ssman1 20.10.05, 16:10 jak myslicie ludki bedzie trzeba miec wiecej czy mniej punktow na medycyne niz w poprzednim roku???? ja mysle ze 190 bedzie gwarantowac miejsce ( bez testu)ale to tylko ja:P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ssman1 Re: MEDYCYNA 20.10.05, 16:14 aha zapomnialem dodac ze ten moj prog to sie tyczy tych srednich akademi a nie cmuj itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ym Re: MEDYCYNA IP: *.wist.com.pl 02.01.06, 23:20 oj biedni nowi maturzysci wy nie martwcie się o progi tylko o to ile tak naprawde umiecie wasze matury sa dla podstawowki względnie przeciętnych gimnazjalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 20:51 no ile umiemy? weś Ty się lepiej schowaj z tą swoją wiedzą, 5 regułek w palcach dwóch i wielki filozof ;P. Jak nie rozumiesz, to przeczytaj jeszcze raz :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredka87 Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 18:45 a ja myślę, że koło 200, a w wawce nawet koło 230, bo weź pod uwagę, że poprawi się rocznik 86, no i podobno ci ze starą maturą mają miec w tym roku prostszy egzamin Odpowiedz Link Zgłoś
ssman1 Re: MEDYCYNA 20.10.05, 18:53 z ta wawką to bym niebyl taki pewien w zeszlym roku tez tak przed nia ostrzegali i prog byl bardzo przecietny jesli nie jeden z nizszych!! ( przynajmniej na lekarski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredka87 Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 20:39 o ile wiem to co roku te liczby,w zależnosci od miasta się zmieniają,teraz wszyscy mówią o niskim progu w wawce ,no i dużo osób tam pójdzie, a więc ja chyba idę do łodzi, tam będzie na pewno łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 23:42 co za głąby się pchają na tą medycynę. Człowieku nie choruj! Odpowiedz Link Zgłoś
ach_ta_fiza Re: MEDYCYNA 22.10.05, 10:09 juz to pisalam wczesniej ale to jaki gdzie bedzie w tym roku prog zalezy od tego gdzie bylo najlatwiej a gdzie najtrudniej sie dostac. to szczecina teraz tlumy pewnie zwala bo w tym roku prog byl trywialny 160 pkt. no a wroclawia sie przestrasza i malo ludu pojdzie....co do wawy to tez mysle ze ludzie sie zaskoczyli stosunkowo niskim progiem...dlatego bedzie sporo chetnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 13:21 moim zdaniem min. 220 na wawe a moze i do 240 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 14:18 ehhhhh w zeszlym roku tez tak mowili nawet 250-250 Odpowiedz Link Zgłoś
lilith18 Re: MEDYCYNA 24.10.05, 17:06 Waszym zdaniem... Ech, a cóż to za miarodajne wyniki? Na jakiej podstawie prognozujecie? Piję, oczywiście, do zadających pytanie, nie rozumiem, czego oczekują po innych maturzystach? Można rzucać cyferkami. Tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:35 popieram ... pamietaj ze zdaje sie fizyke ktora nie jest latwa ... a poprawa matury ... hmmm moze im sie udac ale wcale nie musi ... to co jak ci sie nie uda ty tez ja mozesz poprawiac Odpowiedz Link Zgłoś
ebbro Re: MEDYCYNA 26.10.05, 20:00 ja poproawiam mature w maju i trzese sie bo to roznie bywa wiec spoko nie bojcie sie rocznika 86 do wrocka zabraklo mi 12 punktow ... powalcze ale nie widze duzej szansy .. moze gdzie indziej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyć nie umierać Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 11:10 ale takich szalencow jak ja to niema...co poprawiaja mature w styczniu i w maju iii....(fanfary) nie poszli na zande studia tylko sepia uczac sie tych biologgii fizyk i chemii w celu chychlego dostania sie na akademiu medycznu...do bojuuuuuuu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 23:35 prawie tak jak ty. różnica: poszła na studia io po trzech dniach porzuciła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki Re: MEDYCYNA IP: *.chello.pl 11.11.05, 22:03 taaa.jasne.w mojej klasie trzy osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: MEDYCYNA IP: *.net / *.net 04.11.05, 07:34 W tym roku wiara ruszy na uczelnie gdzie było się łatwiej dostać czyli Szczecin,Łódź,Bydgoszcz tak jest zawsze. Progi się zmieniają w danych latach. Ja idę do Katowic tam się chociaż spoko studiuje.Ale na medycynie trzeba się bardzo dużo uczyć ludzie śpią po 3 godziny tak zakuwają nie wiem czy warto. W Łodzi w zeszłym roku odpadło najwięcej ludzi po I roku jest do du... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 19:56 ja śpię po 8 godzin:) ale cieszę się że-jak Bóg da i partia pozwoli-w czerwcu będę miała 1 rok za sobą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 18:21 obecnie jestem na pirwszym roku medycyny.Cały dzien kuje z przerwa na herbate i toalete. Po miesiacu studiowania zdecydwowanie stwierdzamz e jest ciezko,ale podobaja mi sie wykładane przedmioty i tylko dlatego chyba jeszcze zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 16:46 Uwiez w Katowicach na medycynie wcale nie jest łatwo...wiem z doswiadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyć nie umierać Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 09:12 droga a łączę sie z tobą w doli i niedoli:) aczkolwiek osobiscie nie zaluje podjetej decyzji i uwazam,ze jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem to bede do przodu w stosunku do kolezanek kolegow, ktorym sie powiodlo w tym roku.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: MEDYCYNA IP: *.tomaszow.mm.pl 04.11.05, 23:08 rzucacie tymi punktami, a moze ktoś mi napisać, jaki jest przelicznik?ile to jest 200 pnk w przeliczeniu na procenty z matury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiaczek Re: MEDYCYNA IP: *.pkp.kielce.msk.pl 05.11.05, 15:05 ja tez nigdzie nie studijuje i poprawiam mature :P chce isc do lodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amadp Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:24 Ja też. Moj gg 4075615 jakby ktos chcial pogadać to prosze Odpowiedz Link Zgłoś
loteczka Re: MEDYCYNA 12.11.05, 23:00 JA STUDIUJE ALE ZAOCZNIE. Rzucam studia po 1 semetrze i w maju poprawiam mature. Medycyna to moje życie. Teraz to wiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmmm Re: MEDYCYNA IP: 195.116.43.* 13.11.05, 16:56 Brat jest na AM KATOWICE(2 rok) i stanowczo odradza ta uczelnie... Nauki jest masa(ale to chyba wszedzie na medycynie). Po 1 semestrze wyleciala polowa(no moze 1/3) osob. Ludzie rezygnuja, nie daja rady itp...(najgorszy 2 rok). Zero jakiegokolwiek zycia studenckiego. Studenci 6 roku mowili na zakonczeniu: "Trzymajcie sie jak najdalej tej uczelni" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziak Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 17:30 wiesz medycyna to sa studia dla ludzi z pasja ... trzeba naprawde ciezko pracowac ... no widzisz ale to na ślamie najlepiej pisza LEP ... a mowieniem ze jest ciezko nieodgonisz konkurencji ... do tego trzeba miec powolanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 20:53 spiepszaj dziadu i przestań lepiej tutaj konkurencje odstraszać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demolkaaa Re: MEDYCYNA IP: *.crowley.pl 13.11.05, 22:07 od pażdziernika jestem na ślamie ale w Zabrzu i z nauką jest różnie,w jednym tygodniu w miarę luźno, jest nawet czas na pójście na łyżwy, poleżenie bezsensowne na łóżku by potem w następnym wstawać w sobotę, niedzielę o 8 i uczyc sie prawie nieprzerwanie do 23, przychodzić z uczelni i znowu się uczyć, uczyć sie w okienkach pomiędzy zajęciami itd.na pocieszenie powiem że jeszce nie zdażyło mi się pójśc spać później niż o 24, pomimo nachodzących mnie czasami dołków psychicznych bardzi mi sie tu podoba.Pozdrawiam i życzę powodzenia na egzaminie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: MEDYCYNA IP: 195.116.43.* 14.11.05, 18:43 Zabrze zmienia postac rzeczy tam jest o wiele latwiej niz w katowicach... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka789 Re: MEDYCYNA 21.12.05, 15:56 aco myslicie o Krakowie ? wprawdzie trudno sie tam dostaćale jak już to moze byc ciekawie. co wy myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
indjanka Re: MEDYCYNA 21.12.05, 20:12 słuchajcie, nie ma zadnego sensu pisanie o progach, dopóki ta matura sie nie odbedzie. jesli bedzie bardzo trudna prog bedzie wynosil 150 pkt srednio, łatwa to 250, teraz nie ma co gdybać... pozdro , studentka 1 roku z Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
fal_len Re: MEDYCYNA 24.12.05, 18:58 Co myślimy o Krakowie? grrr... jak nie chcecie mieć życia proponuję Kraków ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzAxX Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 00:51 Wie ktoś może ile wynosil próg w tamtym roku we Wrocławiu? Odpowiedz Link Zgłoś
tanami Re: MEDYCYNA 07.01.06, 20:47 Jej!!! Czytam te wypowiedzi i tak bardzo zazdroszcze tym, ktorzy mature maja juz za soba, dostali sie na medycyne i teraz zakuwaja... Zreszta... zamiast siedziec przed kompem to ide sie lepiej pouczyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buka Re: MEDYCYNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:41 nie bojcie si dzeci rocznka 86,tego ktory poprawia.sama poprawim fize i biole i wiem,ze caly 86 da dupy,wypadlismy juz z obiegu,powaznie.ja studiowalam psychologie,rzucilam to eby sie przygoowac jak nalezy i co?i wielkie bagno,zero mobilizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 11:11 ale mnie mozecie sie bac 86 nie moze sobie pozwolic na drugi rok do tylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdt Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 11:17 Za 2 tygodnie poprawiam chemie a potem fizykę. Nie boje się :) Mogę jeszcze raz w maju !!! Poza tym jak sprawdzane są moje arkusze z chemii to mam 80-90 % a z fizy 60-70 % (czasem 80%). Ps. Dodam, że chodzę na kursy :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal89pl Re: MEDYCYNA 11.01.06, 16:13 Kiedy mówicie ,że próg to np. 200pkt to znaczy ,że trzeba z 3 rozszerzonych przedmiotów + z testu predyspozycji dostać powyżej 200 pkt? Czy dobrze rozumiem thx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cola Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 16:20 Czy to prawda ze w tym roku nie testu kompetencji i ze mozna skladac swiadectwo na 3 uczelnie medyczne? A nie wie ktos czy starzy maturzysci tez tak moga, czy tylko na jedna i tam beda egzamin pisac. Jak tak to torche niesprawiedliwe to bedzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nef'86 Re: MEDYCYNA IP: *.chello.pl 09.02.06, 14:16 nie mozna skladac na kilka medycznych uczelni...TYLKO na jedna...jesli testu nie bedzie to beda przyjmowac tylko orginaly swiadectw! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cola Re: MEDYCYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 14:20 Nef'86 - jestes pewny/a??? Ja slyszalam ze mozna bedzie na 3 uczelnie skladac ale cos mi sie nie chce w to wierzyc... I ze tylko w Lodzi ma byc test kompetencji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nef'86 Re: MEDYCYNA IP: *.chello.pl 09.02.06, 14:25 Niektore uczelnie medyczne(tzn w dziekanacie) oznajmili,ze beda przyjmowac z orginalem swiadcetw, czyli jakby zrezygnowali z tego testu predyspozycji,to kazda uczelnia med.zastosuje sie do tej zasady,poza tym nie dadza nam mozliwosci zdawania na kilka uczelni med. :/ zawsze cos wymysla...a teraz poglosek chodzi duzo,dlatego trzeba sie osobiscie dowiadywac co i jak ma wygladac w tym roku...eh cos czuje ze znow bedzie zamieszanie... Odpowiedz Link Zgłoś
bianka86 Re: MEDYCYNA 09.02.06, 15:53 Czy ktoś wie ile pkt trzeba było mieć w ubiegłym roku do Bydgoszczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nef'86 Re: MEDYCYNA IP: *.chello.pl 09.02.06, 16:03 AM Bydgoszcz - 169 (lek.),147(farm.)w roku 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
smierdiakow Re:medycyna 27.02.06, 16:42 a jak to jest ze staromaturowiczami? kiedy zdaje się egz. na studia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nef_86 Re:medycyna IP: *.chello.pl 27.02.06, 16:53 smierdiakow napisała: > a jak to jest ze staromaturowiczami? kiedy zdaje się egz. na studia? musisz przejrzec kazda strone ak.medycznej,bo terminy sa rozne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,,,,,,,,,,,,, Re:medycyna IP: *.man.busko.pl 27.02.06, 23:22 puk puk w glowe... echo............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamle Re:medycyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 19:54 Mam pytanko, jesli ktos moglby mi odp to bylbym wdzieczny Mam dziewczyne, ktora zdaje na AM. W sytuacji kiedy dostanie sie na akademie medyczna, ktora jest bardzo oddalona od miejsca moich studiow, planujemy ze sie przeniesie po roku (a moze nawet po pierwszym semestrze?). Dlatego wiaze sie z takim pytaniem - czy jest to w ogole mozliwe i jaka mniej wiecej trzeba miec srednia zeby udalo sie przeniesc, dajmy na to do Wroclawia ze Szczecina/Poznania? Z gory wielkie dzieki za odp! narka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_amp Re:medycyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 21:06 Witaj studiuję medycynę w Poznaniu i mogę Ci powiedzieć jak to u nas wygląda. > przeniesie po roku (a moze nawet po pierwszym semestrze?). Dlatego wiaze sie z > takim pytaniem - czy jest to w ogole mozliwe i jaka mniej wiecej trzeba miec > srednia zeby udalo sie przeniesc, dajmy na to do Wroclawia ze Szczecina/Poznani > a? myślę, że to nie o to się rozchodzi... zobacz - my anatomię mamy przez 1,5 roku i zaczynamy od grzbietu (egzamin w sesji zimowej - na drugim roku) inne uczelnie anatomię mają przez rok i zaczynają od innych tematów (egzamin po drugim roku) właśnie tu może być problem. niech się jeszcze zastanowi mocno nad wyborem kierunku... to jest naprawdę straszne - siedzieć przez całą noc z czwartku na piątek po całym tygodniu ciężkiej pracy - patrzysz za okno - o już jasno - o - za 15 minut wychodzisz na zajęcia, bo już 06:45- a tam czekają przygotowane dwa kolokwia, powrót do domu o 18 podzwońcie do dziekanatów uczelni do których dziewczyna miałaby się przenieść i porównajcie, czy zgadzają się rozkłady zajęć - to zwiększa szansę (ale jej nie gwarantuje) na pozytywną decyzję dziekana. Czy dziekan się zgodzi - dowiecie się po odpowiedzi na list, list (z przekonującym ARGUMENTEM) możecie pisać, gdy będziecie mieli pewność, że dziewczyna się dostała. Od października osobiście bym dziekanowi nie wchodził w drogę - po pierwszym semestrze - lepiej - ale wtedy może być sesja. Sorry za chaos wypowiedzi Pamiętajcie, że niektóre zajęcia zaczynają się w październiku, a kończą - na niektórych uczelniach w styczniu, w innych w czerwcu (vide - opisany przypadek anatomii) z biofizyką też może być problem. Ja zacząłem w październiku, koleżanka z Katowic w styczniu rozpoczęła ten przedmiot. Ale kończymy go po pierwszym roku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re:medycyna IP: *.aster.pl 18.04.06, 20:03 Mam podobne pytanie... tylko jeśli chodzi o przeniesienie sie z AM w Białymstoku do Warszawy. Mieszkam w stolicy i w razie niepowodzenia przy zdawaniu na tą uczelnię, pójdę na AM do Białegostoku.Co sądzicie? Udałoby mi się przenieść po roku? i przy jakiej średniej? pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re:medycyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 01:35 Gość portalu: młoda napisał(a): >Co sądzicie? GOWNO! Odpowiedz Link Zgłoś