a_anka 21.03.06, 15:49 J. Kaczmarskiego i obrazu "Krzyk" Muncha... bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś z Was posiada. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asia spoko IP: *.ds5.agh.edu.pl / *.ds5.agh.edu.pl 21.03.06, 15:53 wyluzuj jeszcze kupa czasu ja zmontowalam to w 3 dni 80% sie przytrafilo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,... Re: spoko IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 18:20 krzyk jest gintrowskiego a nie kaczmarskiego. kaczmar to tylko śpiewał Odpowiedz Link Zgłoś
eyeoftheneedle Re: spoko 24.03.06, 04:16 No nie wiem, otwieram książeczkę z boxu płyt Kaczmarskiego, a tam jak wół, przy opisie płyty "Krzyk" stoi: 17. Krzyk (muz. i sł. J. Kaczmarski) Swoją drogą ja też na maturze chcę skorzystać z Kaczmara, nie wiem jeszcze czy Upadek czy Lot Ikara (mam inspiracje malarstwem w poezji współczesnej i zdecydowałem się na obrazie Brueghela i poezji Brylla, Różewicza, Herberta i Grochowaiaka oraż w/w Kaczmarskiego opisać różne rodzaje tychże inspiracji) Odpowiedz Link Zgłoś