20.10.05, 16:10
jak myslicie ludki bedzie trzeba miec wiecej czy mniej punktow na medycyne
niz w poprzednim roku???? ja mysle ze 190 bedzie gwarantowac miejsce ( bez
testu)ale to tylko ja:P
Obserwuj wątek
    • ssman1 Re: MEDYCYNA 20.10.05, 16:14
      aha zapomnialem dodac ze ten moj prog to sie tyczy tych srednich akademi a nie
      cmuj itp
      • Gość: ym Re: MEDYCYNA IP: *.wist.com.pl 02.01.06, 23:20
        oj biedni nowi maturzysci wy nie martwcie się o progi tylko o to ile tak
        naprawde umiecie wasze matury sa dla podstawowki względnie przeciętnych
        gimnazjalistów.
        • Gość: niunia Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 20:51
          no ile umiemy? weś Ty się lepiej schowaj z tą swoją wiedzą, 5 regułek w palcach
          dwóch i wielki filozof ;P.

Jak nie rozumiesz, to przeczytaj jeszcze raz :P

• Gość: kredka87 Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 18:45
      a ja myślę, że koło 200, a w wawce nawet koło 230, bo weź pod uwagę, że poprawi
      się rocznik 86, no i podobno ci ze starą maturą mają miec w tym roku prostszy
      egzamin
      • ssman1 Re: MEDYCYNA 20.10.05, 18:53
        z ta wawką to bym niebyl taki pewien w zeszlym roku tez tak przed nia
        ostrzegali i prog byl bardzo przecietny jesli nie jeden z nizszych!!
        ( przynajmniej na lekarski)
        • Gość: kredka87 Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 20:39
          o ile wiem to co roku te liczby,w zależnosci od miasta się zmieniają,teraz
          wszyscy mówią o niskim progu w wawce ,no i dużo osób tam pójdzie, a więc ja
          chyba idę do łodzi, tam będzie na pewno łatwiej
          • Gość: pacjent Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 23:42
            co za głąby się pchają na tą medycynę. Człowieku nie choruj!
    • ach_ta_fiza Re: MEDYCYNA 22.10.05, 10:09
      juz to pisalam wczesniej ale to jaki gdzie bedzie w tym roku prog zalezy od tego gdzie bylo najlatwiej a gdzie najtrudniej sie dostac. to szczecina teraz tlumy pewnie zwala bo w tym roku prog byl trywialny 160 pkt. no a wroclawia sie przestrasza i malo ludu pojdzie....co do wawy to tez mysle ze ludzie sie zaskoczyli stosunkowo niskim progiem...dlatego bedzie sporo chetnych.
    • Gość: a Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 13:21
      moim zdaniem min. 220 na wawe a moze i do 240
      • Gość: magda Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 14:18
        ehhhhh w zeszlym roku tez tak mowili nawet 250-250
        • lilith18 Re: MEDYCYNA 24.10.05, 17:06
          Waszym zdaniem...

Ech, a cóż to za miarodajne wyniki?
          Na jakiej podstawie prognozujecie?

Piję, oczywiście, do zadających pytanie, nie rozumiem, czego oczekują po innych
          maturzystach?

Można rzucać cyferkami. Tylko po co?
          • Gość: magda Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:35
            popieram ... pamietaj ze zdaje sie fizyke ktora nie jest latwa ... a poprawa
            matury ... hmmm moze im sie udac ale wcale nie musi ... to co jak ci sie nie uda
            ty tez ja mozesz poprawiac
            • ebbro Re: MEDYCYNA 26.10.05, 20:00
              ja poproawiam mature w maju i trzese sie bo to roznie bywa wiec spoko nie
              bojcie sie rocznika 86 do wrocka zabraklo mi 12 punktow ... powalcze ale nie
              widze duzej szansy .. moze gdzie indziej:)
              • Gość: żyć nie umierać Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 11:10
                ale takich szalencow jak ja to niema...co poprawiaja mature w styczniu i w maju
                iii....(fanfary) nie poszli na zande studia tylko sepia uczac sie tych
                biologgii fizyk i chemii w celu chychlego dostania sie na akademiu
                medycznu...do bojuuuuuuu!!!
                • Gość: a Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 23:35
                  prawie tak jak ty. różnica: poszła na studia io po trzech dniach porzuciła.
                • Gość: aki Re: MEDYCYNA IP: *.chello.pl 11.11.05, 22:03
                  taaa.jasne.w mojej klasie trzy osoby
    • Gość: gość Re: MEDYCYNA IP: *.net / *.net 04.11.05, 07:34
      W tym roku wiara ruszy na uczelnie gdzie było się łatwiej dostać czyli
      Szczecin,Łódź,Bydgoszcz tak jest zawsze. Progi się zmieniają w danych latach. Ja
      idę do Katowic tam się chociaż spoko studiuje.Ale na medycynie trzeba się bardzo
      dużo uczyć ludzie śpią po 3 godziny tak zakuwają nie wiem czy warto. W Łodzi w
      zeszłym roku odpadło najwięcej ludzi po I roku jest do du...
      • Gość: ja Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 19:56
        ja śpię po 8 godzin:) ale cieszę się że-jak Bóg da i partia pozwoli-w czerwcu
        będę miała 1 rok za sobą:)
      • Gość: ana Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 18:21
        obecnie jestem na pirwszym roku medycyny.Cały dzien kuje z przerwa na herbate i
        toalete. Po miesiacu studiowania zdecydwowanie stwierdzamz e jest ciezko,ale
        podobaja mi sie wykładane przedmioty i tylko dlatego chyba jeszcze zyje.
      • Gość: ana Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 16:46
        Uwiez w Katowicach na medycynie wcale nie jest łatwo...wiem z doswiadczenia
    • Gość: żyć nie umierać Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 09:12
      droga a łączę sie z tobą w doli i niedoli:) aczkolwiek osobiscie nie zaluje
      podjetej decyzji i uwazam,ze jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem to bede do
      przodu w stosunku do kolezanek kolegow, ktorym sie powiodlo w tym
      roku.pozdrawiam
      • Gość: meneva Re: MEDYCYNA IP: *.tomaszow.mm.pl 04.11.05, 23:08
        rzucacie tymi punktami, a moze ktoś mi napisać, jaki jest przelicznik?ile to
        jest 200 pnk w przeliczeniu na procenty z matury?
        • Gość: misiaczek Re: MEDYCYNA IP: *.pkp.kielce.msk.pl 05.11.05, 15:05
          ja tez nigdzie nie studijuje i poprawiam mature :P chce isc do lodzi
          • Gość: amadp Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:24
            Ja też. Moj gg 4075615 jakby ktos chcial pogadać to prosze
    • loteczka Re: MEDYCYNA 12.11.05, 23:00
      JA STUDIUJE ALE ZAOCZNIE.
      Rzucam studia po 1 semetrze i w maju poprawiam mature.
      Medycyna to moje życie. Teraz to wiem!
      • Gość: Hmmm Re: MEDYCYNA IP: 195.116.43.* 13.11.05, 16:56
        Brat jest na AM KATOWICE(2 rok) i stanowczo odradza ta uczelnie... Nauki jest
        masa(ale to chyba wszedzie na medycynie). Po 1 semestrze wyleciala polowa(no
        moze 1/3) osob. Ludzie rezygnuja, nie daja rady itp...(najgorszy 2 rok). Zero
        jakiegokolwiek zycia studenckiego. Studenci 6 roku mowili na
        zakonczeniu: "Trzymajcie sie jak najdalej tej uczelni"
        • Gość: madziak Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 17:30
          wiesz medycyna to sa studia dla ludzi z pasja ... trzeba naprawde ciezko
          pracowac ... no widzisz ale to na ślamie najlepiej pisza LEP ... a mowieniem ze
          jest ciezko nieodgonisz konkurencji ... do tego trzeba miec powolanie
        • Gość: niunia Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 20:53
          spiepszaj dziadu i przestań lepiej tutaj konkurencje odstraszać.

• Gość: demolkaaa Re: MEDYCYNA IP: *.crowley.pl 13.11.05, 22:07
      od pażdziernika jestem na ślamie ale w Zabrzu i z nauką jest różnie,w jednym
      tygodniu w miarę luźno, jest nawet czas na pójście na łyżwy, poleżenie
      bezsensowne na łóżku by potem w następnym wstawać w sobotę, niedzielę o 8 i
      uczyc sie prawie nieprzerwanie do 23, przychodzić z uczelni i znowu się uczyć,
      uczyć sie w okienkach pomiędzy zajęciami itd.na pocieszenie powiem że jeszce
      nie zdażyło mi się pójśc spać później niż o 24, pomimo nachodzących mnie
      czasami dołków psychicznych bardzi mi sie tu podoba.Pozdrawiam i życzę
      powodzenia na egzaminie
      • Gość: eee Re: MEDYCYNA IP: 195.116.43.* 14.11.05, 18:43
        Zabrze zmienia postac rzeczy tam jest o wiele latwiej niz w katowicach...
        • kasiulka789 Re: MEDYCYNA 21.12.05, 15:56
          aco myslicie o Krakowie ? wprawdzie trudno sie tam dostaćale jak już to moze
          byc ciekawie. co wy myslicie?
    • indjanka Re: MEDYCYNA 21.12.05, 20:12
      słuchajcie, nie ma zadnego sensu pisanie o progach, dopóki ta matura sie nie
      odbedzie.
      jesli bedzie bardzo trudna prog bedzie wynosil 150 pkt srednio, łatwa to 250,
      teraz nie ma co gdybać...

pozdro , studentka 1 roku z Łodzi
      • fal_len Re: MEDYCYNA 24.12.05, 18:58
        Co myślimy o Krakowie? grrr... jak nie chcecie mieć życia proponuję Kraków ;]
    • Gość: CzAxX Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 00:51
      Wie ktoś może ile wynosil próg w tamtym roku we Wrocławiu?
      • Gość: lidzia Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 08:11
        ok 200,5
        • tanami Re: MEDYCYNA 07.01.06, 20:47
          Jej!!! Czytam te wypowiedzi i tak bardzo zazdroszcze tym, ktorzy mature maja
          juz za soba, dostali sie na medycyne i teraz zakuwaja... Zreszta... zamiast
          siedziec przed kompem to ide sie lepiej pouczyc:)
          • Gość: buka Re: MEDYCYNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:41
            nie bojcie si dzeci rocznka 86,tego ktory poprawia.sama poprawim fize i biole i
            wiem,ze caly 86 da dupy,wypadlismy juz z obiegu,powaznie.ja studiowalam
            psychologie,rzucilam to eby sie przygoowac jak nalezy i co?i wielkie bagno,zero
            mobilizacji
            • Gość: a Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 11:11
              ale mnie mozecie sie bac 86 nie moze sobie pozwolic na drugi rok do tylu.
            • Gość: sdt Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 11:17
              Za 2 tygodnie poprawiam chemie a potem fizykę. Nie boje się :) Mogę
              jeszcze raz w maju !!! Poza tym jak sprawdzane są moje arkusze z chemii to mam
              80-90 % a z fizy 60-70 % (czasem 80%).

Ps. Dodam, że chodzę na kursy :)
              • michal89pl Re: MEDYCYNA 11.01.06, 16:13
                Kiedy mówicie ,że próg to np. 200pkt to znaczy ,że trzeba z 3 rozszerzonych
                przedmiotów + z testu predyspozycji dostać powyżej 200 pkt? Czy dobrze rozumiem thx
          • Gość: v Re: MEDYCYNA IP: *.man.busko.pl 14.01.06, 10:41
            v
    • Gość: cola Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 16:20
      Czy to prawda ze w tym roku nie testu kompetencji i ze mozna skladac swiadectwo
      na 3 uczelnie medyczne? A nie wie ktos czy starzy maturzysci tez tak moga, czy
      tylko na jedna i tam beda egzamin pisac. Jak tak to torche niesprawiedliwe to
      bedzie.....
      • Gość: Nef'86 Re: MEDYCYNA IP: *.chello.pl 09.02.06, 14:16
        nie mozna skladac na kilka medycznych uczelni...TYLKO na jedna...jesli testu nie bedzie to beda przyjmowac tylko orginaly swiadectw!
    • Gość: cola Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 14:20
      Nef'86 - jestes pewny/a??? Ja slyszalam ze mozna bedzie na 3 uczelnie skladac
      ale cos mi sie nie chce w to wierzyc... I ze tylko w Lodzi ma byc test
      kompetencji...
      • Gość: Nef'86 Re: MEDYCYNA IP: *.chello.pl 09.02.06, 14:25
        Niektore uczelnie medyczne(tzn w dziekanacie) oznajmili,ze beda przyjmowac z orginalem swiadcetw, czyli jakby zrezygnowali z tego testu predyspozycji,to kazda uczelnia med.zastosuje sie do tej zasady,poza tym nie dadza nam mozliwosci zdawania na kilka uczelni med. :/ zawsze cos wymysla...a teraz poglosek chodzi duzo,dlatego trzeba sie osobiscie dowiadywac co i jak ma wygladac w tym roku...eh cos czuje ze znow bedzie zamieszanie...
        • bianka86 Re: MEDYCYNA 09.02.06, 15:53
          Czy ktoś wie ile pkt trzeba było mieć w ubiegłym roku do Bydgoszczy?
          • Gość: Nef'86 Re: MEDYCYNA IP: *.chello.pl 09.02.06, 16:03
            AM Bydgoszcz - 169 (lek.),147(farm.)w roku 2005
            • smierdiakow Re:medycyna 27.02.06, 16:42
              a jak to jest ze staromaturowiczami? kiedy zdaje się egz. na studia?
              • Gość: Nef_86 Re:medycyna IP: *.chello.pl 27.02.06, 16:53
                smierdiakow napisała:
                > a jak to jest ze staromaturowiczami? kiedy zdaje się egz. na studia?

musisz przejrzec kazda strone ak.medycznej,bo terminy sa rozne.
                • Gość: ,,,,,,,,,,,,,, Re:medycyna IP: *.man.busko.pl 27.02.06, 23:22
                  puk puk w glowe...

echo...............
                  • Gość: adamle Re:medycyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 19:54
                    Mam pytanko, jesli ktos moglby mi odp to bylbym wdzieczny
                    Mam dziewczyne, ktora zdaje na AM. W sytuacji kiedy dostanie sie na akademie
                    medyczna, ktora jest bardzo oddalona od miejsca moich studiow, planujemy ze sie
                    przeniesie po roku (a moze nawet po pierwszym semestrze?). Dlatego wiaze sie z
                    takim pytaniem - czy jest to w ogole mozliwe i jaka mniej wiecej trzeba miec
                    srednia zeby udalo sie przeniesc, dajmy na to do Wroclawia ze Szczecina/Poznania?
                    Z gory wielkie dzieki za odp!
                    narka
                    • Gość: student_amp Re:medycyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 21:06
                      Witaj

studiuję medycynę w Poznaniu i mogę Ci powiedzieć jak to u nas wygląda.

> przeniesie po roku (a moze nawet po pierwszym semestrze?). Dlatego wiaze sie z
                      > takim pytaniem - czy jest to w ogole mozliwe i jaka mniej wiecej trzeba miec
                      > srednia zeby udalo sie przeniesc, dajmy na to do Wroclawia ze Szczecina/Poznani
                      > a?

myślę, że to nie o to się rozchodzi...

zobacz - my anatomię mamy przez 1,5 roku i zaczynamy od grzbietu (egzamin w
                      sesji zimowej - na drugim roku)
                      inne uczelnie anatomię mają przez rok i zaczynają od innych tematów (egzamin po
                      drugim roku)

właśnie tu może być problem.

niech się jeszcze zastanowi mocno nad wyborem kierunku...

to jest naprawdę straszne - siedzieć przez całą noc z czwartku na piątek po
                      całym tygodniu ciężkiej pracy - patrzysz za okno - o już jasno - o - za 15 minut
                      wychodzisz na zajęcia, bo już 06:45- a tam czekają przygotowane dwa kolokwia,
                      powrót do domu o 18

podzwońcie do dziekanatów uczelni do których dziewczyna miałaby się przenieść i
                      porównajcie, czy zgadzają się rozkłady zajęć - to zwiększa szansę (ale jej nie
                      gwarantuje) na pozytywną decyzję dziekana.

Czy dziekan się zgodzi - dowiecie się po odpowiedzi na list, list (z
                      przekonującym ARGUMENTEM) możecie pisać, gdy będziecie mieli pewność, że
                      dziewczyna się dostała. Od października osobiście bym dziekanowi nie wchodził w
                      drogę - po pierwszym semestrze - lepiej - ale wtedy może być sesja.

Sorry za chaos wypowiedzi

Pamiętajcie, że niektóre zajęcia zaczynają się w październiku, a kończą - na
                      niektórych uczelniach w styczniu, w innych w czerwcu (vide - opisany przypadek
                      anatomii)

z biofizyką też może być problem.
                      Ja zacząłem w październiku, koleżanka z Katowic w styczniu rozpoczęła ten
                      przedmiot. Ale kończymy go po pierwszym roku.

pozdrawiam
                    • Gość: młoda Re:medycyna IP: *.aster.pl 18.04.06, 20:03
                      Mam podobne pytanie... tylko jeśli chodzi o przeniesienie sie z AM w
                      Białymstoku do Warszawy. Mieszkam w stolicy i w razie niepowodzenia przy
                      zdawaniu na tą uczelnię, pójdę na AM do Białegostoku.Co sądzicie? Udałoby mi
                      się przenieść po roku? i przy jakiej średniej?
                      pozdrawiam:)

• Gość: ggg Re:medycyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 01:35
                        Gość portalu: młoda napisał(a):

>Co sądzicie?

GOWNO!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka