak juz sie nie dostalem na UJ na historie
            (a bylem praktycznie pewien zwycieswa) odkrylem ze dostanie sie na studia jest
            faktycznie trudne. To nie prawda ze malo osob mialo punktacje powyzej 60 z
            histy rozszerzonej. Jest ich mnostwo. Teraz to ja chce poprostu gdzies sie
            dostac... moze byc UKSW... byle gdzie, bo do woja mi sie nie usmiecha isc...
    • Gość: kinol Re: UKSW IP: *.chello.pl 10.07.05, 15:03
      ja już nie wyrabiam, w morde kopane...
      • kotka_behemotka Re: UKSW 10.07.05, 15:14
        ja to nie sądzę, ze jutro w ogóle będzie można dostać się na stronę uksw
        • Gość: tommi Re: UKSW IP: 80.51.249.* 10.07.05, 15:18
          wiecei co ja mysle zę ludzie którzy pisza że mają powyzej 30 pkt to poprostu
          zgrywusy. Jest bardzo małe prawdopodobienstwo że p przeliczeniu mają własnie
          tyle. Ja co prawda nie mam wiele bo na prawo troche ponad 17 to pewnie za mało
          bedzie, ale wiem ze osiagnąc wynik 25 pkt to jest jużnaprawde trudno. Dlatego
          nie ma cow ierzyć forumowym naciagaczom . pa
          • Gość: asiunia Re: UKSW IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 15:23
            tommi moze masz racje; miejmy nadzieje ze Ci z "30" tak sie zgrywaja i my z 17
            i 19 sie dostaniemy :D chociaz szczerze w to watpie, ale moze jakos :P
        • Gość: asiunia Re: UKSW IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 15:20
          tez sie tego obawiam, niby od 9.30 maja byc wyniki na stronach, ale chyba
          server bedzie tak zapchany ze dopiero kolo polnocy si edostane i dowiem co i
          jak :D Chociaz z drugiej strony kazdy ma swoj adres swoje haslo itp, wiec mzoe
          jakos sie da na to wejsc. zycze wszystkim powodzenia ! :]
          • Gość: tommi Re: UKSW IP: 80.51.249.* 10.07.05, 15:29
            asiunia ty tez na prawo chcesz sie dostac? Jak tak to masz wieksze szanse :) ja
            jestem dobrej mysli bo teoretycznie ludzie którzy załozmy zę hipotetycznie
            mieliby po 30 pkt. to chyba na UKSW nie bedą iśc tylko predzej np na UW albo
            UJ. Przede wszystkim glowa do góry i nie ma co sie załamywać. Ja wprawdzie nie
            bardzo wierzyłem w swój sukces jakim byłoby dostanie sie na prawo UKSW ale
            przecież nie tylko dla mnie matura poszła srednio :) zatem jesteśmy razem ...
            papa
            • Gość: aqua19 Re: UKSW IP: *.68.69.37.kutno69.tnp.pl 10.07.05, 15:43
              Też mam taką wielką nadzieję, że dużo osób zrezygnuje, bo dostanie się na
              lepsze uczelnie i je wybierze. Oby tak było...!!
            • Gość: asiunia Re: UKSW IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 16:40
              ja na psychologie i filologie polska :D takze nie jestesmy konkurencja, hehe.
              tez mysle i licze na to, ze Ci z "trzydzistkami" pojda na uj albo uw, i w ten
              sposob zwolnia nam sie miejsca :] to bardzo optymistyczna wersja :D
    • Gość: aqua19 Re: UKSW IP: *.68.69.37.kutno69.tnp.pl 10.07.05, 15:29
      Mam strasznego stresa i rośnie mi adrenalinka. Składałam na dwa kierunki na
      uksw, na oba wyliczyli mi bardzo mało, więc z moim "szczęściem" pewno się nie
      dostanę na żaden.

uksw jest moją główną uczelnią. składałam jeszcze do Poznania, bydgoszczy i
      Torunia, ale najbardziej zależy mi na UKSW, bo bardzo chcę studiować w Wawie.
      Pozdrawiam was wszsystkich i do zobaczenia na forum jutro! za wszystkich trzmam
      kciuki!
    • Gość: kinol Re: UKSW IP: *.chello.pl 10.07.05, 15:41
      ja mam 31 pkt na prawo i nie zgrywam się. Chciałbym myśleć, że jeste na 1
      miejscu, już teraz przygotowywać dokumenty etc. ale wolę nie zapeszać.
      • Gość: asiunia Re: UKSW IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 16:44
        kinol, jedyne co moge, to pogratulowac wyniku:-) Ty moze sie nie zgrywasz, ale
        sa osoby, ktore tu wyskakuja i strasznie sie pysznia. a co do pewnosci to nigdy
        jej nie ma. oczywiscie z Twoim wynikiem to mozna powiedziec ze masz indeks w
        kieszeni, ale ja to taka przezorna jestem i nigdy pewnosci nie mam... :-)
        mojego kolegi dziewczyna w zeszlym roku miala z matur 5 i 6, byl konkurs
        swiadectw i sie nie dostala... takie przekrety, az szkoda gadac :/ ale zycze
        jak najlepiej :-) pozdro
        • k3m Re: UKSW 10.07.05, 17:51
          kino, jeżeli uwaznie śledzisz wypowiedzi na forum to wiesz ze OGRMONA WIĘKSZOŚC
          OSÓB ma ponizej 20.. ba.. 15 punktów na prawo Ty masz 31, i lekkie wahania czy
          sie dostaniesz. [ps. nie sądzisz ze to trchę załosne?]

Myślę ze sie nie dostaniesz, a napewno nie powinineś bo nie umiesz logicznie
          myślec i prognozować.

z powazaniem_ wcale_nie_ złośliwa_ja.
    • Gość: kinol Re: UKSW IP: *.chello.pl 10.07.05, 18:10
      k3m nie rozśmieszaj mnie, ty chcesz mnie pouczać co to znaczy log. myśleć?
      Powiem, więc tak.W zeszłym roku na prawo zdawało 1300 osób, 2 i 3 lata temu
      1700 osób. Mogę założyć jakąkolwiek liczbę kandydatów 1300, 1500, 1700, 1200.
      Osób na forum wypowiedziało się pi razy oko 100(podejrzewam, że mniej).
      Uważasz, że na podstawie tych 100 wypowiedzi mogę stwierdzić, że większość ma
      takie wyniki(około 15 - 20 pkt). rzeczywiście mogę. Jest to tzw. indukcja
      enumeracyjna niezupełna, jeden z rodzajów wnioskowania. Jednka w tym przypadku
      na nic się ono nie przyda, gdyż trzeba by było zastosować indukcję statystyczną
      dobierając odpowiednią grupę ludzi. itp. itd. Piszę te bzdury tylko po to, abyś
      nie srała dymem i nie mówiła, iż nie potrafię wnioskować. Wniosek ma wypływać z
      przesłanek a tu takowych nie widzę. Pozdrawiam.
      • Gość: asiunia Re: UKSW IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 18:37
        kolega nam tu zablysnal intelektualnie :D :D :D nie ma co sie klocic. pewnie
        jakas 1/3 ludzi tu sciemnia, albo zeby kogos wkurzyc albo zeby sobie poprawic
        samopoczucie jak napisza ze same 100 mieli i inni sie zamula... takie
        gadanie... wszystko si eokaze jutro i w ciagu najblizszych tygodniu. wtedy
        nawet skakanie do gardel nie pomoze...
      • k3m Re: UKSW 10.07.05, 18:56
        Wiesz ile osób zdawało historię i wos- mozna to sprawdzić. Dostepne sa takze
        statystyki- ile osób dostało ile procent ( i na jakim tym samym sa poziomie-
        wysoki, b. wysokim itd.- swoje wyniki znasz. sprawdz który próg przekroczyłeś).
        Oceń sam swoje szanse.
        • asiunia.asiapek Re: UKSW 10.07.05, 18:58
          k3m a gdzie to mozn asprawdzic to mzoe i ja sie ocenie? :>
        • k3m Re: UKSW 10.07.05, 18:59
          pisze to, bo forum faktcznie nie może ci zapewnośc stosownej "indukcji
          statystycznej z odpowiednio dobrana grupą ludzi", ale strony oke, tak.

pozdr.
          • asiunia.asiapek Re: UKSW 10.07.05, 19:05
            oki to ja lece na strone sprawdzic :-) thx
            • k3m Re: UKSW 10.07.05, 19:09
              www.oke.krakow.pl/moodle/mod/resource/view.php?id=2041
              na warszawe też jest, ale nie moge znaleśc ale wyniki z obu tych miast są
              prawie identyczne, i można sie oprzec także na tyc z krakowa ( różniaca będzie
              minimalna) :-))
              • asiunia.asiapek Re: UKSW 10.07.05, 19:21
                niom tak wlasnie zrobilam, juz posprawdzalam, wyszlo mi ogolnie bardzo dobrze,
                te wysokie albo najwyzsze, poza biologia. ale to wcale nie jest pocieszajace,
                bo jak 3/4 bedzie mialo najwyzsze albo wysokie... :/
    • sangohan Re: UKSW 10.07.05, 21:15
      Jak myslice.... wyniki beda kolo 00.00? Mam nadzieje ze tak... pozdrawiam
      • Gość: becia Re: UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 21:17
        A ja myślę, że nie tak szybko, chyba się przeliczysz.
        • sangohan Re: UKSW 10.07.05, 21:19
          Kto wie... co to dla nich... Podsumowac, wrzucic na serwer i juz. Wkoncu
          powiedzieli ze 11.07, a 11.07 jest o 00.00... wiesz wlasciwie gdyby mialy byc
          powiedzmy o 9.00 rano, to by to podali... a tak podali tylko date. Powinny byc
          od polnocy. :/
          • tommy.100 Re: UKSW 10.07.05, 21:21
            jest podana godzina 9:30 i o tej własnie mają wrzucic na serwer wyniki.
            Przeciez jest to napisane odrazu jak właczacie strone UKSW :)
            • sangohan Re: UKSW 10.07.05, 21:22
              aaa... no faktycznie... wiesz... na strone UKSW nie mam po co wchodzic, czasem
              zagladam tylko na www.rekrutacja.wmpuksw.edu.pl Dobra dzieki za info
          • Gość: becia Re: UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 21:22
            Też bym bardzo chciała żebyś miał rację, ale nie widzę tego tak optymistycznie
            po tej ich rekrutacji. Więc czekamy i zobaczymy, a ty na jaki wydział?
            • sangohan Re: UKSW 10.07.05, 21:24
              Prawo i administracja... ale cinko to widze po moich 18,8...
              • Gość: becia Re: UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 21:27
                Mimo wszystko życzę powodzenia, ja na historię, ale coś mało na tym forum
                historyków na UKSW.
                • sangohan Re: UKSW 10.07.05, 21:31
                  No bo jest ta durna rozmowa kwalifikacyjna :) Tez chcialem na historie ale jej
                  sie troche wystraszylem... a jesli moge spytac, ile mialas z matury
                  rozszerzonej z historii? pozdrawiam
                  • Gość: becia Re: UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 21:34
                    Nie ma rozmowy, tylko jest "sprawdzian" pisemny - dwa pytania, a z historii
                    roz. miałam niestety 60%, może nie tragicznie, ale jak większość spodziewałam
                    się więcej.
                    • sangohan Re: UKSW 10.07.05, 21:35
                      No to Ci powiem ze calkiem niezle. Ja mam niestety tylko 52%... ale skoro
                      srednia krajowa to 32,5 to kot wie... pozyjemy, zobaczymy... pozdrawiam
    • Gość: kinol Re: UKSW IP: *.chello.pl 10.07.05, 21:35
      To może niczym cieć posiedzę do 0.00 aby się przekonać, że wyników jeszcze nie
      ma.
      hehe
      • Gość: asiunia Re: UKSW IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 22:42
        skoro napisane jest ze beda o 9.30 to mysle ze tak beda, ale jak spac Ci sie
        nei chce to posiedz czemu nie :D
    • Gość: bw.com Re: UKSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 08:24
      Nie wiem jak Wy, ale ja już jestem takim strzępkiem nerwów, że się obudziłam
      dzisiaj o 5.20, a wyniki dopiero o 9.30, więc za godzinkę... Nie przeżyję...
      Życzę Wam powodzenia, trzymam kciuczki, mam nadzieję, że wszystkie fajne i
      normalne osoby się dostaną, a zgrywusy i cwaniaki będą nam tylko wąchać
      tyłki!!!!!!!! ;-P
    • Gość: majka Re: UKSW IP: *.loken.pl / 82.160.41.* 11.07.05, 09:13
      hmm a idzie ktoś na socjologię?
      ja już drżę przed tą rozmową kwalifikacyjną... :(
      niewiem jak to wygląda nawet
    • Gość: gosia Re: UKSW IP: *.karpc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 09:34
      I jest tak jak się spodziewałam strona nie chce mi wejśc, a wam?
      • Gość: ewa Re: UKSW IP: *.228.wp3.ptc.pl 11.07.05, 09:39
        mi też nie :(
    • Gość: bartec Re: UKSW IP: *.interblock.pl / *.interblock.pl 11.07.05, 09:38
      to samo
      • Gość: lee_nka Re: UKSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 09:41
        u mnie też
    • Gość: just Re: UKSW IP: *.aster.pl 11.07.05, 09:42
      wpisujecie jak już sprawdziliscie wyniki na UKSW jak wam poszło.iel pkt
      mieliście, czy się dostaliście i na jaki kierunek
      • Gość: dziubek =) Re: UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 10:59
        maja ja tez na socjologie tez sie boje ale wpierw o to czy sie na nia dostane :
        ( jesli nie chce wam wejsc to o 15.00 beda wyniki wywieszone jeszcze na
        kampusie na Dewajtis ja jade tam nie jestem w stanie otworzyc str UKSW tak sie
        boje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka