polytyk 26.08.05, 09:53 Szukam kogos kto zdawal taki zestaw na maturce. Ktory zdawaliscie jako 3? Ktorego wiecej uczyliscie sie? Ile h mieliscie w tyg z obydwoch? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rodzynia Re: wos & matematyka 26.08.05, 13:16 Ja zdawałam :) Jest to dość ciekawy zestaw :> Byłam w klasie mat-inf. Miałam 6 godz. (czasem więcej) matmy w tygodniu, a WOS 1 godz. w tygodniu (pod koniec roku jeszcze mniej), ale to WOS poszedł mi lepiej, bo to jest przedmiot, który łatwiej sie nauczyć samemu, chociaż bardzo rozległy (właściwie można się na nim spodziewać się wszystkiego). W każdym razie WOSu nie należy się bać :). Nas nastraszyli beznadziejną próbną maturą, ale ta majowa była nawet znośna :) Za to matmę radzę zdawać jako 4 (ja zdawałam jako 3 - wtedy zawsze można zdecydowac sie tylko na podstawę, ale jest to ryzykowne :>, chyba że się dobrze w niej czujesz). Jeszcze musisz patrzyć czy na jakiejś uczelni nie wymagają matmy jako 3 (np. Politechnika Rzeszowska). Pozdrawiam i życzę powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: wos & matematyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 15:13 Czyli jak ktos chce isc na zarzadznie na POlit Rzesz to matma 3? Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynia Re: wos & matematyka 26.08.05, 23:13 > Czyli jak ktos chce isc na zarzadznie na POlit Rzesz to matma 3? Tak, a przynajmniej w tym roku trzeba było. Więc musicie na to uważać :) Ja zrezygnowałam z zarządzania na rzecz socjologii na UMCS. Wkrótce się wyjaśni czy dobrze zrobiłam :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: wos & matematyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 09:40 A jak chce skladac np. na umcs na socjologie i administracje to musze placic oplate rekrutacujna 160zl? Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynia Re: wos & matematyka 27.08.05, 12:22 > A jak chce skladac np. na umcs na socjologie i administracje to musze placic > oplate rekrutacujna 160zl? Niestety tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesuav Re: wos & matematyka IP: 80.48.1.* 26.08.05, 15:54 zdawałem taką kombinację :) w pierwszej klasie miałem 3 maty 1 wos w drugiej 4 maty i jeden wos w trzeciej 6 mat zero wosu też byłem mat-inf wos zdać łatwo, ależeby mieć lepsze wyniki to trzeba błysnąc mata jest do zdania ale nie uważaj że to co robicie na lekcjach to wystarczy (ja tak myślałem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: wos & matematyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 16:20 To nie robiles zadanie z innych zbiorow? Tylko to co na lekcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesuav Re: wos & matematyka IP: 80.48.1.* 27.08.05, 13:49 robiłem, ale jak zwykle za mało i za późno :P niemnije jednak po maturce się wziąłem za wstępny na Uj i mi poszedł lepiej niż maturka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: wos & matematyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 14:06 A na jaki kierunek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: wos & matematyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 16:29 To po co zdawales wos:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesuav Re: wos & matematyka IP: 80.48.1.* 27.08.05, 18:30 długa historia :P ale kiedyś chciałem na socjo, lecz stwiedziłem że tylko z dwoma rozszerzonymi (mata i wos) niewiele zdziałam ;) ale wos zdałem nieźle :P pozatym dawało mi to duzo możliwości (lecz za mało na socjo ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: wos & matematyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 18:37 Ale z mamty musiales byc b. dobry, ze sie wybrales na studia mat. :) Duzo uczyles sie do wosu? Jak sie przygotowywales? Czego wiecej sie uczyles matma czy wos? Jakie byles w lo z matmy? Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynia Re: wos & matematyka 27.08.05, 22:39 Nie wiem na jaką uczelnię srartowałeś Grzesiuav, ale na UMCS wystarczył sam WOS (w miarę dobrze zdany) żeby się dostać na socjologię :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesuav Re: wos & matematyka IP: 80.48.1.* 29.08.05, 13:10 chciałem na socjo do katowic a tam był jeszcze język rozsz i poslski rozsz a do tego test z lektury. Na uj te kryteria były jakoś dziwnie wyjaśnione, ale wiem że brali pod uwage maturke i test z lektury. A umcs bez przesady, nie będe 500 kilometów robił :P w liceum z maty byłem raczej dobry ale to było małe miasto :P więc to nic nie znaczy, w sumie zmaturki się akurat na UJ nie dostałem a dopiero z testu wstępnego (zacząłem się na niego uczyć po maturze :P ) siłąrzeczy bardzie juczyłem się maty , na wos mało (oczytany byłem) tylko teorię podszkoliłem, ogólnie zprawa i konstyt, raczej średni byłem :P w sumię na socjo na UJ dostała się kumpela ale ona była z humana i w sumie bardzo dobra a jedno z ostatnich miejsc , więc sibie tam nie widziałem :P inna sprawa że matę ostatnio kończy po 40 osób (ze 180 )więc selekcja bedzie na pierwszym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania19-86 Re: wos & matematyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 22:49 zdawalam taki zestaw. A bylam w klasie humanistycznej ( niestety). Matmy mialam malow szkole ( 3 godz. ) i beznadzijny poziom, a WOS mialam jedynie w 3 klasie, 2 godziny. Wos zdawalam jako dodatkowy . :) dostalam sie na taki kierunek jaki chcialam i jest git :) ( na filozofie -komunikacja. spol.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: js Re: wos & matematyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 00:48 ja zdawałam :D , matematyk 14 w tygodniu , czaicie jaka faza ?? 4 matmy pod rząd :O WOS 2 h w ostatniej klasie. matematyk tyle,tylko dzięki zaangażowaniu naszego wychowawcy , zostawał z nami po lekcjach swoich i zamieniał np. histe na mate :D dla przyszłych maturzystó z matematyki zróbcie całe 2 książki kiełbasy , a zadania na bank się powtórzą , ktos mądry kiedyś powiedział , matematyka to schemat , któego da się w yćwiczyć :) naprawdę książki Andrzeja Kiełbasy są super , wszystkie działy , wszystkie powtórki - wszystko zrobiliśmy z książki i opłacało się , nawet największe matoły ( sorry chłopaki ;) ) miały powyżej 50%PP 30 ^ PR a to nie taki zły wynik dla kogoś kto się nie uczył , a tylko podziwiał tablice lekcyjną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Kiełbasa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.09.05, 13:33 Zgadzam się, książki Kiełbasy są super, tylko trzeba zacząć od września. Ja zaczełam się uczyć w grudniu i nie zdążyłam wszystkiego powtórzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: wos & matematyka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.09.05, 22:51 Ja zdawałam. Odpowiedz Link Zgłoś