kotur1 20.07.05, 23:08 ej czy ktos moze mi dokladnie wytlumaczyc jak liczyli ta srednia z matury - bo jedni mowia ze jak ktos zdawal podstawy to ma lepiej a inni ze i tak biora pod uwage wszystko, rozszerzone te. please help!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: arahja Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:13 Sumowali WSZYSTKIE procenty (ustne,podstawowe, rozszerzone) a potem dzielili przez liczbę ocen... Wyszło mi 17/20 pkt... A Wam?? Odpowiedz Link Zgłoś
kotur1 Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! 20.07.05, 23:17 no wlasnie to zalezy - bo jesli brali pod uwage rozszerzony danego przedmiotu mimo ze zdawales tylko podstawy ( czyli z tego rozszerzonego masz zero ) to wychodzi gorzej, a jesli brali tylko to co jest to lepiej. w sumie mam w gorszym przypadku 16 albo 17 a w lepszym 18 pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahja Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:23 Wiesz, ja o to pytałam na forum IP i to raczej pewne, że nie policzą Ci zero za coś czego nie ma :) Zresztą na świadectwie nie ma żadnych zer :] A jak poszedł Ci wstępny:> Jak myślisz, dostaniesz sie :)? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kotur1 Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! 20.07.05, 23:27 no coz - z tym egzaminem to trudno powiedziec - niby wszystko zrobilem bo na koncu strzelilem tylko w dwie odp z tekstu ktorych wczesniej nie zrobilem. no i mam chyba jeden blad w ciagach liczbowych. tyle tylko ze na koncu to juz lecialem sprintem i nie wiem sam. jestem dobrej mysli choc na uw tez bylem blisko i niestety kiszka. ale trzeba miec nadzieje - chociaz do 3 sierpnia:) a tobie jak poszlo!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahja Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:33 Poszło mi podobnie jak Tobie :] jeden błąd w ciągach.. Ja w sumie podeszłam do tego examu bezstresowo (dostałam się już na psych. na UJ) i to może mnie zgubić (wolę UAM:P) Przed egzaminem śmiałam się i gadałam, a potem nie mogłam się skupić. I ogólnie miałam za dobry humor :D A gdzie zdawałeś>? (ja wydz. matematyki, salaA) Szkoda, że te wyniki tak późno :/ Najwyżej złożę oryginał w Karkowie, a potem przeniosę papiery... :) Odpowiedz Link Zgłoś
carmeena Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! 21.07.05, 19:21 heh tesh tam zdawalam - ale nie mialam tak szampanskiego nastroju przed ;). Oby to sie zmienilo 3.08 ;)... W sumie byloby ok. Dostalam sie na "opcje awaryjna". Zobaczymy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
carmeena Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! 21.07.05, 19:24 chyba o ile dobrze pamietam, w busie 87 jadacym na wydzial maty i fizy slyszalam kogos kto chwali sie, ze dostal sie na pscyhologie, bodajze na UJ ;P Czyzby glos nalezal do Ciebie arahja? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: 213.199.242.* 20.07.05, 23:33 Nio mi kumpela mowila ze tylko te lepsze biora pod uwage albo podstaw albo rozszerzony.. ale ustny tez?? z polskiego? i z jezyka? bo nie rozumiem ;/ A test mi poszedl srednio... ;/ malo czasu, na kognitywistyce tez bylam ... ale kurdek to juz w ogole moz elatwijszy ale po tej psychologi jakos gorzej mi sie pisalo :P chyba za bardzo w poniedzialek wytezylam mozg i na wtorek nie starczylo :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: 213.199.242.* 20.07.05, 23:34 Nio jak bedziecie cosik wiedziec jak licza to dajcie znaciu :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahja Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:37 Mika, naprawdę liczą wszystko. Nic nie wybierają, niczego nie pomijają... Wierz mi :) Odpowiedz Link Zgłoś
kotur1 Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! 20.07.05, 23:41 miejmy nadzieje ze licza jak najkorzystniej dla nas:) ja pisalem na szamarzewskiego - tez sala A - w tym nowym budynku. w sumie to chyba jako jedyny nie zalozylem garnituru wiec mozna bylo mnie poznac:) a myslicie o wiezcorowych jesli sie nie dostaniecie - ponoc 5600 zl za caly rok - jeszcze nie najgorzej - na uw 7800... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahja Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:48 Moja przyjaciółka myśli o wieczorowych na UJ albo UAM (jeśli się nie dostanie do poznania). Na uam będzie taki sam exam jak na dzienne, tylko że we wrześniu, a na UJ rozmowa kwalifikacyjna.. Jak sie cieszę, że nie muszę się tym martwić :]:) Eeeh, poczekamy do 3 sierpnia... a potem piszcie, jak poszło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: 213.199.242.* 21.07.05, 07:39 czyli jak wszystko ... to jak to licza? :) Np. jesli mam polak gegre i niemiec wszystko dodam (i wszystko rozszerzone) to dziele na 3 czy na 6? :) a jak ktos pisal dodatkowo 2 przedmioty to mu juz dzila na 5 tak? :) a ustny to jak sie liczy? :* :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia-samosia;) Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 09:40 średnią z matury liczymy tak: dodajemy wszystkie wyniki, jakie widnieją na świadectwie (czyli i egzaminy ustne i pisemne, a z pisemnych i poziom podstawowy i rozszerzony. wszystkie = tyle, ile ktoś zdawał. żadanego przedmiotu nie pomijamy, żadnego poziomu nie pomijamy. wszystko, co się da dodajemy.) potem dzielimy otrzymaną sumę przez dzielnik. dzielnik stanowi ilość wszystkich elementów dodanych. np. przykładowe wyniki egz. ustne polski 50% ang (rozsz) 100% egz. pisemne pol PODS 75% pol ROZSZ 60% ang PODS 80% hist PODS 85% hist ROZSZ 50% 50%+100%+75%+60%+80%+85%+50%(czyli na sumę składa się 7 elementów i dzielić musimy właśnie przez 7):7=500%:7=71,43 a teraz patrzymy na przelicznik: Punkty z nowej matury - Punkty przeliczone > - 95 20 90 - 94 19 85 - 89 18 80 - 84 17 75 - 79 16 70 - 74 15 65 - 69 14 60 - 64 13 55 - 59 12 50 - 54 11 45 - 49 10 40 - 44 9 i wychodzi nam wynik z przedziału zamkniętego od 9 do 20. ,,u nas" 71,43% to 15 pkt. PS> jest wczesny ranek i mogłam się gdzieś pomylić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nat Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 21.07.05, 22:21 No dobrze,pewnie tak będą liczyć,ale moim zdaniem to co najmniej trochę niesprawiedliwe... ten kto zdawał tylko podstawowe poziomy (i ustny angielski podstawowy,który jest tej samej wartości co rozszerzony- to naprawdę śmieszne) będzie miał raczej lepszy wynik,zważywszy,że rozszerzona historia to była jakaś pomyłka.Ech:/ Ludzkość się może kiedyś doczeka lepszej reformy,ale my musimy ją znieść jakoś...pozdrawiam maturzystów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emila Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: 86.63.98.* 21.07.05, 22:55 Nie ma co lamentowac, matura stanowi tylko 20%, reszta to examin. Wiekszosc ludzi z matury ma od 16-19, a to tylko max 3 pkt roznicy. Examin nie byl trudny, ale bylo malo czasu, dlatego uwazam, ze nie poszlo mi najlepiej. A osobiscie mysle, ze przyjma ludzi, ktorzy uzyskaja wyniki w granicach 90-100% Pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotur1 Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 10:36 tez mi sie wydaje ze przyjma tych z wynikami powyzej 90%. faktycznie - egzamin nie byl trudny ale czas gonil i ledwo co mozna bylo sie wyrobic. gdyby bylo jescze 10 minut to uznalbym ze egz byl latwy. a co do przelicznika to rzeczywiscie jest niesprawiedliwy. ale coz - pozostaje nam czekanie do 3... pozdrawaiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emila Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: 86.63.98.* 22.07.05, 13:12 Niby w zeszlym roku przyjmowali od 73... Tak pisze na forum IP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotur1 Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 19:52 oj watpie zeby w tym roku byl tylko taki prog... to by znazcylo ze trzeba miec okolo 56 na 80 z egzaminu. fajnie by bylo:)ale to chyba tylko marzenia:) oby wyniki byly szybciej, tak najpozniej za tydzien. pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahja Do carmeena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 12:20 To nie był mój głos :] (w tym autobusie:P) pozdr. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emila Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.asta-net.com.pl 23.07.05, 16:18 www.psychologia.amu.edu.pl/forum/viewtopic.php?t=1037&sid=0f582b0a59b9d48b436e27c392842b7b Rozmawiali sobie ludzie, stad wydedukowałam, ze przyjmowali od 70. Kandydatów bylo tylu, ilu w zeszłym roku (porownywalnie ok. 25os na miejse) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 12:31 ale czy tak naprawde potraficie sobie zliczyc punkty z tego testu? ja nie mam pojecia jak mi poszło. byl trudny tekst naukowy i za malo czasu by go odpowiednio zinterpretowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotur1 Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 13:41 no faktycznie ciezko jest cos dokladnie powiedziec o tym tescie. mi tez zabraklo troche czasu wiec ostatnie odp strzelilem na szybko. ale ogolnie mysle ze moze byc. teraz wszystko zalezy od innych - bo jak patrzylem to niektorzy konczyli przed czasem a znowoz inni sie nie wyrabiali. pozostaje tylko czekac:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAULA Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.forward.pl / 213.77.14.* 23.07.05, 14:25 mam pytanko: czy zdający na psychologię na UAM wszyscy mają '' kirunek awaryjny'' na który sie dostali?? dla mnie osobiście tekst był średni - nie podobały mi się pytania typu : '' niektórzy filozofowie są uczonymi itp.'' nie mówiąc że z moją inteligencją bywa róznie ;-/ ;-) 3mam kciuki za ponad 3000 brać próbującą dosać sie na psychologię na UAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotur1 Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 15:15 no wlasnie ja np. nie ma zadnego awaryjnego kierunku - na psychologie na uw sie nie dostalem wiec pozostaje mi tylko ten poznan. szczerze mowiac to nie wybralem zadnego awaryjnego bo nie widze sie w niczym innym. jesli sie nie uda to zostaja wieczorowe. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oyey Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.07.05, 13:43 ja zdawalam jeszcze na kognitywistyke.... ale psychologia kliniczna to jest o czym marze juz od wieeelu lat...a wiec w sumie zdawalam na 2 kierunki na UAM i jak tam sie nie dostane to zostene na lodzie ... ;/ eh. a jak myslicie kiedy beda wyniki? mnie sie wydaje ze powinny juz byc w przyszlym tygodniu a 3 sierpnia to taka ostateczna data... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotur1 Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 13:48 tez mi sie tak wydaje. no i jestem w takiej samiej sytacji jak i ty - jak cos to na lodzie:) ale wtedy na wieczorki bo jak juz napisalem wczesniej nie mam zamiaru studiowac niczego innego. tak wiec zycze ci powodzenia:) ach jak by bylo milo dostac pisemko - ...zostal pan przyjety....:) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oyey Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.07.05, 13:56 ja tez mysalalam o wieczorowych, ale to podobno tylko w weekendy ;/ no i troche duzo kasy... no ale moze akurat sie uda ;]... mam taka nadzieje, w kazdym razie i tak bede probowac jak noie teraz to za rok... bo tak sie sklada ze ja tez nie widze siebie w innej roli... rowniez zycze powodzenia no i mam nadzieje ze spotkamy sie w pazdzierniku ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 13:59 tez zdawalam na kognitywistyke. test byl o wiele prostszy. tekst byl dl amnei zrozumialy pytania do niego nieskomplikowane. no i mniej chetnych na jedno miejsce... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oyey Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.07.05, 14:03 tez tak uwazam ;] ten tekst na psychologii byl jakis taki niekomunikatywny... nic nie moglam w nim znalezc... a na kognitywstyce byl bardzo przyjemny ;] a to zadanie o filozofach bylo hba takie same ;] i liczby praktycznie mialy te same zasady ;]. a mi sie tak marzy zeby studiowac oba rownoczesnie...qrcze ciekawe czy sie uda ;] caly czs o tym mysle ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotur1 Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 14:11 wieczorowe sa w weekendy??? chyba zaoczne???? moment - zaocznej psychologii na uam chyba nie ma. a wieczorki to normalne zajecia tylko ze po po poludniu - wydaje mi sie ze pomylilo ci sie wlasnie z zaocznymi. mowisz ze spotykamy sie w pazdzierniku:) psalas exam na szamarzewskiego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oyey Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.07.05, 14:14 tak - na szamarzewskiego ;] w budynku E na sali sobeskiego ;]. mi sie nie pomylilo... moj brat studiuje medycyne w poznaniu i tak mi powiedzial jak sie go pytalam czym sie roznia wieczorowe ;] ale mozliwe ze mnie wprowadzil w blad ;] on jest troche zakrecony - jak to student madycyny ;] hehe a zaoczna psychologia hba tez jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotur1 Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 14:21 oto co jest napisane na stronce uam o zaocznej psychologii: Studia zaoczne Są to studia magisterskie prowadzone w systemie studiów jednolitych dla absolwentów wyższych studiów humanistycznych, społecznych i medycznych z tytułem zawodowym magistra lub lekarza ukończonych po 1990 roku na następujących kierunkach studiów: administracja, dziennikarstwo i komunikacja społeczna, ekonomia, filologia, filologia polska, filozofia, historia, kierunek lekarski, stosunki międzynarodowe, nauki o rodzinie, pedagogika, pedagogika specjalna, pielęgniarstwo, położnictwo, politologia, prawo, fizjoterapia, socjologia, stomatologia, teologia, turystyka i rekreacja, wychowanie fizyczne, wychowanie techniczne, zarządzanie i marketing, zdrowie publiczne, archeologia, etnologia, historia sztuki, kulturoznawstwo, edukacja artystyczna w zakresie sztuki muzycznej, edukacja artystyczna w zakresie sztuk plastycznych. Przewidywany czas studiowania to nie mniej niż 3 lata. Podstawą przyjęcia jest rozmowa kwalifikacyjna z zakresu problematyki psychologicznej. a wieczorki to chyba jednak dzienne tak jak mowilem:) ale pewien na 100% procent tez nie jestem wiec moze ktos inny powie nam na ten temat cos konkretniejszego:) zreszta sprawdze na stronce kierunku psychologii na uam. zaluje tez troche ze nie probowalem na ta kognitywistyke ale co tam. jak oceniasz swoje szanse na oba kierunki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oyey Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.07.05, 14:26 eeh to ja juz nie wiem ;]. wiesz... jesli chodzi o szanse to trudno powiedziec... mysle ze na kogniywistyke mam duze bo jest "tylko" 8 osob na miejsce a polowa tych ludzi nawet nie wiedziala co to za kierunek ;]... w sumie to mysle ze poszlo mi dobrze, nic nie strzelalam - wydawalo mi sie ze tak powinno byc, no ale ciezko stwierdzic czy to co mi sie wydawalo bylo sluszne... ale qrcze tak baardzo chce sie dostac.... a jak tobie poszlo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotur1 Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 14:33 jak mi poszlo - hmmmm.... szczerze mowiac to nie mam pojecia:) trudno powiedziec. niby dobrze ale jak znam zycie to wszyscy napisza dobrze i o przyjeciu zawazy u wiekszosci pewnie jedna odpowiedz... bynajmniej tak bylo na uw - gdzie za jedna odp byly 4 pkt. wiec jak ktos mial naprawde niezly wynik z matury a pojechal sie na kilku pytaniach to niestety musial podziekowac... np tak bylo ze mna:( ale jestem dobrej mysli. nawet dobrze strzelilem z tym przeciwienstwem slowa pejoratywny - wybralem pozytywny - i jak pozniej sprawdzilem w slowniku to chyba jest dobrze:) ja pisalem w sali a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oyey Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.07.05, 14:38 ja juz totalnie nie pamietam moich odpowiedzi ;].... caly czas sie staram zeby o tym nie myslec bo zaraz mnie sciska w zoladku...eeeh..... ale cos mi tak swita ze tez to zaznaczylam... no coz zobaczymy..qrcze byloby super jakby wyniki byly np. w srode... bo na innych uczelniach tak bylo: mowili ze wyniki bedza za dwa tygodnie a po tygodniu juz byly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotur1 Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 14:48 na uw lista byla nastepnego dnia po egzaminie... tyle tylko ze nieoficjalna. ale i tak wyszly jakies przkrety bo ponoc pomylili sie przy obliczaniu wynikow kilku osob i potem niektore osoby mialy wyzsze oceny. i takim sposobem przyjeli nie 100 osob a 147... niezle nie. nie bede tego komentowal ale chyba wszyscy wiemy o co chodzi... tak czy siak na uw lista byla szybciutko ale to pewnie dlatego ze odpowiedzi zaznaczalo sie na kartach odpowiedzi podobnych do tych jak na maturze. wiec to pewnie szlo przez komputer i dzieki temu bylo szybciej. pza tym tam do egz dopuscili 500 osob a nie jak tu wszystkich... wiec mieli mniej roboty. obys miala racje z ta sroda:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oyey Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.07.05, 14:53 ja juz jestem strasznie zmeczona tym calym zamieszaniem... najpierw tyle czekania na wyniki matury a teraz jeszcze ten egzamin... a w ogole to najlepiej byloby gdyby byla na psycho. rozmowa kwalifikacyjna bo wtedy byloby od razu widac kto sie tym naprawde interesuje a kto po prostu nie wie co chce studiowac...no i chetnych pewnie tez byloby wowczas mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.05, 14:45 ja również zdawałam na obe te kierunki:)co do kognitywistyki - wszyscy myślą, ze mają większe szanse...ja patrze na to w ten sposób, że skoro test był tak łatwy, to wszyscy albo większośc będą mieli ok 80%no i poprzeczka sie podnosi...a na psychologii faktycznie w zeszłym roku trzeba było mieć 70pkt zeby sie dostac - moja kuzynka miala dokladnie tyle:))fuksiara czy przypadkiem analogie slowne nie byly trudnijsze na kognitywistyce?i czesc tych zdan o filozofach...w kazdym razie piszcie jakbyscie cos wiedzieli o wynikach, kurcze chcialbym aby byly w necie...nie licze na to, ze uda sie w tym roku, ale mysle, ze to kwestia wprawy i za rok bedzie ok:)a swoja droga to niesamowite ze z 3000ludzi tylko 120 zdobywa 70pkt albo nieco wyzej...po tescie wiekszosc ludzi sadzie, ze tyle zdobedzie chyba:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oyey Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.07.05, 14:50 mi sie wydaje ze na kognitywistyke sa wieksze szanse zeby sie dostac bo bylo tam bardzo duzo ludzi przypadkowych, ktorzy nawet nie wiedzieli co to za kierunek... slyszlam komentarze w stylu ze to jest to samo co psychologia tylko sie inaczej nazywa... no i duzo ludzi narzekalo na czas... analogie faktycznie wydaly sie nieco trudniejesze niz na psychologii... no ale sama juz nie wiem... moze sie uda... przynajmniej na jeden...qrcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.05, 15:08 hmmm.....za mna na kogni siedzial koles, ktory stwierdzil, ze matura mu nie poszla i ma 10pkt ze sredniej:))) wiesz, ja spodziewalam sie trudniejszego testu bo ten kierunek jest trudniejszy niz psychologia a tymczasem sadze, ze duzo osob moze odpasc po pierwszym roku, bo poszli tam z nastawieniem, ze to tylko inna nazwa a wtedy szkoda, ze zabrali miejsce innym, ktorzy mieli mniej szczęścia na egzaminie:(ja chodzilam na kurs przygotowawczy tak dla swietego spokoju i nauczylam sie ta jednego – w tych testach jest tak, ze czasem cala grupa byla pewna jednej odpowiedzi, a potem okazywalo sie ze byla bledna, takze wiem juz, ze nic nie mozna przewidziec tylko grzecznie czekac...najgorsze ze pytania do tekstu byly za 2pkt, ciekawi mnie tez ktore sposrod pozostalych zadan bylo za 2...stawiam na te zdania logiczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oyey Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.07.05, 15:13 no bardzo mozliwe... qrcze no to troche lipa.... no ale moze sie uda... ja z jedeej strony nie wyobrazam sobie zebym sie miala na oba nie dostac bo wlozylam duzo wysilku w przygotowania do egzaminow... ale boje sie myslec ze sie dostane bo nic przeciez nie jest pewne... a ile masz za mature? ja mam 17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 15:11 najnizej oceniane beda liczby moim zdaniem poniewaz jesli juz ktos je zrobil to wie ze ma dobrze. musialy mu sie zgadzac bo inaczej by tego nie wpisal. Cala reszta egzaminu kompetencji umyslowych jest plynna... nigdy nie bedziesz w 100% pewien. Tym bardziej jesli chodzi o pytania dotyczace filozofow, logikow i uczonych, gdzie po paru przykladach mozna bylo sie totalnie zakrecic :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oyey Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.07.05, 15:17 hehe ;] no fakt ;] zakrecic sie mozna bylo niezle ;] ja sobie robilam notatki na boku np F U L.. zebym widziala kolejnosc wtedy bylo mi latwiej ;] ale byloby fajnie jakby dostali sie tylko ludzie ktorych to naprawde kreci... wtedy przyszla kadra psychologiczna bylaby naprawde wysmienita... no ale na banka dostanie sie duzo ludzi ktorzy mieli farta etc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.05, 15:40 ja tez mam 17:)i mysle, ze to taki w sam raz wynik tzn.ani dobry ani zły:) dlatego ja obstawiam filozofow, bo to dosc trudne bylo albo jak kto woli meczace, a analogie sa bardziej typowe:)takze na tym zadaniu i na tekscie mozna sporo stracic...moze was pocieszy jak powiem, ze podobno duzo osob nie zdobywa tych 51%, moze etraz to sie zmieni, bo nie ma tstu z historii lub biologii i przychodzimy z pewna iloscia punktow:)ja siedzialam do konca na obu, na kognitywistyce dluzej zastanawilam sie nad 2 do tekstu nie bylam pewna, a na psychologii to siedzialam bo 1/2nie bylam pewna hehehe no i na psychologii nie mam jednego ciagu, a na kogni juz wiedzialam co to za regula:)strzelalam z apologia i nie bylam pewna tej analogii z modelem:)kiedy zaczynacie dzwonic i pytac o wyniki?wlasciwie to wspolczuje tym babkom z sekretariatu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oyey Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.07.05, 15:49 wlasnie chcialam spytac o to samo ;] j azaczynam juz jutro i bede dzwonic co dwa dni ;] bo (jak juz wczesniej pisalam) wiele uczelni tak robi ze wyznacza jakis ostateczny termin ( u nas - 3 sierpnia) a wyniki sa np. tydzien wczesniej... wydaje mi sie ze w przypadku takich kart odpowiedzi wyniki moga juz byc w tym tygodniu... ja zrobilam wszystkie liczby na obu kierunkach.. jezeli chodzi o apologie to ja tez to zaznaczylam ;]bo wydalo mi sie to dosc sensowne ;] qrcze ale ja juz chce wiedziec!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.05, 15:51 a mam pytanie:czy daliscie sie zlapac na to zadanie z logiki, gdzie bylo slowko "niektore"?podobno w zdaniach typu "wszyscy uczeni sa filozofami"wniosek:"niektorzy uczeni sa filozofami"jest poprawny tak slyszalam, ale sama nie bylam na tyle inteligentna aby to wymyslic niestety:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oyey Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.07.05, 15:54 ja niestety nie pamietam... ale mozliwe ze dalam sie zlapac ;[... w ogole to ta druga czesc rozwiazywalam dosyc szybko zeby wrocic do tekstu... a mialas jakias odpowiedz ze nie da sie tego stwierdzic? bo ja nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.05, 16:00 ja chyba jedna...ale szczerze mowiac z tym przykladem, ktory podalam wszystko zalezy do indywidualnej interpretacji bo ja rozwiazywalam pare takich zadan wczesniej i w wielu przypadkach odpwiedz byla falszywa, ale zdarzalo sie tez inaczej:(a z tym slowkiem "niektorzy"byly 2 przyklady buuu ja pracuje wiec nie moge dzwonic ale pisz jak sie czegos dowiesz prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oyey Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.07.05, 16:02 spoko... ja jutro zadzwonie i napisze czy sa wyniki czy nie... qrcze mam nadzieje ze nie zostane na lodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotur1 Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 16:36 wiecie co - tak czytam i normalnie sie przez was zaczynam bardziej bac:) z tymi zadaniami na inteligencje lecialem pod koniec tak szybko ze pewnie z filozofami i parami wyrazow moglem popelnic bledy. gdyby dali chociaz 5 minut wiecej...:) ja tez mam 17 z matury i wydaje mi sie ze taki wynik ma duzo osob - niestety pewnie tez tych ktore startowaly na psych tylko dlatego ze im matura dobrze poszla :p pozdrowka dla prawdziwych psychologow - i kognitywistow tez:) ( mam nadzieje ze nie zrobilem bledu w nazwie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oyey Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.07.05, 16:40 jeejku jak ja bym chciala zeby jutro juz byly wyniki... wiem ze to niemozliwe... ale...eeehhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotur1 Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 00:41 ja tez juz chyba jutro zadzwonie i sproboje sie czegos dowiedziec:) bo tez mnie juz skreca w dolku;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emila Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: 86.63.98.* 25.07.05, 10:13 Ona mowila wczoraj, ze bedzie "jutro" dzwonic, czyli "dzis" :) Niech daje znac, jak najszybciej ;-) Ja moze mam niepoprawne nastawienie, ale mam wrazenie, ze sie nie dostane... hmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahja Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 12:29 W sumie mogłabym zadzwonić.... Ale nie chce mi się wierzyć, że wyniki będą w tym tygodniu... Najwcześniej to może w przyszły poniedziałek. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oyey Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.07.05, 12:50 dobra... sluchajcie dzwonilam... no i oczywiscie powiedzieli ze nic nie wiadomo jeszcze... a jak sie spytalam kiedy bedzie wiadomo powiedzieli ze MOZE w polowie przyszlego tygodnia...eh swietnie po prostu... bo to jest strasznie skomplikowana czynnosc - sprawdzenie kart odpowiedzi na ktorych sa tylko pozaznaczane kwadraciki.... qrcze ja chcialabym wiedziec jak najszybciej bo 2- giego wyjezdzam... no ale to jeszcze nie tragedia - co maja powiedziec ci ktorzy musza np. do 28 potwierdzic.... ja dziekuje to jest wszystko chore... a w ogole to najbardziej mnie wqrza ze oczywiscie na kognitywistyke jest 8 osob a wyniki maja byc w tym samym terminie.... qrcze ja sie hba na moja wymarzona psychologie nie dostane... z kazdym dniem widze to w coraz czarniejszych barwach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahja Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 12:58 Ja już się nie przejmuję, jadę w środę do Krakowa złożyć oryginał. Jezeli się przypadkiem dostanę do Poznania to wtedy będę się martwić :P Ale rozumiem tych, którzy czekają na te wyniki w nerwach... Trzymajcie się :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.icpnet.pl 25.07.05, 13:15 no dobra...fajnie, ze zadzwonilas:)sadze, ze trzeba ich przesladowac i dzwonic co jakis czas:)tez sie postaram z robotki, chcialbym im tez zasugerowac, aby opublikowali wyniki w necie...jestem z poznania ale nie chce jechac tam i stac i szukac siebie wsrod 3000nazwisk bo podobno teraz publikuje sie listy osob przyjetych i nieprzyjetych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.xtra.pl 25.07.05, 16:58 są już wyniki ;) na www.psychologia.amu.edu.pl/ dostałam się ;) a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichGA -=Potrzebuje Pomocy=- IP: *.swidnica.mm.pl 25.07.05, 17:41 Ludzie prosze was o pomoc. Czy moglibyscie mi napisac jak wygladal egzamin wstepny? co sie w nim zawieralo ( jaki material? ). Bardzo was prosze o pomoc gdyz ja sie dostalem na studia do Poznania a moja dziewczyna nie. Bardzo mi zalezy na tym zeby jej nie stracic ( wiem ze to troche ckliwe ). Ona chce zdawac na wieczorową psychologie i tam tez obowiazuje test. Wiec gdyby choc jedna zyczliwa osoba napisala jak wyglada test i jak sie do niego przygotowac, ewentualnie z jakich ksiazek i opracowan korzystac to bede bardzo wdzieczny. Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahja Re: -=Potrzebuje Pomocy=- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 19:07 Hej Michga! Ja się właśnie dowiedziałam, że dostałam się !! :)) POwiem Ci szczerze, że do testu nie przygotowywałam się.. Zawsze lubiłam różne łamigłówki, gry logiczne... trzeba mieć po prostu rozruszany mózg i odrobinę szczęścia :) Nie mogę w to uwierzyć.. Dostałam się!!! hyhy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: -=Potrzebuje Pomocy=- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 19:25 sa juz wyniki. wlasnie wracam z uczelni. najwyzszy wynik jaki znalazłam to były 84 punkty. tak wiec wszytsko zalezalo od 10 punktow. ja poszlam na test z ciekawosci. poszlo mi calkiem nienajgorzej choc pare punkto zabraklo by sie dostac. wszystkim zycze powodzenia :] Odpowiedz Link Zgłoś
natalia158 Re: -=Potrzebuje Pomocy=- 25.07.05, 20:25 tez sie dostalam !!!!!!!!!! jutro pojde spr ile ptk mialam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oyey psychologia uam IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.07.05, 21:31 ja sie niestety nie dostalam.... ale troche mnie to wszystko dziwi... a juz najbardziej to ze dzisiaj rano tam dzwonilam i powiedziano mi ze wyniki beda w polowie przyszlego tygodnia a tu nagle pojawia sie lista nie wiadomo skad... no ale coz... tak bywa gratuluje wszystkim ktorzy sie dostali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: -=Potrzebuje Pomocy=- IP: 86.63.98.* 25.07.05, 22:23 84 na ile? na ile byl ten test? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahja Re: -=Potrzebuje Pomocy=- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:27 Test na 80 pkt. + za maturę/test dla starych maturzystów - max 20 pkt. Kto się dostał jeszcze? Odzywajcie się :) www.psychologia.amu.edu.pl/forum/ ewentulanie można się poznań powyżej :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: -=Potrzebuje Pomocy=- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:27 84 byl to najwyzszy wynik ktory uzyskala jaka dziewczyna lacznie ze wszystkiego. teoretycznie z testu mozna bylo uzyskac 80 a ze swiadectwa maturalnego 20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotur1 Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 02:39 powiem wam ze jak rozpoczynalem ten temat to nie wierzylem ze sie dostane:) ale dostalem sie!!!!!! dzwonilem i podali nawet punkty. tak wiec gratuluje wszystkim ktorzy sa juz szczesliwymi studentami. bardzo chetnie pogadam z tymi ktorzy sie dostali - psychologowie - laczmy sie:) moj gg - 7174835 pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sais Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! 26.07.05, 15:51 ja takze się dostałam :D nie mam pojęcia z jaką liczbą punktów, a ponieważ nie jestem z poznania, nie wybiorę się raczej sprawdzać jej osobiście, chyba zaczekam na list (z matury miałam 18 punktów) a jednak zżera mnie ciekawość - czy ktoś z poznaniaków wybiera sie sprawdzić osobiście listę i sprawdziłby mi przy okazji liczbę punktów? natalia 158, moze ktoś inny? Odpowiedz Link Zgłoś
arahja87 Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! 26.07.05, 16:44 Sais, już Ci odpisywałam na Forum Studentów Psychologii :) Mieszkam daleko od Poznania, ale wybieram się tam w czwartek i mogę posprawdzać wyniki :) Jeżeli jest ktoś chętny, to proszę wysyłać dane na meila mrumrumru@op.pl pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAula Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 26.07.05, 17:31 A moze ktos napisac w jaki sposob za swiadectwo maturalne mozna bylo dostac 20 pkt? jak to sie przeliczalo?? pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
natalia158 Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! 26.07.05, 17:48 ja jednak tez pojade w czwartek choc mieszkam blisko ... ale wtedy od razu sprawdze czy na politologie sie dostalam... jesi ktos chce bym sprawdziala to piszcie na meila natalia158@wp.pl nie ma problemu:) Odpowiedz Link Zgłoś
sais do arahja87 26.07.05, 18:16 a faktycznie, odpisalaś - dopiero teraz zauważyłam ;-) dzięuję, już wysyłam moje "dane osobowe" na twoją pocztę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahja87 Do Sais IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 18:42 List otrzymałam :) Odpowiem w czwartek wieczorkiem, po powrocie z Poznania :) Jeśli są jacyś inni chętni to zapraszam :) mrumrumru@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nat Re: PSYCHOLOGIA UAM!!!! IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 28.07.05, 20:28 Zabrakło mi 1 pkt :/// Odpowiedz Link Zgłoś
paulaj19 Re: do Nat 28.07.05, 21:05 mam pytanie skąd wiesz o ilości Twoich pkt.?? dzwoniłaś na wydział czy przyszły Ci dokumenty?? pisz odwołanie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nat Re: do Nat IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 28.07.05, 21:14 Tak,mam zamiar pisać...dowiedziałam się o tym,bo siostra mojej koleżanki była osobiście i widziała listę.Miałam 73 punkty (rok temu bym się dostała:/) ale nie tylko ja tyle miałam,było chyba takich kilkanaście osób.Limit był 74. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar wieczorowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 21:52 Mam pytanie do was. powiedzcie mi jaki ejst koszt st wieczorowych oraz w jakie dni sie dobywaja, w weekendy czy pon-pt ??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotur1 Re: wieczorowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 23:23 w jakie dni to nie wiem ale z tego co wiem wieczorki kosztuja 5600 za rok. peny nie jestem ale chyba tak. tez o tym myslalem ale na szczescie sie dostalem:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boa Re: wieczorowe IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 08.08.05, 15:53 dni podobno te same,program chyba nie różni się zbytnio,tyle że nie ma WF-u i czegoś tam.Różnica jest więc "tylko" taka,że się płaci 5000 ileś i chodzi się popołudniami (tak słyszałam) Odpowiedz Link Zgłoś