Dodaj do ulubionych

Odwołanie do OKE

25.07.05, 13:01
Pisał ktos z WAS odwolanie do OKE w sprawie wyniku?uznali Wam jakies punkty?Z
góry dzieki:D
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Odwołanie do OKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:59
      no właśnie?
      • Gość: gggg Re: Odwołanie do OKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:19
        co nikt nie pisal odwolania??!!
    • pablo_kimono Re: Odwołanie do OKE 25.07.05, 22:22
      ja pisałem, czekam na odpowiedź. A o co chodzi, że tak zapytam?
    • Gość: goliattt Re: Odwołanie do OKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:32
      Bo ja tez wyslalem i czekam...:D poszlo priorytetem i poleconym w piatek zeszly
      ciekawe bo kilka odpowiedzi mialem dobre ale na za duzo nie licze bo to oszusci
      i tyle:D 3 mam kciuki
    • Gość: OR Re: Odwołanie do OKE IP: *.is.net.pl 25.07.05, 22:50
      czesc, ja pisałam i już jestem po tym całym cholernym cyrku. Otoż. Odpowiedż
      przyszła po jakims tygodniu o tresci: praca zostala ponownie sparwdzona, nie
      znaleziono żądnych błedow formalnych (a wiec tak to poprawili, ze policxzyli
      jeszce raz punkty, wczesniej przyznane- finito) A wiaże sie to z tym, ze nie
      czytają wyparcowania kolejny raz, badź tez nie sparwdzaja zadan jeszce raz- wiec
      jesli zostalismy poszkodowani pzrez jakiegos szurniętego egzaminatora to nic nie
      mozemy z tym zrobic). Na koncu bylo zdanie, ze jesli mimo tego chce nadal
      dokonac wgladu to mam im potwierdzic przez e-mail...i dopisane tłustym drukiem -
      WGLAD TEN NIE WIAŻE SIE ZE ZMIANĄ WYNIKI MATURY BO TEN JEST OSTATECZNY. Tak
      więc, nadal trzymałąm sie tego co na poczatku i poslalam i e-maila. Dostalam
      odpowiedź tym razem po dwoch dniach, równiez na e-mail ze wyznaczaja mi dany
      termin i godzine i mam sie stawic w ich siedzibie. I juz jestem po całej chorej
      ceremonii sparwdzania matury. Siedzi sie przy biurku, na pzreciwko kogos z OKE,
      mozna miec swoj klucz odpowiedzi, na poczatku podpisuje sie kartke ze wyniki nie
      ulegna zmianie!!. Kazdy ma pol godizny, i wiecie co. to jest pic na wode, Ci
      pracownicy OKE są tak przeskozleni ze kazdy atak umiejętni odpierają. Ja mowie
      pani:prosze pani, wyraźnie widze ze odpowiedź moja jest zgodna z kluczem...no
      ale oczwuscie robia mi wode z mozgu ze ta odpowiedź nie jest zgodna z kluczem.
      Po czym gadki typu, ze wszyscy tu przyjeżdżają i mowią ze maja dobrze..(jak w
      spzitalu psychiatrycznym, wszyscy mowia ze są zdrowi:| bez sensu sie
      poczułam).itd itd.Ale uwaga, byla ze mną dziecwzyna, ktorej przyznano 0 punktów
      za wypracowanie z histy, i prawie poklocila sie z panią z oke ze powinna miec 1
      ppunkt a nie 0. I Pani z oke powiedzila ze dobrze, ze moze przyjechac po nowe
      wiadecwto - żenada.... i to na tyle. Bylam , zobaczylam moją prace i nicmi to
      nie dało. Pani mi powiedziala z usmiechem na twarzy ze moge poprawiac maure. A
      ja jej na to: Dziekuje za rade, do widzenia.
      • Gość: goliattt Re: Odwołanie do OKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 23:10
        i widzicie..clae OKE powinno brzmiec Oszukuje Kazdy Egzaminator:P
      • Gość: m Re: Odwołanie do OKE IP: *.milomlyn.sdi.tpnet.pl 25.07.05, 23:15
        NIe mogą odmówić kserokopii pracy. Należy jej zazadać a następnie dać do
        sprawdzenia osobie niezaleznej od OKE. Pismo MEN na stronie www.maciekosuch.prv.pl
        • Gość: r Re: Odwołanie do OKE IP: *.acn.waw.pl 27.07.05, 10:13
          gdzie?
      • Gość: T. Re: Odwołanie do OKE IP: *.smala.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:34
        Witam
        Też sobie zaglądnąłem do mojej matury z języka polskiego, nie nastawiałem się
        na sprzeczki i protesty, chciałem zobaczyć dlaczego (i za co) dostałem tyle a
        tyle punktów ;)
        Z budynku OKE wyszedlem w wyśmienitym nastroju, jak po jakimś dobrym
        kabarecie;) Dlaczego? Z tego, co wiem, jeśli ktoś (lub jego obstawa) był mocny
        w gębie, to mógł liczyć na dłuższy wgląd, niektórym osobom mówiono , że nie
        można przepisywać wypracowania, innym nie. Samo przepisywanie też nie miało
        sensu, gdyż 30 minut to za mało... Mi przydzielili gościa, nawet sympatycznego,
        nie patrzył na mnie, jak na zło konieczne, gadać też nie musiał za dużo, bo mu
        tylko jedno pytanie zadałem, oto zapis naszego dialogu:
        - Czy mogę zadawać pytania? (chciałem grzecznie zacząć ;P)
        - Tak, ale ja jestem geografem. (więcej pytań nie zadałem)
        Rozstaliśmy się w przyjaznej atmosferze, bo już wtedy zaczęła mi się micha
        cieszyć ;)
        Mam natomiast pytanie odnośnie przepisywania/kserowania wypracowania, może
        znajdzie się ktoś, kto zna się na prawie? Wypracowanie jest to nasza praca,
        jeśli ktoś by ją przepisał to jest to plagiat (?), natomiast, jeśli my chcemy
        zrobić kopię to chyba mamy do tego prawo (?), w końcu to nasze dzieło;) W
        skrócie: czy nie przysługuje nam prawo autorskie? Jak to jest?
        Pozdrawiam i życzę powodzenia!
        T.
        • Gość: m Re: Odwołanie do OKE IP: *.milomlyn.sdi.tpnet.pl 27.07.05, 10:03
          Na www.maciekosuch.prv.pl jest pismo w sprawie kserowania prac maturalnych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka