angus871 02.01.06, 16:08 polski podst.67% WOS podst 66% angol ? jeszcze nie wiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal19_87 Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! 02.01.06, 16:13 Geografia podstawowy 68% a rozszerzony 50 % Polski i niemiecki nie wiem jeszcze. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
emm.em Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! 02.01.06, 16:44 pol. podst. 90% pol. rozsz. 92,5% hist. podst. 64% hist. rozsz. 24% anglik jeszcze nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.mtvk.pl 02.01.06, 16:50 polski podstawowy:?? jeszcze nie wiem angielski podstawowy:84% chemia podstawowy: 94% chemia rozszerzony:88% :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 02.01.06, 17:10 na ile byla geografia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cornflake girl Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 13:56 ...można wiedzieć co robiłaś/eś ,że masz tak duży wynik z polskiego????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Lublin Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.it-net.pl 13.01.06, 22:30 polski podstawowy 74 procent, ang podstawa 98, rozszerzenie 76 (do niczego), a reszty nie wiem, ale polski rozszerzony raczej ok, a historia fatalnie raczej (a z historii sztuki im się próbnej zrobić dla nas nie chciało) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L26 Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 22:46 polski podst 79 rozsz 68 angielski podst 92 biologia podst 92 rozsz 78 Wiem, słabiutko, ale się nie uczyłam :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Nam podają w punkatach nie w procentach..:| IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 02.01.06, 18:05 Ciekawe dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: Nam podają w punkatach nie w procentach..:| 02.01.06, 18:17 I ile pamiętam próbna nam tez podali w punktach rok temu. ale to można sobie dość łatwo przeliczyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
king1987 Re: Nam podają w punkatach nie w procentach..:| 02.01.06, 18:28 hehe ja jeszcze nie mam z niczego wynikow i pewnie poczekam jeszcze z tydzien:D Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Nam podają w punkatach nie w procentach..:| 02.01.06, 19:25 polski: pp - 70 % pr - 33 % angielski: pp - 92 % pr - 50 % wos: pp - 70 % pr - z tych zadań mam 19 pkt., a wypracowania mi nie sprawdzono :/ no i moja praca z polskiego z podstawowego jedzie do Krakowa jako króliczek doświadczalny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lep Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:40 Historia: podst. - 82/100, rozsz. 41/50 Reszty nie wiem (pol. i ang.) ale jesli bedzie ok 50% to bede sie cieszyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^ Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:44 MAt Podstawowy: 49/50 Mat rozszerzony: 38/50 Ang podst 42/50 Polski 29/50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frejka Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 14:07 mam pytanie.. jakim cudem zdobyles 29 pkt na 50 z polaka jezeli tam do zdobycia bylo 70 pkt?? miales jakas inna mature niz wszyscy czy co ?:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.68.65.36.kutno65.tnp.pl 02.01.06, 21:38 historia pp-60% pr-22% porazka:D:D:D:D a reszty nie wiem jeszcze na szcescie:] Odpowiedz Link Zgłoś
emm.em Jak przygotować się do histy rozsz.? 02.01.06, 22:46 wiecie może jak dobrze przygotować się do histy rozszerzonej>>?? Macie jakieś sprawdzone sposoby?? jak widzę, to nie tylko mi tak źle poszło. wyżej pisałam, że mam z rozsz. 24% u mnie w klasie większość to granica 10-30% :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cornflake girl Re: Jak przygotować się do histy rozsz.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 14:00 a ja chciałabym się dowiedzieć co robiłaś, czego się uczyłas , jak itp. ,że tak dobrze napisałaś polski:)Bardzo proszę o odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adammo Re: Jak przygotować się do histy rozsz.? IP: *.wroclaw.mm.pl 05.01.06, 17:22 jak przygotować się do rozszerzenia? Dziwne pytanie, zważywszy co było na rozszerzeniu. Uważam, że możesz do podstawy się przygotować, a do czytania ze zrozumieniem, które dominowało przecież na roz, wystarczy owa umiejętność czytania ze zrozumieniem...bo co więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 13:43 POLSKI podst: 48%, rozsz: 34% ANGIELSKI podst. 94%, rozsz. 72% GEOGRAFIA nie wiem jeszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
asztaka Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! 04.01.06, 17:14 angielski: podstawowy: 99% rozszerzony: 78% historia: podstawowy: 70% rozszerzony: 54% polskiego jeszcze nie oddali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneczka Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: 87.207.233.* 28.01.06, 17:35 nie klam, nie moglas zdobyc 99% bo nie przyznaje sie polowek punktow... pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kao Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.elgrom.eu.org / *.za.digi.pl 11.02.06, 13:54 można przyznawać połówki..ja też miałam 99 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aSSa Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.local / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 17:28 polski PP: 40% angielski PP: 76 % wos PP: 78 % rozsz. nam nie oddali jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! 04.01.06, 18:07 Tak w ogole, to na wyniki próbnej za bardzo nie zwracajcie uwagi, bo one niekiedy są dość różne od wynikow prawdziwej matury. Np ja w zeszłym roku; matura próbna : - j polski 68% - historia 89% Wyniki prawdziwej matury: - j polski 100% - historia 77% Tym polskim z próbnej nieco sie zmartwiłam, natomiast nad ta historią chyba zabardzo popadłam w samozachwyt ;) Potem róznie to wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
szakal35 Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! 04.01.06, 18:58 Mogłabyś,Kaju,coś więcej?Jak to się stało,że na próbnej z polskiego 68%,a w maju 100%?Wcelowałaś się w 100% w klucz?Jeżeli wiesz,jak to zrobić,napisz,bo ja mam tylko 40% i jestem zdołowany.Miałem się za dobrego ucznia,ale może to były tylko złudzenia?Z góry dziękuję za odpowiedż:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerep Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 19:02 Ale ściemy dwie wychwyciłem :) Nie wierzcie wiekszości tych wyników bo spora częśc to kłamstwa! Po pierwsze z anglika podstawowego można mieć tylko parzystą liczbę procent, a z polaka podst. nie jest możliwe napisanie na 100%. Wiem że nie było takiego wyniku w całej Polsce w maju 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.eurologistik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 19:29 masz rację, wszyscy się chwalą, ja też mogę napisać, że mam98 %, a tak naprawdę to u nas równa połowa klasy nie zdała z polskiego, ale nauczycielka mówiła, że oceniała bardzo surowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Cwaniaki zakompleksione IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 19:48 To sa cwaniaki. Wiadomo, ze 100% z polaka nie mialby nawet student polonistyki. Szkoda zreszta gdadac. Odpowiedz Link Zgłoś
promet87 Re: Cwaniaki zakompleksione 04.01.06, 20:33 To ja Wam powiem tak… Trzeba się wziąć do nauki, a nie pytać o sposoby… Najlepszą receptą na dobre zdanie polskiego jest czytanie, czytanie, i jeszcze raz czytanie, i to nie tylko lektur szkolnych… Poza tym, nie posądzajcie nikogo o cwaniactwo, bo… Z języka angielskiego można uzyskać nieparzysty procent, ponieważ w wypowiedziach pisemnych, nauczyciel ma prawo przyznać np. 0 – 0.5 – 1pkt., dzięki czemu, można zdobyć np. tyle pkt. 45,5 co po przeliczeniu na procenty daje liczbę nieparzystą – 91% ( taki też jest mój wynik). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka_87 Re: Cwaniaki zakompleksione IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 20:46 A można dostać 100% z matury z polskiego!!!Moja koleżanka w zeszłym roku tyle miała i studiuje sobie teraz polonistyke więć prosze tu bez cwaniaków i innych takich. Jak ktos lubi polski i lubi czytać to zda na 100% czego wszystkim życze :) Odpowiedz Link Zgłoś
vajka087 Re: Cwaniaki zakompleksione 28.02.06, 17:57 racja racja bo przeciez nawet sami nauczyciele co do tych prac sie sporo mylą i jak w KLUCZ nie zajrza to nie są az tacy mądrzy. ja ze swojej matury zadowolona nie jestem mam nadzieje ze w maju bedzie lepiej ale myslalam ze polak to łątwy a to sie okazuje ze wcale tak nie bylo...mialam 60% z podstawy a 30% z rozszerzenia...i wydaje mi si ze ta praca napisana jest good a klucz to jest w ogole jakis Eh.. Dziwne ostatnio facet nam zóbił takie próbne pisanko i napisałam ze czlowiek jest narzedziem w reku depsoty i sie okazało ze to nie to samo co marionetkowosc choc miałam to samo na mysli ale ... Z KLUCZEM SIE NIE POLEMIZUJE...eh...jak to pokonac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 18:43 O, nikt nie miał 100%? A ja sama dwa razy tyle właśnie wystawiłam. Widać oceniałam Marsjan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 10:23 nie prawda ze z ang można mieć tylko porzystą liczbe procent, bo za wypracowanie mozna dostać nap 0.5 pt. tym smamym np. możesz mieć 49.5 a to jest 99% :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starling Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.net.autocom.pl 03.02.06, 21:52 Wierz mi,że to jest możliwe- 100% z pods polskiego.U mnie w szkole dwie koleżanki miały na maturze 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! 05.01.06, 15:15 Szczerze mówiac to nie mam pojecia, ta matura to trochę loteria. MOze też dlatego, że moją próbnas oceniała moja naucztcielka, która była dość surowa, a w prawdziwej trafiłam na łagodnego egzaminatora. Choc z drugiej strony z rozszerzonej w maju dostałam tylko 58%. Naprawdę te liczby specjalnie nie pasuja do siebie. Dodam tylko, że przeczytałam wszystkie lektury i Tobie to też radzę. Poza tym przed pisaniem pracy nalezy zrobić plan i potem pisać ścisle według niego bez lania wody. Posać nawet najbardziej oczywiste rzeczy, jak najprostszym językiem. Można dać kilka nawiązań do innych tekstów, ale nie za dużo. Do tych, co nie wierzą, że zdobycie 100% jest możliwe to przypomnam sobie, że taki wynik w zeszłym roku w moim województwie uzyskało 29 osób. Mój kolega z klasy miał po 100% z podstawowego i rozszerzonego, czyli wszystko jest możliwe ;) Ja nie mam potrzeby klamac, ani podwyższać swoich wyników, bo maturę mam już za sobą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Piotrowski Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.torun.mm.pl 05.01.06, 15:56 POLSKI podstawowy: test 60%, praca ??% POLSKI rozszerzony: 60% RUSEK podstawowy: 98% RUSEK rozszerzony: 97% GEOGRAFIA podstawowa: 92% GEOGRAFIA rozszerzona: ??% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quba Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 20:11 Gegra: podst - 98% :D (najlepszy wynik w szkole) rozsz - 70% Aż mi za dobrze poszło, chyba popadnę w samozachwytPozostałych wyników jeszcze nie znam... Odpowiedz Link Zgłoś
blondi18dw Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! 05.01.06, 20:49 Ja narazie znam tylko z chemii PP- 82% PR- 80% JA jednak chyba nie popadne w samozachwyt, bo w zasadzie nie ma powodu... Matura bla prosta w miare, tak wiec mozńa bylo to o wiele nlepiej napisać, na dodatek żeby sie dostać na studia potrzebuje duzo wiecej... ale cuż do maja jeszcze troche czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les Nie popadaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 18:48 w ten zachwyt _tłem szkoły_, mówię życzliwie, jeśli myślisz o studiach. W mnie pół klasy ma z podstawowej geografii 100 %. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quba Re: Nie popadaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 17:28 Hmm, w takim razie musi pani uczyć w jednym z najlepszych techników w Polsce... Oczywiście matura z geografi była banalna, podstawową część mógł napisać każdy na min 80%, ale mimo wszystko ciężko jest, aby wszyscy uczniowie z klasy mieli tak doskonałe wyniki o jakich pani mówi. Nawet w mojej szkole (najlepsze liceum w Poznaniu) byłoby to coś niesłychanego. A osobiście, oczywiście trochę przesadziłem z tym samozachwytem, ale musze przyznać jestem zadowolony z wyników - bez żadnej nauki uzyskałem wynik, który dałby mi w zeszłym roku wstęp na AE w Poznaniu (próg 160 pkt, o angielski się nie boję). Mam jeszcze w planach przeczytanie 3 podręczników z geografii i myślę że w maju będzie dobrze :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corpse_bride Re: Nie popadaj IP: *.tvk.torun.pl 09.01.06, 18:26 No, uwazaj, ja tak mialam z probna z histy w zeszlym roku, a okazalo sie na "prawdziwej", ze wszylo mi 70 z podstawowego i 60 z rozszerzonego... :( dlatego lepiej sobie jeszcze nie odpuszczaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cornflake girl Do tych co uzyskali bardzo dobre wyniki z polskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 21:47 Jak tego dokonaliście??Chodzicie na jakieś kursy??Dużo ćwiczycie pisanie wypracowań??Ja osobiście mam problemy z trafieniem w klucz:] Odpowiedz Link Zgłoś
leon_ble Re: Do tych co uzyskali bardzo dobre wyniki z pol 05.01.06, 22:36 wystarczy przepisac material zrodlowy innymi slowami + pare wnioskow, nawiazan itp i 70% jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cornflake girl Re: Do tych co uzyskali bardzo dobre wyniki z pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:01 etam... Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: Do tych co uzyskali bardzo dobre wyniki z pol 05.01.06, 23:13 Szczerze mowiąc to on ma racje, u nas ludzie którzy tak zrobili dostali po 70-80% tylko trzeba uwazac, żeby wnioski sie zgadzały ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karla25487 Re: Do tych co uzyskali bardzo dobre wyniki z pol 06.01.06, 10:57 polski pp;78% pr 80% ang pp 93% pr 72% historia pp 65% pr ?? (jeszcze nie sprawdzili) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cornflake girl Re: Do tych co uzyskali bardzo dobre wyniki z pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 13:08 ekhem....To jak się przygotowujecie do matury z polaka??Kursy, korki??? Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: Do tych co uzyskali bardzo dobre wyniki z pol 06.01.06, 14:53 Moim zdaniem, żeby dobrze zdac nie sa potrzebne ani korki ani korepetycje. Trzeba przede wszystkim duzo ćwiczyć: -czytać lektury -pisac jak najwiecej prac pisemnych -przegladac klucze i sprawdzac jak sa one zbudowane, na co najczęściejzwraac w nich uwagę -przed przystąpieniem do pisania pracy zrobic dokładny plan i scisle sie go trzymać Jesli kogoś stać na korepettcje, to to nie zaszkodzi. Myśmy przede wszystkim mieli dobra polonistkę, która bardzo duzo z nami ćwiczyła, ale wiem, że nie kazdy ma takie szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les Re: Do tych co uzyskali bardzo dobre wyniki z pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 19:02 Poważnie pytasz? Cztery miesiące przed egzaminem nie doradzę ci erudycji, inteligencji i systematycznego rozwijania umiejętności, ale jest parę oczywistych chwytów ratunkowych. Na przykład: wypisz sobie, uczciwie, sama dla siebie, 10 podstawowych (elementarnych! najważniejszych! charakterystycznych!) cech Kordiana, które znasz. Porównaj z notatkami z lekcji. Jeśli pamiętałeś/aś te rzeczywiście najważniejsze, to teraz porównaj z ubiegłorocznym kluczem maturalnym. Wszystkie tam będą. I tak przy każdym utworze z obowiązkowej listy lektur.Mówię o poziomie podstawowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domi Re: Do tych co uzyskali bardzo dobre wyniki z pol IP: *.piramida.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 18:42 polski: PP 70%, PR jeszcze nie dostaliśmy niemiecki: PP 98%, PR 96% historia: PP 41%, PR 38% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolla Re: Do tych co uzyskali bardzo dobre wyniki z pol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 18:57 Żadne kursy, żadne korki. Ja mam polski nierozszerzony ale moja pani od polskiego jest the best. Tak za język i styl ocenia ze wymiękamy. Najmniejsze niuanse nie przejdą. Prace z podstawowego mam zwykle na 100% a rozszerzony gorzej - 80% i w góre. Jestem w 2 klasie LO. No cóż, wszystkie lektury trzeba miec przeczytane i przeanalizowane. Najlepiej dobrze pocwiczyć interpretację wierszy i jeszcze trzeba czytać coś poza lektury. U nas notatki z wykłady z polaka cenne jak złoto. Jest dopiero połowa roku a ja już pisze 4 zeszyt 96- kartkowy. Na rozszerzonym nie możesz sobie pozwolić na: - żadne ortografy - dużo błędów interpunkcyjnych - pisanie o niczym - błędy językowe i stylistyczne Maksymalnie za język i styl otrzymuje sie nie tylko za całkowitą poprawność ale i za pewien własny styl, swadę językową. Analizuj i interpretuj teksty nieznane. Nie przepisuj innymi słowami treści fragmentu ale wyciągaj z niego wnioski. Ja nie ćwiczę pisania wypracowań bo nie mam na to czasu, ale staram sie myśleć na klasówkach. Postaraj się o dodatkowe walory pracy: kontekst epoki, biograficzny, nawiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robson Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 16:32 polski podst. 87%, rozsz- nie ocenili, niemiecki podst. 78% rozsz.59%, wos 75% podst rozsz 40% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.tvteletronik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 18:32 wyniki (tyle co znam): geografia podst. 98 % geografia rozsz. 84 % j.angielski podst. 98 % j. angielski rozsz. nie wiem j.polski nie wiem Jak sądzicie dużo czy mało z geografii ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 18:52 W mojej klasie (jestem wychowawcą, nie uczniem) byłbyś typowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.tvteletronik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 19:34 A tak dla ciekawości, w jakiej (nazwa i gdzie) szkole pan/pani uczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 19:50 technikum elektroniczne na Śląsku (geografia była według moich chłopców najłatwiejsza z matur-większość zdawała jeszcze coś-robiliśmy dla chętnych dodatkowe też- więc mieli porównanie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lep Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 00:18 Wolne żarty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 01:10 Że co? Że technikum, to niemożliwe? Jak mi się wystarczająco narazisz podważaniem możliwości moich chłopaków, to podam wszystkie średnie maturalne z ostatnich dziesięciu lat! ;) (chodzisz do technikum i wątpisz z doświadczenia, czy do liceum i lecisz stereotypem?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FlashMan Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.pl / *.access-net.pl 07.01.06, 19:01 U mnie to: - polski: 43% - niemiecki: pp - 67%, pr - 52% - WOS: pp - 85%, pr - 70% No niestety nie było zbyt dobrze..., ale nic się nie uczyłem więc to mi pomaga się motywować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frodo Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 12:57 Jak na razie: angielski P-86% wos P-91% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.efekt.net.pl / *.efekt.net.pl 09.01.06, 15:03 polski PP: 71% matma PP: 72% matma PR: 42% angol PP: 98% angol PR: 64% Załamana matmą... Na szczęście jadę na kursy przygotowawcze na UMCS na ferie :) Będzie dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 21:11 A uczylas sie cos do matmy? Dobra z niej jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;/ Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:39 Mam takie pytanie jak przedstawia sie taki wynik z matmy w skali kraju: PP 98% PR74%. Czy to dobrze, srednio? Prosilbym o opinie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aro Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.06, 19:45 U mnie wszkole zdawało mate 95 osób. Średnia z PP 54%, z PR 33%. Odpowiedz Link Zgłoś
s.sliwczynska Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! 12.01.06, 17:56 Gość portalu: ? napisał(a): > A uczylas sie cos do matmy? Dobra z niej jestes? Znaczy na maturę poszłam bez żadnych powtórek żeby zobaczyć jakie mam braki, ale jeśli chodzi o to czy się uczę regularnie to tak. Od 1 klasy wiem, że będę zdawać matmę i raczej się uczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:35 Witam kolezanke z klasy :) polski podstawowy 46% angielski podstawowy 96% angielski rozszerzony 68% geografia podstawowy 66% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajra Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 16:23 polski podst. 57% polski roz. 25%..... ang.podst. 80% historia p 45%.... musze sie jeszcze duuużo nauczyc :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamill87 Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.68.75.106.debica75.tnp.pl 11.01.06, 20:17 angielski podstawowy 98% rozszerzony 78% Wos podstawowy 79% rozszerzony 66% ( jestem zalamany wypracowaniem bo stracilem az 14 pkt) a polski jeszcze nie wiem:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 21:11 DObry jestes. Z wosu mam 90% na podst. ale ang na rozsz slabiutko. Gdzie na studia sie wybierasz? Zdajesz rozsz polski? Uczyles sie do probnej? Zdajesz jakis 4 przedmiot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pianista_17 Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: 80.55.63.* 11.01.06, 23:58 Wg mnie podstawa z WOS-u byla latwa - u mnie w szkole kazdy to mowi . Mnie nie wyszlo, bo sie na nia nie przygotowalem - tydzien przed zmienilem deklaracje ( z geografii na WOS wlasnie) . Rozszerzona tez nie byla skomplikowana, ale ja nie bylem przygotowany do pisania wypracowania z WOS-u , dlatego wypracowanie mi slabo poszlo, choc temat byl fajny ( wybralem 2. ). Mysle, ze ta ,matura probna chcieli uspic nasza czujnosc. o maturze z WOS=u wiem skads, ale skad - to juz moja sprawa, nie musisz mi wierzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 15:48 U mnie nauczyciel mowil, ze ta byla trudniejsza niz rok temu w maju. I ze dadza w maju latwiejsza. To nie boisz sie tej matury,ze wziales jako 3 przedmiot? Z czego i jak sie uczysz wosu? Historii po 45 roku tez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pianista_17 Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: 80.55.63.* 12.01.06, 17:23 Na razie WOS-u za bardzo sie nie ucze. Stawiam na jezyki bardziej . Mam jakas wiedze z WOS-u, bo czytam duzo gazet i na lekcjach czesto rozmawiamy o wydarzeniach roznych i omawiamy je pod roznymi wzgeldami. Poza tym zawsze na lekcji powtarzamy dwa razy material, ktory przyswoilismy. Niestety mam WOS tylko 2 razy w tygodniu, wiec musze teraz zaczac chodzic na kolko tez. Ale mnie sie wydaje, ze WOS-u nie trzeba wkuwac, trzeba miec po prostu rozeznanie , wiedze ogolna. Mozna wtedy nawet strzelac celnie, choc nie zna sie dokladnej odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamill87 Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.116.193.180.debica193.tnp.pl 12.01.06, 20:47 wybieram sie na prawo na UJ, ale raczej z takimi wynikami nie mam za duzych szans, jeszcze zdaje historie, a polski tylko podstawowy( bo nawet nie biora pod uwage przy rekrutacji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pianista_17 Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: 80.55.63.* 11.01.06, 21:16 Spodziewalem sie, ze pojdzie lepiej: polski - podst. 62 %, rozszerzony - nie sprawdzony angielski - podst. 98 % rozszerzony - 72 % ( zalamka) niemiecki - podst. 74 % rozszerzony - 65 % WOS - podst. 76 % rozszerzony 54 % Juz teraz wiem, ze sam siebie ocenic nie moge - niektore wyniki sa dalekie od moich przypuszczen. Na tej maturze nic nigdy nie wiadomo. Moze tylko jezyki obce mozna mniej wiecej oszacowac... PS Slyszalem, ze w tym roku matura z WOS-u bedzie bardzo trudna, a z historii latwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :"": Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 21:31 Kto Ci tak naopowiadal, ze wos bedzie trudny? Snilo Ci sie? Zdajesz go jako 3? A jak oceniasz stopien trudnosci probnej z wosu? Tez byla trudna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 21:41 biologia: pp = 78% pr = 80% polski pp = 64% :] (lol) angielskiego jeszcze brak ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:33 Barzo prosze:) Polski podst - 82% rozsz - 74% Angl podst - 94% rozsz - 78% Wos podst - 92% rozsz - 80% Historia (ale już tylko dla siebie pisana) podst - 81% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 15:07 Ang podst 100% rozsz 89% Pol podst 84% rozsz jeszcze nie mam WOS podst 79% rozsz 74% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 15:32 Gdzie idziesz na studia i jaki kierunek? Rewelacyjne wyniki. Jedynie z wosu na podst mialem wyzszy od Ciebie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
aga695 Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! 17.01.06, 19:13 A jak wyniki z biologii?? Pisał ktoś?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.chello.pl 11.01.06, 21:52 Hello.Ja jestem załamana wynikiem z matematyki, więc nie podam :) Z polskiego jak na mnie to poszło mi dobrze - 48%. Natomiast najbardziej jestem zadowlona z angielskiego p.p - 100%, p.r. - 95%.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 15:24 To jest niesamowite, ze kazdy z Was ma tak wysokie wyniki. Czyzby to byly sciemy??;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.06, 17:18 J.polski [podst. i roz.] po 50% J.angielski podst. 92% Historia podst. 54%, roz. 40% :/ Odpowiedz Link Zgłoś
s.sliwczynska Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! 12.01.06, 18:03 Gość portalu: ktos napisał(a): > To jest niesamowite, ze kazdy z Was ma tak wysokie wyniki. Czyzby to byly > sciemy??;D Nie byłabym taka pewna czy wyniki typu 40% czy 50% są takie wysokie... a przecież sporo osób takie wymieniało. Jeśli uważasz, że 50% z matury rozszerzonej to super wynik, to gratuluję optymizmu i życzę powodzenia w życiu, bo na pewno nie na studiach... Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! 12.01.06, 18:16 Wiesz, czasami 50 % to może byc bardzo wysoki wynik, jesli 90 % ludzi ma poniżej tego. Tak było w zeszłym roku, jak pisalam maturę z historii rozszerzonej, dostałam 52 % i znalazłam sie w tych 10 % ludzi, którzy napisali najlepiej ;) Tak, że to przede szystkim zależy od tago, jak matura wypadła ogólnie. jak była prosta, to nawet 80% to może być mało, jak trudna 50 będzie dość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żegnalski Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 18:25 Uczcie sie historii kapuchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 20:37 do poprzedniego mojego postu ;P angielski: pp = 100% pr = 92% nie ma co ;] po CAE nie ma ściemy ;D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivyed_seer Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.jerzostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:13 polski 24 (zdał bym!), matma 41 + 35 anglik (jeszcze nie wiem do konca, list nie sprawdzony, na razie 37 + 40 + <0;10> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bokser Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.01.06, 18:31 kaja, dobrze gadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrzu Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:14 PP Pol 99% PP Ang 612% PR Ang 431% PP Mat 732% Ale rozszerzony z Matematyki tylko 150%. Boje się i nie wiem czy zdam w maju. AAAAaaaaaaaa....... Pomocy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SiL Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.06, 19:55 Cieszcie się, że wam przynajmniej sprawdzili. Ja pisałam matury próbne w szkole tak jak cała Polska, a wyniki może dostanę po feriach. Chodzę do średniego LO w Warszawie, i czytając tyle postów z wynikami, które były nawet podane zaraz po Nowym Roku mnie załamuje :| Zazdroszczę i gratuluję dobrych wyników! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.chello.pl 19.01.06, 17:16 .. . może przypadkiem jesteś z Konopnickiej? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
on-man Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! 16.01.06, 07:37 No super - ty z pewnością będziesz "poszczegany"... Rasista od siedmiu boleści, chcąc zacwaniaczyć najpierw naucz się pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
blondi18dw Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! 16.01.06, 15:16 JA wląsnie dzisiaj dowiedzialam sie o cześci wyników z ang. I tak prezentuje się moje wszystke iwyniki POLSKI PP 54% CHEMIA PP 82% PR 80% ( latwa byla, więc nie ejst to zadowalajacy wynik) ANG PP 85% PR z II arkusza narazie 14/27 NO i wlaśnie z tego angielskiego jestem zxadowolona, nie jest to najlepszy wynik, ale biorąc pod uwage, ze w moim gimnazjum lekcje były , jakby to nazwać na zastraszająco niskim poziomie, lekcje dodatkowe też wiele mnie nie nauczyły, a obecnie w szkole wogole nie mam angielskiego, chodze na dodatkowy, ale tylko na dwie godziny i dopiero do drugiej kalsy , ot naprawdę nie jest źle. Tak wogole to te wszystkei podawany tu wyniki troche mnie rpzerazaja, jacy wy amibtni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ader Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.244.159.46.mielec159.tnp.pl 16.01.06, 17:01 polski podstawowy 85% rozszerzony 75% matma podstawowy 65% rozszerzony 45% angielski podstawowy 98% rozszerzony 78% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedza Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! IP: *.ust.tke.pl 16.01.06, 17:09 Tak sie zastanaiwam ile w tych postach jest prawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
nomanda Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! 16.01.06, 17:38 polak: podstawy 50% i rozsz. 45% angol: podstawy 94% i rozsz. 72% gegra: podstawy 76% i rozsz. 54% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pianista_17 Re: WYNIKI probnej ;) wpisujcie ! ! ! plus IP: 80.55.63.* 16.01.06, 18:51 Dzisiaj dostalem wyniki polaka rozszerzonego - 60 % spodziewalem sie nizej . Mysle, ze naprawde wyniki z polskiego w duzym stopniu zaleza od nauczyciela sprawdzajacego. Podstawe mialem sprawdzona przez wymagajacego nauczyciela - nikomu nie dal 5 pkt. za kompozycje ( czyli maxa) . Okazuje sie, ze niketorzy nauczyciele daja 5 pkt. za kompozycje, gdy praca ma budowe trojdzielna, ma dobre proporcje i rozwiniecie ma logiczne akapity. U mnie w szkole nauczyciele daja 5 pkt. za kompozycje tylko, gdy ta kompozycja jest oryginalnie przemyslana i budowa wypracowania ma jakis przemyslany ciag. Nie wystarczy byc schematycznym. Poza tym ja widze, ze na probnej bardzo restrykcyjnie oceniaja te wypracowania . Nie ma naciagania - przynajmniej w mojej szkole. Ja nie jestem jakos bardzo zadowolony z moich wynikow z polaka, ale widze np. ze jest duza poprawa po poprzednim pisaniu ( matury wewnatrzszkolnej ) - wtedy mialem 51 i 48 % z obu poziomow. Teraz 62% i 60 % . Czyli jest poprawa dosc duza ( a moze to latwy tekst do czytania ze zrozumieniem ? ). Wtedy bylem przerazony , tak jak cala moja klasa - w tym roku zmieniono nam na szczescie polonistke. Nasza terazniejsza polonistka powiedziala jak pisac , by dostac te punkty nie za rozwiniecie. I osiagnela dobry efekt. Zreszta przes to i punktow za rozwieniecie wiecej bylo. Odpowiedz Link Zgłoś