goliattt 25.07.05, 13:01 Pisał ktos z WAS odwolanie do OKE w sprawie wyniku?uznali Wam jakies punkty?Z góry dzieki:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: Odwołanie do OKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:59 no właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggg Re: Odwołanie do OKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:19 co nikt nie pisal odwolania??!! Odpowiedz Link Zgłoś
pablo_kimono Re: Odwołanie do OKE 25.07.05, 22:22 ja pisałem, czekam na odpowiedź. A o co chodzi, że tak zapytam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goliattt Re: Odwołanie do OKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:32 Bo ja tez wyslalem i czekam...:D poszlo priorytetem i poleconym w piatek zeszly ciekawe bo kilka odpowiedzi mialem dobre ale na za duzo nie licze bo to oszusci i tyle:D 3 mam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OR Re: Odwołanie do OKE IP: *.is.net.pl 25.07.05, 22:50 czesc, ja pisałam i już jestem po tym całym cholernym cyrku. Otoż. Odpowiedż przyszła po jakims tygodniu o tresci: praca zostala ponownie sparwdzona, nie znaleziono żądnych błedow formalnych (a wiec tak to poprawili, ze policxzyli jeszce raz punkty, wczesniej przyznane- finito) A wiaże sie to z tym, ze nie czytają wyparcowania kolejny raz, badź tez nie sparwdzaja zadan jeszce raz- wiec jesli zostalismy poszkodowani pzrez jakiegos szurniętego egzaminatora to nic nie mozemy z tym zrobic). Na koncu bylo zdanie, ze jesli mimo tego chce nadal dokonac wgladu to mam im potwierdzic przez e-mail...i dopisane tłustym drukiem - WGLAD TEN NIE WIAŻE SIE ZE ZMIANĄ WYNIKI MATURY BO TEN JEST OSTATECZNY. Tak więc, nadal trzymałąm sie tego co na poczatku i poslalam i e-maila. Dostalam odpowiedź tym razem po dwoch dniach, równiez na e-mail ze wyznaczaja mi dany termin i godzine i mam sie stawic w ich siedzibie. I juz jestem po całej chorej ceremonii sparwdzania matury. Siedzi sie przy biurku, na pzreciwko kogos z OKE, mozna miec swoj klucz odpowiedzi, na poczatku podpisuje sie kartke ze wyniki nie ulegna zmianie!!. Kazdy ma pol godizny, i wiecie co. to jest pic na wode, Ci pracownicy OKE są tak przeskozleni ze kazdy atak umiejętni odpierają. Ja mowie pani:prosze pani, wyraźnie widze ze odpowiedź moja jest zgodna z kluczem...no ale oczwuscie robia mi wode z mozgu ze ta odpowiedź nie jest zgodna z kluczem. Po czym gadki typu, ze wszyscy tu przyjeżdżają i mowią ze maja dobrze..(jak w spzitalu psychiatrycznym, wszyscy mowia ze są zdrowi:| bez sensu sie poczułam).itd itd.Ale uwaga, byla ze mną dziecwzyna, ktorej przyznano 0 punktów za wypracowanie z histy, i prawie poklocila sie z panią z oke ze powinna miec 1 ppunkt a nie 0. I Pani z oke powiedzila ze dobrze, ze moze przyjechac po nowe wiadecwto - żenada.... i to na tyle. Bylam , zobaczylam moją prace i nicmi to nie dało. Pani mi powiedziala z usmiechem na twarzy ze moge poprawiac maure. A ja jej na to: Dziekuje za rade, do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goliattt Re: Odwołanie do OKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 23:10 i widzicie..clae OKE powinno brzmiec Oszukuje Kazdy Egzaminator:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Odwołanie do OKE IP: *.milomlyn.sdi.tpnet.pl 25.07.05, 23:15 NIe mogą odmówić kserokopii pracy. Należy jej zazadać a następnie dać do sprawdzenia osobie niezaleznej od OKE. Pismo MEN na stronie www.maciekosuch.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. Re: Odwołanie do OKE IP: *.smala.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:34 Witam Też sobie zaglądnąłem do mojej matury z języka polskiego, nie nastawiałem się na sprzeczki i protesty, chciałem zobaczyć dlaczego (i za co) dostałem tyle a tyle punktów ;) Z budynku OKE wyszedlem w wyśmienitym nastroju, jak po jakimś dobrym kabarecie;) Dlaczego? Z tego, co wiem, jeśli ktoś (lub jego obstawa) był mocny w gębie, to mógł liczyć na dłuższy wgląd, niektórym osobom mówiono , że nie można przepisywać wypracowania, innym nie. Samo przepisywanie też nie miało sensu, gdyż 30 minut to za mało... Mi przydzielili gościa, nawet sympatycznego, nie patrzył na mnie, jak na zło konieczne, gadać też nie musiał za dużo, bo mu tylko jedno pytanie zadałem, oto zapis naszego dialogu: - Czy mogę zadawać pytania? (chciałem grzecznie zacząć ;P) - Tak, ale ja jestem geografem. (więcej pytań nie zadałem) Rozstaliśmy się w przyjaznej atmosferze, bo już wtedy zaczęła mi się micha cieszyć ;) Mam natomiast pytanie odnośnie przepisywania/kserowania wypracowania, może znajdzie się ktoś, kto zna się na prawie? Wypracowanie jest to nasza praca, jeśli ktoś by ją przepisał to jest to plagiat (?), natomiast, jeśli my chcemy zrobić kopię to chyba mamy do tego prawo (?), w końcu to nasze dzieło;) W skrócie: czy nie przysługuje nam prawo autorskie? Jak to jest? Pozdrawiam i życzę powodzenia! T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Odwołanie do OKE IP: *.milomlyn.sdi.tpnet.pl 27.07.05, 10:03 Na www.maciekosuch.prv.pl jest pismo w sprawie kserowania prac maturalnych Odpowiedz Link Zgłoś