Dodaj do ulubionych

Oblężenie wrocławskich uczelni - czytajcie :/

17.07.06, 10:45
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3487966.html
Obserwuj wątek
    • beti86 Re: Oblężenie wrocławskich uczelni - czytajcie :/ 17.07.06, 11:18
      A ja myślałam,że się jakoś dostanę na admin 3 letnią....:(
      • oxy_gen_86 Re: Oblężenie wrocławskich uczelni - czytajcie :/ 17.07.06, 11:20
        Betiii spokojnie....o admin. nic nie napisali.
        Poza tym - wiekszosc z tych osob zlozylo papiery jeszcze na inne uczelnie wiec
        moze tak zle nie bedzie...
        • akne1 Re: Oblężenie wrocławskich uczelni - czytajcie :/ 17.07.06, 11:40
          A u mnie... będzie jednak źleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :((((((((((((((((

Ech, teraz intensywnie myślę nad... składaniem papierów na filologię polską na AP do Krakowa. Bo tam na 100% się dostanę, a tu... Tylko czy dałabym sobie radę na 2 kierunkach od 1go roku? Teoretycznie na 1 sobie radę dawałam... Ale w końcu to byłby też UJ... Bałagan mam w głowie! I sama nie wiem czego chce :/ Psychologia - TAK, ale gdzie i... czy coś jeszcze? :/ :/ :/
          • slure Re: Oblężenie wrocławskich uczelni - czytajcie :/ 17.07.06, 13:08
            Tłoczno jest na prawie, gdzie o jedno miejsce walczy już dziś 7 osób (w zeszłym
            roku 5,5).

To mi sie najbardziej podoba...no coz Lublin tez dobry:/
        • mandy_20 Re: Oblężenie wrocławskich uczelni - czytajcie :/ 17.07.06, 13:15
          a większośc tych osób które złożyly papiery na admin. ledwo co pozdawali mature
          myślac że się dostaną bo w tam tym roku przyjesli wszystkich :O wiem z autopsji
          to się troche zdziwią 28 lipca :)
    • oxy_gen_86 Re: Oblężenie wrocławskich uczelni - czytajcie :/ 17.07.06, 13:40
      Tak samo bylo rok temu z etnologia - duzo osob zlozylo zapobiegawczo na
      etnologie (bo tam niby nikt nie idzie) i wyszlo tak, ze bylo ponad 10 os/m
    • oxy_gen_86 Aaaaaaa 17.07.06, 13:43
      wszyscy juz wydrukowaliscie i wyslaliscie podania??
      • slure Re: Aaaaaaa 17.07.06, 14:25
        jeszcze nie:P moglby ktos wszystko zebrac w kupe i napisac wszystko o adresach
        itp?:)
        • oxy_gen_86 JA tez nie;P 17.07.06, 14:56
          ale musze wydrukowac do wieczora. Moja papiery jutroo jadaaaa...
          Jedyne co zorbolam to: wypelnilam kwestionariusz, zaplacilam i skserowalam
          dowod wplaty...

Slucahajcie: gdzie tu wkleilam wzor teczki (z zeszlego roku) teraz jest ten
          sam? chodzi o UWr
          • akne1 Re: JA tez nie;P 17.07.06, 15:11
            > Slucahajcie: gdzie tu wkleilam wzor teczki (z zeszlego roku) teraz jest ten
            > sam? chodzi o UWr

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32477&w=45101106&a=45191417
          • akne1 Re: JA tez nie;P 17.07.06, 15:12
            Chyba tak. Booo... ja tam nigdzie nic o teczkach nie widziałam (na stronie UWr i str Instytutu Psychologii).
    • mandy_20 Re: Oblężenie wrocławskich uczelni - czytajcie :/ 17.07.06, 16:08
      ja już wszystko dzisiaj wysłałam teraz czekam tylko na wyniki :)
      jeśli chodzi o to oblężenie to jak wcześniej napisałam ci prawie "wszyscy"
      którzy złożyli papiery lub złożą są to osoby które dośc słabo zdały mature, bo
      myślą że jak rok temu przyjeli wszystkich to w tym roku też wszystkich przyjmą a
      jest jeszcze przecież podział na magisterkie (150 miejsc) i licencjackie (150
      miejsc) więc moim zdaniem dośc dużo osób na jedno miejsce będzie jednak na
      magisterskich ponieważ na licencjackich nie masz pewności czy zrobisz licencjat
      z administracji bo na przykładzie tego roku tylko połowa może ciut więcej
      zrobiła licencjat reszte oblała
      są jeszcze ci którzy admin. traktują jako kierunek rezerwowy i na pewno po 8
      sierpnia próg się obniży indetycznie jak w tam tym roku a tak przyjmują więcej
      osób niż jest miejsc w tam tym roku przyjesli zamiast 150 osób przyjesli 190
      ale i tak wszystkim życze powodzenia
    • mandy_20 Re: Oblężenie wrocławskich uczelni - czytajcie :/ 17.07.06, 19:04
      a najlepiej zadzwonie na wydział 26 dzień po rekrutacji i się troche wypytam ;)
      mniej więcej będe miała obraz ile osób na miejsce i byc może od ile punktów
      przyjmowali
      jak by co to dam znac
    • slure Re: Oblężenie wrocławskich uczelni - czytajcie :/ 17.07.06, 20:38
      Dobra to ostatni raz:) Wzor teczki mam!:) Czyli wpisujemy numer tej matury 2005
      i date tej starej,a aneksy gdzies na dole na kwestioanriuszu?Aha i na jaki
      adres wysylamy??Bo skladam na prawo i administracje to chyba nie jest ten sam
      adres?:)
      • slure Re: Oblężenie wrocławskich uczelni - czytajcie :/ 17.07.06, 20:41
        administracja - ul. Kuźnicza 46/47, pok. nr 103
        prawo - ul. Uniwersytecka 22/26, pok. nr 20,
        ekonomia - ul. Uniwersytecka 7/10, pok. nr 2.19

To sa chyba adresy?:)
        • mandy_20 Re: Oblężenie wrocławskich uczelni - czytajcie :/ 17.07.06, 20:58
          tak te :)
          • slure Re: Oblężenie wrocławskich uczelni - czytajcie :/ 17.07.06, 21:03
            a gdzie wpisujemy numery aneksow? no i zeby sie upewnic:P wpisujemy numer
            matury 2005 i date:)?
            • mandy_20 Re: Oblężenie wrocławskich uczelni - czytajcie :/ 17.07.06, 21:06
              numeru aneksu wogóle nie wpisujemy tylko numer samej matury oraz date
            • oxy_gen_86 Re: Oblężenie wrocławskich uczelni - czytajcie :/ 17.07.06, 21:12
              Ok ja tez juz mam wszystko:)
              teraz tylko pozostaje mi modlic sie o przyjecie...:)

PS. Pamietajcie zeby dolaczyc oryginal wplaty!!
              • akne1 Re: Oblężenie wrocławskich uczelni - czytajcie :/ 17.07.06, 22:15
                > PS. Pamietajcie zeby dolaczyc oryginal wplaty!!

Oryginał? A ja czytałam, że ksero...
                • oxy_gen_86 Re: Oblężenie wrocławskich uczelni - czytajcie :/ 17.07.06, 22:54
                  Akne ja daje oryginal. Taka odp. dostalam w mailu (mimi iz na str. jest
                  napisane, ze wystarczy kopia). Ksero tez zrobilam ale dla siebie.
                  Wszyscy znajomi daja i dawali oryginal...

Akne a co z ta teczka? Tak jak rok temu (bo ja juz wypisalam) ale teraz mam
                  watpliwosci...
                  • akne1 Re: Oblężenie wrocławskich uczelni - czytajcie :/ 17.07.06, 23:31
                    > Akne a co z ta teczka? Tak jak rok temu (bo ja juz wypisalam) ale teraz mam
                    > watpliwosci...

Ja też tak jak rok temu ją opisałam. Innej wersji nie widziałam - i... nawet jak coś nie tak będzie to... nic nam nie zrobią :)
    • oxy_gen_86 I jeszcze jedno: Slure wzor teczki jest taki sam 17.07.06, 21:14
      jak rok temu, tak?
      • slure Re: I jeszcze jedno: Slure wzor teczki jest taki 17.07.06, 21:32
        aha i ten druczek wplaty ma byc ten wydrukowany?:)
        • oxy_gen_86 Moze byc ale nie musi. 17.07.06, 21:59
          Np. ja wzielam druczek z poczty i sama wypisalam
    • oxy_gen_86 Wiecie co... 18.07.06, 18:26
      ta babka z pokoju w ktorym przyjmuja dokumenty ochrzanila moja siostre, ze w
      teczce przyniosla podanie:/
      Trafila na zly moment - przed nia jakies laski pytaly sie tych babek gdzie
      maja zaniesc papiery na st. miedzynar.!!

Aaha Akne: nie wiem jak jest na psych. ale na admin. przyjmuja oryginaly dowodu
      wplaty.
      • akne1 Re: Wiecie co... 18.07.06, 18:59
        > Aaha Akne: nie wiem jak jest na psych. ale na admin. przyjmuja oryginaly dowodu
        >
        > wplaty.

Oryginał wysłałam. I jakby co to... mam ich gdzieś :P
        • slure Re: Wiecie co... 18.07.06, 20:39
          To nie mozna przynosic w teczkach?:Dto w czym?:D ejj i jak jest wkoncu z tym
          adresem,bo ktos pisal ,ze trzeba zanosic na wiezienna,moze ktos szybko odpisac?
          bo jutro wysylam:)
          • oxy_gen_86 Re: Wiecie co... 18.07.06, 21:05
            Jak juz napisalam - ja wlozylam podanie do teczki (podpisanej, zreszta wszedzie
            trzeba taka miec). Moja siostra zaniosla ja do pokoju a ta babka zaczela sie
            czepiac, ze papiery powinny byc luzem bo ile ona czasu trafi przy wyciaganiu
            ich z tej teczki:/

Ja na Twoim miejscu i tak wlozylabym je do teczki. Jesli schowasz luzem do
            koperty to zanim dojda na wydzial moga wygladac jak po praniu. Przeciez koperta
            moze sie zagiac itp.

Co do adresu na prawo to nie mam p[ojecia - jesli jednak bedziesz skladal na
            admin. to wysylaj na Kuznicza .
            • slure Re: Wiecie co... 18.07.06, 21:15
              ok oxy dzieki:) wiesz zawsze mozna wlozyc w "koszulke" i chyba tak zrobie...No
              to od jutra wielkie czekanie:)
              • oxy_gen_86 Re: Wiecie co... 18.07.06, 21:24
                JA mialam i w teczce i w "koszulce" - teczke dostalam spowrotem a "koszulki"
                juz nie;P Aaaaa i nie zapomnij o oswiadczeniu!

Teraz byle do 28..
                • slure Re: Wiecie co... 18.07.06, 21:31
                  Tak tak juz wszystko mam:) Dam mamie zeby wypisala adres,bo mnie sie nie
                  odczytaja..heh i ide z samego rana na poczte:)
                  • epifania1 Re: Wiecie co... 18.07.06, 21:43
                    Hej dziewczyny!
                    Też poprawiałam maturę w tym roku i składam na UWr na prawo. Mam kawałek drogi do Wrocławia i chciałabym wysłać papiery pocztą. Mogłybyście mi powiedzieć jakie dokumenty teraz należy wysłać?
                    Dzwoniłam w zeszłym tygodniu do Wrocka i tam babka powiedziała mi, że mam się stawić osobiście na uniwersytecie, żeby podpisać oświadczenie. Przed chwilą znalazłam to oświadczenie na stronie wydziału prawa i je wydrukowałam. Czy to oznacza, że nie muszę tam jechać osobiście, tylko wystarczy, ze włożę to podpisane oświadczenie do teczki??
                    Czy oprócz podania, dowodu wpłaty i tego oświadczenia mam wkładać do teczki coś jeszcze? (np. kserokopie świadectwa maturalnego i aneksu...)
                    Już się lekko pogubiłam w tych rekrutacjach, bo składam nie tylko do Wrocławia i po prostu nie chcę popełnić żadnego błędu :)
                    Z góry dzięki za pomoc!!
                    Pozdrawiam :)
                    • oxy_gen_86 Re: Wiecie co... 18.07.06, 22:17
                      Slure noooo nie mow;P mi mam podpisywala teczke:)

Epifanie teraz wysylasz tylko kwestionariousz (drukujesz ze strony) i dowod
                      wplasty - reszte jak sie dostaniesz. Co to oswiadczenie - mozesz wydrukowac i
                      wyslac (tylko je podpisz;P)
                      • slure Re: Wiecie co... 18.07.06, 22:53
                        ha oxy ja to bazgrze jak nie wiem co:Di czasmi tylko ja wiem co napisalem:Pwiec
                        jak by zobaczyli takie cos to mysle,ze juz na samym poczatku mialbym
                        przerabane:PMoja mama to sie bardziej denerwuje niz ja,ze znowu bedzie to co
                        rok temu:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka